|
|
#91 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() izmirliyiğido Şuan
Son Aktivite: 28.03.2013 15:23
Tecrübe Puanı: 739
![]() |
yine başlamış tartışmalar güya sivaslılar sitesinde sivaslıları biraraya toplamaya çalışılıyor fakat bazıları dini ortaya karıştırıyor bırakın bunları yavvv
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sonbahar5803 Şuan
Son Aktivite: 21.09.2009 14:57
Tecrübe Puanı: 847
![]() ![]() ![]() |
Ben burada tartışma göremiyorum.
Yanlış algıladınız herhalde.
|
|
|
#93 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ofgurleyuk78 Şuan
Son Aktivite: 29.01.2010 17:58
Tecrübe Puanı: 791
![]() |
Sen, ben yaptık sayalım. Ne üstünlüğümüz var onlardan. Namaz kılmakla, tesettüre girmekle kendinizi üstün mü sanıyorsunuz. İman'ın kimde olduğunu sadece Allah'u teala bilir. Onlar bizim kardeşlerimiz. İrandakilerden, arabistandaki müslümanlardan çok daha yakınlar bana. Herşeyden önce Türkler. Yazılarımızda biraz daha saygılı olalım. Günümüzde Allah, din , iman diyen dinsizleri çok görüyoruz.
|
|
|
#94 | |
|
Yiğido
![]() ![]() Nazligül Şuan
Son Aktivite: 22.04.2009 11:10
Tecrübe Puanı: 754
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Ama zannedersem Islamin sartlarini ve Imanin Sartlarini uygulamayanda, hatta hatta Kuran'i Kerim'de yazilanlari inkar edende Iman olmamasi gerek. Yoksa yaniliyormuyum?
|
|
|
|
#95 |
|
Genel Koordinatör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertugrul Şuan
Son Aktivite: 19.01.2013 14:22
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ya arkadaşlar dini konularda ne çabuk yazıyorsunuz,dikkatli olun biraz artık buna bir son verin.
Kimseyi İmansızlıkla suçlamayın,fıkhi konularda acaba,yanılmıyorsam gibi ifadelerin altına girmeyin. Bu konuları böyle uzatmayın,kültürel konularda fikirlerinizi beyan edin,güvendiğiniz kaynaklara referans verin ama ne olur ahkam kesmeyin. İslamın şartları yani herkesin bildiği namaz,oruç,zekat,hac gibi temel ibadetleri üzerine farz olarak düştüğü halde yapmayan dinden çıkmaz,tabii hoş bir şey değil ancak imansızlığı getirmez. Burada kimsenin Kuran'ın bir kısmını inkar ettiği yok,yada İmanın şartları diye bildiğimiz İslamın amentüsünü inkar edenide görmedim . Rica ediyorum dini konulara pek girmemeye çalışın,bu konularda paylaşımda bulunmak isteyenler güvendiği kaynaklardan aktarım yapsınlar. Özellikle bu konularda karşılıklı çekişmeler her iki taraf içinde zarar getirir.
|
|
|
|
#96 | |
|
Yiğido
![]() ![]() fakıllı Şuan
Son Aktivite: 13.09.2012 16:10
Tecrübe Puanı: 658
![]() |
Alıntı:
Sen kulluğa karşımısın, karşı değilmisin?Eğer kul olmaya karşıysan Bektaşiler gibi yaşayamazsın.Çünkü Bektaşiler ALLAH'a kuldular.Yoksa senin nasıl yaşadığın veya yaşamadığın beni ilgilendirmez.Ben senin yazılarının bazı yerlerinde çelişki gördüm onun için yazdım.Seninde bana bi öpücük borcun var ödeştik.ALLAH hepimizi doğru yoldan ayırmasın.
|
|
|
|
#97 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55
Tecrübe Puanı: 1070
![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
allah'a kul'um ama burada yazanlarada yazanların taptıkları hocalarınada kulluk yapacak değiliz heralde bırak işine bak kardeşim, kul olmak ahmak olmak değildir, kul olmak köle olmak değildir, kul olmak aklından sıyrılıp onu kullanmamak olsa gerek, bana kelime oyunlarıyla soru sorma lütfen, allahın varlığı birliği ve kitabı, peygamberimiz muhammed mustafa (sav) nın elçiliğini kabul etmek ise kuluz ama dört mezhep ve yüzlerce tarikat, yol vs in getirdiği yaşama dair basit ritüellere tapmak onları ilahlaştırmak olmasa gerek imanın özü değilmi
zaman kısa, dünya herkese yeter, mühim olan insanlık KANIMIZIN KIRMIZISI ALNIMIZIN AKIYLA SİVASSPORLUYUZ Konu abircan tarafından (27.02.2008 Saat 16:28 ) değiştirilmiştir.. Sebep: kelime tekrarı |
|
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() asitane3458 Şuan
Son Aktivite: 06.02.2010 13:59
Tecrübe Puanı: 721
![]() ![]() |
Alıntı:
) |
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55
Tecrübe Puanı: 1070
![]() ![]() ![]() |
bende aleviyim ama yukarda sayılan listeyi tam yapana zaten alevi deyip ayırmaya ne hacet var
, bende rastlamadım,
|
|
|
#100 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() FatihCan Şuan
Son Aktivite: 03.07.2009 15:15
Tecrübe Puanı: 796
![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar ne kadra boş bir muhabbettir bu...
Alevi, sünni... sağcı, solcu... Türk, Kürt.. Laz, Çerkez... vs.. vs.. Farkında değilmisiniz BİZİ BÖLÜYORLAR... Hepimiz aynı ülkede doğmuşuz bu ülkede öleceğiz birbirimize kızarak bağırarak aşağlayarak hatta düşman sayarak nereye varabiliriz ? Şiimdi bizim birlik olma zamanımız.. gençlerimize çocuklarımıza DAHA GÜZEL BİR TÜRKİYE nasıl bırakabiliriz bunun tartışmasını yapmalıyız... Farkılılıklarımız zengiliğimizdir.... Lütfen sünni olan arkadaşlar bu konuya yorum yazmasınlar Biz sünniler alevi dostlarımız tanımıyoruz bu yüzden söyleyeceğimiz her söz onların kalbini kırabilir.... Burada asıl iş alevi dostlarımıza düşüyor artık içine kapanan değil Türkiyeye açılan bir alevi topluluğu olmalı Aleviliği alevilerden öğrenmeliyiz. |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|