|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Cep Telefonu Cep Telefonu İle ilgili Paylaşımlar |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
27.06.2008, 16:44 | #1 |
Usta Yiğido
haythuyt Şuan
Son Aktivite: 13.08.2012 14:55
Tecrübe Puanı: 781
|
Suya düşen cep telefonu nasıl kurtarılır?
Suya düşen cep telefonu nasıl kurtulur?"Eyvah" demektense bu yöntemleri deneyin... Suya düşen cep telefonları ilginç yöntemlerle kurtarılabiliyor. Islanan telefonların içindeki su, havayla çok fazla temas etmeden hızlı bir şekilde temizlenebilirse cihazın yeniden çalışması mümkün olabiliyor. CİHAZLA PİL AYRILMALI Üretici firmaların, garanti kapsamına almadığı ıslanma durumlarında kullanıcının ilk olarak, cihaz fişe takılıysa kısa devre yapmaması için fişi çıkarması değilse aynı riskten dolayı cihazla pilin birbirinden ayırması ardından da SIM kartı çıkartması gerekiyor. Bir çok durumda cihaz ıslansa bile SIM kartlar çalışmaya devam ediyor. Cihazın pili ve SIM kartı çıkarıldıktan sonra kuru bir bezle hızlı şekilde kurulanması gerekiyor. Cihaz içerisindeki nemin doğal bir şekilde buharlaşması durumunda telefonun "kurtulma" ihtimali daha fazla bulunuyor. ELEKTRİK SÜPÜRGESİ ÇEKİN Cep telefonunun içerisindeki nemi buharlaştırmanın en iyi yolu, bir elektrik süpürgesi ile içine, ortamdaki havanın üflenmesi ya da çekiş özelliği olan bir elektrik süpürgesi ile içerideki havanın dışarı çıkarılması. Ancak saç kurutma makinesinin kullanılmaması gerekiyor. PİRİNÇ TANELERİ İLE KURUTUN Çoğu saç kurutma makinesi, ’soğuk üfleme’ modunda dahi ortamdaki havadan daha sıcak bir havayı makinenin içerisine üflediği için entegre ve lehimlere zarar verebiliyor. Bunun sonucunda cihaza pil takıldığı an telefon kısa devre yapabiliyor. Kurulandığı halde içinde hala nem olan cep telefonlarını tamamen kurutmanın en iyi yolu ise pirinç taneleri ile dolu bir kavanozun ortasına koyup ağzını kapatmak ve en az bir gün bekletmek. Pirinç taneleri ortamdaki nemi hızla emebiliyor. DANATURE ALKOL KULLANIN Kullanıcıların, saç kurutma makineleri, mikrodalga fırınlar ve doğrudan güneş ışığından kaçınması gerekiyor. Öte yandan cihazların "tuvalete düşürülmediği sürece" de alkolle temizlenmemesi gerekiyor. Solvent içerikli olan alkol, cihaz içindeki plastik bağlantıları eritebiliyor. Bunun yerine hırdavatçılardan temin edebilen "Denature" alkol kullanılabilir. Telefonunu denize düşürenlerin, cihazı sudan çıkarıp bu sefer tatlı suya bırakmaları daha sonra oradan da çıkarıp kurulamaları gerekiyor. Çünkü tuzlu su barındırdığı kristallerden dolayı cihazın bazı parçalarına zarar verebiliyor. GİZLİ İŞARETLER Birçok kullanıcının, suya düşürdüğü için çalışmayan telefonlarını değiştirmek istemelerinin ardından üretici firmalar, uzun bir süredir cihazın hem dışına hem de içine garanti etiketleri yerleştirmeye başladı. Su ile temas ettikleri zaman renk değiştiren bu etiketler sayesinde yetkili servis, telefonun içini açmadan dahi suya düşürüldüğünü anlayabiliyor. Birçok telefonun içinde de gizli işaretler bulunuyor. Bu işaretler, telefon ıslandıktan sonra dışındaki etiket değiştirilse bile cihazın ıslandığını tespit edebiliyor.
27.06.2008, 18:51 | #2 |
Usta Yiğido
!~+4upn| q!y4rI Şuan
Son Aktivite: 22.01.2014 22:39
Tecrübe Puanı: 659
|
--->: Suya düşen cep telefonu nasıl kurtarılır?
İnşaLLah oLur
Abimin teLegfonunu Havuza Düşürmeyi pLanLıyorum
27.06.2008, 19:34 | #3 |
Tatlı Yarışması 1.si
gürün_güzeli Şuan
Son Aktivite: 31.01.2014 10:32
Tecrübe Puanı: 924
|
ii yaa yaparız bari..emeğin için saol..
27.06.2008, 20:01 | #4 |
Tecrübeli Yiğido
sivaslı_gız Şuan
Son Aktivite: 28.08.2009 14:56
Tecrübe Puanı: 664
|
teyzemin kızı ilk bakırköy sahilde düşürdü ve bir çocuk tarafından kurtarıldı daha sonra tuvalete düştü telefon son yolculuğuna uğurlandıbende olcaktı o telefon gözüm gibi bakardım sonny ericsonn W800İ ah ah
27.06.2008, 20:06 | #5 |
Usta Yiğido
sivaslıgenç Şuan
Son Aktivite: 21.03.2016 00:42
Tecrübe Puanı: 879
|
|
27.06.2008, 20:26 | #6 |
Usta Yiğido
FatihCan Şuan
Son Aktivite: 03.07.2009 15:15
Tecrübe Puanı: 760
|
valla bende suya düşen telefonumu aynı yöntmle kurtamadım.....
daha sonra öğrendim ki en etkili yöntem hemen saç kurutma makinası ile kurulamakmış.. kaynak dayımın oğlu denemiş olmuş
28.01.2009, 04:25 | #7 |
Tecrübeli Yiğido
love_me_58 Şuan
Son Aktivite: 19.07.2009 01:31
Tecrübe Puanı: 604
|
Cevap: Suya düşen cep telefonu nasıl kurtarılır?
paylaşım için sağol......
28.01.2009, 09:17 | #8 |
Usta Yiğido
özdemir Şuan
Son Aktivite: 02.12.2014 16:25
Tecrübe Puanı: 722
|
Cevap: Suya düşen cep telefonu nasıl kurtarılır?
ben bi kaç kere düşürdüm
ama fatihcanın dediği gibi saç kurutma makinesi iyi bir yöntem ancak telefonun eski performasını bulması zaman alıyor
|