|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 956
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Yoğunyokuş Kayak Tesislerinde kayak sezonu açıldı.Kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki, yaklaşık bin 700 metre yüksekliğindeki bir tepede bulunan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne ait Yoğunyokuş Kayak Tesislerinde, kayak sezonunun startı verildi. Yetkililer, bu kış mevsiminde kayak sporu için yeterli kalınlıkta kar bulunmadığı için sezonun önceki yıllara oranla biraz geç başladığını belirtti. Yeni yılla birlikte etkili olan kar yağışının ardından kar kalınlığının arttığını ifade eden yetkililer, pistlerin düzenlenmesinin ardından, kayak sezonunun startının verildiğini kaydetti. Kayak sezonunun ilk gününde tesislere, kayak alp disiplini il takımı sporcuları ile Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri geldi. Alp disiplini takımında yer alan minik kayakçıların idman yaptığı tesislerde, okullarında seçmeli ders olarak kayak branşını seçen CÜ BESYO 1. sınıf öğrencilerine de uygulamalı olarak kayak dersi veriliyor. KAYAK İL TEMSİLCİSİ EKİNCİ Kayak İl Temsilcisi ve Sivas İl Afet Acil Durum Müdürü Nazif Ekinci, yaptığı açıklamada, kayak sezonunu bugün açtıklarını belirterek, ''Önümüzde Türkiye Şampiyonası etap yarışları var. Yine Erzurum'da Üniversiade oyunları var. Sivas'tan kuzey disiplininde bir ekibimiz şu anda Erzurum'da, Türkiye Şampiyonası etap yarışları için Erzurum'a gittiler. Alp disiplini branşında Sivas'ta yıllardır bir faaliyet gösterilemiyordu, fakat son zamanlarda yetiştirdiğimiz çocuklarımızla beraber alp disiplinine de bir hareketlilik kazandırdık. Muhtemelen bu ayın 21'inde alp disiplininde Türkiye Şampiyonası birinci etap yarışları olacak'' diye konuştu. Alp disiplini takımının antrenörler Fatih Okutansoy ve İrfan Erzurum nezaretinde idman yaptığını anlatan Ekinci, ''Hazırlıklarımıza bugünden itibaren başladık. Yoğunyokuş Kayakevinde yeteri kadar kar mevcut, pistlerimizi açtık ve bugün itibariyle çalışmalarımıza başlıyoruz'' dedi. Sivas'ın kayak sporu açısından iyi bir potansiyele sahip olduğunu anlatan Kayak İl Hakem Kurulu Başkanı ve milli kayak hakemi Nazif Ekinci, ''Bizim yeteri kadar hakemimiz, antrenörümüz var. Biri kayaklı koşuda, biri biatlon branşında olmak üzere 2 antrenörümüz milli antrenör'' ifadelerini kullandı. Alparslan Güler, Aziz Alkan ve Yusuf Yağmur ve kendisinin bu sene itibariyle kayak branşında milli hakemliğe yükseldiğini ifade eden Ekinci, ''Sivas'ta kayak branşı için iyi bir potansiyel var. Tesis hariç her türlü alt yapısı var. Tesis için de yoğun çalışmalarımız devam ediyor. Yıldızdağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'ni de önümüzdeki kayak sezonuna yetiştirebilirsek tesise kavuşmuş olacağız. Bu durumda Sivaslı sporcularımızdan çok güzel dereceler bekliyoruz. Bunu da başarabilecek bir alt yapımızın olduğuna inanıyorum. Kazasız, belasız bir kayak sezonu geçirmemizi temenni ediyorum'' diye konuştu. Erzurum'daki Üniversiade oyunlarında da Sivas'ı temsilen 8 kişilik bir ekibin bulunduğunu anlatan Ekinci, Türkiye açısından önemli olan bu organizasyon öncesinde yaşanan kar sıkıntısının da giderilmesini temenni etti. UYGULAMALI KAYAK DERSİ Tesislerde öğretim görevlileri Hasan İnan ve Coşkun Büyükdere ile birlikte öğrencilerine kayak dersi veren CÜ BESYO Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tuğbay İnan ise okullarında 2010-2011 eğitim-öğretim yılı ders programında yer alan seçmeli kayak dersinin bugün itibariyle başladığını söyledi. Kayak dersine beden eğitimi öğretmenliği, antrenörlük eğitimi ve spor yöneticiliği bölümlerinden 15'i bayan toplam 36 öğrencinin katıldığını ifade eden İnan, kendisi ile birlikte 3 öğretim elemanının öğrencilere temel kayak eğitimi verdiğini kaydetti. Kayak kamplarının 12 gün süreceğini belirten İnan, teorik ve uygulamalı eğitimlerin ardından öğrencilerin 1 vize, 1 de final sınavına tabi tutulacağını, hava şartlarına göre vize ve finallerin ya tesislerde ya da okul binalarında yapılacağını söyledi. Bu dersin temel amacının BESYO öğrencilerine temel kayak eğitimini vermek olduğunu anlatan İnan, ''Burada çok ileri düzeyde bir kayak eğitimi vermiyoruz, temel eğitim veriyoruz'' dedi. 20 yıldır okullarında kayak dersinin verildiğini belirten İnan, beden eğitimi öğretmenliği bölümünde okuyan öğrencileri öğretmen olarak görev aldıklarında kayak eğitimi verecek seviyeye, antrenörlük eğitimi bölümünde eğitim gören öğrencileri de kayak antrenörü belgesi alabilecek konuma getirmeye çalıştıklarını, spor yöneticiliği bölümünde eğitim gören öğrencilere ise kayak eğitiminin yanı sıra bir kayak tesisinin kurulması, işletilmesi, kayak yarışları ve organizasyonlarının düzenlenmesi gibi konularda eğitimler verdiklerini söyledi. CÜ BESYO olarak eğitim açısından bölgenin en iyi okullarından biri olduklarını anlatan İnan, kayak tesislerini öğrencilerin hizmetine açtığı için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne de teşekkür etti. Kaynak: Gazete İzci |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kayak yapmanın zevki bir başka oluyor,Bizim zamanımızda böyle imkanlar yoktu,Kar üstünde sürat yapacak ne varsa o imkanlardan faydalanarak kayardık.
![]()
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Salim58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22
Tecrübe Puanı: 1223
![]() ![]() ![]() ![]() |
ehhehe abimle babam
![]()
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Kibrisli'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#4 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Bizde Böyle Kayardık. ![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Salim58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55
Tecrübe Puanı: 1073
![]() ![]() ![]() |
En güzel çocukluk anılarım yenimahalledeki kayak anlarımdır, ya kızakla esentepe camiinden elektrik birliğine kadar kızakla kayıp geri dönüşlerimiz yada gece 1 lere kadar ayağımızda incecik yazlık çediklerle o ayazlarda evimizin önündeki top sahamızın hafif eğiminde ayakta kayma en büyük keyfimdi,
şimdi nerede o kışlar ve karlar kışın 15 tatil tadına doyulmaz bir top oynama fırsatıydı bizim için, kar altında hemde güneş açardı bazan o ışıltıda keyifle doya doya bata çıka top oynamak gibisi yoktu
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı abircan'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#6 |
|
Yeni Yiğido
![]() Efendigardaş Şuan
Son Aktivite: 26.06.2011 21:23
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
Gençlik yıllarımda çok kaydık bir zamanlar yoğun yokuştan Bursaya yarışmalara giderdik ayrıca Sivasın ilk kız takımınıda kurmuştuk...
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|