|
![]() |
#1 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5481
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ne olur Gitme Sen Benim Yarımsın.
Gitme desem; Kalır mısın? Benden Gitme. Şehrin tüm ışıklarını Yakıp söndürme içimde. Gerekli olduğun için değil; Sevdiğim için kal. Özleyeceğim için değil; Özlediğim için kal. Okuma bunu... Aşkdan söz ediyor bu şiir. Sözcüklerin en tehlikelisinden. Yalnızlıktan söz ediyor. Okuma bunları... Kimsesizlikten söz ediyor bu şiir. Karanlıktan. Ansızın çıkacak gibi durma içimde Şaşırtma beni. Okuma bunu... Sensizlikten söz ediyor bu şiir... Okuma bunu... Senden söz ediyor bu şiir... İçimdeki karanlıktan ansızın Geçip giden senden Söz ediyor bu şiir... Korkularımdan söz ediyor. Okuma beni. Sen beni okudukça. Gelmeyen mektuplardan Söz ediyor... İçimdeki senle karşılaşınca Neden şaşkınım... Sana söylemeden kaç söz sildim Yaşamımdan bilmiyorum Bir sevdaya kaç şiir sigar... Okuma bunları Bunlar benden söz ediyor... Eksikliğimden Hep bir yanımın kirik olusundan Söz ediyor... Sen beni gördükçe Ben karşındaki; Ben gözlerine bakarkenki Çaresizliğimden utanıyorum. Arada Gözlerini kapa. Kapa ki Bir anda olsa Silineyim yaşamımdan... Biten şarkılardan söz ediyorum sana Sedefli dakikalardan Meydan saatlerinin sesinden Geçmeyen yazlardan Susma. Devrik cümlelerin yalnızlığı gibi Bırakma beni. SEN benim, Dilimin ucunda. Söyleyemediğim Sözcüğümsün. En sevdiğim sözcüğü Tekrarlamaksın içimde Tüm sözlerimi Rehine bıraktım Görebilmek için seni İçimin kalabalığısın İçime Göçmen kuşlar gibi konuyorsun Bir yanın tetikte Kendimi Zamana rehinliyorum Aklımdan geçip gitme Utanıp da insanlardan Gizli ağlamalarımsın Gitme..Ne olur Gitme. Sen Benim yarımsın.... Alinti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yiğidoturan Şuan
![]() Son Aktivite: 28.07.2014 12:58
Tecrübe Puanı: 1063
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Yıldızlara bakarak bahtını söyleyemem, Fakat kendi kanımca ruhum bir falcı sanki, İyi kötü diyerek sana haber veremem, Ne salgını anarım, ne kurak mevsimleri. Anlatamam kimseye geçmiş, gelecegini Yağmurunu karını neden öğrensin benden, Akıl vermem kırala yolu tahta gider mi, Bir haber çıksa bile baktığım gökyüzünden. Fakat gözün'süzerek baktım senin falına, Samanyolu yıldızı sana aynen şöyle der: Gerçek ile güzellik yetişmeli yanyana, İnadı bıraksan silsilen sürüp gider. Bunun aksi olması bir kuru kehanettir, Gerçek ve Güzelliği toptan yok edecektir.
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() Benzetsem mi acaba, bir yaz gününe seni, Hayır, çünkü sen ondan kat kat hoşsun, ılıksın. Dağıtır azgın yeller, mayıs çiçeklerini, Yazın vadesi dolar, ömrü biter ne yapsın! Cennetin nuru güneş, göklerde yansa bile, Sık sık altın yüzüne çeker kara bulutu; Zamanla her güzellik iner bir bir çirkine, Kader, kısmet densede, doğal olan kural bu. Fakat senin baharın sonsuzdur asla solmaz, Yok olmayacak senin o tatlı yaz mevsimin, Azrail bile gelse senin canın'alamaz, Bu satırlarda çünkü, sana can veren benim. İnsanlar soludukça, okundukça sözlerim, Seni sonsuz kılacaktır, benim bu dizelerim.
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() BİR ADIN KALMALI
bir adın kalmalı geriye bütün kırılmış şeylerin nihayetinde aynaların ardında sır yalnızlığın peşinde kuvvet evet nihayet bir adın kalmalı geriye bir de o kahreden gurbet sen say ki ben hiç ağlamadım hiç ateşe tutmadım yüreğimi geceleri, koynuma almadım ihaneti ve say ki bütün şiirler gözlerini bütün şarkılar saçlarını söylemedi hele nihavent hele buselik hiç geçmedi fikrimden ve hiç gitmedi bir topak kan gibi adın içimin nehirlerinden evet yangın evet salaş yalvarmanın korkusunda talan evet kaybetmenin o zehirli buğusu evet nisyan evet kahrolmuş sayfaların arasında adın sokaklar dolusu bir adamın yalnızlığı bu sevda biraz nadan biraz da hıçkırık tadı pencere önü menekşelerinde her akşam dağlar sonra oynadı yerinden ve hallaçlar attı pamuğu fütursuzca sen say ki yerin dibine geçti geçmeyesi sevdam ve ben seni sevdiğim zaman bu şehre yağmurlar yağdı yani ben seni sevdiğim zaman ayrılık kurşun kadar ağır gülüşün kadar felaketiydi yaşamanın yine de bir adın kalmalı geriye bütün kırılmış şeylerin nihayetinde aynaların ardında sır yalnızlığın peşinde kuvvet evet nihayet bir adın kalmalı geriye bir de o kahreden gurbet beni affet Kaybetmek için erken, sevmek için çok geç
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() BEKLEYECEĞİM
Aylar geçip yıllar olsa da Yıllar geçip zaman dolsa da Aşkın arzuları beni boğsa da Bir gün seversin diye bekleyeceğim Bugün nişanlansan, yarın evlensen Benden başka binbir kişi sevsen Hepsiyle ayrı ayrı izdivaç görsen Bir gün dönersin diye bekleyeceğim Seni beklemekle geçse de ömrüm Şu fani dünyada kalmasa günüm Senden uzakta ölürsem bir gün Ahirette seni bekleyeceğim...
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() AŞK !..
Aşk dediğin nedir ki Tenden bedenden sıyrık Çocukların içinde Yaşadığı bir çığlık Aşk dediğin nedir ki Histen nefesten varlık Umutsuzluk içinde Karanlığa son ıslık
![]() |
#7 |
Usta Yiğido
![]() SEN VE BEN
İçme, ilk yudumda zehirler seni Bahtın kadehime döktüğü şarap. Her akşam koynunda uyutur beni, Her sabah alnımdan öper ızdırap. Sen, yirmi yaşında bir baharsın ki Gölgende neş'enin rüzgârı eser. Düşünen alnımda benim her çizgi Baharı olmayan bir kışa benzer Sana ufuklar “Gel! ” diye bağırır, Ellerinde çiçek haykırarak Seni gür sesiyle hayat çağırır, Beni de çiğneyip geçtiğin toprak...
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() KARDELEN ÇİÇEĞİ HOŞGELDİN
Sen uzaksın bana İster bir bakış kadar yakınımda ol İster yıldızlar kadar uzağımda Ne fark eder Uzanıp da dokunamamanın Dramatikliği değişir mi? Gülüşün fotoğraflardan çıkıp Vursa kalbime Ya da buruk ve titrek sesin Çınlasa kulaklarımda Ya da hiç olmasan hayatımda Sana dokunamamanın hüznü Değişir mi? Ansızın çıka geldin hayatıma Aynen karlara inat baharı taşıyan Kardelenler gibi Heybetli, Mağrur, Buruk gülüşlü, Ama Gecelerimdeki yalnızlığıma Yıldız gibi Duvarda sesim Sigaramda ki nefesim oldun Odamdaki lambalar Utandı kendilerinden Birazda kıskandılar seni Televizyonda öyle Lambaların ışıkları sönük Televizyonun sesi kısık kaldı Yanında Yalnızlığımsa karabasanlar yaşıyor Olurda tarihin asar-i antika müzesine Atılırım diye Hayatıma hoş geldin Kardelen çiçeği MESUT BOZKURT
![]() |
#9 |
Usta Yiğido
![]() Kardelen Çiçeği ve Sen
Sadece bir kardelen çiçeğiydin benim için Buz gibi havada beyaz örtünün içinden çıkmış Sade bir kardelen çiçeği Siyah düşlerimin arasından Boynu bükülmüş bir hançerle Kalbimi Söküp Koparacak kadar Asi İlk görüşte kalbimi çalacak kadar Masum bir kardelen çiçeği Gözlerini bile göremeden vuruldum sana Gözlerine ilk baktığım anı ise hiic sorma Karların arasında o güzel denizin ne işi vardı bilmiyordum amma Artık senden başka hic bir sey sen olmuyordu bana İki kere iki SEN Uğurlu sayım SEN Mecnunun Leylası SEN Ferhatın Şirini SEN Aşkımın adı SEN SEN Kardelen Çiçeği Ölümün adı SEN Nerden bilebilirdim ölümün adının SEN oldugunu Nerden bilirdim eriyip gideceğini Nerden bilebilirdim Kardelen Çiçeği Şimdi Seni düşünüyorum Simdi karların arasında BEN seni arıyorum Mecnunun yanında BEN seni soruyorum Denizlere gözlerindir diye dalıyorum Orada bile Seni bulamıyorum Çarem kalmadı artık Beyaz ÖRTÜNDEN başka Gel artık Ölüm meleğim Ben beyaz örtüne gidiyorum Gel artık deniz Gözlüm Denizinde Boğuluyorum Gel artık Kardelen Çiçeğim!!!
![]() |
#10 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5481
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Gel benim ruhumun gerçek sesi gel! Yıllardır sönmeyen alevim, korum. Gel benim ömrümün hikayesi gel. Şiirim, sonsuzum, gerçeğim, zorum Gökle yerin birleştiği kavşakta Seni bulup bulup kaybediyorum. İlkin rüzgâr değil sanki nefesti, Bir kez başlayınca estikçe esti... Sonra bir upuzun karanlık bastı. Sürdü hep aynı düş, hep aynı yorum Şimdi duraklarda her akşam üstü Seni bulup bulup kaybediyorum. Yitiksin baharlar, güzeller içinde Resimler, baharlar, sözler içinde. Bazen bir iz görüp izler içinde Cevap umuduyla titriyor sorum. Sonra en tanıdık yüzler içinde Seni bulup bulup kaybediyorum... [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şiirler Duyguların Yazıya Dökülmüş Halidir | _DuMaN_58 | Aşk şiirleri | 1 | 13.08.2009 16:46 |
Gökhan Doğan'dan Şiirler | dede58 | Şiirler | 0 | 08.07.2008 14:05 |
PEÇETEMDEKİ ŞİİRLER | krmseremet | Arşiv | 7 | 02.04.2008 15:19 |
Sivaslilar.Net' te en uzun forum ve en beğendiğiniz forumlar hangileri????? | serkanka58 | Arşiv | 5 | 07.03.2008 12:58 |
EN BEĞENDİĞİNİZ REKLAM | puar | Arşiv | 9 | 02.02.2008 11:23 |