|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Ozanlarımız Ozanlarımız Hakkında |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
26.10.2014, 09:17 | #1 |
Yeni Yiğido
kayaturan58 Şuan
Son Aktivite: 31.07.2016 22:15
Tecrübe Puanı: 596
|
ÖMÜR DEFTERİ
ÖMÜR DEFTERİ Dünyaya geldiğin anda, gece gündüz yol alırsın Bazen düşer kalkar insan, bazen takatsiz kalırsın Yıllar yılı çırpınırsın, doğru yolu bulmak için Bir gün her şey yalan olur, kapanır ömür defteri. Herkes ektiğini biçer, gelince hasat zamanı Oku okut evladını, bilsin dünya denen hanı İlim, imaretle uğraş, kalsın senden güzel anı Bir gün her şey yalan olur, kapanır ömür defteri. İmtihandır hayat bize, ona göre çalışmalı Güller kadar dikende var, her tür şarta alışmalı Hayra hasenata koçup, yardım için yarışmalı Bir gün her şey yalan olur, kapanır ömür defteri. Kibirden kinden uzak dur, bir ömür hayat satında Günü, gün eylersin her gün, deryada yüzüp yatında Unutma Rabbim soracak, sınav var toprak altında Bir gün her şey yalan olur, kapanır ömür defteri. Kayaturan gök kubbenin, altında alınan nefes Her şey gibi oda biter, yarım kalır bütün heves Ayrılık vakti yaklaşır, helallik isterken bir ses Bir gün her şey yalan olur, kapanır ömür defteri. 19.10.2014 Saat : 22 14 Şevki KAYATURAN Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Şairi Bu şiirin ilham kaynağı Kanal 58 olmuştur. Yaptıkları “Ömür Defteri” programının Ulaş, Gürpınar Köyümdeki çekimlerini 19.10.2014 saat 21.00 izledikten sonra hem Kanal 58’e ve program yapım ekibine bir teşekkür babında hem de ömür defterim kapanmadan birkaç dörtlük yazayım istedim. Bu tür programların bir saatlik bir gösterimin gelecek nesiller hayatlarına yön verirken, dört yıl bir fakülte okumaktan daha etkili olduğuna inanıyorum. |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|