Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Anketler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Anketimiz: Kürt Sorunu Varmı?
Var; Direk Çözülmeli 87 47,54%
Yok 81 44,26%
Bilmiyorum 5 2,73%
Diğer (Açıklayın) 10 5,46%
Katılımcı sayısı: 183. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Seçenekler Arama Stil
Alt 19.05.2009, 21:46   #1
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1447 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: Kürt Sorunu Varmi?

[quote=seva;412099]

iyi ki bir yardım alıyorlar yav
Bizde Sivas Devlet yapalım hatta Başbakanımızda Doğan Urgüp olsun Ya Allah aşkına var mı böyle bir saçmalık

evet saçmalık bizde onu anlatmaya çalışıyoruz kürdiistan saçmalık hayal diye ama böyle sizin gibi bu konuda onlara fazla tolerans gösterirsek hayal olmaktan çıkıp gerçeğe dönüşebilir............
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 19.05.2009, 00:22   #2
qio
Usta Yiğido

qio - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

qio Şuan qio isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.04.2012 22:41

Tecrübe Puanı: 989 qio FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Kürtler devlet değil, demokrasi istiyor
Kürtler dayak istiyor , Benim yaşayamadığım demokrasiyi yaşıyorlar. Benden fazla bu ülkede devlet yardımı , desteği görüyorlar .
qio isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 19.05.2009, 00:31   #3
Klimasuyu
Usta Yiğido

Alıntı:
club7house Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Kürtler dayak istiyor , Benim yaşayamadığım demokrasiyi yaşıyorlar. Benden fazla bu ülkede devlet yardımı , desteği görüyorlar .
evet üstüne birde bedava BEYAZ EŞYA yardımı alıyorlar sonrada kalkıp demokrasi,bağımsızlık,devlet,t oprak istiyoruz, kürdistanı kurmak istiyoruz diye bizi çıltırtıyorlar...
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 18.05.2009, 01:26   #4
Sivaslisandy-58
Usta Yiğido

Sivaslisandy-58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sivaslisandy-58 Şuan Sivaslisandy-58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.04.2011 22:11

Tecrübe Puanı: 1452 Sivaslisandy-58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

demokrasi isteyen cok azidir!Azinlik devleti isteyen ise coktur.
avrupa ugrasiyor "20 milyonu gecmis kürt halkina bu hak verilmeli diyor!?
genel Türkiye olarak "bakamiyormusuz,özgürlükle rini ellerinden almisiz!?
hala avrupa duguyu ve güney doguyu bize ait görmüyor bunu bilesiniz!
neden gösterilerde cocuklar polislerin önüne cikartiliyor saniyorsunuz!?
aileler öyle asiliyor ve bunu bizim gözümüze soka soka yapmiyor iclerinden derin gidiyorlar.
yüzümüze gülüp arkamizdan kuyu kaziliyor.oylarla bölgeler belli oldu yakindada cizarlar haritayi bugün demokrasi felsefesi yaparlar,yarin ise cok gec olur.ben bilmedik dugaya amin demem sonu kesin belli ama yasayip görebilirmiyim bilmiyorum?görmekte istemiyorum.30 bini gecti verdigimiz sehitler bir hic ugruna!sirf kendi emelleri icin bunu yaptilar yardim ve yataklik yapmayada devam ediyorlar.Gercek ülkesini milletini sevenler haric benim gözümde düsmandan farklari yok!ne yazikki bunlar icimizde yasiyor kaleyi icten yikmak icin.
Alt 18.05.2009, 06:16   #5
Klimasuyu
Usta Yiğido

SONUÇ KÜRT SORUNU VARDIR malesef ...
Alt 18.05.2009, 06:43   #6
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1204 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Seva Nevzat Tedik'i okuyorum diye onun fikirlerini mi benimsiyorum diyorsun... Haklısın benimsemiyor olabilirsin... Ama onun yazısını referans alarak Kemalistlerin Kürtlere karşı olduğunu söylküyorsan, ve tekrarlıyorum onu referans gösteriyorsan bana kusura bakma bu konudaki düşüncelerine artık saygı gösteremem....
Ayrıca Atatürk'ün kürtçeyi yasakladığını nerden çıkartıyorsun? Ben bunca zamandır o yılları araştırırım 1 kere evet evet 1 kere böyle birşeye raslamadım.
Sözde Kemalistler Kürtlere karşı demişsin... Öyle marjinal bir grup var, hatta geçenlerde Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili birçok şey yazdılar ve ben gözlerinizin önünde onları yerden yere vurdum. Çünkü Türksolu denen bu dergi kendilerinin Kemalist olduklarını söylemiyorlar Atatürkçü Gençlik olduklarını söylüyorlar... Kemalizm ayrı Atatürkçülük ayrı... Bu grup çiğ köfte yemeyin kürt yemeğidir diyecek kadar ileri giden bir grup ancak kendi çıkarları geçmişte Türk gençliği değil Türkiye gençliği dedirtirken şimdi ırkçılık yapıyorlar ve Kemalizmle bir alakaları yok... Zira senin dediğin gibi "Sözde Kemalist" bile değiller, kendileri bile bizimle ayrımlarını ortaya koymak için "Kemalist değil Atatürkçü Gençliğiz" diyorlar. Ergenekon iddianamesinde geçen Ordu Göreve pankartını da 2003 yılında açanlar bunlar... Ama nedense pankartı açanlar değil mitingi düzenleyenler içerde...

Kemalizme karşıyım demişsin, ne demek Atatürk gibi düşünmek demişsin. Zorunlu değilim demişsin... Evet kimse ideolojisini belirlerken bir zorunluluk içerisinde olamaz. Kimsede zorlamıyor Kemalist olacaksınız diye... Kemalizm bir ideolojidir... Okursun araştırırsın dünya görüşüne uyarsa o fikri savunursun yoksa başka fikri savunursun. Ama Yok sayamazsın... Bu görüş vardır Dünyada sosyalizm, liberalizm, faşizm, ülkücülük nasıl varsa Kemalizm'de onlar gibi vardır. Hepsini kabullendiğin gibi Kemalizmi de yok saymamalısın. Kişi ismiyle ideolojimi olur diyorsa Maoculuk, Leninizm, Marxizm gibi örneklerini de sayarın ayrıca uluslararası lugatta bile mevcuttur, hemde "Kemalism" kelimesi ile uluslararası ilişkiler derslerinde Avrupayı olurşturan ideolojiler kısmında anlatılır.

Saygılar...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 18.05.2009, 08:55   #7
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2192 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Seva Nevzat Tedik'i okuyorum diye onun fikirlerini mi benimsiyorum diyorsun... Haklısın benimsemiyor olabilirsin... Ama onun yazısını referans alarak Kemalistlerin Kürtlere karşı olduğunu söylküyorsan, ve tekrarlıyorum onu referans gösteriyorsan bana kusura bakma bu konudaki düşüncelerine artık saygı gösteremem....
Ayrıca Atatürk'ün kürtçeyi yasakladığını nerden çıkartıyorsun? Ben bunca zamandır o yılları araştırırım 1 kere evet evet 1 kere böyle birşeye raslamadım.
Sözde Kemalistler Kürtlere karşı demişsin... Öyle marjinal bir grup var, hatta geçenlerde Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili birçok şey yazdılar ve ben gözlerinizin önünde onları yerden yere vurdum. Çünkü Türksolu denen bu dergi kendilerinin Kemalist olduklarını söylemiyorlar Atatürkçü Gençlik olduklarını söylüyorlar... Kemalizm ayrı Atatürkçülük ayrı... Bu grup çiğ köfte yemeyin kürt yemeğidir diyecek kadar ileri giden bir grup ancak kendi çıkarları geçmişte Türk gençliği değil Türkiye gençliği dedirtirken şimdi ırkçılık yapıyorlar ve Kemalizmle bir alakaları yok... Zira senin dediğin gibi "Sözde Kemalist" bile değiller, kendileri bile bizimle ayrımlarını ortaya koymak için "Kemalist değil Atatürkçü Gençliğiz" diyorlar. Ergenekon iddianamesinde geçen Ordu Göreve pankartını da 2003 yılında açanlar bunlar... Ama nedense pankartı açanlar değil mitingi düzenleyenler içerde...

Kemalizme karşıyım demişsin, ne demek Atatürk gibi düşünmek demişsin. Zorunlu değilim demişsin... Evet kimse ideolojisini belirlerken bir zorunluluk içerisinde olamaz. Kimsede zorlamıyor Kemalist olacaksınız diye... Kemalizm bir ideolojidir... Okursun araştırırsın dünya görüşüne uyarsa o fikri savunursun yoksa başka fikri savunursun. Ama Yok sayamazsın... Bu görüş vardır Dünyada sosyalizm, liberalizm, faşizm, ülkücülük nasıl varsa Kemalizm'de onlar gibi vardır. Hepsini kabullendiğin gibi Kemalizmi de yok saymamalısın. Kişi ismiyle ideolojimi olur diyorsa Maoculuk, Leninizm, Marxizm gibi örneklerini de sayarın ayrıca uluslararası lugatta bile mevcuttur, hemde "Kemalism" kelimesi ile uluslararası ilişkiler derslerinde Avrupayı olurşturan ideolojiler kısmında anlatılır.

Saygılar...
Türk dil kurumu öyle demiyor ama

Kemalist (Kemal Atatürk’ün adından)
sf. Atatürkçü: “Kemalistin bağımsızlık fikri tertemiz, pürüzsüz, tavizsiz Türkçü ve Türkiyeci idi.” -F. R. Atay.

Güncel Türkçe Sözlük

O söylediklerinizin hepsine karşıyım..
Öndelerimiz gibi düşünmek onun yaptıklarını taklit almak hiç birimize yakışmaz..
Onun yeri başka sizin yeriniz başka bu böyle herkes bilsin..
Atatürk Kürtçe konuşmayı Yasakladığı için çıkarıyoruz

Alıntı:
Sivaslisandy-58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
demokrasi isteyen cok azidir!Azinlik devleti isteyen ise coktur.
avrupa ugrasiyor "20 milyonu gecmis kürt halkina bu hak verilmeli diyor!?
genel Türkiye olarak "bakamiyormusuz,özgürlükle rini ellerinden almisiz!?
hala avrupa duguyu ve güney doguyu bize ait görmüyor bunu bilesiniz!
neden gösterilerde cocuklar polislerin önüne cikartiliyor saniyorsunuz!?
aileler öyle asiliyor ve bunu bizim gözümüze soka soka yapmiyor iclerinden derin gidiyorlar.
yüzümüze gülüp arkamizdan kuyu kaziliyor.oylarla bölgeler belli oldu yakindada cizarlar haritayi bugün demokrasi felsefesi yaparlar,yarin ise cok gec olur.ben bilmedik dugaya amin demem sonu kesin belli ama yasayip görebilirmiyim bilmiyorum?görmekte istemiyorum.30 bini gecti verdigimiz sehitler bir hic ugruna!sirf kendi emelleri icin bunu yaptilar yardim ve yataklik yapmayada devam ediyorlar.Gercek ülkesini milletini sevenler haric benim gözümde düsmandan farklari yok!ne yazikki bunlar icimizde yasiyor kaleyi icten yikmak icin.
Yav kardeşim çok güzel bir senaryo çizdiniz
Bak kardeşim Tek Türkiye yi izleyin o zaman anlarsınız doğudaki insanlarımızın yaşadıklarını Bir çocuğu alıp götürüyorlar Ve ailesini tehdit ediyorlar şikayet ederseniz çocuğunuzu öldürürüz bize yardım etmezseniz çpcuğunuzu öldürürüz hiç mi bu yönden düşünmüyorsunuz düşünün yardım etmek zorundalar..
akla gelmedik işkencelerle devlette düşman ediyorlar Türklerde var bu işkenceciler arasında sırf devlette düşman olsun diye.
Ha diyeceksiniz habersiz yapsınlar bu sefer aralarında vatanseverlik yapan o casuslar olmasa Herşeyi yapacaklar..
Birazda bu yönden bakın olaya...
Bunlar gerçek bunları gozardı ederek bunları düşman gibi görmenize şaşıyorum...
Hadi bizde Sivas büyük devlet yapalım olur mu böyle saçmalıık Allah aşkına yapmayın

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...

Konu seva tarafından (18.05.2009 Saat 10:13 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 18.05.2009, 13:30   #8
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1204 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Kemalist terimi ilk defa 1918’de yabancı gazetelerde ve Anadolu’da emperyalistlere karşı direniş yapan savaşçılara verilen bir tanımlama olarak biliriz. Bu tanımınlamayla birlikte 1930 yılına kadar Kemalizm terimini Türkiye’nin yeni rejimini tanımlamaya çalışan yabancı gazetecilerin "Kemalist Türkiye", "Kemalist rejim" şeklinde ki atıflarında da rastıyoruz.

Türk orjinli Kemalizm terimi ilkdefa Ali Naci’nin (Karacan) yanılmıyorsam Kadro Dergisinde yayınlanan bir makalesinde "Rusya’da Nasıl Komünizm, İtalya’da nasıl Faşizm varsa, bizde de Kemalizm olmalıdır" makalesiyle Kemalizmi gündeme taşıyarak tartışmayı başlatmış olur.

1935 programının dilde sadeleştirme nedeniyle yayınlanan yeni tüzük halinin (1937’de hazırlanan 1939’un program taslağı) sadece giriş kısmında "Partinin güttüğü bu esaslar Kamalizm prensipleridir" ibaresi ile Kemalizm’in bir ideoloji olduğunun tescillenmesidir... KEnan Evren'in TDK'sı tabii ki Kemalizm'le Atatürkçülüğü bir tutacak, F.R.Atay'ın Kemalizm'le ilgili tek söyle mi bumudur acaba Seva... Atay'ın söylediği "tertemiz, pürüzsüz, tavizsiz Türkçü ve Türkiyeci" görüşü sadece bir kısmıdır Kemalizmin...

Önderlerimizi taklit etmek bize yakışmaz demişsin... KEŞKE BİRAZ TAKLİT ETSEK NE GÜZEL OLUR BİLİYOR MUSUN? Kusura bakma ben tepeden tırnağa Mustafa Kemal'im... Siyasi görüşümde de tepeden tırnağa Atatürk'üm... Ama seni merak ediyorum, senin ideolojin nedir Seva???? Dersenki ben ideolojilere inanmam tamam lafım yok sana ama senin bir ideolojin varsa bir dünya görüşün varsa bir siyasi anlayışın varsa bizi de sorgulama hakkın yoktur...

Atatürk'ün Kürtçeyi yasakladığına dair 1 tek kanıt gösterirmisin??? Öyle kulaktan dolma ya da Nevzat Tedik gibilerinin yazılarından böyle bir anlam çıkartmakla olmaz bu iş... Örneğin Kürtçenin yasaklandığına dair bir kanun maddesi, bir kararname, bir yazı, bir kayıt bulursan kabul

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 18.05.2009, 13:45   #9
heartache58
Usta Yiğido

heartache58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

heartache58 Şuan heartache58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 25.02.2014 13:13

Tecrübe Puanı: 805 heartache58 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

yılmaz özdil'in dediği gibi 'kürtüm demek demokratik hak olurken, Türk'üm demek ırkçılık oldu.bize Türkiye'liyim demeyi öğretmeye çalısıyorlar' cok dogru soylemiş
heartache58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 18.05.2009, 15:13   #10
Kardelencicegi
Navigator

Kardelencicegi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kardelencicegi Şuan Kardelencicegi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 5481 Kardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer Anblick

KÜRT SORUNU VAR. YOKSA PKK NEREDEN CIKIYOR????
KARDESCE YASAMAK VARKEN. NE GEREK VAR BÜTÜN BUNLARA.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)