![]() |
#991 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5481
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() HoşçakaL saTıLık Yüreğine
Hayat akıp giderken önümüzden gizlice seni aradım dağlarda tepelerde düşlerim bitti bitiyor derken yine sarıldım bu dünya´ya yeniden hüznüm´le seni buldum kayıp olan mabedimde Saçlarına dökülmüştü kar taneleri öylece anladımseneler devirmişim hayalinle sevmiştim ya seni geçmiş zaman içinde sonra cehennem´e döndü yüreğim oldum biçare buldum ama artık neye yarar söyle Cehreme baka baka el olup gitmiştin işte hatırla geçmişi bana sakın hayır deme hani söz vermiştik birbirimize neredeydi aşkın neredeydi söyle buldum ama bilirim ellerim boş kalacak yine İlk aşkım sevincimdin yüreğimde şimdi çocukların olmuş on yedisinde seni görmek güzel ama beni yaraladın yine sakın sensiz mutlu olduğumu düşünme gidişin oldu haram ömürüm bitti öylece Artık sorgulama neden niçin diye nedenleri niçinleri gömdüm gidişinle seninle birlikte yüreğimin taa derinliklerine tekrar karşına çıkmasaydım keşke gidiyorum hoşçakal sana ve o satılık yüreğine...... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yiğidoturan Şuan
![]() Son Aktivite: 28.07.2014 12:58
Tecrübe Puanı: 1063
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ÇİLE
Gaiblerden bir ses geldi: Bu adam, Gezdirsin boşluğu ense kökünde! Ve uçtu tepemden birdenbire dam; Gök devrildi, künde üstüne künde... Pencereye koştum: Kızıl kıyâmet! Dediklerin çıktı ihtiyar bacı! Sonsuzluk, elinde bir mâvi tülbent, Ok çekti yukardan, üstüme avcı. Ateşten zehrini tattım bu okun, Bir anda kül etti can elmasımı. Sanki burnum, değdi burnuna "yok"un, Kustum öz ağzımdan kafatasımı. Bir bardak su gibi çalkandı dünyâ; Söndü istikamet, yıkıldı boşluk. Al sana hakikât, al sana rûyâ! İşte akıllılık, işte sarhoşluk! Ensemin örsünde bir demir balyoz, Kapandım yatağa son çâre diye. Bir kanlı şafakta, bana çil horoz, Yepyeni bir dünyâ etti hediye. Bu nasıl bir dünyâ, hikâyesi zor; Mekânı bir satıh, zamânı vehim. Bütün bir kâinat muşamba dekor, Bütün bir insanlık yalana teslim. Nesin sen, hakîkat olsan da çekil! Yetiş körlük, yetiş, takma gözde cam! Otursun yerine bende her şekil; Vatanım, sevgilim, dostum ve hocam! . . . . Aylarca gezindim, yıkık ve şaşkın, Benliğim bir kazan ve aklım kepçe. Deliler köyünden bir menzil aşkın, Her fikir içimde bir çift kelepçe. Niçin küçülüyor eşyâ uzakta? Gözsüz görüyorum rûyâda, nasıl? Zamânın raksı ne, bir yuvarlakta? Sonum varmış, onu öğrensem asıl? Bir fikir ki, sıcak yarada kezzab, Bir fikir ki, beyin zarında sülük. Selâm, selâm sana haşmetli azâb; Yandıkça gelişen tılsımlı kütük. Yalvardım: Gösterin bilmeceme yol! Ey yedinci kat gök, esrârını aç! Annemin duâsı, düş de perde ol! Bir asâ kes bana, ihtiyar ağaç! Uyku kaatillerin bile çeşmesi; Yorgan, Allahsıza kadar sığınak. Tesellî pınarı, sabır memesi; Size şerbet, bana kum dolu çanak. Bu mu, rûyâlarda içtiğim cinnet, Sırrını ararken patlayan gülle? Yeşil asmalarda depreniş, şehvet; Karınca sarayı, kupkuru kelle... Akrep, nokta nokta rûhumu sokmuş, Mevsimden mevsime girdim böylece. Gördüm ki, ateşte, cımbızda yokmuş, Fikir çilesinden büyük işkence. . . . . Evet, her şey bende bir gizli düğüm; Ne ölüm terleri döktüm, nelerden! Dibi yok göklerden yeter ürktüğüm, Yetişir çektiğim mesâfelerden! Ufuk bir tilkidir, kaçak ve kurnaz; Yollar bir yumaktır, uzun, dolaşık. Her gece rûyâmı yazan sihirbaz, Tutuyor önümde bir mavi ışık. Büyücü, büyücü, ne bana hıncın? Bu kükürtlü duman, nedir inimde? Camdan keskin, kıldan ince kılıcın, Bir zehirli kıymık gibi, beynimde. Lûgat, bir isim ver bana halimden; Herkesin bildiği dilden bir isim! Eski esvablarım, tutun elimden; Aynalar, söyleyin bana, ben kimim? Söyleyin, söyleyin, ben miyim yoksa, Arzı boynuzunda taşıyan öküz? Belâ mîmârının seçtiği arsa; Hayattan muhâcir; eşyâdan öksüz? Ben ki, toz kanatlı bir kelebeğim, Minicik gövdeme yüklü Kafdağı, Bir zerreciğim ki, Arş'a gebeyim, Dev sancılarımın budur kaynağı! Ne yalanlarda var, ne hakîkatta, Gözümü yumdukça gördüğüm nakış. Boşuna gezmişim, yok tabîatta, İçimdeki kadar iniş ve çıkış. . . . . Gece bir hendeğe düşercesine, Birden kucağına düştüm gerçeğin. Sanki erdim çetin bilmecesine, Hem geçmiş zamânın, hem geleceğin. Açıl susam, açıl! Açıldı kapı; Atlas sedirinde Mâverâ Dede. Yandı sırça saray, İlâhî Yapı, Binbir âvizeyle uçsuz maddede. Atomlarda cümbüş, donanma, şenlik; Ve çevre çevre nûr, çevre çevre nûr. İçiçe mîmârî, içiçe benlik; Bildim seni ey Râb, bilinmez meşhûr! Nizâm köpürüyor, med vakti deniz; Nizâm köpürüyor, tâ çenemde su. Suda bir gizli yol, pırıltılı iz; Suda ezel fikri, ebed duygusu. Kaçır beni âheng, al beni birlik! Artık barınamam gölge varlıkta. Ver cüceye, onun olsun şâirlik, Şimdi gözüm, büyük sanatkârlıkta! Öteler, öteler, gayemin malı; Mesâfe ekinim, zaman mâdenim. Gökte saman-yolu benim olmalı! Dipsizlik gölünde, inciler benim. Diz çök ey zorlu nefs, önümde diz çök! Heybem hayat dolu, deste ve yumak. Sen, bütün dalların birleştiği kök; Biricik meselem, Sonsuz'a varmak... Necip Fazıl KISAKÜREK
![]() |
#993 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yiğidoturan Şuan
![]() Son Aktivite: 28.07.2014 12:58
Tecrübe Puanı: 1063
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() AŞK VE KORKU
Aşk korkuya peçedir, korku da aşka perde, Allah'tan nasıl korkmaz, insan O'nu sever de... Necip Fazıl KISAKÜREK
![]() |
#994 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ramazan_d Şuan
![]() Son Aktivite: 28.02.2011 17:52
Tecrübe Puanı: 670
![]() |
![]() ,,, İKİMİZİ ARIYORUM,,,,,
sorma nedir aradigim askimizi ariyorum yillar var ki kullenmeyen mazimizi ariyorum hatiran var binbir yerde canlaniyor perde perde bu sokakta bu sehirde ikimizi ariyorum gozlerindi baglandigim gizli gizli agladigim senin icin harcadigim yillarimi ariyorum hatiran var binbir yerde canlaniyor perde perde bu sokakta bu sehirde ikimizi ariyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Navigator
![]() Bir Tanesine
Sen bilmiyordun Bir mutluluktu sevgin bende Asla kaybolmayan En acı, en ızdıraplı günlerimde dahi Kalbimi rahatlatan Bazen yaşama isteğim oluyor Bazen de karanlık yollarıma ışık oluyordu Sevgin bende kaybolmayandı Sen yine bilmiyordun Gözlerim devamlı seni uzaktan takip ediyor Kalbim seninle çarpıyordu En küçük acında Seninle ağlıyor En mutlu gününde Seninle gülüyordum Sen ruhum olmuştun Şimdi biliyorsun Hala sevgin bende kaybolmayan Hala ruhum sensin Ve hala kalbim en küçük acında acı çekiyor Ama seni kıran kalbim Senin mutlu olduğunu bilmeden Artık hiç gülmüyor Kalbim hep seninle Sana en yakın olan belki de o Sen uzaklaştıkça O da seninle birlikte uzaklaşıyor Belki de senden fazla nefret ediyor benden… |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Navigator
![]() [b]UnutamamaK
Ne kadar sacmadir unutmak lafi! Nedense kimse yürekten söyleyemez... "Ben onu unuttum" demek bile hatirlamaktir "unuttugunu" cogu kez... Ask ne kadar aciysa, unutmak da o kadar yalan.. kim unutmak icin sever ki? Bazen; unutmaktan daha acidir hatirlamak, acidir anilari kafanda canlandirmak Damarlarinda bir zehir gibi olur.. Atmak istersin icinden, birde bakarsin ki GÖZLERINDEN akar... B] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Navigator
![]() Canimin Cani
Adini "CANIMIN CANI" koydum Sen bende candan da ötesin diye Sevdana umut bagladim Sevdan yarinim diye Sana,en güzel cicegimsin derim Binbir güzelligi yasattigin icin Binbir güzellige umut saldigin icin Yüregin güzelliklerle dolu oldugu icin... Seni "GÜLÜM" diye sevmem Gülün ömrü hani az olur ya Sana "GÖNLÜMÜN GÜLÜ"derim Gönlümdeki gül hic solmaz ya... Ugruna canim feda derim Demek degersin ki, bu sözü söylerim Yaninda dünyanin en mutlusuyum derim Hani beni mutlu ediyorsun ya sevdigim Yarinlardan korkma, derim Cünkü ben sevdigimi yari yolda birakacak degilim Güven sonsuzun ötesindeki sevdama Yarinlar bizimdir o zaman, derim Sana sevgimi anlatan En güzel sözü söylemek isterim Ama seni anlatmaya sözcükler yetmez ki sevdigim Sevdan bende böyle sonsuz iken Sonu olanlara sen anlatilmazsin ki CENNET GÖZLÜM.... Canim esime.............. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#998 |
Navigator
![]() Anladım...
Yalan söylememek değil, gerçeği gizlememekmiş marifet. Yüreğini elime koyduğunda anladım... ´´Sana ihtiyacım var, gel!´´ diyebilmekmiş güçlü olmak. Sana ´´git´´ dediğimde anladım... Biri sana´´git´´dediğinde,´´kalmak istiyorum´´diyebilmekmiş sevmek. "Git" dediklerinde, gittiğimde anladım... Sana sevgim şımarık bir çocukmuş,her düştüğünde zırıl zırıl ağlayan, Büyüyüp bana sımsıkı sarıldığında anladım... Özür dilemek değil,´´affet beni´´ diye haykırmak istemekmiş pişman olmak. Gerçekten pişman olduğumda anladım... Ve gurur, kaybedenlerin, acizlerin maskesiymiş. Sevgi dolu yüreklerin gururu olmazmış. Yüreğimde sevgi bulduğumda anladım... Ölürcesine isteyen,beklemez,sadece umut edermiş bir gün affedilmeyi. Beni affetmeni ölürcesine istediğimde anladım... Sevgi emekmiş. Emek ise vazgeçmeyecek kadar,ama özgür bırakacak kadar sevmekmiş..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Navigator
![]() BiLİR MiSiN? <<
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Tam sInIrdan kaçarken vurulmak nedir bilir misin? Nöbetçiler ha gördü, ha görecek Parmaklarının ucu dikenli tellere değdi değecek... Ama... Bir adım daha atamazsın. Uzanıp tutamazsın; Göz pınarlarında donup kalır hayallerin Planların, kaçışın, kurtuluşun Ve deler sevgi dolu yüreğini Sevgi bilmeyen bir kurşun. Bir okyanus da boğulmak nedir bilir misin? Batan bir gemiye el sallayamamak, Oturup ağlayamamak, Birkaç kulaç ötedeki Bir tahta parçasını tutamamak, Nedir bilir misin? Sevmek nedir bilir misin? Bir şeyler tutuşur yüreğinde kıpır kıpır Bütün benliğini sarar, ısıtır. Her gülüşte yeniden doğarsın Ve bin kere ölürsün her iç çekişte Nasıl anlatsam bilmem ki. Yani "sevmek" işte. Duymak nedir bilir misin? Duymak, ama anlatamamak Çemberini kıramamak kelimelerin. Tam dilinin ucuna gelmişken söyleyememek "Seviyorum" diyememek Yani ölümü yaşamak nedir bilir misin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() HASRET
Parmak kaleme hasret Kalem kağıda hasret Kağıt kelama hasret Kelam ilhama hasret Aşık sazına hasret Sazı sözüne hasret Yarın umuda hasret Umut düşüne hasret Bahar bülbüle hasret Bülbül gülüne hasret Savaş barışa hasret Barış huzura hasret Elem gülene hasret Gülen neşeye hasret Sıla gelene hasret Gelen yarene hasret .
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şiirler Duyguların Yazıya Dökülmüş Halidir | _DuMaN_58 | Aşk şiirleri | 1 | 13.08.2009 16:46 |
Gökhan Doğan'dan Şiirler | dede58 | Şiirler | 0 | 08.07.2008 14:05 |
PEÇETEMDEKİ ŞİİRLER | krmseremet | Arşiv | 7 | 02.04.2008 15:19 |
Sivaslilar.Net' te en uzun forum ve en beğendiğiniz forumlar hangileri????? | serkanka58 | Arşiv | 5 | 07.03.2008 12:58 |
EN BEĞENDİĞİNİZ REKLAM | puar | Arşiv | 9 | 02.02.2008 11:23 |