15.01.2009, 07:27 | #1011 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5461
|
Cevap: BiR DeMeT SiiR
Özlem
Gözlerimden aşkın seli. Dökülür hep sana özlem. Gönlümün baharlı dalı. Bükülür bir yana özlem. Ne derdin var ne de tasan. Sevgi dolu gönül masan. Birde karasız olmasan. Ne kalır de bana özlem. Çekilmez sensiz Ankara. Olsada cebimde para. Şehre karşı bir sigara. Yakılır be sana Özlem Yakıyor beni ateşin. Girdiğin günahı düşün. Her bakışında bir kurşun. Sıkılır bu cana özlem. Çürüyor bak her bir yanım. Peşinde koşmaktan canım. Fazla sürmez aşk kervanım. Yıkılır bir hana özlem. |
16.01.2009, 13:01 | #1012 | |
Yasaklı
karizma54 Şuan
Son Aktivite: 17.01.2009 15:43
Tecrübe Puanı: 0
|
Alıntı:
|
|
16.01.2009, 13:04 | #1013 |
Usta Yiğido
barikat58 Şuan
Son Aktivite: 06.04.2016 18:19
Tecrübe Puanı: 2197
|
Filistin'de düğün var anne...
Firdevs, kapılarını ardına kadar açmış konuklarını ağırlıyor... Yahudi namlusundan çıkan her bir kurşun düğün davetiyesi olarak düşüyor göğüslere... Filistin'de toplu düğün var anne... Varsayın ki yanınızdayım demekle olmuyor biliyorum... Nisa-75'i hatırlatma n'olur! Mazeretlerim var... Ben kadın değilim... Yaşlı da değilim... Çocukluğu terk edeli yıllar oldu... Dedim ya mazeretlerim var... ''' Seninle büyütmediler Filistinlim... Seni sevmek neyi gerektirir? Anlatmadılar... Uzaktan sevmekle olmuyor... Dualarım sizinle demek de olmuyor... ''' Firdevs düğünleri kanlı olur biliyorum, Barut kokularıyla uğurlanır gelin ve damat adayları... Orda olmak lazımdı, farkındayım... Dedim ya mazeretlerim var... ''' Evladını firdevse uğurlayan bir anne neden ağlar? Annen bana ağlar Filistinlim, bana ağlar... Varlığım acı verir annene... Annen sensiz kalırken, ülkemin yazarları öfkelerini makalelere kusacaklar... Kahrolsun diyecekler yahudilere... Oysaki 'kahrolsun! Kurşunu' ne öldürür ne de yaralar... Ümmetin gazını almaktan öteye geçmeyeceğini de biliyorum... ''' Memleketinden yükselen her bir çığlık Nisa-75 olarak düşer memleketime... Ne ben farkındayım ne de hocalarım farkındalar... Sen firdevs'in nüfusuna artı bir olarak düşerken ben burada sırasını bekleyenlerden olur muyum acaba? Bir gözüm Ahzap-23 de, diğer gözüm Nisa-74 de... ''' Seni sevmek neyi gerektirir? Bunu bana anlatmadılar Filistinlim... Klavye... Kalem.. Yürüyüşler melhem olmuyo farkındayım... Ne zaman ki 'madde in İsrail'markalı davetiye düşer memleketime İşte o zaman anlarım acılarını... ''' Düğününe katılamadım; Var say ki tembelim... Var say ki korkağım... Var say ki kardeşlik ruhum yerle bir... Var say ki dünya hayatı aldattı... Var say ki ölümden korkuyorum... Var say ki cihadına küçük diyenlerden oldum... ''' Var sayma n'olur... Sen ki ebedi hayatı kazananlardan oldun... Ben ise ağzı açık bi şekilde firdevsteki hayatını okuyorum... N'olur gir rüyalarıma ve bana Al-i İmran 170'i oku... Buna çok ihtiyacım var... ---------------- Rabbim Filistinli kardeşlerimizin şehadetini kabul etsin ve kalplerimizdeki ölüm korkusunu çıkartsın. Âmin... Feyzullah Birışık |
20.01.2009, 09:56 | #1014 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
Sen
Hüzünlü gecelerin,saatler esareti sen matemin en dokunaklı izdüşümü sen tarifi imkansız gönül fırtınamın sahillerde soluklandığı kum tanesi feryadı. sen ezelden ebede türkü tadındaki tını. Bilirmisin Hırçınlaşan dalgaların umursamazlığını Hissedebilirmisin Canın tenden ayrıldığındaki soğuk yüzünü Hücrelerimde mühebbetsin Nöbetlerim hasretin vazgeçilmez limanı Belkide Anlatamamışlığın acısı Anlayamamanım hüznü yüklü sinemde Bir kere olsun sevdim de Bir kere olsun sevdin de Kan kızılı gecelerim dönsün mehtaplı gecelere Elinden gelmiyorsa yorduysa hayat senide Hiç değilse hırçın bir rüzgarla ah eyle Bekliyorum mahşeri bir hasretle AğıR SeViYoRuM... Can ayrılmak üzere tende |
20.01.2009, 10:04 | #1015 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
BİR GÜN BAKSAM Kİ GELMİŞSİN
Bir gün baksam ki gelmişsin.. Bir güvercin gibi yorgun uzaklardan yar. Gözlerinde bir bitmez,bir tükenmez güzellik Saçlarında ilkbahar.. Bir gün baksam ki gelmişsin.. Gülüşünde taze serin bir rüzgar Ellerin yine eskisi kadar güzel Çiçek açmış dokunduğun bütün kapılar.. Bir gün baksam ki gelmişsin.. Hasretin içimde sonsuzluk kadar. Şaşırmış kalmışım birdenbire çaresiz. Dökülmüş yüreğime gökyüzünden yıldızlar. |
20.01.2009, 10:06 | #1016 |
Usta Yiğido
harbikiz58 Şuan
Son Aktivite: 03.10.2012 23:37
Tecrübe Puanı: 671
|
Mehmet Tokat / Inadina Sevecegim İşte; bu gecede yanlızım,yine dilimde aynı sözcükler.. Yüreğimde aynı hüzün,yine karanlığa teslim olmuş yanlızlığım... Yine sana, gel diyeceğim biliyorum,gelmeyeceksin... İnadına düşüneceğim seni inadına,inadına seveceğim... Güneşi bilirsin hep aynı yerden doğar, Bazen ılık,bazen sıcak,bazen de yakar. Kimi gün bulutlar saklasa da,bilirsin ki ardında bir gerçek var... İşte; sende benim gözlerimde öyle doğdun Bazen ıslak,bazen kederli,bazen de ışıl ışıldın. Bir an gözlerimi kapatsam da,bilirsin ki ardında sen vardin.... Bak, işte yine çocuk oldum,ağladım karşında. Hadi saçlarımı okşa ellerimi tut. Yoksa,yok olup gideceğim kahrımdan.. Yine sana gel diyecegim,biliyorum gelmiyeceksin.. Inadina düsünecegim seni inadina,inadina sevecegim… Yine anıları çıkartacağım yüreğimden,sereceğim önüme… O güzel günleri bir bir buruşturup atacağım çöptenekelerine. Sonra albümden resimlerini ayıracağım tek tek. Parçalayıp yırtacağim,..ama, bir tek tek resmin kalacak elimde, O da bana verdiğin ilk resmin.iste onunla bileklerimi keseceğim Yine damarlarımdan, damla... damla....sen akacaksın.... Gene sana gel diyeceğim, biliyorum,gelmeyeceksin. İnadına düşüneceğim seni,inadına inadına seveceğim. Şimdi sevgilim bir başıma doruğundayım sensizliğin. Yüreğim utanır seni özlemekten,aydan parlak gözlerin Çocuk gülüşlerin gelir aklıma,ellerim tutar ağlayamam. Evet acı çektiğim doğru,seni sevmenin bedelidir bu… Sana gene gel diyecegim, biliyorum gelmiyeceksin... Inadina düsünecegim seni inadina, inadina sevecegim.... |
20.01.2009, 10:07 | #1017 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
SEN SEN SEN
Bir dağbaşı yalnızlığı yaşıyorum yeniden., Dağbaşı yalnızlığı ölümden beter. Hiç kimse aramasa sormasa beni Sen gelsen yeter.. Huzur ellerinin güzelliğidir. Gözlerin karşımda mutluluk denizi. Her sabah soframızda ekmeğimizi Sen bölsen yeter.. Yüreğim seninle yaylalar kadar serin Ne bir çizgi hasret, ne bir nokta gam Yayla dumanı gibi gözlerime her akşam Sen dolsan yeter.. Bende çaresizlik sonsuz kördüğüm. Bende sabır sende naz.. Gündüzünden vazgeçtim düşümde biraz Bir yüz görümlüğü sen olsan yeter.. Duymasa da hiç kimse şâir gönlümün, Sende karar kıldığını... Ve içimin şerha şerha yarıldığını, Sen bilsen yeter.. Bir gün duysan bittiğimi, tükendiğimi.. Çıkıp gelsen uzaklardan korkulu ürkek.. Bir incecik dal gibi üzerime titreyerek, Eğilsen yeter........... |
20.01.2009, 10:15 | #1018 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
seninle başladım bitsin seninle
seninle başladım... bitsin seninle... ve gün be gün ben seni düşünürüm. sen benim her şeyimsin. ey sevgili.... rüzgarlara ezberlettim türkülerimi ben hep uzaklara türkü yazarım sılamsın... sevdamsın... sabır taşımsın kalemim adından başka ad yazmaz bu kütükte başka bir ad okunmaz narına nuruna kurban olduğum seven sevdiğinden asla yakınmaz ben sevda bölüğünde kıdemli bir askerim terhis olsam gidecek bir yerim yok... yüreğimden başka silah taşımam bütün adresleri iptal ettim benim senden özge gerçek yarim yok... sen benim her şeyimsin ey sevgili... ben rol gereği aşık değilim deme bu garibin benimle işi ne... aşkın beni teşhir eder sesin içime saklanır aklanırsa adım seninle aklanır.... istersen durmadan adres değiştir gözlerimi bağlasalar da bulurum seni ben türkülerde tanırım fizan ı yemeni anlasam ki sesim sesine değmiştir bütün gemileri yakar giderim bu bir taahhüttür sına beni en derin rüzgarların önüne sür bulut bulut bir yerde yanlış yaparsam adımı unut son kurşunu kendime sıkar giderim bir et kemik torbası değilim ben bir hasar raporu değil yazdığım bir aşk mektubudur ey sevgili kızıl kıyametten önce ve görmek için bakmaya gerek yok her dilde güzeldir senin adın meydanlar sarsılır sen ortaya çıkınca yeter ki görecek göz, göz olsun vel hasıl uzun sözlere hiç gerek yok dil hicabından lal olmalı seni anarken ey benim tabibim tacidarım gün dönümüdür ben seni bekliyorum seninle başladım, bitsin seninle.. |
20.01.2009, 10:25 | #1019 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
Ey sevgili
Unuttuğun şiirleri Satır satır ezberlersem.. Çaresizliğine Çare olsam… En kötü gecelerini Kocaman odalarıma kilitlesem.. Umut kırıklarımı Yapıştırsam tek tek… Benimle bir ömür paylaşır mısın? Endişelerini itsem bir kenara Düşüncelerini,milyonlarca renge bürüsem.. Kötü izleri siliversem… Kozasından çıkarsam en güzel kelebeğimi Sevgiyi tutsam örsem başına… Benimle bir ömür paylaşır mısın? |
20.01.2009, 10:33 | #1020 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
Selamsizim
Bir selamdı beklediğim,candan cümlelerin hatırına Bir merhabaydı istediğim,dostluğumuzun anısına Bir halimi-hatrımı sorman yeterdi,paylaştıklarımızın üzerine,samimiyetten kalma Bir-iki kelime duyulmak istenen,sevgi bağımız adına Bilmiyorum beklide BEN yazdım yaşanmışları,SEN vardın içinde Bilmiyorum belki de ben yaşadım seninle yaşanmamışları,sen yoktun içine Bilmiyorum belki de ben kader diyeceğim,kaderimde sen olsan keşke Bir selamdı beklediğim,’’ ben ‘’ değil,’’sen’’ değil,’’BiZ’’ hatırına ‘’biz’’ olabildik mi acaba ……. Mevsimlerim kış oldu,dilimden hiç düşmez adın hasret ..gülmek güç oldu Bu kadar mı silindim senden,bu kadar mı özletemedim beni sana Mesafe yoktu ki arada,sen orda ben burada olsamda çok yakındık biz,sanki camdan cama Meğer uzakmışız…sen orda ben burada ‘’Evet,özledim seni’’ Sensizlik öyle dedi,ben özlemedim seni özleyemedim de…çünki sana hasret kaldım ben Vurulmuşum besbelli Dolanmışım yar beline Bir türkü tutturmuşum Ağlamaklı hasrete Yaralıdır canı yüreğim Hasretinle erir giderim.........söylenen şarkı misali istediğim bir selamdı Senden diye yetecekti bana Senin fikrinle senden gelecekti …Sen’le dolu Sen kokacaktı buram buram Selamı çok gördün ya bana yarenim Anılardan alırım senden yoksa bile dedim Anıda olsa senle de olsa Sen gibi Senden gibi olmuyo bi’tanem….. Sevemedim ayrılığı gel,alışamadım yokluğuna Bir selamdı beklediğim Sevgi kaynaklı samimiyetten gelme içinde bakışlarının halesi,gülüşünün gamzesi olsun Ellerinin sıcaklığı ruhumda güller açtırsın… Selamsızım benim duyuyorsun biliyorum Duymasanda umut ediyorum Umudum da varya benim Sensizliğin üstüne kuruyorum Sen her sabah mutlu bir selamsın Sen her gece tatlı rüyaların selamısın… Sen hergün sensizliğin yalnızlığıma verdiği selamsın ..... Bir selam sana benden Karşılığı elbet bir gün gelir diye Selamını bekliyorum…..Sadece SENden __________________ İki direk arası tel örgüler içindeyim. Yürümem yasak, düşünmem yasak, nefesler ödünç
|