![]() |
#1061 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
![]() Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4547
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Diyari baba kandilin mübarek olsun, Allah saglik, sihhat, afiyet versin.
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı sandalli'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#1062 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bilal kose Şuan
![]() Son Aktivite: 16.02.2015 14:33
Tecrübe Puanı: 3316
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 6 Kullanıcı bilal kose'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#1063 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() aysima58 Şuan
![]() Son Aktivite: 07.12.2015 00:23
Tecrübe Puanı: 1807
![]() |
![]() selam sandal ve sandallılar kandiiniz kutlu olsun allah bu gece tuttuğunuz dileklerinizi kabul etsin bilal kardeşim be bi zahmet banada dua edermisin kele bende size ederim söz şu borçlarımı bitirmem için he.edermisiniz bak valla bende size ederim haaa hadi kolay gelsin.
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 7 Kullanıcı aysima58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#1064 | |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 8 Kullanıcı bilal kose'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#1065 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Sandal´a Özlem
Her yerine kurban olam ben senin, Dağları, bayırı, özü özledim, Doğmuyor gönlüme sensiz gün benim, Başak başak açmış yazı özledim. Senin gibi yoktur dünyada köyüm, Sende kaldı hepten geçmişim soyum, Vurulsun davula, kurulsun toyum, İnce ince çalan sazı özledim. Anladım gurbetten bana yurt olmaz, Kalbim uzaklarda mutluluk bulmaz, Dünyayı verseler boşluğun dolamz, Tavuğu, hindıyı, kazı özledim. Yolunda gezdiğim günler aklımda, Çok sevdalar çektim hala saklımda, Varsın soğuk olsun kışın iklim de, Gazel döken sarı güzü özledim. Köyümsün, vatansın, babadan yurdum, Şana ulaşmanın hayalın kurdum, İçinde yaşamak yalnızca derdim, Yiğit köylülerim sizi özledim. Kömbeni, katmeri, bulgur aşını, Yarin su aldığı pınar başını, Harmanı, tarlayı, her bir taşını, Sandal´ımda yanan közü özledim. İşte bu Siyahi derdini döktü, Hasretlik gurbette belimi böktü, Yaş oldu özlemin gözümden aktı, Garip garip bakan gözü özledim. Hasan Ilter |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 6 Kullanıcı bilal kose'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#1066 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Ac Kollarini
Gonlumde bir sizi var bugun. Gittigin gun geldi aklima. Bir sensizlik acisi coktu solyanima. Bak sensiz yanlizim ac kollarini. Uzaktan bakma bana oyle. Gel yanima birseyler soyle. Asma kiyamam o guzel yuzune. Sana gelmem gerek ac kollarini. Siyah sacini dokme yuzune. Bakma ne olur el gozune. Guller acmis senin yonune. Bu can solmadan ac kollarini . Bilal derki yorgumun artik. Sevdamizi zalim yellere saldik. Sensiz buralarda hep yetim kaldik. Bu kirik kalbim sana sigindi ac kollarini. |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı bilal kose'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#1067 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
![]() Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4547
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Köyüm Değişmiş
Vardım seyran ettim bir yüce yerden, Köyüme uzanan yollar değişmiş, Görünce halini şaşırdım birden, içinde yaşayan kullar değişmiş. Sokakları viran olmuş dökülmüş, Yıkılmaz yiğidin beli bükülmüş, Asırlık ağaçlar kökten sökülmüş, Kurumuş baharda dallar değişmiş. Bir nehir var idi artık akmıyor, Cam ardından güzel kızlar bakmıyor, Bağa hazan girmiş, çiçek kokmuyor, Açılmadan solan güller değişmis. Köyüm de ben gibi gayri yorulmuş, İnsanlar aç sefil, ümit kırılmış, Kilimin yerine naylon serilmiş, Bir acayip iş ki çullar değişmş. Zararda tüm alem unutmuş kârı, Hüzün ve açıdır köylümün yâri, Çiçeği tanımaz, şeker yer arı, Eski tadı yoktur ballar değişmiş. Tanınmıyor artık köyümün içi, Yiğitler uzağa yüklemiş göçü, Nice güzellerin ağarmış saçı, Omuzdan dökülen teller değişmiş. Siyahi acılar kalbimde saklı, Bu halı görünce şaşırdım aklı, Solmuş yüzlerinde ne dertler yüklü. Kısaca brada haller değişmiş. Hasan Ilter
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı sandalli'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#1068 | |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
Köyümün Hali Duydum ki köyümün bahçesi, bağı, Daha yaz gelmeden kurumuş gitmiş, İnsanlar yaşlanmış geçirmiş çağı, Yürekleri hüzün bürümüş gitmiş. Evlerde kimse yok, sokaklar bomboş, Dağılmış düzenler, halleri bir hoş, Kalmamış köyümde taş üstünde taş, Sel vurmuş her şeyi sürümüş gitmiş. Hiç genci kalmamış terk etmiş köyü, Çeşmeler kurumuş akmazmış suyu, Olmuyormuş artık dügünü, toyu, Herkesler köyümden yürümüş gitmiş. Sevdalar çektiğim yerler yıkılmış, Terk edilmiş köyden bir bir çıkılmış, O güzel illerden nasıl bıkılmış? Kalpleri yerinden kürümüş gitmiş. Aslında vatandır gönlümün yâri, Gurbette özlemden yaşamım yarı, Kalmamış dağların boranı, kar´ı, O da benim gibi erimiş gitmiş. Hala aklımdadır yemeğin aşın, Bin candan değerli bir tane taşın, Gezsem de dünyayı bulunmaz eşin, Sana kötü diyen ürümüş gitmiş. Yine de bulunmaz sen gibi vatan, Kalmamış bir ocak ateşi tüten, Unutulur sanma içinde yatan, Siyahi acınla yürümüş gitmiş. Hasan Ilter Konu bilal kose tarafından (25.07.2010 Saat 02:45 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() OSMAN ECE Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2018 14:36
Tecrübe Puanı: 3352
![]() |
![]() KÖYÜNÜN VE VATANININ SEVGİSİNE SUSAMIŞ YÜREĞİN
GÜÇLÜ KALEMİN SAĞ OLSUN SİYAHİ DOST |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı OSMAN ECE'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#1070 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Selamlar Osman abi hos geldin.Nasilsin sagligin sihatin yerindedir insallah.
Tum islam aleminin ve tum hemserilerimin kandili mubareek olsun.. Konu bilal kose tarafından (26.07.2010 Saat 09:55 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|