Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Gereksiz Ve Kilitli Basliklar
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Gereksiz Ve Kilitli Basliklar Gereksiz Basliklardan Uzak Duralim Lutfen

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı
Anketimiz: Anayasa Mahkemenin iptal kararı için ne düşünüyorsunuz?
Meclis iradesini yok saymıştır 211 76,73%
Doğru bir karar verilmiştir 58 21,09%
Yanlış ama saygı duyulmalı 2 0,73%
Karar hakkında fikrim yok 4 1,45%
Katılımcı sayısı: 275. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 30.06.2008, 14:50   #121
yeşim58
Yeni Yiğido

yeşim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yeşim58 Şuan yeşim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.02.2009 23:32

Tecrübe Puanı: 657 yeşim58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: Anayasa Mahkemenin iptal kararı için ne düşünüyorsunuz?

Mahkemenin kararı hiç hoşuma gitmedi, özgürlüklerin önüne engel koydu mahkeme,insanların giyiminede mahkemenin karar vermesi nahoş bir olay.
yeşim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 30.06.2008, 15:41   #122
kocak58
Tecrübeli Yiğido

kocak58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kocak58 Şuan kocak58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.09.2011 19:41
Yeti 1 Greece Champion!
Tecrübe Puanı: 687 kocak58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

şu anda devletin bulunduğu durumu bu gibi şeylerle halkı oyalayarak göstermiyolar
bizde cıkmışız türban tartışıyoruz şu anda daha önemli şeyler vartürbanı zaten bu hükümet serbest bıraamaz gücü yetmez
Alt 30.06.2008, 17:58   #123
sivaslıgenç
Usta Yiğido

sivaslıgenç - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslıgenç Şuan sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.03.2016 23:42

Tecrübe Puanı: 936 sivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
kocak58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
şu anda devletin bulunduğu durumu bu gibi şeylerle halkı oyalayarak göstermiyolar
bizde cıkmışız türban tartışıyoruz şu anda daha önemli şeyler vartürbanı zaten bu hükümet serbest bıraamaz gücü yetmez
Gücü öyle bir yeterki o kadar milletvekiliyle.Ama nedese hiç bişi yapamıyor.
sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 30.06.2008, 18:58   #124
yakamozz
Tecrübeli Yiğido

yakamozz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yakamozz Şuan yakamozz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.08.2016 14:43

Tecrübe Puanı: 696 yakamozz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:
arifcoskun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Adı üzerinde ANAYASA verdiği kararlar bireylerin lehinde veya aleyhinde olabilir.Karar ne olursa olsun her birey karara saygı duymak zorundadır.Buda vatandaşlık görevlerinden birtanesidir.
********************** demokratik ve hukuk devletlerinde anayasa halka uymak zorundadır halk anayasaya uymak zorunda değil, eğer halk anayasaya uymak zorunda olursa bu zaten bir hukuk devleti olmadığını gösterir.Kardeş sen hiç anayasa değişikliklerinde veya sıfırdan bir anayasa yapıldığında halka sorulmadığını veya gidilmediğini gördün mü?Eğer anayasa halka uymuyorsa yemişim ben öyle anayasayı bee böyle saçma sapan düşünce mi olur.Ayrıca Anayasa Mahkemesinin verdiği karar çok açık ve net olarak da anayasanın özüne ve ruhuna aykırıdır.Bunun nedenini de bu forumdaki ilk yorumlarımda açıkladım...

Konu yakamozz tarafından (30.06.2008 Saat 19:11 ) değiştirilmiştir..
yakamozz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 30.06.2008, 19:35   #125
yakamozz
Tecrübeli Yiğido

Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bayanların dini emre uyarak örtünmesi başka şey, bir ideolojinin fanatiği olarak bir partinin oyuncağı haline gelerek örtünmesini istismar ettirmesi başka şeydir.

Hukuk kuralları her bireye eşittir ve eşit de olmalıdır.
Ülkemizde hıristiyan veya musevi bir genç de üniversiteyi okuyabiliyor.Onlarda papaz kıyafetini veya haham kıyafetini giycez biz, inancımız böyle emrediyor derlerse ne olacak.?

Memur kıyafetlerinde de papaz elbiseli memurlarda ne renk katar ya devlet dairelerine
Nasıl yani Avrupa ülkelerine bir bak bakalım senin dediğin gibi papaz elbiseli memur veya haham kıyafetini takan var mı, ancak ne var tabiki inancı gereği başörtüsü takan insanlar eğitim kurumlarında okuyabiliyorlar ve böyle bir hakları var?Nerede varmış seva kardeşim?Bizim laikliği aldığımız avrupa ülkelerinde var bu durum.Biz ise ne yapıyoruz güya laiklik uğruna başı kapalı kardeşimizin eğitim hakkını elinden alıyoruz ve bunu laiklik adına yapıyoruz bu çok komik değil mi?
Alt 30.06.2008, 20:24   #126
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Alıntı:
yakamozz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Kardeş cahil misiniz desem yok cahil de değilsiniz ama şunu bilmediğiniz kesin, demokratik ve hukuk devletlerinde anayasa halka uymak zorundadır halk anayasaya uymak zorunda değil, eğer halk anayasaya uymak zorunda olursa bu zaten bir hukuk devleti olmadığını gösterir.Kardeş sen hiç anayasa değişikliklerinde veya sıfırdan bir anayasa yapıldığında halka sorulmadığını veya gidilmediğini gördün mü?Eğer anayasa halka uymuyorsa yemişim ben öyle anayasayı bee böyle saçma sapan düşünce mi olur.Ayrıca Anayasa Mahkemesinin verdiği karar çok açık ve net olarak da anayasanın özüne ve ruhuna aykırıdır.Bunun nedenini de bu forumdaki ilk yorumlarımda açıkladım...
yakamoz kardeş bana bu yaklaşımı göstermekle sizin ne kadar yalnış olduğunuz ortaya çıkıyor.
Bu tanımı neye dayanarak iddia ediyorsun bunuda anlamadım.
Hangi halktan bahsediyorsun eğer 16 milyon oysa geri kalan 40-50 milyon?
Devletin kuruluşundan bu yana olan, değiştirilmesi dahi teklif edilemez dört ana maddesi var.Ve bu maddeler Cumhuriyet tarihi boyunca korunmuş.Günümüze değin pek çok anayasalar hazırlanmış hatta halk oylamasında gidilmiş ve "80 anayasası %93 lük bir oranla halk kabul etmiştir.
Anayasayı elbetteki yukarıda belirttiğim gibi halk seçer,ancak devletin temel bir yapısı kuruluşu vardır,buna zarar vermeden yapılır.
Anayasa adı üzerinde temel ögeleri kapsar,yani toplumun belli kesimine göre anayasa şekillendirelemez der.
Şöyle bir örnekleme yapayım,anlaşılması daha kolay.
Bir aile ve 7 çocukları var,fakat çocukların 2 si aynı fikirde 3'ü başka bir fikirde 2'side hiç bir şeye karışmıyor.
Baba ve anne ailenin anayasaları, çocuklar değişik fikirde olsalarda ailenin annenin babanın koyduğu kuralları tanımak ve uymak zorundalar, aile onlara farklı farklı kurallar uygularsa o evde bu sefer ciddiyet kaybolur kimin ne yaptığı belli olmaz.
Demokratik anayasa sadece bir kesime özgürlükler tanımaz bunu toplumun geneline göre tanır.Sonra ne demek,"anayasa halka uyacak,halk anayasaya uymaz" belki kendi düşüncence haklısın ama garip bir yaklaşım.
Anayasaya halk uymazsa devlet olmazki zaten,isteyen istediğini yapar kanun tanımaz,kimin ne yaptığı belli olmaz, her vatandaş,bireysel görüşüne ters düşsede anayasa ve kanunlara uymak zorunda, sonra her vatandaşın anayasayı benimseyeceğide beklenemez.
Diyelimki referandum oldu halkın yüzde 60' ı benimsedi.Geri kalan yüzde 40 verilen anayasal kuralları tanımayacakmı? Kanunlara karşımı çıkacak,o ret oyu kullandı diye?
Biraz uzun oldu ama idare et gari ancak toparlayabildim yakamoz kardeş
Alt 01.07.2008, 12:15   #127
yakamozz
Tecrübeli Yiğido

Alıntı:
arifcoskun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
yakamoz kardeş bana bu yaklaşımı göstermekle sizin ne kadar yalnış olduğunuz ortaya çıkıyor.
Bu tanımı neye dayanarak iddia ediyorsun bunuda anlamadım.
Hangi halktan bahsediyorsun eğer 16 milyon oysa geri kalan 40-50 milyon?
Devletin kuruluşundan bu yana olan, değiştirilmesi dahi teklif edilemez dört ana maddesi var.Ve bu maddeler Cumhuriyet tarihi boyunca korunmuş.Günümüze değin pek çok anayasalar hazırlanmış hatta halk oylamasında gidilmiş ve "80 anayasası %93 lük bir oranla halk kabul etmiştir.
Anayasayı elbetteki yukarıda belirttiğim gibi halk seçer,ancak devletin temel bir yapısı kuruluşu vardır,buna zarar vermeden yapılır.
Anayasa adı üzerinde temel ögeleri kapsar,yani toplumun belli kesimine göre anayasa şekillendirelemez der.
Şöyle bir örnekleme yapayım,anlaşılması daha kolay.
Bir aile ve 7 çocukları var,fakat çocukların 2 si aynı fikirde 3'ü başka bir fikirde 2'side hiç bir şeye karışmıyor.
Baba ve anne ailenin anayasaları, çocuklar değişik fikirde olsalarda ailenin annenin babanın koyduğu kuralları tanımak ve uymak zorundalar, aile onlara farklı farklı kurallar uygularsa o evde bu sefer ciddiyet kaybolur kimin ne yaptığı belli olmaz.
Demokratik anayasa sadece bir kesime özgürlükler tanımaz bunu toplumun geneline göre tanır.Sonra ne demek,"anayasa halka uyacak,halk anayasaya uymaz" belki kendi düşüncence haklısın ama garip bir yaklaşım.
Anayasaya halk uymazsa devlet olmazki zaten,isteyen istediğini yapar kanun tanımaz,kimin ne yaptığı belli olmaz, her vatandaş,bireysel görüşüne ters düşsede anayasa ve kanunlara uymak zorunda, sonra her vatandaşın anayasayı benimseyeceğide beklenemez.
Diyelimki referandum oldu halkın yüzde 60' ı benimsedi.Geri kalan yüzde 40 verilen anayasal kuralları tanımayacakmı? Kanunlara karşımı çıkacak,o ret oyu kullandı diye?
Biraz uzun oldu ama idare et gari ancak toparlayabildim yakamoz kardeş
Kardeş benim ne anlatmak istediğim gayet açık ve net ama sen olaya sadece kendi açından baktığın için ya anlamıyorsun ya da anlamak istemiyorsun.Ben diyorum ki anayasalar hazırlanırken o anayasanın hazırlandığı halkın kültürü,örfü,adetleri,yaşam tarzı,alışkanlıkları dikkate alınır.Anayasalar ona göre hazırlanır.Sen bana bir örnek versene dünyanın hangi demokratik ülkesinde anayasalar halka sorulmadan hazırlanıyor.Sen sayısallarla işe başlamışsın ben de devam edeyim.Ben 16 milyon seçmenden bahsetmiyorum bu ülkenin %80 inden bahsediyorum.Anayasa yı halk %51 ile seçse de bu anayasa sonuçta kabul edilmiş olacak ve diğerleri de uyacak tabiki orada senle hemfikirim.Ancak bu ülkede % 20 nin dediğine de diğer kesiminin uyması saçmalığın daniskası, evet değiştirelemeyecek hükümler de var anayasada ancak biliyorsun anayasa sadece bunlardan ibaret değil ve ayrıca her önüne gelen de bu hükümlerle anayasa değişikliklerini bağlantı kuramaz,zaten bu hükümler çok açık ve nettir.
Alt 01.07.2008, 12:24   #128
MaViRuMuZ
Yiğido

MaViRuMuZ - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

MaViRuMuZ Şuan MaViRuMuZ isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.04.2009 00:59

Tecrübe Puanı: 667 MaViRuMuZ BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

yıl 3000 de olsa bu tartışma hiç değişmez bir ülke olursak ve hala ayakta olursak bence hala bu konuları tartışıyor oluruz onun hiç herkes kendi bildiğini karşısındakine dikte ettikce çoook yazarız daha ama gerçek olan tek şey var bu sorunun çözüldüğünü burdaki hiç kimse göremeyecek:P
Alt 01.07.2008, 12:29   #129
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1338 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart -->: Anayasa Mahkemenin iptal kararı için ne düşünüyorsunuz?

tamamen siyasi bir karar...ama abdullah gül kimi ataycağını biliyor hepsinin sonu geldi..
Alt 01.07.2008, 12:29   #130
yakamozz
Tecrübeli Yiğido

Alıntı:
MaViRuMuZ Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
yıl 3000 de olsa bu tartışma hiç değişmez bir ülke olursak ve hala ayakta olursak bence hala bu konuları tartışıyor oluruz onun hiç herkes kendi bildiğini karşısındakine dikte ettikce çoook yazarız daha ama gerçek olan tek şey var bu sorunun çözüldüğünü burdaki hiç kimse göremeyecek:P
Bu ülkenin çıkarı bir sınıfın çıkarından daha değerli olduğu zaman bu tartışmalar işte o zaman bitecek.İşte o zaman gerçek demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletini görecez...
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)