![]() |
#1181 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bilal kose Şuan
![]() Son Aktivite: 16.02.2015 14:33
Tecrübe Puanı: 3315
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 6 Kullanıcı bilal kose'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#1182 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() servet 58 Şuan
![]() Son Aktivite: 03.12.2011 16:31
Tecrübe Puanı: 3682
![]() |
![]() Yıldızeli Sandal lı kardeşlerim ramazan bayramınız mubarek olsun
herşey gönlünüzce olsun |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 6 Kullanıcı servet 58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#1183 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı bilal kose'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#1184 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() *** Sandal`a Özlem***
Gidip seyran etsem bahçe bağını, Şimdi yemyeşildir yaylalar Sandal. Kader örmüş bize gurbet ağını, Koparıp da sana koşamam Sandal. Yaraş beleninde çiçek açtı mı, Sandal boğazından tren geçti mi, Gençlerimiz eşlerini seçti mi, Şimdi dügün bayram içinde Sandal. Derin dere sular ile doldu mu, Derelere koyun kuzu daldı mı, Güller açıp kokusunu saldı mı, Şimdi bir başkadır bağların Sandal. Çangaldan aşağı sular aktı mı, Bayırlardan garip çoban baktı mı, Hele sorun emem yemek yaptı mı, Mis gibi kokuyor asların Sandal. Çermik ayağında yeller eser mi, Karlar yağıp yollar buza keser mi, Sokaklarda gençler yine gezer mi, Karanlığa bile hasretim Sandal. Çoban olsam sığırını holasam, Çiftçi olup yaylaları yaylsam, Dağına taşına canım yollasam, Bir taşına bin can fedadır Sandal Kar boran bürümüş yaraş yolunu, Uzat bize artık n`olur kolunu, Çok özledim yağmurunu dolunu, Seline karışıp akayım Sandal. Hasan Ilter |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() aysima58 Şuan
![]() Son Aktivite: 07.12.2015 00:23
Tecrübe Puanı: 1806
![]() |
![]() yıldızeli sandal bayramınız mubarek olsun sevdiklerinile birlikte daha nice bayramlara inşallah.
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 6 Kullanıcı aysima58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#1186 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1187 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() aysima58 Şuan
![]() Son Aktivite: 07.12.2015 00:23
Tecrübe Puanı: 1806
![]() |
![]() teşekkür ederim kardeşim allah razı olsun bayramınız daim olsun.
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı aysima58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#1188 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() korkarım şu üç şeyden
yalnızlık ayrılık birde ölüm var hiç bırakmaz üçü benim yakamı yalnızlık ayrılık birde ölüm var çocuklukta kendim çizdim yolumu mutluluk sanmıştım bende zulümü bazen istiyorum kendim ölümü yalnızlık ayrılık birde ölüm var meyil verdim el kızının birine kapıldımda gittim gönül seline felek beni attı gurbet eline yalnızlık ayrılık birde ölüm var ayrılık yamanmış çeken biliyor ayrılık çekenler dertten inliyor okuyanlar belki bana gülüyor yalnızlık ayrılık birde ölüm var anne baba hep başımın tacıdır müslümanlar ana kardeş bacıdır gurbet elin sitemleri acıdır yalnızlık ayrılık birde ölüm var çıktım gurbet ellerine neyleyim raşit derki destanımı söyleyin bu acıma ağlayın hiç gülmeyin yalnızlık ayrılık birde ölüm var Alinti |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı bilal kose'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#1189 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Üşüyorum Gülperi
Sen gittin gideli yazlarım soğuk, Üşüyorum nerde kaldın Gülperi? Nefesim kesildi, heceler boğuk, Şaşıyorum nerde kaldın Gülperi? Kaç yıldır dünyama yüzün doğmuyor, Geceme gözünden ela yağmıyor, Yaralı sineme aşkın sığmıyor, Deşiyorum nerde kaldın Gülperi? Herkesler soruyor gül yârin nerde? Hala bekliyorum koyduğun yerde, Senin özleminden hep dertten derde, Koşuyorum nerde kaldın Gülperi? Aşkın ile düştüm ben dilden dile, Gelmezsen acımı de kimler sile? İnişte, yokuşta, düz yolda bile, Düşüyorum nerde kaldın Gülperi? Hep seni bekledim, tek senle oldum, Bu aşkın elinden sarardım, soldum, Hasret çeke çeke acıyla doldum, Taşıyorum nerde kaldın Gülperi? Sensizlikten ateş düştü yerime, Kara sevdan izler açtı derime, Sen olmasan bile aşkı serime, Eşiyorum nerde kaldın Gülperi? Siyahi´ye reva gördün zulümü, Açmadan soldurdun gönül gülümü, Her sabah, her seher kalpte ölümü, Yaşıyorum nerde kaldın Gülperi? Hasan Ilter |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1190 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Sandal da Sülaleler,
Köseler: yaklasik 40 Hanedir, köyün en kalabalik sülalesidir. Köy nüfusunun yarisi Köselerden dir. Konya dan Sarkislaya uzanan genis bir sülaledir. Köyde yasayanlardan daha fazlasi yurt disinda ve Yalova da yasamaktadir. Sülalenin büyük cogunlugunun soyadi da Köse dir.Köseler Sülalesine mensup olup Soyadlari degisik olan ailelerde mevcuttur. Mesela, Elik, Argi, Sandal bunlardan bazilaridir. Demirciler: Köselerden sonra en büyük sülaledir, ama birlik ve beraberlikleri cok zayif oldugu icin daginik görünür. Soyadlari Demir dir. Ibicigiller, Köyün yerlisi olduklari söylenir, köyün ücüncü büyük sülalesidir. Soyadlari Er dir. Imamgil: Bir rivayete göre Rusya dan göc ettikleri söylenir, köyün en güzel yerleri onlara aittir, Su an ki Köy Muhtari da Imamgilden dir. Soyadlari Yildiz dir. Gacalaklar: Göc yüzünden dagilmis ve köyde sadece bir kac hane kalmistir. Su anda büyük cogunlugu Yalova ve Sivas ta yasamaktadir. Soyadlari Polat ve Savas tir. Deli Hacigil: Yillarca Sandal Köyünde söz sahibi olan, köyden göc eden sülalerinden dir. Özellikle Sivas ta memuriyet yapmakta ve Yurt disinda yasamaktadirlar. Köyde yasayan cok azdir. Soyadlari Ilter ve Tan dir. Keller: Özellikle Celepci ailesi köyde yasamakta ve halen köyün en etkili kisileri bu sülaledendir. Hidayet Tas yillarca Ihtiyar heyetinde görev almis ve Sandal Köyüne cok büyük hizmetlerde bulunmustur. Soyadlari Tas ve Dogan dir. Kara Mustafagil: Köyün büyük sülalerinden biridir. Sülalenin büyük bir kismi göc etmis, yurt disinda, Sivas ta ve Yalova da yasamaktadir. Halen köyde yasayanlar köyde oldukca etkilidir. Köyün en güzel yerleri onlara aittir. Köyümüzde yasamis cok sülaleler vardir. Ben sadece su anda Köy de mensubu bulunan sülalerden bahsettim Hasan abi nasil hatirladin hepsini masallh vallaha. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|