Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 02.09.2008, 02:01   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 926 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Otogar Satışına Yargı Engeli

SİVAS’ta belediyenin arsa yerini satarak başka bir yere taşımayı planladığı şehirlerarası oto terminalinin satışı, Bölge İdare Mahkemesi’nin aldığı yürütmeyi durdurma kararı nedeni ile iptal edildi.

Yenişehir Mahallesi’nde bulunan ve belediyenin iş merkezi yapmak isteyen girişimcilere satmak istediği otobüs terminali, bu kez de mahkeme engeline takıldı. Ticaret ve Sanayi Odası, CHP, BBP ve Mimarlar Odası’nın satılmaması yönünde kampanyalar yaptığı otobüs terminalinin ihale işlemleri tamamlanmış ve satış için 2 Eylül tarihi belirlenmişti. Satışın kentin zararına olduğunu belirten Mimarlar Odası Başkanlığı, Bölge İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Açılan dava sonunda mahkeme, geçici olarak yürütmeyi durdurma kararı verdi.

‘MAHKEME SONUCUNU BEKLEYECEĞİZ’

Bu gelişme üzerine Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ihaleyi ertelediklerini açıkladı. Belediye Başkanı Aydın şöyle konuştu:

“Sivas’ın geleceğine yönelik attığımız adımlardan biri olarak projelendirdiğimiz ve bir süredir kamuoyunun gündemini meşgul eden yeni terminal binası ve mevcut şehirlerarası oto terminalinin arazisinin değerlendirilmesi konusu Mimarlar Odası’nın açmış olduğu dava sonucunda Bölge İdari Mahkemesi’nin verdiği geçici yürütmeyi durdurma kararı ile hukuki bir boyut kazanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Sivas Belediyesi bu devletin bir kurumu olarak hukukun üstünlüğü ve yasaların kendisine verdiği yetkilerle icraat yapar. Bu nedenle mahkeme kararlarına bağlı olarak projeyi hukukun akışına bırakmış bulunmaktayız. Mahkememiz gerekli incelemeleri yaparak nihaiyi kararını verecektir.
Bizim temennimiz şehrimizin menfaatine olan bu projede sürecin biran önce tamamlanmasıdır. Proje konusundaki kurumsal tutumumuz kararlılıkla devam etmektedir. Mahkemenin verdiği karar sonucu itibariyle yarın yapılması planlanan ihale mahkemenin kesin kararı sonrasına kalmıştır.”

Mahkemeden çıkacak nihai karara göre terminal arazisinin satış işleminin gerçekleşip, gerçekleşmeyeceği netlik kazanacak.
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 02.09.2008, 11:51   #2
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft
Standart Cevap: Otogar Satışına Yargı Engeli

Konuyu bölgeden uzakta olduğumuzdan detayını fazla bilmiyoruz ama, yargı demekki durdurmakla haklı tarafı buldu. Hayırlısı olsun.
Alt 02.09.2008, 18:12   #3
BOUN
Usta Yiğido

BOUN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BOUN Şuan BOUN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.12.2014 22:40

Tecrübe Puanı: 794 BOUN isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: --->: Otogar Satışına Yargı Engeli

Alıntı:
berat.demir Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bence son derece yanlış bir karar verilmiştir. Sivas ın önü tıkanmaya çalışılmaktadır. Ama bu kararın bir üst mahkemeden döneceğini ve bu yanlışın düzeltileceğini düşünüyorum.

- Terminalin satışıyla bu araziye 100 milyon eoronun üzerinde bir yatırım gerçekleştirilecek ve 1000 kişi istihdam edilecektir.
- Sivas a büyükşehirlerde ki gibi modern ve yepyeni bir otobüs terminali yapılacaktır.
- Eski terminalin yerine de büyük bir Alışveriş merkezi ve 5 yıldızlı otel yapılacaktır.
- Terminal arazisinden kazanılan parayla belediye çok daha büyük projeleri Sivas a kazandıracaktır.

Bütün bu yatırımların geleceğini bile bile terminal yerinin satışını istememek tamamen şahsi çıkar amaçlı ve siyasi olarak konuya yaklaşmak anlamına gelmektedir.

Önce Sivas ve Sivas a yatırım mı yoksa şahsi çıkar ve ideolojik siyaset mi????

Sn. Berat.Demir söylenmesi gerekeni söylemiş. Ben şunu eklemek isityorum; acep bu yatırımı engellediğini sanarak mutlu olan bu güruh, Sivas'a tek bir çivinin çakılması, Sivas'a yeni bir yatırım kazandırılması, Sivas'ın güzelleştirilmesi, imarının düzenlenmesi vs vs vs için en ufak bir katkı yaptı mı?

Lafı uzatmaya gerek yok ancak Sayın Sami Aydın'ın bu yatırımı Sivas'a kazandıracağına olan inanccım sonsuz. Kendisine başarılar diliyorum. Bu herifleri de fazla takmasın.
Alt 02.09.2008, 21:07   #4
Ertugrul
Genel Koordinatör

Ertugrul - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ertugrul Şuan Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.01.2013 14:22

Tecrübe Puanı: 10 Ertugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende Zukunft
Standart --->: Otogar Satışına Yargı Engeli

Sivas Otogarı 1988'den kalma, Sivas'ın modern yüzünü yansıtmadığı da gayet açık, ancak burası şimdilik Sivas'ın ihtiyacını gayet rahat görüyor, konum olarakta çevre yolu bağlantısı sayesinde otobüsler şehir merkezine girmeden hizmet ediyorlar. Bu arazi hem çok değerli hemde çok geniş alanı kapsıyor. Satışında kamuoyunun çekinceleri dikkate alınmalı ve hiç bir kişi ve zümreye çıkar sağlamadan şehre kazandırılmalıdır.

Ertuğrul Özdemir

Kötülere Acımak İyilere Zulümdür !
Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 02.09.2008, 21:56   #5
SONMEZ
Tecrübeli Yiğido

SONMEZ - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

SONMEZ Şuan SONMEZ isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 26.05.2013 13:50

Tecrübe Puanı: 752 SONMEZ FAZLA SÖZE GEREK YOKSONMEZ FAZLA SÖZE GEREK YOK

Yıllar önce otogar önündeki yolda geçirdiğim trafik kazasını hiç unutamıyorum.
Emmoluyla birlikte motosikletle giderken
Kangal Termik firmasına ait bir otobüsün bize çarması ve biz yol ortasında kıvranırken
bize çarpan otobüsün kaçması çok zoruma gitmişti.
Allah' dan etraftakiler koşarak gelip yardım ettiler de kenara aldılar bizi.
Şükür olsun ki, bir kaç sıyrık ve şok dışında önmemli bişeyimiz yoktu.
(Motosikletin eksozu ayağımı fena yakmıştı ama...!)

Her oradan geçişimde kaza geçirdiğimiz yere hafif tebessümle bir bakış atarım.
Uğursuz, güdümsüz otogarı kaldırın ordan...!
Satın gitsin.
SONMEZ isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 02.09.2008, 23:37   #6
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24

Tecrübe Puanı: 4531 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart -->: Cevap: --->: Otogar Satışına Yargı Engeli

Alıntı:
BOUN Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sn. Berat.Demir söylenmesi gerekeni söylemiş. Ben şunu eklemek isityorum; acep bu yatırımı engellediğini sanarak mutlu olan bu güruh, Sivas'a tek bir çivinin çakılması, Sivas'a yeni bir yatırım kazandırılması, Sivas'ın güzelleştirilmesi, imarının düzenlenmesi vs vs vs için en ufak bir katkı yaptı mı?

Lafı uzatmaya gerek yok ancak Sayın Sami Aydın'ın bu yatırımı Sivas'a kazandıracağına olan inanccım sonsuz. Kendisine başarılar diliyorum. Bu herifleri de fazla takmasın.
Sevgili karedeşlerim söylenmesi gerekeni söylemişler sivasın önünü kapamak isteyenler asla amaclarına ulaşamayacaklar ben şahsen belediye başkanımızın bu işin üstesinden geleceğinden hiç şüphem yoktur

BAŞKA SİVAS YOKTUR
Alt 02.09.2008, 23:48   #7
Ertugrul
Genel Koordinatör

Ertugrul - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ertugrul Şuan Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.01.2013 14:22

Tecrübe Puanı: 10 Ertugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende Zukunft
Standart --->: Cevap: Otogar Satışına Yargı Engeli

Alıntı:
SONMEZ Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Yıllar önce otogar önündeki yolda geçirdiğim trafik kazasını hiç unutamıyorum.
Emmoluyla birlikte motosikletle giderken
Kangal Termik firmasına ait bir otobüsün bize çarması ve biz yol ortasında kıvranırken
bize çarpan otobüsün kaçması çok zoruma gitmişti.
Allah' dan etraftakiler koşarak gelip yardım ettiler de kenara aldılar bizi.
Şükür olsun ki, bir kaç sıyrık ve şok dışında önmemli bişeyimiz yoktu.
(Motosikletin eksozu ayağımı fena yakmıştı ama...!)

Her oradan geçişimde kaza geçirdiğimiz yere hafif tebessümle bir bakış atarım.
Uğursuz, güdümsüz otogarı kaldırın ordan...!
Satın gitsin.
Kötü bir anın olmuş ağbi, ama mazallah ya Valiğin orda geçirseydin bu elim kazayı ne kötü olurdu, tarihi Valilik binamızda satılırdı. Her şerde bir hayır vardır

Ertuğrul Özdemir

Kötülere Acımak İyilere Zulümdür !
Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 03.09.2008, 00:45   #8
GuNaY
Super-Moderator

GuNaY - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

GuNaY Şuan GuNaY isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.11.2013 00:42
Pool Jam Champion!
Tecrübe Puanı: 10 GuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende Zukunft

Değerli hemşerilerimiz ne zamanki kendi çıkarlarını gözetmek yerine Sivas'ın çıkarlarını gözetmeyede başlarlar işte o zaman bu şehri sanayide tutmak mümkün olmayacaktır.
Bir yandan otogar satışı, diğer yandan hastane arazisi ve çağrı merkezleri... Nedendir bilinmez hepsinde de bürokratik(!) engeller sonucu gecikmeler yaşanmakta.
Açılan davadan ötürü mahkemenin almış olduğu durdurma kararının prosedürden öteye gideceğine inanmıyorum.

Alır Götürür Seni Bilinmeyen Derinliklere.

Sevda Mavidir, Mavi ise Umut,

Sen Yüreğini Hep MAVİ Tut...
GuNaY isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 03.09.2008, 11:59   #9
FurkaN
Editör

FurkaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

FurkaN Şuan FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 22:58

Tecrübe Puanı: 10 FurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDI
Standart -->: Otogar Satışına Yargı Engeli

Sivas'ta amaç yükseleni alttan tutup aşağı çekmek onunla yükselmek değil... Numune Hastanesi Başhekimi Kayseri'nin hastane arazisini bulduğunu ve temel atıldığını söylüyor biz ise koca Sivas'ta arsa bulamıyoruz... Terminalde aynı şekilde birilerinin bir yerlerde çıkarları çatışıyor... Olan yine Sivas'a oluyor yine geri kalan Sivas oluyor...
Dilin süsü söz!"

...İMZALARDA SİYASİ SİMGELER YASAKTIR...

BeNi An, bEnİ aRa, AmA bEnSiZ yÜrÜ...
FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 03.09.2008, 12:50   #10
SONMEZ
Tecrübeli Yiğido

SONMEZ - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

SONMEZ Şuan SONMEZ isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 26.05.2013 13:50

Tecrübe Puanı: 752 SONMEZ FAZLA SÖZE GEREK YOKSONMEZ FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: --->: Cevap: Otogar Satışına Yargı Engeli

Alıntı:
cahar Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Kötü bir anın olmuş ağbi, ama mazallah ya Valiğin orda geçirseydin bu elim kazayı ne kötü olurdu, tarihi Valilik binamızda satılırdı. Her şerde bir hayır vardır
Yahu heç sorma,
sonradan ben de düşündüm de,
eyi ki eyle bi durum olmamış.

Hem aazığı hayra aç,
bah mübarek ramazan ayındayız,
zaten nefesim de guvatlıdır,
bi üflerim, vali de valilik gonağı da
gazabıma uğramasın...

Bir türkü çııırıyolardı neyidi o ?
Bir üff çeksem garşı ki gooonah yıhııılırrrr...
SONMEZ isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)