Warnung: Illegal string offset 'type' in [path]/includes/class_postbit.php(293) : eval()'d code (Zeile 153)
Öldükten sonra Organlarınızı Bağışlarmısınız ? - Sayfa 10 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Anketler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Anketimiz: Öldükten Sonra Organınızı Bağışlar mısınız?
Evet bağışlarım (neden) 146 71,22%
Hayır Bağışlamam (neden) 59 28,78%
Katılımcı sayısı: 205. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Seçenekler Arama Stil
Alt 11.07.2009, 01:39   #91
suzii
Usta Yiğido

suzii - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

suzii Şuan suzii isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.09.2015 18:48

Tecrübe Puanı: 752 suzii FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Öldükten sonra Organlarınızı Bağışlarmısınız ?

senin düşüncen! saygı duyarım
suzii isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.07.2009, 01:43   #92
qio
Usta Yiğido

qio - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

qio Şuan qio isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.04.2012 23:41

Tecrübe Puanı: 978 qio FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Tşk ederim İnsanların farklı düşüncelere saygı gösterip dinlemesi erdemliktir araştırarak doğruyu bulacaklarına işarettir. ( düşünceden kastım realite , iddaları düşünce olarak kimse algılamasın sözüm meclisten dışarı )
Alt 11.07.2009, 07:19   #93
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt

dinen hiç bir sakıncası olmadığına göre bağışlanması gayet güzel bu konuda bende bağışlarım tabiki
Alt 11.07.2009, 10:59   #94
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24

Tecrübe Puanı: 4531 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
suzii Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
ben bağışlamıyorum çünkü bu konuda duydukalrım beni çok etkiledi
DİNEN BİR SAKINCA VAR MIDIR?
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, organ bağışını insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımlanmıştır. 6.3.1980 tarih 396 sayılı kararı ile organ naklinin caiz olduğunu bildirmiştir. Diğer islam ülkelerinde de ve bütün büyük dinlerde de benzer kararlar mevcuttur. Kur’an-ı Kerim’de de (Maide Suresi, Ayet 32) ” KİM BİR KİMSEYE HAYAT VERİRSE, ONUN SANKİ BÜTÜN İNSANLARA HAYAT VERMİŞÇESİNE SEVAP KAZANACAĞI ” beyan olunmuştur

Sizin bu konu üzerinde sağlıklı bir şekilde araştırma yapmanız lazım dinimizi yozlaştıranlardan değilde gercek din adamlarından bilgilenmeniz öneriyorum ben seve seve bağışlarım ve bütün din kardeşlerimede bağışlamaları için cağrıda bulunuyorum
Alt 11.07.2009, 11:09   #95
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt

Alıntı:
MeLody58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
ölsemde bagışlamam ( espriydi tabi ) organ bagıslamak dinimizce günah oldugu için bende dinin emirlerine uyarak uygun görmüyorum...
uygun görmeyebilirsiniz bu normal yani mecburiyet yok dinen de bi sakıncası yok bu konuda gerçek bilgi almak için diyanet işleri en güvenilir kaynak yok derseniz buyrun bu ayet bize kafi

Kur’an-ı Kerim’de de (Maide Suresi, Ayet 32) ” KİM BİR KİMSEYE HAYAT VERİRSE, ONUN SANKİ BÜTÜN İNSANLARA HAYAT VERMİŞÇESİNE SEVAP KAZANACAĞI ” beyan olunmuştur

Alıntı:
suzii Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
ölünce allahın huzurunda bağışladığın organların eksik oluyormuş öyle söylediler
bunu söyleyen kaynak ne kadar doğru düşünmek lazım rabbimiz bizlere niye organların eksik diye sormayacak ne soracağını ve nelerden hesaba çekileceğimizi söylememe gerek varmı bilmiyorum kuran ve hadisler en güzel kaynağımız

Konu Salim58 tarafından (11.07.2009 Saat 11:51 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.07.2009, 12:01   #96
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24

Tecrübe Puanı: 4531 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Kulaktan dolma sözlerle dinimizi yozlaştırmaya uğraşan yobazları secip temizlememiz lazım saf temiz insanlarımızı hurafelerle kandırıp organ bağışının dinimizde hiç bir sakıncası olmadığı halde günah diyerek engelliyorlar
Alt 11.07.2009, 13:33   #97
ErdalGüler
Usta Yiğido

ErdalGüler - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ErdalGüler Şuan ErdalGüler isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.01.2010 17:37
Bejeweled Champion! Bloody Pingu Champion! Christmas Blackjack Champion! Lines And Squares Champion! Street Racer Champion! Virus 2 Champion! Yeti Bubbles Champion!
Tournaments Won: 5

Tecrübe Puanı: 806 ErdalGüler FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
altuntas58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
DİNEN BİR SAKINCA VAR MIDIR?
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, organ bağışını insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımlanmıştır. 6.3.1980 tarih 396 sayılı kararı ile organ naklinin caiz olduğunu bildirmiştir. Diğer islam ülkelerinde de ve bütün büyük dinlerde de benzer kararlar mevcuttur. Kur’an-ı Kerim’de de (Maide Suresi, Ayet 32) ” KİM BİR KİMSEYE HAYAT VERİRSE, ONUN SANKİ BÜTÜN İNSANLARA HAYAT VERMİŞÇESİNE SEVAP KAZANACAĞI ” beyan olunmuştur

Sizin bu konu üzerinde sağlıklı bir şekilde araştırma yapmanız lazım dinimizi yozlaştıranlardan değilde gercek din adamlarından bilgilenmeniz öneriyorum ben seve seve bağışlarım ve bütün din kardeşlerimede bağışlamaları için cağrıda bulunuyorum
Mâide(*) Sûresi 32 - Bundan dolayı İsrailoğullarına (Kitapta) şunu yazdık: “Kim, bir insanı, bir can karşılığı veya yeryüzünde bir bozgunculuk çıkarmak karşılığı olmaksızın öldürürse, o sanki bütün insanları öldürmüştür. Her kim de birini (hayatını kurtararak) yaşatırsa sanki bütün insanları yaşatmıştır. Andolsun ki, onlara resûllerimiz apaçık deliller (mucize ve âyetler) getirdiler. Ama onlardan birçoğu bundan sonra da (hâlâ) yeryüzünde aşırı gitmektedir.

kaynak:[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Ayet mealindeki kısım can vermek manasında değil hayatını kurtarmak manasındadır lütfen yanlış bilgi vermeyiniz. Bu organ bağışı anlamına gelmez.
Alt 11.07.2009, 15:33   #98
gezgin_58
Usta Yiğido
NO AVATAR

gezgin_58 Şuan gezgin_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 12.02.2024 07:14

Tecrübe Puanı: 660 gezgin_58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

ben bagıslarım ben oldukden sonra benım organlarımla hayata donenebılecek bırı varsa seve seve bagışlarım
gezgin_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.07.2009, 15:37   #99
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

ben bağışlamam. Benim organımla hayat bulaşak kişi günah işlemeye devam edecek belki.ben kimsenin günahına ortak olamam.kendi yüküm yeterince ağır zaten
Alt 11.07.2009, 16:01   #100
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Burada tabiki her görüşe saygı duymak gerekir, çünkü her insan kendinden sorumlu, ben bağışlamayı uygun buluyorum ancak, biraz itici geliyor ve soğuk bakmama neden oluyor. Tam bir kararsızlık içindeyim.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)