|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
28.01.2010, 21:18 | #1 |
Tecrübeli Yiğido
AKÇAMAGRALI58 Şuan
Son Aktivite: 04.12.2012 21:05
Tecrübe Puanı: 672
|
TOPRAĞI DOST BİLEN VEYSEL TELİNDEN
Yastasın sevdiğim gara bağlarsın
Yüreğin dert yükü sende ağlarsın Gizliden gizliye hicran dağlarsın Su şehri Kangaldan haber ver bize Altın yayla akıncılar sayarım Her birine ayrı hasret duyarım Yaylasında koyun kuzu yayarım Çiğdemden çiçekten haber ver bize Gelirsen sılaya yar uğra bize Seni anlatmaya gerek yok söze Hasretinden yandım kavruldum köze Doğanşar Hafitken haber ver bize Toprağı dost bilen Veysel telinden Köse dağdan esen seher yelinden Sarısözen ezgilerin dilinden Şiir den türküden haber ver bize Dağlarda yarpuzlar yeşerdi m'ola Bu sevda uğrunda düşürdün yola Demedin ki bir gün gönlün hoş ola Gemerek Ulaş tan haber ver bize Pir sultanım geldim şahına döndüm Şehri sultan bilip kervana bindim Acıyı kederi burada yendim Ozanlar ehlinden haber ver bize Yıldızeli güzel Şarkışla başka Memleket sevdası getirir aşka Madımak toplasam yaylada keşke Koyulhisar Zara dan haber ver bize İmranlı da bizim aslım Kangallı Sorarlarsa deki Alacahanlı Al bayrağın altı bizim oralı Doğduğun yerlerden haber ver bize Şemsi Sivasi’den aşık ruhsati Diyarı gurbette yoktur emsali Yiğitler obası mertlik timsali Gürün Gölova dan haber ver bize Yeter gayrı yazma bu son satırı Kırılmasın insanların hatırı Yaratılan yaratandan ötürü Kucak açanlardan haber ver bize Zaralı Halil’im bir türkü yaktım Orhan Sivasiyim seyrine baktım Kızılırmak gibi çağlayıp aktım Sivas Divriği den haber ver bize 22.01.10.Orhan KIZLARKAYASI |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|