|
|
|
|
#1 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5505
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ask olsun.......... Sırılsıklam iliklerime işliyor nisan yağmuru ılık bir rüzgar yalayıp geçiyor alnımı sevgi tohumlari ekiyorum yeryüzünün yüreğine tomurcuklanıyor içimdeki güller çimil çimil yeşeriyor yarınlar rengarenk çiçekler açıyor dusumun gergefinde kovuyorum bütun acıları yurdumun haritasından en güzel gülücüklerini kuşansın diye çocuklar sevinçle süslüyorum güneşin gülyüzünü ak güvercinler uçuruyorum sonsuz maviliklerine düsüncelerin. tarihin derinliklerine gömüyorum düşmanlıkları kırgınlıkları çizgi çekiyorum bütün savaşların üzerine. bütün yüreklere barış yazıyorum barış koyuyorum bütün çocukların adını barışıyorum bütün dünyayla En güzel çiçeklerini açsın diye çiçekler topluyorum kursunlari birer birer çocuk bedenlerinden kan damlamış gül yapraklarını öpüyorum utançla tüm çocukların yüzünde ışıklı bir gülümseme dağılıyor evrene ay çıkıyor buluttan bütün yıldızlar göz kırpıyor yeniyetme sevdalara tomurcuk tomurcuk fışkırıyor kalplerde hayat annelerinin memelerine sarılıyor bebekler. sevginin sıcak buğusu dağılırken akşamlara sevinç gözyaşları döküyorum köpüren denizler üzerine anamın ak sütü gibi ak aydınlık ve duru oturup şiirler yazıyorum alaca şafaklara ve yeni bir dünya yaratıyorum yeni bir sevda dostluktan kardeşlikten yaşamdan yana tutup adını şiiristan koyuyorum bir şiirden aldığım en güzel şiir bundan böyle aşk olsun diye |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yasaklı
dark_yamtar58 Şuan
Son Aktivite: 23.12.2009 15:39
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] KARDELEN Bu bendeki bir dert ki, anlatamam kimseye Kulak verip de beni dinler misin kardelen Sardı tüm benliğimi, mecalim yok gülmeye Sende benimle ağlayıp, inler misin kardelen Mis gibi sıla kokan eş, dost mektuplarında Taze güller yeşerir eski anılarında Hatıralarla dolu gurbet akşamlarında Hasret denen türküyü söyler misin kardelen Bütün duyguları bir deftere yazmanın Dertlerini duymayan duvara anlatmanın İçinde ne var ise hep içine atmanın Ne demek olduğunu bilir misin kardelen Dostu oldum kaç defa sabahsız gecelerin Defterimde yeri yok, anlamsız hecelerin Çözemedim bir türlü bu zor bilmecelerin Cevabını sen bana çözer misin kardelen Ne kadar tatırsa da ayrılık acısını Unutamazsın yine onun hatırasını Bir kenara bırakıp acısı, tatlısını Hepsini bir kalemde siler misin kardelen Anlat sende içini, dök dışına ne varsa Hiç düşünme kalbimi, bırak yansın yanarsa Bu derdi sen benimle paylaşır mısın, yoksa Bakıp bakıp halime güler misin kardelen Bilirim ben yerini, sormam sana nerdesin Senin yurdun dağlarda, sen hep yükseklerdesin Nasıl gelsem yanına, sen hep yükseklerdesin Eğilip de elimden tutar mısın kardelen Ah gurbet, sen içimde dinmeyen bir sancısın Bazen iyisin amma çoğu zaman acısın Ey kardelen! Sen bana neden çok yabancısın Çaldım işte kapını, açar mısın kardelen Senin de gözlerin yaşlı, ağlamışsın besbelli Yoksa sen de benim gibi naçar mısın kardelen Bu topraktan çıkıp da karları delmişsin ya Mevsimin gelmeyince açar mısın kardelen Derdimi de dinledin, sana ağır gelirse Yine toprak altına kaçar mısın kardelen Ya ölüm günü gelip de alırlarsa ruhumu Benimle gökyüzüne uçar mısın kardelen Hayrullah Paşalıoğlu Kardelen ve Hercai Günümüzden yıllarca önce birbirini çok seven iki çiçek varmış. Bunlardan erkek olan, sevgilisini o kadar çok seviyormuş ki, baharda açtıklarında diğer çiçeklerden onu kıskanıyormuş. Buna dayanamayan erkek çiçek, baharda binlerce çiçeğin içinde açmak ve kalabalığın içinde kaybolmak yerine kışın dondurucu soğuğunda açarak, canından çok sevdiği sevgilisini daha fazla görmeyi hayal etmiş. Yine bahar gelmiş tüm çiçekler toprağı yedi renge boyamış. Erkek çiçek, kışın kurduğu hayallerini anlatmış. Dişi çiçek de sevgilisinin fikirlerini çok beğenmiş ve bir dahaki sefere hiç kimsenin açmaya cesaret edemediği, kışın dondurucu soğuğunda açmak için sözleşmişler. Bahar bitmiş, yaz geçmiş ve kış gelmiş. Sevgilisine kavuşma hayalleri ile yerinde duramayan erkek çiçek, karın bir yorgan gibi kapladığı toprağı delerek yeryüzüne çıkmış. Bembeyaz karlar içinde o renkleriyle göz kamaştıran sevgilisini aramış, aramış, aramış... Ama bulamamış. Ümidini yitiren erkek çiçek bir süre sonra üzüntüsünden boynunu eğmiş ve soğuğun şiddetine daha fazla dayanamayarak hayatını kaybetmiş. İşte o günden sonra aşkı için kışın dondurucu soğuğuna bile aldırmadan karların içinde açan çiçeğe kardelen ve ona sadık kalmayıp aldatan sevgiliye de hercai adı verilmiş. Her kış açar kardelen çiçeği ve yalnızca göğe aşıktır artık.. Ve yüreğim derki ; yüreğinde kardelen kadar cesaretin yoksa sakın ola aşık olma... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Navigator
aşk olsun
bu akşam çiçek kokularıyla sarhoş soluduğum hava kızıla çalmış ufukta, takılı kaldı gözlerim tam şair akşamı diyorum içimden şiir akşamı vur tamburun tellerine üstad inlesin nağmeler mızrabın da yol olsun gönlüme hasretle andığım aşk. kucak dolusu mısralarla gelmeliyim meclise hey…şiirin pamuktan eli değ usulca terleyen anlıma.. yar sözü…yaren sözü peleseng mi oldun dilime tek kişilik meclisim de sen söyledin, ben dinledim bir olmaz şarkıya yükledim umut be…gözü cıksın kime ne….. yüzleşmeliyiz bu aksam ben ve delidolu hayallerim çetin bir düello olacak inan şiir şiire… Allah kahretsin yine o baygın koku usulca kaybediyorum savaşı.. birazda gönüllüyüm galiba….esarete deli dolu çağlayanlar geliyor usuma sonra çılgınca akan nehir kıyıları derdimi saman çöpü sallarda girdaplara atışım geliyor soğuk kış günlerinde karlı yamaçlarda karanlıkları yırtan kararlılığım vay be neymişim ben…dedirten vakit geçmiş…yolsa uzun olsun be gözüm olsun…. madem ki …duyuyorsun şu tamburun sesini ve ellerin uzanıyor umuda ne olursa olsun… bu gece…şiir olsun … aşk olsun |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Navigator
ŞARKININ İÇİNDEN SEN GEÇİYORSUN
Bir şarkıda kayboldum demin Yolumu bulmak zaman alacak Çok mu geç kaldım güller dermeye Şarkının içinden sen geçiyorsun Bahar geçiyor az kaldı yaza Mehtabımın sesi, ay ışığım Denizimin usul dalgası Ellerimi uzatsam tutar mısın İstanbul sesleniyor çığlık çığlığa Bir vapur geçiyor düşlerimden Köpük köpük dalgalar martılar yoldaşı…içinde sen… Alıp başımı gelesim geliyor Kokusunu duyuyorum soluduğun havanın Bir şarkıda kayboldum demin Şarkının içinden sen geçiyorsun.. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Navigator
seni özlüyorum..
yokluğun bir bıçak gibi sessizliği yırtıyor sesim çığlık oluyor özlemini haykırıyor ellerim uzanıyor sana gözlerimde inci tanesi yaş özlemin gibi diziliyor koynuma sensizliğime akıyor.. korkularım depreşiyor kayboluyorum hüzün yerleşiyor yüreğime.. seni özlüyorum.. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Navigator
Bu bendeki bir dert ki, anlatamam kimseye
Kulak verip de beni dinler misin kardelen Sardi tüm benligimi, mecalim yok gülmeye Sende benle aglayip, inler misin kardelen Mis gibi sila kokan es, dost mektuplarinda Taze güller yeserir eski anilarinda Hatiralarla dolu gurbet aksamlarinda Hasret denen türküyü söyler misin kardelen Bütün duygulari bir deftere yazmanin Dertlerini duymayan duvara anlatmanin Içinde ne var ise hep içine atmanin Ne demek oldugunu bilir misin kardelen Dostu oldum kaç defa sabahsiz gecelerin Defterimde yeri yok, anlamsiz hecelerin Çözemedim bir türlü bu zor bilmecelerin Cevabini sen bana çözer misin kardelen Ne kadar tattırsa da ayrilik acisini Unutamazsin yine onun hatirasini Bir kenara birakip acisi, tatlisini Hepsini bir kalemde siler misin kardelen Anlat sende içini, dök disina ne varsa Hiç düsünme kalbimi, birak yansin yanarsa Bu derdi sen benimle paylasir misin, yoksa Bakip bakip halime güler misin kardelen Bilirim ben yerini, sormam sana nerdesin Senin yurdun daglarda, sen hep yükseklerdesin Nasil gelsem yanina, sen hep yükseklerdesin Egilip de elimden tutar misin kardelen Ah gurbet, sen içimde dinmeyen bir sancisin Bazen iyisin amma çogu zaman acisin Ey kardelen! Sen bana neden yabancisin Çaldim iste kapini, açar misin kardelen Senin de gözlerin yasli, aglamissin besbelli Yoksa sen de benim gibi naçar misin kardelen Bu topraktan çikip da daglari delmissin ya Mevsimin gelmeyince açar misin kardelen Derdimi de dinledin, sana agir gelirse Yine toprak altina kaçar misin kardelen Ya ölüm günü gelip de alirlarsa ruhumu Benimle gökyüzüne uçar misin kardelen Kardelen göge degil kara ASIKTIR. Erimesin diye hep basi öndedir. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yasaklı
dark_yamtar58 Şuan
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Sen ve ben aynı cümlenin içinde iki yabancıyız.Hayat ile ölüm arasında kalan boşluğa sıkışmış iki bahar sabahı.. Biraz yorgun, biraz kırgın..Ayrılıkla şereflendirilmiş iki esir yürek....Göğsünde söz verilmişliklerin bir bıçak yarası gibi parladığı iki süngüsüz asker.. Oysa bayram sevinçlerimiz vardı yüzümüze “ gülüş “ diye taktığımız...Oysa baca dumanlarının bile yüzündeki masumluğunu kirletemediği beyaz düşlerimiz vardı ardında “ hayat “ diye koşuşturduğumuz... Yorgun bir gün sonrası akşamın karanlığına gizlenmiş iki yetim yürektik ikimiz..Ürkek bakışlarımız vardı..Saklı cümlelerimiz, yaralı geçmişlerimiz. .Sen, mavi sulardan alınıp tozun toprağın içinde yaşatılmaya çalışan bir balık kadar çaresiz..Ve ben tüm umutları alabora olmuş bir balıkçı kadar ümitsiz.. Acılarımız ortaktı, umutlarımız ise yalnızlığa prangalı..Ama pes etmedik...Göğsümüze ayrılığın madalyası takılmaktansa ölümü reva gördük umut fakiri yüreklerimize. Ama belki göz ardı ettiğimiz belki de unutmak istediğimiz bir şeyler vardı sevgili. Biz bu savaşa bir sıfır geride başlamıştık..Ayrılığa yakındı saflarımız..Geç kalmışlık kokuyordu nefeslerimiz..Ve göz ardı ettiğimiz teknemiz su alıyordu..Ama pes etmedik. Yanan bir şeyler vardı yavaş yavaş..Yenilmeye hazır iki asker vardı ayaklarımızın ürkek gölgelerinde…Belki de er- geç ayrılmaya mahkum iki kırık yürek vardı kendimizden bile gizlendiğimiz köşelerde..Ama mühürlü kaderimize inat tek bir yürek olmaya çalıştık uçurum kenarlarında..kaderin üstünde de bir kader vardır diyerek sevdamıza biçilen kelebek ömrüne inat biz yaşamaya çabaladık camdan fanuslarda... ......BİRYANIM EKSİK...... “ Sen gittikten sonra Bu hayat köprüsünün altından Daha çok seller akacak topraklarıma… Ve sensizliğin içinde Her an ölüm bana musallat olacak.. Kâh yenilgilerimi fırlatacak yüzüme, Kâh sana gecikmişliğimin ipini geçirecek yüreğime.. Ama ben pes etmeyeceğim.. Var gücümle “ seni “ bende yaşatacağım… Yaşatmaya çalışacağım.. Ama her şey bir “ sen “ eksik olacak… Her şey tamam olsa da, Sol yanım hep sana “ noksan “ kalacak…” bunu unutma... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() seheresma Şuan
Son Aktivite: 28.07.2010 17:34
Tecrübe Puanı: 691
![]() ![]() |
tsk abicim mesaj sistemim kullanima aciktir artik ziyaretlerinizi bekler hayirli aksamlar dilerim
))))) |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() çılgın_türk Şuan
Son Aktivite: 08.04.2012 19:32
Tecrübe Puanı: 699
![]() |
Gel bulut ol, yağ da biraz ıslandır
Al başımı dizlerine yaslandır Delirmişim sev de beni uslandır Ben aklımı gözlerine takmışım
|
|
|
#10 |
|
Yasaklı
dark_yamtar58 Şuan
[url=http://imageshack.us]
[/[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Ben yıllarca unutmuştum aşkı Sevmek sevilmek, Aşk bana ağır geldi. Beceremedim sevmeyi sevgili.. Baharca konduğun yüreğimde, bozkırlar uyandı. İçim,gelincik tarlası Papatya bahçesi sayende. Aşk basna ağır geldi Kelebekleri bile taşıyamadım..... hiç bir hesabim olmadı seninle. Ben, Ozanca yüreğini sevdim sadece. Hayata duruşunu, Benim oluşunu kıskandım bazan. Birgece gelmesen rüyalarıma Ehvamlara kapıldım. Bazan çıldırdım geceler boyu Hep benimle olmanı istedim Hep yanında kalmayı Birde kollarında ölmeyi istedim Aşk bana ağır gerldi sevgili Sevmesini bile beceremedim.... Pır pır eden yüreğimde güller açtı. Sayende hayaller kurmaya başladım Çözlünce yüreğimde buzlar Yaşayınca senle, Eskilerde unuttuklarımı Kendimi genç sandım.. Kalbimi bir şey bildim Kendimi Hep senin Seni henim sandım. Seni öyle sahiplendim ki içimde bilemedim ne yapacağımı Saçmaladım. Aşk bana ağır geldi sevgili Ben sanırım, Sevmeyi beceremedim.... Beni bıraktığın yerde, Bir yeşil vadi var şimdi yüreğimde Gök ekini gibi Sen bana sevmeyi öğrettin aşkı tattırdın.Karakış ayazında yüreğime Baharlar getirdin Meğer ben kurutmuşum senin Sevgi pınarlarını Sen bana bir hayat bahşettin Yaşamak getirdin Sevda verdin Ben sevmeyi beceremedim aşk bana ağır geldi sevgili... |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|