|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Zara Zara İlçesi ve Köyleri |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
10.05.2007, 23:57 | #1 |
Editör
SivasLady Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
ZARA-Ütük
Sivas iline 71 km, Zara ilçesine 7 km uzaklıktadır.
Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Sadece Susmak İstiyorum... Yalan İnsanları Kaale Almadan... Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan... HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan... Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan... |
07.12.2008, 20:54 | #2 |
Yiğido
KAFKASKAR Şuan
Son Aktivite: 02.09.2012 15:08
Tecrübe Puanı: 638
|
Cevap: ZARA-Ütük
Ütük, Sivas ilinin Zara ilçesine bağlı bir köydür.
Tarihi Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. Coğrafya Sivas iline 71 km, Zara ilçesine 7 km uzaklıktadır. İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir. Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 114 1997 95 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - İbrahim Kızık 1999 - İbrahim Taştan 1994 - Şevki çimen 1989 - 1984 - [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
21.01.2011, 09:02 | #3 |
Yeni Yiğido
bilter Şuan
Son Aktivite: 21.01.2011 09:07
Tecrübe Puanı: 0
|
Cevap: ZARA-Ütük
Ütük Köyü ile ilgili detaylı bilgiler için
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] adresini ziyaret edebilirsiniz.
|