Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Anketimiz: ÜNİVERSİTELERE TÜRBANLI GİRİLMELİ Mİ?
Evet,kesinlikle girmeli 260 81,25%
Hayır,kesinlikle girmemeli 54 16,88%
Kararsızım 6 1,88%
Katılımcı sayısı: 320. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 08.01.2008, 09:55   #1
tayfun5883
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

tayfun5883 Şuan tayfun5883 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 13.12.2013 12:39

Tecrübe Puanı: 716 tayfun5883 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: ÜNİVERSİTELERE TÜRBANLI GİRİLMELİ Mİ?

Osmanlıda böyle boş işleri tartışıyordu yok çorbanın içine sinek düşmüş çorbanın içilmesi caizmidir değilmidir islamı düzgün yaşayalım islamı öyle kullanalımki bizi ileriye götürsün öyle boş işlerle ugraşıpta geriye götürmesine izin vermeyelim
tayfun5883 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 08.01.2008, 19:13   #2
leblebi82
Usta Yiğido

leblebi82 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

leblebi82 Şuan leblebi82 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.02.2013 22:42

Tecrübe Puanı: 821 leblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
tayfun5883 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Osmanlıda böyle boş işleri tartışıyordu yok çorbanın içine sinek düşmüş çorbanın içilmesi caizmidir değilmidir islamı düzgün yaşayalım islamı öyle kullanalımki bizi ileriye götürsün öyle boş işlerle ugraşıpta geriye götürmesine izin vermeyelim
Osmanlı hangi boş işleri tartışmış merak ettim şimdi.
Alt 08.01.2008, 10:16   #3
ceylankimya
Tecrübeli Yiğido

ceylankimya - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ceylankimya Şuan ceylankimya isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 12.06.2008 07:57

Tecrübe Puanı: 747 ceylankimya FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Pfeil -->: ÜNİVERSİTELERE TÜRBANLI GİRİLMELİ Mİ?

"BU KONUYU AÇAN VE BURADA YORUM YAPAN TÜM YİĞİDOLARDAN ÖZÜR DİLİYORUM..." Yaptığım yorumlardan dolayı İSLAM 'ı savunmamdan dolayı kızan arkadaşların hepsinden özür diliyorum ve bu konuda hiçbir yorum yapmama kararı aldım....
sizlere kolay gelsin...
ceylankimya isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 08.01.2008, 10:41   #4
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 09:55

Tecrübe Puanı: 1059 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI

Toptan: Türban sorunu Anayasada çözülmez
Türban sorunun “çözülmesi gereken sosyal bir sorun” olarak nitelendiren Meclis Başkanı Köksal Toptan, “Anayasa ile bana göre türban sorunu çözülmez. Anayasada ‘Üniversitelerde türban serbesttir’ diye bir hüküm olmaz” dedi.

ANKARA - TBMM Başkanı Köksal Toptan, katıldığı bir televizyon programında 301 ve 221. maddeler, DTP’ye açılan dava, yeni anayasa çalışmaları gibi gündeme ilişkin pek çok konuda değerlendirmelerde bulundu. 301. maddede uygulama hataları yapıldığını belirten Toptan, “Aslında 301. madde zararlı bir madde değil. Ancak 301’in uygulanmasından kaynaklanan bir takım sorunlar yaşadı” dedi.

Sabih Kanadoğlu’nun 221. maddedeki esnemenin Abdullah Öcalan’a da yarayacağı iddiasıyla ilgili olarak ise Toptan, şöyle konuştu:”TBMM’de böyle bir düzenlemenin geçmesi, hükümetin böyle bir düzenlemeye imkan vermesi düşünülemez.”

Toptan, DTP’nin PKK’ya olan tavrını değiştirmesi gerektiğini belirterek, “Kesinlikle savunulamayacak durumda olduğu anlaşılan PKK’nın terör örgütü olduğunu söyleyip, eylemleriyle bunu kanıtlamalıdırlar. Aksine bu, kendileri için ortaya konan bir şansın ellerinin tersiyle itilmesi anlamına gelir” dedi.

Toptan, şöyle konuştu: “Bu politikaya devam ettiği sürece gerginlik unsuru olarak her zaman karşımıza çıkar. Meclisteki çalışmalarından memnunum. Dışarıdaki faaliyetlerinde kendilerini kontrol altına almaları gerekir.”

Toptan, DTP’nin kapatılma davası ile Genel Başkan Nurettin Demirtaş’ın tutuklanmasına ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti: “Anayasa Mahkemesi’nin son kararını olumlu karşılıyorum. Yargı sürecini bekleyeceğiz, göreceğiz. Yargı kararını tartışmak doğru değil Mahkeme kararına saygı gösteriyorum; sanki tutuksuz yargılansaydı daha iyi olurdu gibime geliyor.”

Terör örgütünün eylem değişikliğine gittiğini söyleyen Toptan, “Terör örgütü, bir çaresizliğin sonucu, kontrolü biraz daha zor olan eylem türüne başladı. Metropollerde, büyük şehirlerde bombalama veya canlı bomba yöntemiyle eylemlere girişti” dedi.

‘TÜRBAN SORUNU ANAYASADA ÇÖZÜLMEZ’
Yeni Anayasa çalışmalarına da değinen Toptan, toplumun büyük kesiminin yeni Anayasa yapımı konusunda hem fikir olduğunu söyledi. Toptan, “Umuyorum ve diliyorum ki Türkiye, bir büyük uzlaşmayla yeni Anayasasını yapacaktır” dedi.

Türkiye’de türban sorunu olduğunu söyleyen Toptan, “İç hukukumuzu, hatta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi boyutu da olan, uluslararası hukuku da ilgilendiren böyle bir iç düzenlememiz de var. Bunun aşılabileceğini düşünüyorum. Türbanı bir sosyal sorun olarak görüyorum, çözülmesi gereken bir sorun olarak görüyorum diye konuştu.

Toptan, Anayasa çalışmasını, türban tartışmasına indirgemeyi doğru bulmadığını da ifade ederek, “Anayasa ile bana göre türban sorunu çözülmez. Anayasada ‘Üniversitelerde türban serbesttir’ diye bir hüküm olmaz. O zaten Anayasa tekniğine de uymaz” dedi.

“Kürtçe eğitimin Anayasaya konulması veya Kürt meselesinin çözülmesinde Anayasanın etkili olabileceği” ile ilgili olarak ise Toptan, “Anayasa ile bu tür düzenlemelerin yapılmasını tehlikeli ve yanlış buluyorum” dedi.

SİGARA YASAĞI
Meclis Başkanı, sigara yasağına ilişkin yasanın uygulanabilirliği konusundaki tartışmalara ilişkin bir soru üzerine, yasanın 4 ay sonra uygulanmaya başlayacağını, sigara içen milletvekillerinin kendilerini şimdiden yasağa alıştırmalarını istedi.

Toptan, “Kim Mecliste sigara içerse bizzat ben ceza yazarım. Bir milletvekili günde 5 sigara içerse ayda eder 150 sigara. 750 milyonu maaşından keseriz” dedi.
Alt 08.01.2008, 13:57   #5
abircan
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1059 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI

alıntıdır, ÖZDEMİR İNCE DEN
Özdemir İNCE

Nur Suresi, 31. ayet (24:31)

KİŞİSEL olarak ne başörtüsü ile ne de türban ile herhangi bir sorunum var. Ama örtünmeyle ilgili yalan, safsata ve hurafe yayanlarla kavgam var. Türbancılar, bu örtünme tarzının Kuran'ın tartışılmaz buyruğu olduğunu ileri sürüyorlar. Ama Azháb Sûresi'nin 59. ayeti; Nûr Sûresi'nin 30, 31 ve 60. áyetleri dışında Kuran'da bir başka hüküm yoktur ve türban şaklabanlığı Kutsal Kitap'da yer almamaktadır.

İKİYÜZLÜLER

Bunu öğrendiğim için: Faiz ve kredi kartının İslam'a aykırı olmasına karşın türbancılar tarafından kullanıldığını; türbancıların, İslám'a ters düşmesine karşın, Cumhuriyet'in yapı ve kurumlarına, yasalarına ve özellikle Devrim Yasaları'na uymak zorunda kaldıkları halde nasıl olup da dinden çıkmadıklarını soruyorum. Bu işte bir ikiyüzlülük var!

İkiyüzlülük sadece türbancılarda değil! İkiyüzlülüğün en tepesinde Kuran çevirmen ve yorumcuları bulunuyor. Bunun en çarpıcı kanıtını, Mustafa Sağ, "Evrensel Çağrı, Kur'an Meáli" (Final Pazarlama Yayını) çevirisine yazdığı önsöz ve açıklamalarda veriyor. Mustafa Sağ'a göre geleneksel çevirmen ve yorumcular Nûr Sûresi'nin 31. ayetini geleneğe uyarak ve birbirlerini taklit ederek yanlış çeviriyorlar. Müthiş bir iddia! Mustafa Sağ'ın açıklamasını olduğu gibi aktarıyorum.

HIMAR = ÖRTMEK

"Kuran ayetinde 'başörtüsü' diye bir kelime geçmemektedir. Buna rağmen tüm Kuran tefsirlerinde ve çevirilerinde Kuran ayeti 'başörtüsü' olarak çevrilmiştir. Halbuki ayette geçen "HIMAR' kelimesi 'Baş örtmek' anlamında değil, sadece 'örtmek' anlamına gelmektedir. Eğer, herhangi bir şey örtülecek ise. O şeyin vurgulanması gerekir. Örneğin masa örtüsü derken, örtmek kelimesinin yanına masa kelimesinin gelmesi gibi, başörtüsü dendiği zaman da "örtmek" ("hımar") kelimesinin yanına "baş" ("re's") kelimesinin 'hımarü-re's' şeklinde gelmesi gerekir. Ayetteki 'hımar' ('örtü') kelimesinin yanında geçen ve vurgulayan kelime 'cuyub' kelimesidir ki, 'yaka' veya 'göğüs' anlamına gelir. Çünkü, aynı kelime 'cuyub' bir başka ayette (28:32) Hz. Musa'nın 'göğsüne/koynuna elini soktuğu' şeklinde geçer. Yani, 'cuyub' kelimesi, 'hımar' örtmek kelimesi ile kullanıldığı zaman 'bihumûrihinne ala cuyubihinne' başını örtmek değil, 'göğsünün üzerini örtmek' anlamına gelmektedir. Geleneksel tüm yorumcular, Kur'an ayetini bilimsel bakışla değil de, birbirlerini taklit edip, 'Başörtülerini yakalarının üzerine kadar örtsünler' diyerek 'Felyedr****' fiilini de 'örtsünler' diye tercüme etmişlerdir. Bu geleneksel yorumcular 'DaRaBe' kökünden gelen bu kelimeyi burada, 'Başörtülerini örtsünler' derken, bir başka yerde aynı 'DaRaBe' kelimesini 'Kadınları DÖVÜN' (Bak. 4:34) diye çevirmişlerdir. Özetle, Kuran'ın orijinal ayeti tüm açıklığı ile ortadayken, elverişli bir siyasal kullanım malzemesi olarak, sürekli gündemde tutulan başörtüsü, Kuran'ın değil, geleneklerin, kişisel görüşlerin dinleşmesinden kaynaklanmaktadır." (S. 373)

GERİSİ ALİMLERİN İŞİ

Mustafa Sağ'ın iddialarını Arapçadan denetleyecek durumda değilim. Ancak Nûr Sûresi'nin 31. áyetinin Fransızca ve İngilizce çevirileri onun iddialarını desteklemektedir.

Ben bu çok önemli iddiayı sütunuma aktararak kamusal-toplumsal görevimi yerine getiriyorum. Gerisi Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ve İslam alimlerinin işi!..
Alt 08.01.2008, 18:09   #6
FurkaN
Editör

FurkaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

FurkaN Şuan FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 21:58

Tecrübe Puanı: 10 FurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDI
Standart -->: --->: ÜNİVERSİTELERE TÜRBANLI GİRİLMELİ Mİ?

Alıntı:
abircan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Özdemir İNCE

KİŞİSEL olarak ne başörtüsü ile ne de türban ile herhangi bir sorunum var. Ama örtünmeyle ilgili yalan, safsata ve hurafe yayanlarla kavgam var. Türbancılar, bu örtünme tarzının Kuran'ın tartışılmaz buyruğu olduğunu ileri sürüyorlar. Ama Azháb Sûresi'nin 59. ayeti; Nûr Sûresi'nin 30, 31 ve 60. áyetleri dışında Kuran'da bir başka hüküm yoktur ve türban şaklabanlığı Kutsal Kitap'da yer almamaktadır.

İKİYÜZLÜLER

Bunu öğrendiğim için: Faiz ve kredi kartının İslam'a aykırı olmasına karşın türbancılar tarafından kullanıldığını; türbancıların, İslám'a ters düşmesine karşın, Cumhuriyet'in yapı ve kurumlarına, yasalarına ve özellikle Devrim Yasaları'na uymak zorunda kaldıkları halde nasıl olup da dinden çıkmadıklarını soruyorum. Bu işte bir ikiyüzlülük var!

İkiyüzlülük sadece türbancılarda değil! İkiyüzlülüğün en tepesinde Kuran çevirmen ve yorumcuları bulunuyor. Bunun en çarpıcı kanıtını, Mustafa Sağ, "Evrensel Çağrı, Kur'an Meáli" (Final Pazarlama Yayını) çevirisine yazdığı önsöz ve açıklamalarda veriyor. Mustafa Sağ'a göre geleneksel çevirmen ve yorumcular Nûr Sûresi'nin 31. ayetini geleneğe uyarak ve birbirlerini taklit ederek yanlış çeviriyorlar. Müthiş bir iddia! Mustafa Sağ'ın açıklamasını olduğu gibi aktarıyorum.

HIMAR = ÖRTMEK

"Kuran ayetinde 'başörtüsü' diye bir kelime geçmemektedir. Buna rağmen tüm Kuran tefsirlerinde ve çevirilerinde Kuran ayeti 'başörtüsü' olarak çevrilmiştir. Halbuki ayette geçen "HIMAR' kelimesi 'Baş örtmek' anlamında değil, sadece 'örtmek' anlamına gelmektedir. Eğer, herhangi bir şey örtülecek ise. O şeyin vurgulanması gerekir. Örneğin masa örtüsü derken, örtmek kelimesinin yanına masa kelimesinin gelmesi gibi, başörtüsü dendiği zaman da "örtmek" ("hımar") kelimesinin yanına "baş" ("re's") kelimesinin 'hımarü-re's' şeklinde gelmesi gerekir. Ayetteki 'hımar' ('örtü') kelimesinin yanında geçen ve vurgulayan kelime 'cuyub' kelimesidir ki, 'yaka' veya 'göğüs' anlamına gelir. Çünkü, aynı kelime 'cuyub' bir başka ayette (28:32) Hz. Musa'nın 'göğsüne/koynuna elini soktuğu' şeklinde geçer. Yani, 'cuyub' kelimesi, 'hımar' örtmek kelimesi ile kullanıldığı zaman 'bihumûrihinne ala cuyubihinne' başını örtmek değil, 'göğsünün üzerini örtmek' anlamına gelmektedir. Geleneksel tüm yorumcular, Kur'an ayetini bilimsel bakışla değil de, birbirlerini taklit edip, 'Başörtülerini yakalarının üzerine kadar örtsünler' diyerek 'Felyedr****' fiilini de 'örtsünler' diye tercüme etmişlerdir. Bu geleneksel yorumcular 'DaRaBe' kökünden gelen bu kelimeyi burada, 'Başörtülerini örtsünler' derken, bir başka yerde aynı 'DaRaBe' kelimesini 'Kadınları DÖVÜN' (Bak. 4:34) diye çevirmişlerdir. Özetle, Kuran'ın orijinal ayeti tüm açıklığı ile ortadayken, elverişli bir siyasal kullanım malzemesi olarak, sürekli gündemde tutulan başörtüsü, Kuran'ın değil, geleneklerin, kişisel görüşlerin dinleşmesinden kaynaklanmaktadır." (S. 373)

GERİSİ ALİMLERİN İŞİ

Mustafa Sağ'ın iddialarını Arapçadan denetleyecek durumda değilim. Ancak Nûr Sûresi'nin 31. áyetinin Fransızca ve İngilizce çevirileri onun iddialarını desteklemektedir.

Ben bu çok önemli iddiayı sütunuma aktararak kamusal-toplumsal görevimi yerine getiriyorum. Gerisi Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ve İslam alimlerinin işi!..
Bana öyle birinden alıntı verki Kur'an hakkındaki yazdıkları kendi safsatası olmasın ne demek "Ama Azháb Sûresi'nin 59. ayeti; Nûr Sûresi'nin 30, 31 ve 60. áyetleri dışında Kuran'da bir başka hüküm yoktur ve türban şaklabanlığı Kutsal Kitap'da yer almamaktadır"... Kur'an da bir cümlede geçmesi yeterli... Yıllarını vermiş İslam alimleri bile bir ayeti tefsir ederken bunu açıklayamam diyorda bu vatandaş hemen yazıyor...

Buraya bu konuda yani Kur'an-ı Kerim hakkında yazılanları atarken daha dikkatli olmanızı rica ediyorum... Herhangi bir kitaptan bahsetmiyoruz... Lütfen daha dikkatli olun yazı atarken... İşin ilmini tahsis etmiş kişilerin yazıları olsun...
Dilin süsü söz!"

...İMZALARDA SİYASİ SİMGELER YASAKTIR...

BeNi An, bEnİ aRa, AmA bEnSiZ yÜrÜ...
FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 09.01.2008, 11:59   #7
recosan58
Tecrübeli Yiğido

recosan58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

recosan58 Şuan recosan58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 05.09.2011 18:13

Tecrübe Puanı: 676 recosan58 FAZLA SÖZE GEREK YOKrecosan58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
abircan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Özdemir İNCE

İKİYÜZLÜLER

HIMAR = ÖRTMEK

GERİSİ ALİMLERİN İŞİ

alıntıdır hayrettin karamandan

Hayli zaman önce bir ilahiyatçı ile “İslam'da başörtüsünün hükmü” konusunu yazışarak tartışmıştık. Bu tartışmayı olduğu gibi “İslam'da kadın ve Aile” isimli (Ensar yayınlarından) kitabıma aldım. Geniş bilgi almak isteyenlere tavsiye ederim.

Burada, sayın Ö. İnce'nin yazısı sebebiyle, Kur'an'da başörtüsü'ne ait kısa bir özet yapacağım.

Kur'an-ı Kerim'de başörtüsü 24 sıra numaralı Nur suresinin 30. âyetinde geçmektedir. “Kadınlar, başörtülerini, göğüslerinin üzerinden bağlasınlar; yani başörtüleriyle göğüslerini de örtsünler” mealindeki bu âyette geçen “humur” kelimesi, başörtüsü manasına gelen “hımâr” kelimesinin çoğuludur.

“Kur'an'da geçen hımâr kelimesi yalnızca örtü manasına gelir, başörtüsü manasına gelmez” diyenler kesinlikle yanılıyorlar. Çünkü bu kelimenin kökünde “örtme, karışma, yaklaşma” gibi manalar varsa da, kökten alınmış farklı kelimelerin (şekillerin) de farklı manaları vardır. Mesela aynı kökten gelen “hamr”, şarap, “hamîr”, hamur mayası, “humâr” akşamdan kalma hali manalarına gelir. Tartışma konumuz olan “hımâr” da başörtüsü ve vücudun bütününü örten örtü manalarında kullanılmıştır. Bu mananın delillerine gelince:

1. Hz. Peygamber zamanından bu güne kadar “hımâr”a bu mana verilmiş ve uygulama da bu manaya göre olmuştur.

2. İbn Manzûr, Fîrûzâbâdî gibi kaynak luğatçıların eserlerinde kelimeye “başörtüsü” manası verilmiştir.

3. Taberî, Zemahşerî gibi kaynak tefsirlerin tamamında hımâr kelimesinin manasının başörtüsü olduğu kaydedilmiştir.

4. M. Esed'in İngilizce ve M. Hamidullah'ın Fransızca çevirilerinde de kelimeye verilen mana “başörtüsü”dür.

Hasılı Kur'an'da başörtüsünün bulunduğuna dair deliller güçlü ve çok, bulunmadığına dair delil ise yoktur.

Birinci yazım üzerine ABD'de yaşayan Edip Yüksel'den bir mail aldım. Sayın Yüksel bu mektubunda uzun uzadıya dert yanarak, sayın İnce'nin yazısında sözü edilen mealin kendisine (E.Yüksel'e) ait olduğunu, M. Sağ'ın haksız olarak bu meali kendisine mal ettiğini anlatıyor. Bu alma, çalma meselesini incelemek bizim işimiz değil, ama böyle bir iddianın bulunduğunu da yazmam gerekirdi, yazdım.

Adı geçen meal kime ait olursa olsun, Nur suresinde geçen “hımâr” kelimesine “başörtüsü değildir demenin” yanlış olduğunu yukarıda açıklamış oldum.

Başını örten Müslüman kadınlarımız ve kızlarımız, güvendikleri alimlerin tefsir, meal ve açıklamalarına dayanarak örtünüyorlar. Marjinal görüşlere itimat etmedikleri için onları kınamak, yakışıksız sözler söylemek yalnızca bağnazlık, tahammülsüzlük ve edepsizliktir vesselam.
recosan58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 08.01.2008, 13:59   #8
abircan
Usta Yiğido

YİNE ALINTIDIR BU GÜNKÜ ÖZDEMİR İNCE YAZISI

8 Ocak 2008

Özdemir İNCE

Kölelik üzerine

ÇAĞDAŞ demokrasi ve insan haklarının kaynağında bulunan özgürlük, eşitlik, kardeşlik şiarına yürekten bağlı bir yazar ve yazıcı olarak insanların inançlarını kesinlikle eleştirmem. Ancak insanların inançlarını kamu düzenine karıştırıp egemen unsur haline getirme girişimleri karşısında, buna karşı çıkmak ve inancı tartışmak konusunda hak kazanırım.

Kendimi şu anda laikliği ve cumhuriyeti savunmak zorunda hissediyorsam, bu, İslamcılar, dinsel-politik teori ve pratikleriyle toplum düzenini tehdit ettikleri içindir.

TÜRBAN KADINLARI

"Nur Suresi 31. Ayet" (26.12.2007) başlıklı yazıma İslamcı gazete ve yazıcılardan dişe dokunur bir tepki gelmedi. Bu yazımda, Kuran’ın örtünmeyle ilgili ayetlerinin bilerek yanlış çevrildiğini ileri süren bir Kuran çevirmeninden söz ediyordum.

İddia sahibi Kuran çevirmeni Mustafa Sağ’ı es geçip bana saldırdılar! Ayrıca özgürlüklerini savunduğum bazı kadınlar da saldırı mesajları gönderdiler. Demek ki bir erkeğin beşinci kadını olmaları, kuma gitmeleri, kocalarının yemek yediği masalara oturamamaları bu kadınları ilgilendirmiyor. Ama türban putuna tapmadan yaşayamıyorlar. Başlarındaki türban putu bir siyasal ideolojinin simgesi olmuşsa, o zaman iş değişir. Çünkü "Dünya nasıl olmalıdır?" sorusunun yanıtına ideoloji denir. Türban putu ideolojisi, Türkiye’yi Pakistan ve Malezya’ya dönüştürmeyi hedeflemektedir.

REKTÖR NE YAPACAK

"Nur Suresi 31. Ayet" yazıma bir muhatap bulamamıştım. Erdoğan Aydın’ın "Öteki Aydın" (Kırmızı Yayınları) kitabında yer alan "Tarihte Dinler ve Kölelik" makalesini okuduktan sonra yazmayı tasarladığım "Kölelik Üzerine"ye bir muhatap arıyordum. Bu kez şansım yaver gitti, buldum: YÖK’ün listesinde ikinci sırada olmasına karşın Cumhurbaşkanı tarafından Bilecik Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan ilahiyatçı Prof. Dr. Azmi Özcan! Çiçeği burnunda YÖK Başkanı, "Allah dininin reformu olmaz!" diyor. (Hürriyet, 27.12.07)

Kendisine ilk sorum şu: Cumhuriyet’in Anayasası ve yasaları Kuran hükümleriyle çelişiyor. Rektörlük görev ve sorumluluklarını yerine getirirken ne yapacak?

HANGİ YASA GEÇERLİ

Rektör’e ikinci sorum aşağıdaki Kuran ayetleriyle (Mealen çeviri: Mustafa Sağ) ilgili:

- "Ey inananlar! Öldürmede size eşitlik farz kılındı. Özgür kişiye karşı özgür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın. Ama öldüren, öldürülenin yakınları tarafından bağışlanırsa, o zaman öldüren taraf uygun olanı yapması ve ölen tarafa diyeti güzelce ödemesi gerekir. (Bakara- 2/178)" / "Hiçbir şeye gücü yetmeyen, başkalarının malı haline getirilmiş bir köle ile, kendine verdiğimiz güzel rızklardan gizli ve açık yoksullara yardım için harcayan özgür kişi, bu ikisi hiç bir olur mu? (Nahl-16/75)" / "Siz, emriniz altında çalışan kimseleri, size verdiğimiz servetinize, kendinize eşit ortaklar olarak kabul eder misiniz? (Rum-30/28)"

Birinci ayete göre kısas ve intikam olarak öldürmek yasak değil. Üç ayete göre kölelik meşru ve eşitlik geçersiz. Şimdi: Kuran hükümleri mi yoksa Cumhuriyet yasaları mı geçerli? Kararsızlara haber vereyim: Bu kafayla Türkiye çok yakında Pakistan ve Malezya olur!
Alt 08.01.2008, 14:08   #9
puar
Usta Yiğido

puar - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

puar Şuan puar isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.04.2010 14:08
Tournaments Won: 1

Tecrübe Puanı: 810 puar BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Kulakları çınlasın Erdim diye bir arkadasım vardı lise zamanı 10 12 sene evvelinde kendisi ablasından dolayı komizimi benimsemiş anlatıp dururdu. ben onu kendimin vakit geçridiğim yerlere götürürdüm oda beni kendin vakit geçirdiği yerlere götürürdü merak ederdim işte yok devrim yok savaş yok haksııklara karşıyız v.s gibi bir sürü şeyler ama ahlakın a sı imanın i si vede çoğu şey abircanın burdaki yazdıkları şeyler gibi...
Kaç gündür okuyorum ama bu sefer cevap yazayım dedim... dünyada yok sayılan kendini toplumda yer bulamayan insanların kendi kendilerine ürettiği bi ideoliji yıllardır ayakların altında sürünmüştür...
abircan abi yeni şeyler anlatsanda yada yazsanda bizde dinlesek...çevir kazı anmasın misali gibi.
Alt 08.01.2008, 20:13   #10
Efe Cemil Şeker
Yiğido

Efe Cemil Şeker - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Efe Cemil Şeker Şuan Efe Cemil Şeker isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 09.10.2009 12:25

Tecrübe Puanı: 655 Efe Cemil Şeker FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

İnsaf yahu Abircan insaf !Sen bizimle dalgamı geçiyorsun,alıntın yaptığın kişinin İslami ilimlerle ne alakası var,toplum tarafından bilinen,değer verilen,müslüman ülkeler tarafından taktir görmüş,akademik kariyerini Tefsir üzerine yapmış,yıllarını İslami ilimlere harcamış biri gibi önümüze Özdemir İnce'yi sunuyorsun ell insaf,bu yenecek lokma değil.Kuran-ı kerimden bir kaç ayeti kafasına göre yorumluyor,çeşitli çıkarımlar elde ediyor ve buyrun şimdi ne olacak diyor. İnce çok büyük deha gösterdiğini zannedebilir hatta kışkırtmaya çalıştığı dindarları köşeye sıkıştırdığını düşünerek yazıyı bitirince gevrek gevrek gülmüştür de kim bilir ? Başörtüsü yasağı konusunda ki talebimiz açık ve nettir. Üniversitelerde kılık kıyafet özgürlüğü var,mini eteklisi,tayyörlüsü,sakallısı, uzun saçlısı,düşük bellisi yani herkes istediği gibi Üniversiteye girebiliyor da başörtülüler neden giremiyor. Bu ayrımcılıktır,adaletsizliktir ve zulümdür. İster inancı gereği,ister para için,ister toplumsal baskıyla,isterse zevk için başını örtüyor olsun adaletin gereği Üniversiteye girmelidir.

Şimdi moda başörtüsünün farz olmadığı,İslam dışı hurefe olduğu,Kuran da yer almadığı gibi iddialar öne sürerek insanların aklını karıştırıp,yüreğini bulandırmak oldu. Size ne ister Kuran da olsun ister olmasın inanıyor ki örtüyor kalbini yarıp içine mi baktınızda ahkam kesiyorsunuz.
Siz böyle yaparsanız bir başkasıda çıkar sazla,türküyle ibadet mi olur deyiverir,hani gösterin hele Kuran da var mı diye soru verir.Boynun da çift başlı kılıç olan DHKP-C liler var bunların cenazesi niye Camiden değilde Cem evinden kalkıyor der.
Boynuna zülfikarı Hz. Ali'yi sevdiğinden takmıyor ayrımcılık yapıyor,bize yezit diyor bunu kamusal alana sokmayın diyenlerde çıkabilir.
Hımm ne dersiniz hep siz suçlayacak ve saçmalayacak değilsiniz ya bu hakkı başkalarıda kullanırsa ne olcak,bu ülkede bir ve beraber nasıl yaşıyacağız.
Saygılı olun,inanmasanızda inançlara saygılı olun!

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)