|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
29.05.2008, 11:58 | #11 |
Usta Yiğido
yiğidoturan Şuan
Son Aktivite: 28.07.2014 13:58
Tecrübe Puanı: 1042
|
--->: Sivas İcin Bir Siir Yazdım..
Sivas
Ne aşıklar vardır sende, Ne gönüller yandı sende, Ne zulümler gördü sende, Sivas:Kalbi yaralı,sivas, Gönlü bereli sivas,Bağrı dağlı sivas,siivas Yeter artık bırak gam'ı, Bırak artık sıkma can'ı, Gönlü yaralı ceylanı,Sivas,kalbi yaralı sivas, Gönlü bereli sivas,Bağrı dağlı sivas,sivas. Es kaba yel erit kar'ı, Dağıt kara bulutları, Gülsün kara bahtlıları,Sivas,kalbi yaralı sivas, Gönlü bereli sivas,Bağrı dağlı sivas,sivas. uzun hava Mustafa Yazka
29.05.2008, 11:59 | #12 |
Usta Yiğido
yiğidoturan Şuan
|
Sivasla Hasbihal
Karanlıkta kandil olur yanarsın Kuraklıkta çağlayan bir pınarsın Kökü derinlerde ulu çınarsın Tâ ezelden bağrı yanıksın Sivas Türk’ün tarihine tanıksın Sivas Bir zamanlar Danişment’e yurt idin Zulme karşı havan gibi sert idin Tarih boyu hep mertoğlu mert idin Tâ ezelden bağrı yanıksın Sivas Türk’ün tarihine tanıksın Sivas İlhanlı uğradı ezip de geçti Eretna adalet yazıp da geçti Mugiseddin Tuğrul kızıp da geçti Tâ ezelden bağrı yanıksın Sivas Türk’ün tarihine tanıksın Sivas Osmanlıya gözde muhit oldun sen Timur’a direndin şehit oldun sen Genç Cumhuriyet’e şahit oldun sen Tâ ezelden bağrı yanıksın Sivas Türk’ün tarihine tanıksın Sivas Güven Tahtakıran
29.05.2008, 13:22 | #13 |
Usta Yiğido
yiğidoturan Şuan
|
Cumhuriyet şehri Sivas nerede?
Adı vilâyettir başında vali Yürekler acısı Sivas’ın hali Sanayisi yoktur göçmüş ahali Cumhuriyet şehri Sivas nerede Yurduma temeller burada atıldı Sevrin karanlığı o gün yırtıldı Ulus-Devlet şimdi kime satıldı Cumhuriyet şehri Sivas nerede Derin tarihiyle kültür ocağı Ozanlar diyarı köyü bucağı İade etsinler büyük sancağı Cumhuriyet şehri Sivas nerede Bu davaya ait divan kurulsun Faili kimlerdir sorgu sorulsun Dört bir yanı fabrikayla sarılsın Cumhuriyet şehri Sivas nerede Hiç durmak olur mu uzay çağında Maden cevher dolu her bir dağında Barajlar kurulsun Tohma çayında Cumhuriyet şehri Sivas nerede Kurulsun çarşılar işlesin şu hal Birlikle kalkınsın orada mahal Yanık türkülere dönmüş bu ne hal Cumhuriyet şehri Sivas nerede Ekmek kapısıydı Cer Atölyesi Kimler susturdular binlerce sesi Özelleştirmeymiş bu neyin nesi Cumhuriyet şehri Sivas nerede Kapanmış köylerin tüm okulları Sefalete mahkûm yetim dulları Viraneye dönmüş evi yolları Cumhuriyet şehri Sivas nerede İlhami’yim yalanları silmişim Her dem hakkı hakikati bilmişim Kangal Etyemez’den göçüp gelmişim Cumhuriyet şehri Sivas nerede İlhami Arslantaş
21.08.2008, 20:03 | #14 |
Usta Yiğido
HaYLaZ Şuan
Son Aktivite: 17.01.2010 23:12
Tecrübe Puanı: 694
|
Şiirler Cok Güzel..Ama Kendi Yazacagınız Siirleri Yayınlasanız Daha Güzel Olur..
14.12.2008, 20:27 | #15 |
Yeni Yiğido
kayaturan58 Şuan
Son Aktivite: 31.07.2016 22:15
Tecrübe Puanı: 596
|
SÜPER TAKIM SİVASSPOR
SÜPER TAKIM SİVASSPOR
On sekiz takımın piri Süper ligin tek lideri Gönüllerde farklı yeri Süper takım Sivasspor. Başkanı Otyakmaz ile Olmaz sende şike hile Sıradaki gelsin hele Yener gider Sivasspor. Bülent Uygun Teknik adam Seyredenler diyor tamam Dört Eylül kış günü hamam Terletiyor Sivasspor Muhammet Ali ban başka Herve Tum’um geldi aşka Mehmet Yıldız atsa keşke Yeni lider Sivasspor. Pengoviç’im kale senin Defans sağlam doğru yönün Orta saha açık önün Harikasın Sivasspor. Abdurrahman, Hayrettin’e Billica, Balili ile Goller atılınca file Şahlanacak Sivasspor. Taraftarının alayı Çekecek Sivas halayı Sürsün bitmesin balayı Gönüllerde Sivasspor. Kayaturan mutlu senle Gençler büyüyor sevginle Deplasmanda seni gülle Karşılarım Sivasspor. (13.12.2008 Saat : 19.02) |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar kayaturan58'e Teşekkür Ediyor... |
16.12.2008, 10:05 | #16 |
Tecrübeli Yiğido
serkanka58 Şuan
Tecrübe Puanı: 660
|
Dur Gardaş!
Dur Gardaş!
Bir selam ver geç dostuna, Yabancı degilsin,bizim eldensin, Endamın gururun bize benziyor. Yiğidin harman olduğu yerdensin! SiVaS’lısın gardaş tanıdım seni, Nerdensin söyle gardaş ilçeni, Bilirim ben SiVaSım’dan göçeni, Gardaş, sen SiVaS’ın neresindensin? Demirim,çeliğim sana emanet, Yiğitlik var sende etmezsin minnet, Çalışkan, hatırnas,hem dost hemde mert, Gardaş, sen DİVRİĞİ’nin neresindensin? Gökpınar’ın berrak suyundan mısın, Selçuk’ların asil soyundan mısın, Yoksa üç beldenin birinden misin, Gardaş, sen GÜRÜN’ün neresindensin? Nam’ın duyurmuşsun dünya alemde, Balıklı çermiğin tıbbın dilinde, Karabaş gür sesli yayla yolunda, Gardaş, sen KANGAL’ın neresindensin? Kösedağ kanat gerer üstüne, Yiğit gardaş mert davranın dostuna, Sahip çıkan hemşerine nesline, Gardaş, sen SUŞEHRİ’nin neresindensin? Kösedağ yaylasının zirvesinden mi, Tödürge gölü’nün çevresinden mi, Kızılırmağımın çehresinden mi, Gardaş, sen ZARA’nın neresindensin? Asil soylu güzel huylu hemşerim, Büyükgöl’den su içmişe benziyor, SiVaS’ıma gönül verin yürekten, Gardaş, sen HAFİK’in neresindensin? Kelkit vadisinin güzel yerinden, Sessiz durup yükselirsin yerinden, Kösedağ’ın yiğit bekçilerinden , Gardaş, sen KOYULHİSAR’ın neresindensin? Gönül gözüyle dünyayı gören, İnsanlığa örnek olan yön veren, AŞIK VEYSEL’imin doğduğu yerden, Gardaş, sen ŞARKIŞLA’nın neresindensin? PİR SULTAN ABDAL’ımın BaNaZ’ından mı, Acılar dolu Ayvaz’ından mı, Kabayel’inden mi, Poyraz’ından mı, Gardaş, sen YILDIZELİ’nin neresindensin? Gür sesiyle yükseklerden haykıran, Ssrılırsın SiVaS’ına doğrudan, İşsizlikten göçtün sende yurdundan, Gardaş, sen İMRANLI’nın neresindensin? Hoş geldin hemşerim dost kervanına, Suşehri, Zara’yı aldın yanına, Göğsüm kabarıyor güzel adına, Gardaş, AKINCILAR’ın neresindensin? Yeni girdin ilçe olup araya, El attık senide kattık halaya, Sende çıkan Kösedağ’a yaylaya, Gardaş, sen Gölova’nın neresindensin? İçtiniz mi gardaş Tecer suyundan, Karabaş koyunun Kangal soyundan, Merkezine yakın çevre köyünden, Gardaş, sen ULAŞ’ın neresindensin? Ata sporumu yaşatan sensin, Kıspet giyip perdah atanım sensin, Can hemşerimizsin sende bizdensin, Gardaş, sen DOĞANŞAR’ın neresindensin? Uzun yayla siper olmuş bağrına, Şiirler yazılmış senin uğruna, Hoş gelmişsin sende dost kervanına, Gardaş, sen ALTINYAYLA’nın neresindensin? Söylenmeyen son ilçesin, Gönüllerde taht kuran gülsün çiçeksin, Seni sevenleri candan seversin, Gardaş, sen GEMEREK’in neresindensin? YİĞİTler diyarı ASLAN ilinden, Dostların soyundan AŞIK dilinden, Badelerle dolu PİR’ler ilinden, GARDAŞ, sen SiVaS’ın NERESİNDENSİN yazanın eline emeğine sağlık!! |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar serkanka58'e Teşekkür Ediyor... |
04.07.2009, 14:52 | #17 |
Usta Yiğido
cawus58 Şuan
Son Aktivite: 25.03.2010 15:52
Tecrübe Puanı: 762
|
Cevap: Sivas İcin Bir Siir Yazdım..
Tüm acılar sadece benim için mi
Belki sende hissettin içinde yanan ateşi Belki de yaza çevirdim yaşadığın o kışı Umutlarına derman olmaya başlamıştım ki Beni kaybettin zamansız |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı cawus58'e Teşekkür Ediyor... |
14.08.2010, 14:38 | #18 |
Usta Yiğido
OSMAN ECE Şuan
Son Aktivite: 21.01.2018 15:36
Tecrübe Puanı: 3327
|
SİVASIN
küçük yaşta kaybettim ayle ferdimi kimselere dökemedim gizli derdimi ağlayarak terk eyledim güzel yurdumu bir başkadır köyü kasabası ili sivasın felek koydu beni çıkılmaz yola allah muhtaç etmesin bir kulu kula mor dağları bezenmiş yeşile ala bir başkadır çiçeği gülü sivasın biraz serttir yiğitoğların bakışı çetin olur gardaşların yokuşu baharda azgındır kızıl ırmağın akışı bir başkadır yağmuru dolusı seli sivasın kınamayın dostlar çok yalnız kadım kendime teselli sazımdan aldım gurbette aşık diyari oldum bir başkadır ozanı sazı teli sivasın |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı OSMAN ECE'e Teşekkür Ediyor... |
14.08.2010, 14:58 | #19 | |
Usta Yiğido
bilal kose Şuan
Son Aktivite: 16.02.2015 15:33
Tecrübe Puanı: 3290
|
Alıntı:
|
|
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı bilal kose'e Teşekkür Ediyor... |
14.08.2010, 15:37 | #20 |
Usta Yiğido
doğan bulut58 Şuan
Son Aktivite: 13.03.2015 01:32
Tecrübe Puanı: 1290
|
Şehirler Sultani Güzel Sivas'im
Derdiyar bir başka alim bir başka Ozanlar içinde gelinir âşka Dolaşır dağları balı bir başka Şehirler sultanı güzel Sivas'ım Dolaştım Sivas, ı bir baştan başa Uğradım bahçesine dediler paşa Hafik gölü serin kıyıda yaşa Şehirler sultanı güzel Sivas'ım Cıbıllar parkında kalmamış kavak Dediler gelmişler gurbetçi savak Âşıklar otağı bura durak Şehirler sultanı güzel Sivas'ım Kaleye çıkıp ta oturdum köşke Bir seni görünce gelirim aşka Fırsatım olsa, da kalsaydım keşke Şehirler sultanı güzel Sivas'ım Ozanlar şairler dernek kurmuşlar Sivas için yüreklerin koymuşlar Güldesteyi motif, motif oymuşlar Şehirler sultanı güzel Sivas'ım VEYSEL KIZLARKAYASI 21.MAYIS2009 Veysel Kızlarkayası |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar doğan bulut58'e Teşekkür Ediyor... |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|