Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Eglence > Oyun Odası > Forum oyunları
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 16.08.2008, 20:19   #111
sibelözdemir
Yeni Yiğido
NO AVATAR

sibelözdemir Şuan sibelözdemir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.11.2008 14:32

Tecrübe Puanı: 628 sibelözdemir FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: AşK NeDiR ?

aşkın ne tarifi, ne anlamı ,ne de bir sebebi yoktur. sadece yaşanır. anlatılmaz sadece yaşanır.
sibelözdemir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 23.10.2008, 11:54   #112
yerliturkuaz
Usta Yiğido

yerliturkuaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yerliturkuaz Şuan yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.03.2012 10:23
Yeti: Bloody Orca Slap Champion!
Tecrübe Puanı: 837 yerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblick
Standart Ask Nedir...

Ask Nedir atrif edecek anlatacak olan var midir?

Sevmek yürek işidir yüreğin yoksa sen niye yaşıyorsun?
yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 23.10.2008, 13:22   #113
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2203 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein
Standart --->: AşK NeDiR ?

Aşk

Aşk, sadece Doğu toplumunun, sadece Müslümanların, sadece tasavvuf ehlinin inhisârında değil, bütün insanlarındır. Kelime olarak sadece sözlük anlamıyla sınırlı kaldığımızda, aşk kelimesinin karşılığı İngilizce'deki 'love', Fransızca'daki 'amour', bizim anladığımız aşkı anlatmıyor. Çünkü, kedisine de love, eşine de love, çocuğuna da love, hocasına da love. Ama biz kediye âşık olmayız. Biz ancak hazret-i insana âşık oluruz ve o bir köprü teşkil edip mahlûktan Halîk'a gideriz. Eşimize, zevcemize ve zevcimize âşık olabiliriz, ama bu meyil, arzu, heves, istifâde gibi kavramlar içermez. Ama Batı'daki kelimede, mutlaka bir alma kavramı gizli. “Ben sen seviyorum; senden bir şey aldığım için seviyorum” parantez içinde var. Bizim anladığımız manada aşk ise böyle değildir.[1]

Hz. Mevlânâ’ya sormuşlar “Aşk nedir?” diye. “Ben ol da bil” demiş. Aşk bir haldir ve muhabbetin cünûn şûbesidir. Hal ise anlatılmaz, yaşanır.[2]

Sevgi, ilâhî bir duygudur. Bunu nefislendirirsek, nefsimizin arzularını, meyillerini, heveslerini, geçici isteklerini, sevgi diye evvelâ kendimize, sonra muhâtabımıza lanse edersek, büyük bir yanılgı içinde oluruz.

Nefsten, benlikten kaynaklanan ve istifade etmeyi hedefleyen arzu ve neyiler, aşk değil sevgi bile değildir. Her şeyin bir ölçüsü vardır. Sevginin ölçüsü ise fedâkârlıktır. Neyini, ne kadar, kim için fedâ edebiliyorsan, onu o kadar çok seviyorsun demektir. [3]

İnsanın en bedbaht olacağı nokta, onun kendi kendisine hapsedilmiş olduğu yerdir. Bundan daha büyük bir kafes yoktur. Çünkü kendi kendisine mahkûmdur. Kendinden çıkacak insan, ötekine doğru yönelecek. Bunu gerçek manada yaşanması aşk ile olur.o kapı açılmalıdır ki, kâinâtın temelinde olan, aslolan o nûra yöneliş de yine aşk halinde yaşanmış olsun. O halde öyle bir sır gizli ki aşkta, bir taraftan tam manasıyla kendi içimizde hakikatiyle mevcût olan, yakaladığımızda “hakîkatimizi yakaladık” diyebileceğimiz yerde, öte yandan da yöneldiğimizde “hakkıyla yöneldik” diyebileceğimiz en yüksek makamda. Zîra müteal olan Allah’a yönelişimiz de ancak aşk ile mümkündür.[4]

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 04.11.2008, 13:15   #114
AhMeTTuRaN90
Tecrübeli Yiğido

AhMeTTuRaN90 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

AhMeTTuRaN90 Şuan AhMeTTuRaN90 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 12.05.2009 13:44

Tecrübe Puanı: 682 AhMeTTuRaN90 TAM BIR BEYEFENDIAhMeTTuRaN90 TAM BIR BEYEFENDIAhMeTTuRaN90 TAM BIR BEYEFENDIAhMeTTuRaN90 TAM BIR BEYEFENDI
Standart AŞK NEDİR

Aşk Nedir?

Aşk, iyi geceler öpücügünü uzun tutmaktir. Beklentidir.
Aşk, delicesine flört ederken yanindakinin hiçbir sey yapmama hakkini teslim etmektir. Saygidir.
Aşk, zaaflariniz oldugunu ortaya çikarir. Kabullenmektir.
Aşk, simdi zamani degil diye beklemeyi bilmektir. Sabirdir.

Aşk, saçlarda baslayip topuklarda biten bir gezintidir. Kesiftir
Aşk, Seviselim demeden sevismek, yanindakinin ne istedigini bilmektir.Anlasmaktir.
Aşk, baglandigini sandiginda, karsindakine hayir deme sansini tanimaktir.Inceliktir.
Aşk, korumaktir. Sorumluluktur.
Aşk, ciddi bir tokalasmayi kikirdamaya dönüstürmektir. Mizahtir.
Aşk, durma yoksa seni öldürürüm lafini duymaktir. Şehvettir.
Aşk, evinizdeki her seyin yerinin degistirilmesini kabullenmektir. Teslimiyettir.
Aşk, sevgilinizin ne oldugunu bütün çiplakligiyla görmektir. Gerçektir.
Aşk, saatin kaç oldugunu bilip aldirmamaktir. Nesedir.
Aşk, sizi kucaklayan kollarin, gittikçe daha çok sarilmasidir.Mutluluktur.
Aşk, gecenin bir vaktinde sen uyu, benim gitmem gerek dediginizde,uyanik kalip seni biraz daha görmeyi tercih ederim cevabini almaktir. Sicakliktir.
Aşk, tanidiginizi zannettiginiz insanin yeni yanlarini kesfetmektir. Tazeliktir.
Aşk, uyandiginizda rüyanizi yaninizda bulmanizdir. Düslerin gerçek olmasidir.
Aşk, kocaman yatagin üçte birine sikismaktir. Yakinliktir.
Aşk, evin anahtarkidan bir kopya daha yaptirmaktir. Güvendir.yatagin üçte birine sikismaktir. Yakinliktir.
Aşk, evin anahtarkidan bir kopya daha yaptirmaktir. Güvendir.
Aşk, hosçakal dedikten sonra tekrar karsilasacagini bilmektir.Kaderdir.
Aşk, gerindiginde sizlayan vücut lafinin anlamini bilmektir. Derstir.
Aşk, ecza dolabini açtiginda, dismacunu kapagini kapatilmamis bulmaktir. Uyumdur.
Aşk, hosçakal dedikten sonra tekrar karsilasacagini bilmektir.Kaderdir.
Aşk, gerindiginde sizlayan vücut lafinin anlamini bilmektir. Derstir.
Aşk, ecza dolabini açtiginda, dismacunu kapagini kapatilmamis bulmaktir. Uyumdur.
Aşk, pencereden disariya baktiginda kiminle oldugunu hatirlamaktir. Düsüncedir.
Aşk, rüzgarin agaçlarin arasinda dolasirken çikardigi sesi dinleyip sevgilisinin yaninda olmadigina hayiflanmaktir.Yalnizliktir.
Aşk, asla anlatilmayacak hikayelerdir.
Alt 13.05.2009, 15:57   #115
AHMET YENİYAPAN
Yiğido

AHMET YENİYAPAN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

AHMET YENİYAPAN Şuan AHMET YENİYAPAN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 01.07.2009 12:28

Tecrübe Puanı: 614 AHMET YENİYAPAN FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart AşK NeDiR?..

Buradan Aşık Olan Herkeze Sesleniyorum...

Aşk Nasıl Bır Seydır...

Hayattakı Önemi Nedir...

Aşk Olmadan Olurmu...

İllede Aşk Mı...

Su kadar muhtaç olduğum

Hava kadar vazgeçilmezim

Hücrem kadar sıçaklığımsın benim

Canımın içi Seni çok seviyorum

CANSIN SEN BANA Canımın içi

Yiğido
AHMET YENİYAPAN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 13.05.2009, 16:01   #116
GeceGündüz
Yeni Yiğido

GeceGündüz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

GeceGündüz Şuan GeceGündüz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.01.2011 09:15

Tecrübe Puanı: 0 GeceGündüz FAZLA SÖZE GEREK YOKGeceGündüz FAZLA SÖZE GEREK YOKGeceGündüz FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: AşK NeDiR?..

Aşk; gece ve gündüz gibidir birbirini takip ederler sürekli ve bir türlü kavuşamazlar. İşte birini sevipte kavuşamazsan aşk olur...
Gidiyorum gündüz gece
GeceGündüz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 13.05.2009, 16:13   #117
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft
Standart Cevap: Ask Nedir...

Alıntı:
yerliturkuaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ask Nedir atrif edecek anlatacak olan var midir?
Kisaca "Erişelemeyen herşey bir aşktır" Ve aşk çiçek gibidir belli bir zaman sonra solacaktır
Alt 13.05.2009, 16:26   #118
memet24
Tecrübeli Yiğido

memet24 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

memet24 Şuan memet24 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.05.2014 18:09

Tecrübe Puanı: 633 memet24 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: AŞK NEDİR ?*?

aşk bir elma şekeridir emen emen sapı elinde kalır.)))))))))))))))))))))))) ))))
vallahi billahi seninle şimdi.
memet24 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 13.05.2009, 17:17   #119
sevdagülü
Usta Yiğido

sevdagülü - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sevdagülü Şuan sevdagülü isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.02.2010 08:47

Tecrübe Puanı: 857 sevdagülü FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Aşkı anlatacak kelime yoktur aşk ne kitablarda ne anlatıldıgı gibi nede masallarda yasandıgı gibi aşk senin yasadın gibidir aşk sevmesini bilenin beklemesini sabretrmesini bileni sever aşk göz yasıyla beslanmeyi gülücükle bir çiçek gibi açmayı sever aşk olmasa olazı sever aşk kısaca seni zorlayını sever
Alt 13.05.2009, 17:22   #120
sersır
Yiğido
NO AVATAR

sersır Şuan sersır isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.01.2010 16:37

Tecrübe Puanı: 638 sersır FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

merhaba arkadaşlar.hepinizde güzel şeyler yazmışsınız aşk için.Elinize ve gönlünüze saglık.bende nacizane yunus emreden bir alıntıyla bir tarif getirmek istiyorum.(ilim ilim ilmektir ilim kendin bilmektir sen kendini bilmedikçe ya nice okumaktır.)AŞK kişinin kendini bilmesidir.AŞK ALLAH tır demiş bir Allah dostu.peygamber efendimizde kim nefsini bildi Hak kı bildi buyuruyor.
sersır isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)