Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 21.04.2008, 17:08   #11
Bawo
Yasaklı
NO AVATAR

Bawo Şuan Bawo isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.08.2008 11:12

Tecrübe Puanı: 0 Bawo FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: ÇARESİZLİK BUNUDA YAPTIRDI

Alıntı:
dark_yamtar58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Türk insanının kaderi bu olmamalı.Ama ne yazıkki görevim nedeniyle ben hep Ali TUNA gibi talihsiz arkadaşlarla karşılaşıyorum.O kadar çok ki inanın birilerinin yardımlarıyla düzelecek konumdan çoktan çıkmış olay.Bakalım nereye kadar gidecek herkeste korkulu bir bekleyiş var.Metrepollerde asgari ücretle çalışanların durumu Ali TUNA nınkinden daha vahim.Adam 500 ytl alıyor 400 ytl ev kirası veriyor.Ama bizi yönetenler diyorki enfilasyon düştü.Herşey ucuzladı dış kıredi itibarımız arttı türk insanı bir gecede 2500 dolar zenginledi.Buna maymunlarda güler.Bu ay içerisinde gelen zamlar artık fakirin ekmek dahi yiyemeyeceğinin bir işareti.Pamuk 50 kuruştu mazot 1.30 kuruştu şimdi pamuk 60 kuruş mazot 2.80 kuruş kardeşim çiftçide öldü.2001 de çiftçiye dönüm başı 15 ytl veriliyordu Tarım bakanlığı tarafından şimdi dönüme 7 ytl ye düşürdüler çiftçinin yaşamsal kaynaklarını kuruttular.Şimdi beklenen Belediye seçimleri zam yağmurunun sağnak haline gelmemesinin tek sebebi ufukta bir seçim olması.Belediye seçimlerinden sonra türk insanı hep Ali TUNA gibi olacak bir kuru ekmeğe benim insanımı muhtaç edenler utansın.Paşlar gibi satıp ta bedelini nereye harcadığının hesabını yapamayanlar utansın.Bu iktidar geldiğinde ekmek 15 kuruştu şimdi 1 ytl.Büyük tüp 17 ytl idi şimdi 47 ytl ya hani enfilasyon düşmüştü hani ucuzluk yapılacak tı.Evet ucuzluk yapılıyor ama sadece kağıt üzerinde bu gariban insanları kandırmak için.Efendim ben bu iktidar geldiğinde 140 metre kare evde 70 milyona duruyordum şimdi 80 metre kare evde 400 milyona duruyorum gerisini size bırkıyorum.Gülüyorlar ağlanacak halimize,bir türban derdi hekesi gerdi.Türban dedikleri an anlayın ki gündem değişiyor gizli zam yapacaklar.
Kardeşşş herdediğne aynen katılıyorum. AMAA şuna katılmıyorum. (türban meselesini gündeme getirdiler,milletin dini duygularını sömürüyorlar ve bu milletin bu duygularının çok kabarık olduğunu bilerek getirdiler türbanı ve sen diyorsun ki GİZLİ ZAM YAPACAKLAR. ben buna katılmıyorum. adamlar açık açık hemde milletin gözlerinin içine baka baka,alay ede ede zam yapıyorlar. ama gel görki bizim millet halla türbana kalakalmıiş)Şu vatandaşımızın derdine türban derman olacakmı,yarasını kapatacakmı acaba. eğer öyle bişey olsa yemin ederim ben erkek halimle bırak türbanı çarşaf bile giyerim.
Bawo isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.04.2008, 17:10   #12
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Vatandaşın artık yapacak bir şeyi kalmadı, işsizlik neler yaptırıyor insana.İçler acısı bir durum. Bu durumda olan daha nice insanlar vardır mutlaka. Bunlar sadece su yüzüne çıkanlar derinlerde daha neler var bir görülebilse. Eğlence merkezlerinde sanatçının başından dolarları savuranlara "Nereden buldun bunu" diye sorulmadıkça, böyle adaletsiz dağılım sistemi olduğu sürece böyle şeyler daha çok yaşanır.Ülkemiz öyle bir hal aldıki zengin daha zengin fakir daha fakirleşti, acilen gelir dağılımı ve adaletini bir an evvel sağlaması lazım.Yoksa durum dahada vahim haller alacak.
Alt 21.04.2008, 17:15   #13
Bawo
Yasaklı
NO AVATAR

Bawo Şuan Bawo isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.08.2008 11:12

Tecrübe Puanı: 0 Bawo FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
arifcoskun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Vatandaşın artık yapacak bir şeyi kalmadı, işsizlik neler yaptırıyor insana.İçler acısı bir durum. Bu durumda olan daha nice insanlar vardır mutlaka. Bunlar sadece su yüzüne çıkanlar derinlerde daha neler var bir görülebilse. Eğlence merkezlerinde sanatçının başından dolarları savuranlara "Nereden buldun bunu" diye sorulmadıkça, böyle adaletsiz dağılım sistemi olduğu sürece böyle şeyler daha çok yaşanır.Ülkemiz öyle bir hal aldıki zengin daha zengin fakir daha fakirleşti, acilen gelir dağılımı ve adaletini bir an evvel sağlaması lazım.Yoksa durum dahada vahim haller alacak.
Okadarda insafsız olma,Adişl gelir dağılımı var bunu inkar edemezsin. 5.000.000 dolara 21 yaşındaki genç gemi alıyor,maliyebakıanının oğlu egede rüşvetle arazi alıyor. bunları gözardı etmen demek bu ülkede vatan hayini olman demektir. ADİL gelir dağılımlarını lütfen görün işte.bide adil gelir dağılımı yok der inkar edersiniz. yuh size arkadaşım.
Bawo isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.04.2008, 17:33   #14
Arif Coşkun
Moderator

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Alıntı:
Bawo Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Okadarda insafsız olma,Adişl gelir dağılımı var bunu inkar edemezsin. 5.000.000 dolara 21 yaşındaki genç gemi alıyor,maliyebakıanının oğlu egede rüşvetle arazi alıyor. bunları gözardı etmen demek bu ülkede vatan hayini olman demektir. ADİL gelir dağılımlarını lütfen görün işte.bide adil gelir dağılımı yok der inkar edersiniz. yuh size arkadaşım.

VATAN HAİNİ

"Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet.
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."
Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla,
bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un
66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali
Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira.
"Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."

Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt
hainiyim, ben vatan hainiyim.
Vatan çiftliklerinizse,
kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan,
vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan,
vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın,
fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan,
vatan tırnaklarıysa ağalarınızın,
vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa,
ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan,
vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa,
vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan,
ben vatan hainiyim.
Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla :
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.

Bu şiiri okuyunca insanın sanki vatanhaini olası geliyo. Yıllar öce gerçekleri ne kadar güzel görmüş ve kaleme almış. Bunca geçen zamana karşın, şimdi değişen şey nedir bana açıklarmısınız?
Alt 21.04.2008, 18:59   #15
mehmet155
Yeni Yiğido
NO AVATAR

mehmet155 Şuan mehmet155 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2008 18:59

Tecrübe Puanı: 0 mehmet155 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

ilk önce böbreğini satmaya kalkışman çok yanlış, sabret istersen çünkü; bugüne getiren yarınada götürür. yarın çok pişman olabilirsin. sana tavsiyem en zengin dostumuzun huzuruna çık yardım iste, o seni boş çevirmez eğer vermiyorsa bu senin hayrına olduğu için vermiyordur. sabırsızlık bize yakışmaz. ondan istedikten sonra yan gelip yatma git sebep olacak kişilere müraacaat et. en yakın dostumuz allahtır. kalk seher vakti iste bakalım... görelim mevla neyler neylerse güzel eyler. ama onun hikmetine karışma istersen tabii. senin buraya haber vermen bile bir duadır bence... allah yardımcınız olsun benimkisi sadece bir tavsiye... saygılar..
mehmet155 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.04.2008, 19:02   #16
xwst
Yiğido

xwst - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

xwst Şuan xwst isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.01.2010 19:43

Tecrübe Puanı: 668 xwst FAZLA SÖZE GEREK YOKxwst FAZLA SÖZE GEREK YOK

Iste RTE bunlardan utansin....
xwst isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.04.2008, 19:30   #17
abdussvs
Usta Yiğido

abdussvs - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abdussvs Şuan abdussvs isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.04.2012 13:47

Tecrübe Puanı: 705 abdussvs FAZLA SÖZE GEREK YOKabdussvs FAZLA SÖZE GEREK YOK

Allahım bütün inananların yardımcısı olsun...

Huzur dolu içimde
Ben sonsuzluğu düşünüyorum
Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum
Durun kapanmayın pencerelerim
Güneşimi kapatmayın
Beton çok soğuk, üşüyorum.....

abdussvs isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.04.2008, 23:50   #18
Serd@r
Usta Yiğido

Serd@r - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Serd@r Şuan Serd@r isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.03.2023 15:27

Tecrübe Puanı: 947 Serd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer Anblick
Standart -->: ÇARESİZLİK BUNUDA YAPTIRDI

Ya arkadaşlar helal olsun size ya yani bir acının üzerine bile rant koyup bu haberide siyasi havaya dönüştürmeye çalışıyorsunuz,burası HABER bölümü tartışmak için laf atmak,konuları sündürmek sizce buraya yakışıyor mu?
O diyor ki şundan olmuş ötekisi bundan,varmı elinizden gelen birşey onu söyleyin yok ise kimseye akıl verip tahrikkar lafları bu bölümde kullanmayın.
BUNDAN SONRA HABER BÖLÜMÜNDE SİYASİ TARTIŞMA YAPMAK YASAKTIR.
Alt 22.04.2008, 00:02   #19
volber
Yeni Yiğido

volber - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

volber Şuan volber isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.05.2008 23:28

Tecrübe Puanı: 0 volber FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

çaresizlik bu arkadaşın böbreğini satışa çıkarttırıyor.Şükür sağlıklı bir arkadaşmış Allah korusun çocuklarının ve kendisinin sağlığı bozulmasın.
volber isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 22.04.2008, 02:35   #20
Arif Coşkun
Moderator

Standart --->: -->: ÇARESİZLİK BUNUDA YAPTIRDI

Alıntı:
Serd@r Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ya arkadaşlar helal olsun size ya yani bir acının üzerine bile rant koyup bu haberide siyasi havaya dönüştürmeye çalışıyorsunuz,burası HABER bölümü tartışmak için laf atmak,konuları sündürmek sizce buraya yakışıyor mu?
O diyor ki şundan olmuş ötekisi bundan,varmı elinizden gelen birşey onu söyleyin yok ise kimseye akıl verip tahrikkar lafları bu bölümde kullanmayın.
BUNDAN SONRA HABER BÖLÜMÜNDE SİYASİ TARTIŞMA YAPMAK YASAKTIR.
İyi güzel diyorsunda Serdar kardeşim, ortada bir perişan olmuş biri var ve çaresiz, bunun bu hale gelmesinde elbetteki bir sorumlu var.Kim sizce? Olayı elbetteki siyasi ortama taşımak gerekli. Çünkü siyasiler meydanlara çıkıp, seçim zamanı altı ay, bir sene gibi zaman dilimleri söyleyip, mutfakta yağ var un var ama helva yapacak usta yok oda biziz, bir sene sonra ohhh diyeceksiniz diye söz veren ben değilim.Hastanelerin kapısından geri döndürülen, kabul etmeyip hastane hastane dolaşan insanlar varken işsizlikten inim inim inlerken, artık toplum cinnet geçirmeye başlamış sorunlar yüzünden siz işi siyasallaştırmayın diyorsunuz, ben bu tutumunuzdan birşey anlamadım inanın. Toplumsal gerçekleri sorunları gizleyerek saklayarak çözülmez, şeffaf olup olayları, sorunları tartışmaktan çekinmeyin, tartışarak konuşarak medeni ölçüler içerisinde sorunları çözeceğimize inanıyorum.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)