|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
20.06.2011, 09:13 | #1 |
Site Habercisi
Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 922
|
Karne sevinci yaşamadan işe koyuldular
2010–2011 eğitim öğretim yılının geçtiğimiz Cuma günü tamamlanmasının ardından, karnelerini alan birçok çocuk karne sevinci yaşamadan çeşitli işlerde çalışmaya başladılar. Ekonomik yapıdan oldukça zayıf olan Sivas'ta okulların tatile girmesi ile birlikte aileleine destek vermek amacıyla sokaklarda çalışan çocuk sayısında da artış olduğu gözlerden kaçmadı. Zihin yorgunluğunu üzerlerinden atamadan beden yorgunluğunu yaşamaya başlayan çocukların kimisi sokaklarda tartıcılık yapıyor, kimisi ayakkabı boyuyor, kimileride mendil, çekirdek ve simit satıyor. Biraz daha ağır işlerde çalışıp hem meslek hem de ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen çocuklarda çeşitli işyerlerinde çırak olarak çalışmaya başladı. Gelecek dönemin eğitim masraflarını şimdiden karşılamak ve aile bütçelerine katkıda bulunmak isteyen çocukların birçoğu her yaz olduğu gibi bu yazda çalışmak zorunda kaldı. Kimileri tatilin tadını geçirirken kimilerinin çalışmak zorunda kalması ise gelir dağılımındaki dengesizliği bir kez daha ortaya koymaya yetiyor. 3 ay süreyle çalışacak olan çocuklar bu kez de beden yorgunluğunu atmadan okula başlayarak hiç tatil yapmadan, dinlenmeden daha küçük yaşta hem okumak hem de aile geçindirmek için mücadele vermek zorunda kalmaya devam edecek. Hürdoğan |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
20.06.2011, 09:58 | #2 |
Moderator
Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
Cevap: Karne sevinci yaşamadan işe koyuldular
Biran çocukluğumu hatırladaım o günleri bizlerde yaşadık okullar tatile girer girmez hemen çalışmayı düşünürdük.Üç aylık tatili geçtik yarıyıl tatilinde bile çalıştığımı hatırlıyorum..
20.06.2011, 14:11 | #3 |
Usta Yiğido
aktassa Şuan
Son Aktivite: 24.04.2016 21:30
Tecrübe Puanı: 638
|
Para olmayınca ne olacak?
Bizim insanımız da bazıları gibi para yok, dağa çıkmaktan başka çare yok gibi basit bahanelerle devletine kurşun sıkamadığı için bunlar gayet normal. Kazandıkları her kuruş helal olsun. Maalesef iktidar sahipleri bu çocukları görmezler ama "bizim sorunumuz var " diyene devletin kasasından karşılıksız trilyonlar verirler. Vatan evlatlarını cezalandırırlar. Yazıklar olsun. |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar aktassa'e Teşekkür Ediyor... |
21.06.2011, 00:06 | #4 |
Usta Yiğido
Siyahnur Şuan
Son Aktivite: 15.09.2013 01:22
Tecrübe Puanı: 782
|
Nerde görsem yüregim burkuluyor...
Allah korusun, yardimcilari olsun.
21.06.2011, 20:35 | #5 |
Moderator
Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
|
Bu haberi okuyunca nedense bana Cem Karaca'nın "Tamirci çırağı" şarkısını hatırlattı.
23.06.2011, 13:36 | #6 |
Usta Yiğido
HaZaN Şuan
Son Aktivite: 14.05.2013 15:36
Tecrübe Puanı: 2290
|
Maalesef hayat şartalrı çok zor; zengin olan tatailin yapar, fakir olan ailesinin bütçesine katkıda bulunmak için çalışmak zorunda kalır. En önemlisi ALLAH'im sağlık versin de çalışalım.
''İşleyen Demir Pas Tutmaz'' |
Konuyu Toplam 2 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 2 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|