18.02.2008, 14:25 | #91 |
Usta Yiğido
puar Şuan
Son Aktivite: 29.04.2010 15:08
Tournaments Won: 1Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 790
|
--->: BiR DeMeT SiiR
Şiir bir cennet bahçesi
Girmeyene anlatılmaz. Cennet nedir, bahçe nasıl? Görmeyene anlatılmaz. Şair gülü, şükür gülü Yaprak yaprak dokur gülü Her mısradan fikir gülü Dermeyene anlatılmaz. İne gönül, kalka gönül Hep doğruya baka gönül Hak vergisi.. Hakka gönül Vermeyene anlatılmaz. Şiir toprak kokusudur Şiir damla damla sudur Ermişlerin duygusudur Ermeyene anlatılmaz. Şairler sultanı Yunus Her sözü yüz defa yumuş Aşk bağına dergâh kurmuş Varmayana anlatılmaz.
18.02.2008, 15:09 | #92 |
Usta Yiğido
asitane3458 Şuan
Son Aktivite: 06.02.2010 13:59
Tecrübe Puanı: 689
|
AYYÜZLÜ
Ay yüzlüm, apaçık sözlüm rûhum Sana kurban; Gönlüm Sana hayran! Nergis bakışlarının te’siri ne de yaman! Sultânım el amân..! Bak sînemde bir ok var, derûnumda bir acı, Sen’dedir ilâcı... Ey varlığı nûr, dünyâsı sürûr, sözü Kur’ân! Her derdime derman... Pür âteşim bırakma beni hicranda zinhâr! Rûhumda âh u zâr... Hem mahzûn, hem de perişan derdlerle kıvrandım; Kapına dayandım! Bilmem başka ocak, başka ateş, Sana yandım; Sen’inle uyandım. Ey dünyâya arşdan gelen nûr, ey meh-i tâbân! Aydınlattı ziyân... Hayâlimle gezip yine dîdârını andım; Aşkınla kıvrandım. Ey taptâze gül, kâkülü anber, saçı reyhân! Câziben ne yaman! Görmemiştir cihânda gözler Sen gibi dilber... Güneşlerden enver... Aç lütufla bağrını aç ki kıtmîr kulundur! Dergâhın uludur... Deryalar gibi kereminden bir katre ihsân, Ey gönlüme Sultân! Lütfeyle ne olur bildiğim başka kapı yok! Derdim herkesden çok. m.fethullah gülen |
22.02.2008, 12:46 | #93 |
Editör
FurkaN Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 22:58
Tecrübe Puanı: 10
|
-->: BiR DeMeT SiiR
Medine'nin Gülü Andım yine seni, her şey yadımdan silindi Hayalin gönlümün tepelerinde gezindi Bu bir serap olsa da, hafakanlarım dindi Andım yine seni, her şey yadımdan silindi Ufku dolduruyor, yetiyor, başka şey göremiyorsun Keşke her an aşkınla oturup aşkınla kalksam Ruhlar gibi yükselip de ufkunda dolaşsam Bir yolunu bulup gönlünden içeri aksam Keşke her an aşkınla oturup aşkınla kalksam Anladım vaslına ermek artık çok geç, saçlar bembeyaz Hicranla yanan gönlüm durmadan inleyecek İnleyip, en taze hislerle hep bekleyecek Yaş olsa da, ben taze hislerle yollardayım Anladım vasfına ermek artık çok geç Kalbim, bir güvercin kalbi gibi titrerken ardından Ne olur, sana ulaşmak için kanadından bana bir tüy ver Pervaz edeyim hep ardından Kalbim, bir güvercin kalbi gibi titrerken ardından Ey kupkuru çölleri cennetlere çeviren gül Gel, o bayıltan renklerinle gönlüme dökül Vaktidir ağlayan gözlerimin içine gül Ey kupkuru çölleri cennetlere çeviren gül Mecnun gibi arkandan koşan kulun olayım Bir kor saç içime, ocaklar gibi yanayım Sensiz geçen bu acı rüyadan uyanayım Mecnun gibi arkandan koşan kulun olayım Aklım, uzakta kaldığı günleri saymakta Asker gibi ne zaman terhis Ruhuma sisli dumanlı bir kasvet yaymakta Göster çehreni ki, güneş guruba kaymakta Aklım, uzakta kaldığı günleri saymakta Son demde hiç olmazsa gurubum tülu olsun Gönlüm ufkunun en taze renkleriyle dolsun Her yanda tamburlar çalınsın, neyler duyulsun Bu da benim düğünüm olsun Ne olur hiç olmazsa gurubum tülu olsun Fethullah Gülen
27.02.2008, 00:34 | #94 |
Yeni Yiğido
alidehmen Şuan
Son Aktivite: 25.03.2009 23:45
Tecrübe Puanı: 0
|
--->: WAZGEÇEMEM.!!
Güzel bir şiir taktim etmissin okudum ve hoşnut oldum
teşekkür ederim .Şiirlerle yaşa güzel kardeşim.
02.03.2008, 11:09 | #95 |
Usta Yiğido
seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2177
|
Hediyem Olsun...!
Bu acının tarifi yok,
Anlatamam ki... Anlatan çok, Anlayan yok duygularımı...! Tarifsiz bi yokluk bugünlerde çektiğim...Kekremsi yanlızlığım,birde bilinmemezliklerimle yitiyorum.!Çıksa biri karşıma 'Anlat bana,derman olucam tüm yaralarına.' dese aylarca,yıllarca hiç usanmadan anlatabilirim.Sonra da medet umarım,güvenirim yeniden..Herkes birşeyler söylüyor,artık dinler gibi yapıp gülüp geçiyorum söylenilenlere...Biliyorum çünkü onlarda içlerindeki saklı kalmış yarayı onarmaya çalışıyorlar bana öğüt verirken,aslında cesaret edemediklerini bana yamamaya çalışıyorlar...Onun içindir bu 'konuşacağım yerde susma' nöbetlerim! Kelimeler bazen, Anlamsız kalır... Bana düşen bu sevgide sadece sabır...! Üstüme geliyorlar...'Savaşsana aşkın için,hakkını savunsana,ezdirmesene kendini' diyorlar!Bilmiyorlar ki zamanında uğruna verdiğim savaşları ve de bilmiyorlar üstüme çöken amansız yorgunluğumu...!Ben artık kendimi tarif etmeye bile üşenir oldum,içimde çabadan eser yok!İnsanlar konuşuyor,konuşuyor,konuşuyor. ..Bense acı bir ifadeyle bakıp yüzlerine kaldığım yerden devam ediyorum suskunluğuma...Biliyorum çünkü bir kere konuşursam 'onsuz' katettiğim tüm yollar başa dönücek...'Sabır Allah'ım' diyorum ve üstüme düşen acıları yükleniyorum son cesaretimle! Ah Sevgilim senden Ne bekledim, Ne buldum... Bana şimdi acı gelen; Ellerin oldun! Hayattan beklediklerimi ve aldıklarımı bir kefeye koydumda;Sen ne zaman gelmişsin hayatıma o zaman kaybetmeyi öğrenmişim ben...Bilmiyorum bunun için sana teşekkür mü etmeliyim yoksa....!!!Biliyor musun artık o kadar alıştım ki acıya,sever oldum...Sanki mutluluk çalsa kapımı tereddüt edicem açmakta kapımı!Aldım haberini beni değişmişsin birine...Üzülmedim,aksine mutlu oldum;Doyumsuz ruhun belki birgün doyar diye...! Benim Sana; Gözyaşlarım Hediyem Olsun! Bu Acılar Kaldı Bende, Eyvahlar Olsun...! İnandırdın beni Senin Yalan Aşkına, Nasıl hesap vereceksin Sen Allah'ına...! Sana verebileceğim tek şey;gözyaşlarım.Birgün gelirde sakın benden medet umma!Açıklama istemiyorum senden,hesap sormuyorum,sorgulamıyorum onca güzel hatıraların ardından ani gidişini,pes edişini,hatta beni bi başkasına değişmeni...Seni Allah'ıma havale ediyorum... Buda sana son hediyem olsun... Alıntı.. |
05.03.2008, 13:29 | #96 |
Yiğido
nedim can Şuan
Son Aktivite: 23.05.2012 13:21
Tecrübe Puanı: 619
|
ŞİİR PAYLAŞMAK İSTEYENE.
Ahımı ateş gibi çölün esen yeli say
Kül olmadan önceki yangının evveli say Yaş döken bulut değil inleyen bulut sanma Giryan olan gözlerim ve gönlümün teli say Hor görme yıllar yılı başımda döndüğümü Ateşe müştak plan kelebeğin hali say Uzattığın her gonca hayata bağlar beni Gülüşün bengisu elin lokman eli say Tabipler yaralının sızısını duyamaz İstiyorsan el gibi sende beni deli say
03.04.2008, 20:27 | #97 |
Moderator
Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
|
SEN BÜYÜME ÇOCUK
Çocuktum; Hep kardan adamlar süslerdi düşlerimi... Büyüdüm; Hep kandan adamlar oydular yüreğimi Çocuktum; Hep ölümsüz aşkları okurdum masallarda... Büyüdüm; Ne aşklar satıldı o körkütük masalarda Çocuktum; Şerefti itibardı bütün kapıları açan anahtar... Büyüdüm; Hiçbir güç tanımadım para kadar Çocuktum; Yaşam bir yağmur gibi düşerdi avuçlarıma... Büyüdüm; Şimdi hep çocukluğum geliyor aklıma Sakın; Sen büyüme çocuk!
03.04.2008, 21:03 | #98 |
Tecrübeli Yiğido
çiğdem kaya Şuan
Son Aktivite: 26.11.2010 22:56
Tecrübe Puanı: 642
|
Gülce
Uçurumun kenarındayım Hızır Ulu dilber kalesinin burcunda Muhteşem belaya nazır Topuklarım boşluğun avcunda Derin yar adımı çağırır Dikildim parmaklarımın ucunda Bir gamzelik rüzgâr yetecek Ha itti beni, ha itecek Uçurumun kenarındayım Hızır Civan hazır Divan hazır Ferman hazır Kurban hazır Uçurumun kenarındayım Hızır Güzelliğin zulme çaldığı sınır Başım döner, beynim bulanır El etmez Gel etmez Gülce'm uzaktan dolanır Uçurumun kenarındayım Hızır Gülce bir davet Mecaz değil Maraz değil Gülce bir afet Peri değil Huri değil Gülce beyaz sihir Gülce ölümcül naz Buram buram zehir Yar yüzünde infaz Bir gamzelik rüzgâr yetecek Ha itti beni, ha itecek Güzelliğin zulme çaldığı sınır Uçurumun kenarındayım Hızır Ben fakir En hakir Bin taksir Ateşten Kalleşten Mızrakla gürzden Dabbetülarz'dan Deccal’dan, yedi düvelden Korku nedir bilmeyen ben Tir tir titriyorum Gülce’den Ödüm patlıyor Gülce’ye bakmaktan Nutkum tutuluyor, ürperiyorum Saniyeler gözlerimde birer can Her saniyede bir can veriyorum |
09.04.2008, 12:44 | #99 |
Moderator
Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
|
Babama Selam Söyle
Karlı bir akşamdı ankara'da; Son kez elele yürümüştük, Bitmesin istediğimiz yola. Kısacık beraberliğimizin bütün anılarını sığdırmıştık. Yazarsın bana demiştin. Bende yazarım sana sık sık. Ağlıyordum.... Sen görmeyesin diye kaldırmıyordum başımı. Elimi daha sıkı tuttun, Anlıyordum.... Bu ayrılığa dayanmıyordu kalbim, Öğrettiğim çiçek adlarını unutma dedin, Kelebekleri kitap arasında kurutma, Sık sık fotoğraf çektir, yolla bana, Kitaplarım sana emanet, İncitme kimseyi, kin büyütme kalbinde... Beni bekle... Yol bitti, gidiyordun artık; gittin Sokakta gördüklerimi, filmlerdeki aktörleri sen sandım bir süre, Kin büyütmedim kalbimde söz vermiştim sana diye, Kitaplarını okudum, kelebeklerine dokunmadım, Öğrendiğim çiçek adlarına yenilerini ekledim, En çok fesleğeni, çoban heybesini, akşam sefasını sevdim. Seni beklerken çok şey öğrendim, Yolunu gözlediğim, sevdiğim ilk adam... Nasıl olsa bulacaktır diye, her görüşümde aynı sesle seslendim Uçak, babama selam söyle! Beni kötü rüyalardan uyandıran sevdiğim ilk adam... Bir bilsen seni nasıl özledim... Kar yağıyor şimdi, otuz yaşım bitti, Kitapların bende, kelebekler gibi kar taneleri, Kendi yolumda yürürken hiç unutmadım o cümleyi; Selamını aldım babacığım, Kin büyütmedim kalbimde.... Küçük kızının gözleri hala senin çiçeklerinde. Uçak, babama selam söyle! Uçak, babama selam söyle! İclal Aydın
09.04.2008, 12:57 | #100 |
Usta Yiğido
altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4526
|
-->: BiR DeMeT SiiR
Hakkın bizi halk ettiği toprak ne de paktır.
Herhalde ki bu yüzden mezar taşları aktır. Heyhat! Kara sevda denilen yol ne de dardır. Aşk bitti mi dünya kelebek ömrü kadardır. alıntı m.n.parmaksız
|