|
|
#111 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dilsad Hatun Şuan
Son Aktivite: 29.10.2010 20:09
Tecrübe Puanı: 1150
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Özledim! Özledim! . Özledim seni; Özledim ulu Hakan. Özledim seni. Özledim dik başını. Özledim seksenli yaşını. Özledim yiğitçe bakışını. Ve özledim Bozkurtlarım deyişini. Özledim; 100 milyonluk Milliyetçi Türkiye`yi anlatışını. Özledim Başbuğ`um özledim. Özledim şefkatle anlımdan öpüşünü. Özledim Turan yolunda yürüyüşünü. Özledim vatanım, bayrağım deyişini. Özledim ulu Hakan, Özledim Aslanlar gibi kükreyişini. Özledim ulu çınar, Gölgende dinlenişimi. Özledim Barzanilere, Haddini bil deyişini. Özledim güzel insan, Özledim coşuşunu. Özledim düşmana korku, Dosta güven verişini. Özledim Hanlar Hanı, Özledim Bayrak oluşunu. Özledim Başbuğum Türkeş, Türk`e huzur verişini. Özledim Bilge Atam, Derya Deniz oluşunu Dikenli yollarda yılmadan, Hakka hizmet edişini! .. Şimdi cennettedir belli; Hepiniz bunu bilin Gelse veririm canımı Sözüm söz, şahit olun. Allah`ım o`nu gözet Cennetine kabul et Peygambere komşu eyle Ruhunu nurla donat! . Bulunmaz böyle insan Dolmaz yeri bir daha, Başbuğum! başbuğum rahat uyu, Duruyorum yerimde. Yerim ülkü bağıdır, Topladım çiçekleri. Gitmiyorum geriye, Yüzüm daim ileri. Yalnız; genede hüzünlüyüm, üzgünüm, Üzüntüm hiç bitmiyor, Yorgunum ve bitkinim. Sebebi malûmunuz, Seni çok! seni çok çok özledim. A. KILIç
|
|
|
#112 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seten65 Şuan
Son Aktivite: 06.03.2012 12:09
Tecrübe Puanı: 1337
![]() |
Bu konuyu ilk baştan başlayıp okudum vede çok üzüldüm.İşte bizlerin tek hatası tahammülsüzlüğümüz insan hangi dine mensup olursa olsun hangi görüşten olursa olsun saygı duymalıyız.İşte bizlerin yanıldıgı tek nokta şudur sanki insan a partiden olursa müslüman b partiden olursa degil,Kardeşimmm din ile partizanlık ayrı kavramlardır bizim herkesin görüşüne saygımız olmalı,hepimiz bir bayragın altında yaşıyoruz biz milletiz.Sevgili kardeşimiz sevdasını dile getiriyor ne güzel bu onun görüşüdür sevdasıdır buna saygı gösterip incitici sözlerde bulunmamalıyız,özelliklede bu bir bayansa dahada nazik olmalıyız,tabiki heryerde bir sivri çıkacaktır bunu bir partinin tümüne yada bir cemaatin hepsine yıkarsak çok ayıp etmiş kul hakkına girmiş oluruz evlatlarımız var hngisinin huyu biribirine benziyor sonra birkaç kişi için tüm camiayı suçlamakta çok pardon densizlik olur.Biz bu ülke için canını ortaya koyan gerçekten ülkemizin menfaati için çalışan herkesi seviyoruz saygı duyuyoruz ama ülkeyi karıştıranlar içinde heran pençelerimiz açık bekliyoruz kadın erkek hepimiz.Benim görüşüm kardeşlerimizin daha nazik yaklaşımlarıdır.Allah korusun hepimizde dar günde etle tırnak oluruz dogrusuda bu ben ülkemi çok seviyorum birtek kum tanesini bile kimseye vermem verdirmem bu arada rahmetli Başbugun yerinide hiç kimse dolduuramaz dolduracak abilerimizide genç yaşta kurban veriyoruz.Eger sizleri kıracak bir kelimem varsada hakkınızı helal edin aslında hiçbir zaman bir partizan olmadım sadece kardeşlerimin birbirlerine yorumlarını okuyunca kayıtsız kalmadım.Hakkınızı helal edin hiç kimseyide incitmeyin bir kalbi kırmak çok kolay ama tamiri çokk zordur kardeşlerim.Saygılar Sevgiler hepinize.
|
|
|
#113 |
|
Usta Yiğido
Allah(c.c) Razi olsun ablam . Kim kimin kul hakkina girip siz cennetlikmisiniz dediginde zaten o kisiye hakkim'da helal degildir . Vebali agir olucak ama önceden dusunseymis.
Vesselam , yorumun için tesekkurler ederim . Saygilar.
|
|
|
#114 |
|
Usta Yiğido
21 EKİM 1979
18 yaşında olup, ailesinden ayrılarak çalışmak üzere geldiği Antalya'da iş bulamayınca hamallık yaparak geçimini sağlıyordu. Ülkücü bir arkadaşıyla birlikte olay günü Antalya Lisesi'nin önünden geçerlerken bir komünistin saldırısına uğrayarak demir çucuklarla dövülerek ağır yaralandı. Ağır yaralı vaziyette kaldırıldığı hastanede girdiği komadan kurtarılamayarak üç gün sonra şehid oldu. Cenazesi Antalya Andızlı Mezarlığına defnedildi. Ruhu Şad Olsun... (Ruhuna El-Fatiha... )
|
|
|
#115 |
|
Usta Yiğido
Seni,acundan yüce tek var saymışım Tanrı’m
Göğe değen başımı,yere eğmişim Tanrı’m Ve gönlümde yanına çiçek koymuşum Tanrı’m Bu sevgiyi sen verdin,bu da benim nazımdır Korkak kullarca değil,erkekçe niyazımdır Ey Tanrı’m,yüce Tanrı’m Kat,gücü güce Tanrı’m Bölük bölük bölündük Sonumuz nice Tanrı’m Sensin derdi yaratan,derman olan,yine sen Sensin Türk’ü yaratan,ayrı kılan,yine sen Yüce dağlar birleşir,eğer ki sen “ol” desen Dilersen kes hakkımı,ekmeğimden,suyumdan Bu birlik,varlık demek,esirgeme soyumdan Kapına durdum Tanrı’m Yere diz vurdum Tanrı’m Çek şu kızıl perdeyi, Bir olsun yurdum Tanrı’m Tanrı’m,şerefim için,namusum,dinim için Şerefsize bilenen şerefli kinim için “Ben” dedim ya,andolsun,sanma ki benim için Ahlaksız çarklar için,saklanmaz farklar için Şu çakal insancıklar,şu Bozkurt Türkler için Açtım elimi Tanrı’m Çözdüm dilimi Tanrı’m Kabul et bu duamı Arz-ı halimi Tanrı’m Bir gece,ağlar gibi,kurtlar uludu dağdan Gözlerime kan değdi,dokuz yaralı tuğdan Bir türkü,bir de ağıt kopardım eski çağdan Türküm umudum olsun,ağıdım yaram olsun Türküsüz ve ağıtsız gün bana haram olsun Bu acı beter Tanrı’m Sanmam ki biter Tanrı’m Belki benden artar da, Neslime yeter Tanrı’m Bizi zulme bileyen bu kutlu güç senindir Haklı ve yiğit kılan şerefli taç senindir Türk olmaksa suçumuz,bu soylu suç senindir Sanma ki bu sorgudur,sen Tanrı’sın,ben kulum Sen sabırda zenginsin,bense işte yoksulum Dört yanım soru,Tanrı’m Hepsi en zoru Tanrı’m Soruların zorundan, Soyumu koru Tanrı’m Sen Tanrı değil misin,adını yargılatma Sana Tanrı deyince,dinimi sorgulatma Ya adam et bunları,ya beraber yaşatma Kanı bozuk olanlar,”Türk’üm” diyemesinler Ve Türk’ün dik başını yere eğemesinler Gökçek Tanrı’m,gök Tanrı’m Sevgisi büyük Tanrı’m İti kurda baş kılma Bu ne ağır yük Tanrı’m? Şimdi beni ezenler,demek soyumu bilmez Bozgunun ardındaki mutlak toyumu bilmez Demek,beni bilir de,deli huyumu bilmez Çin’de kırkbir çeriyle ihtilal yapan kimdi? Peki,o uslanmaz kan hangi bedende şimdi? Şükür ki,bende,Tanrı’m “Niçin”i sende,Tanrı’m Bugünü de kutlu kıl Gözlerim dünde Tanrı’m Türkiye benim yurdum,canım kurban bu yurda Fakat,bir dağ az gelir,mayası hür Bozkurda Kıralım şu zinciri,artık ferman buyur da Sınırları bozalım,yeni baştan çizelim Kendi toprağımızda hesapsızca gezelim Bir ferman buyur Tanrı’m Dünyaya duyur Tanrı’m Türk’ü Türk’e kavuştur, Var,beni ayır Tanrı’m Çünkü,o gün her ölen, Sadece uyur Tanrı’m..
|
|
|
#116 |
|
Usta Yiğido
Üstad Necip Fazıl ne güzel anlatmış onları.. :
ALLAH'sızın nefret, namussuzun dehşet, yüreksizin heybet , başı boşun mihnet, devrim bazın zulmet, eyyamcının şirret, inmelinin sıklet, anarşistin devlet , komünistin illet sandığı ve tanıdığı sen.. Anlayana çok söz anlatır bunlar..
|
|
|
#117 |
|
Usta Yiğido
Canım gideydi de sen gitmeyeydin Velican
İşte böyle diyor şair. Sözü de yüreğimize gark ediyordu. Velican Oduncu ismi Ülkücü Hareketin şanlı mazisinde altın harflerle yazılı bir şahsiyetin adıdır aynı zamanda. Doğu Türkistan Türküdür kendisi. Bugünler de Doğu Türkistan Davası denildiğinde bir çok kişinin aklına basın ve televizyon kanallarından dolayı Rabia Kadir Hanımefendi gelmektedir. Bizim şuurumuzda Doğu Türkistan Davası denildiğinde şöyle geçmişe bakılarak “Yaşım doksanı buldu gözlerimde görmüyor ama Doğu Türkistan davasından vazgeçmem” diyebilecek yüksek ruha sahip İsa Yusuf Alptekin Bey gelir, Çinde Türke her türlü baskı yapılıp ellerindeki silahlar toparlanmaya kalktığında “Ben Çinliye Silahımı vermem” diyerek asaletin timsali olan Osman Batur gelir akla ve böyle asil insanların kanından canından birde Velican Oduncu gelir aklımıza. 1964 yılında Doğu Türkistanlı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelir. Ata yurtlarından çok uzakta ana yurttalar artık. Velican Oduncu Türk coğrafyasında dünyaya gözünü açtıktan sonra kanındaki asil ruh ile büyümüş terbiye edilmiştir. Biraz kaparıp boy atmaya başladığında ata yurttan Komünizm illeti yüzünden göçüp geldikleri illet kendilerini burada da bulmuştur. Kanında mertlik vardır Velican’ın. Daha ondördünde mertliğinden yiğitliğinden dolayı arkadaşları evlerinin önünde çelik çomak oynama yarışında iken Velican Pol-Der’li köpeklerin akan salyaları arasında ekip otosuna bindirilerek işkencehanelere götürülmektedir. Hayli işkencelerden sonra Sağmalcılar Cezaevine gönderilmiştir artık. Cezaevi günleri başlamıştır on dördünde bu yiğidin. Bıyıkları terlemeden. Daha on beşinde zindanlardan On Üç Ülkücü ağabeyi ile birlikte firar ederek Türkiye’nin gündemine de bomba gibi düşmüştür. Sağmalcılardan firar eden Ülkücülerle birlikte Türkiye’de cezaevi gerçeği de bir kez daha gün yüzüne vurmuştur. Aşırı komünist gazete dergi vb. Yayınlarda poster poster fotoğrafları yayınlanan Ülkücüler hedef gösterilmiştir. Firar döneminden sonra ihtilalin kanlı yüzü yine zindanları göstermiştir Velican ismine... Yıllar geçmekte Velican Oduncu ömrünü zindanda geçirmekte çocukluğunu, ergenlik çağını gençliğini zindanda yaşamak zorunda kalmıştır. Kahpe eller doymamıştır kana. Tarihler 16 Temmuz 1988 gününü gösterdiğinde koğuşta ranzasında uzanmışken kahpeler saldırmıştır apansız. Ellerindeki şişlerle vurmuşlardır Velicanı. Geriye adı kalmıştır tarihe ve yüreklere nakşedilen... Birde o zindanlarda bıyıkları terlemeden çocukça masumca fotoğraf karelerinde bakışı kalmıştır. Sana uzanan eller gün yüzü görürmü Velican Ağabey. Davan davamız, yaşamın hayat nizamımızdır. Ruhun Şad Mekanın Cennet Olsun..
|
|
|
#118 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
çok güzel paylaşımlarınız için sonsuz teşekkürler kardeşim sağol
|
|
|
#119 |
|
Usta Yiğido
Ben tesekkur ederim abicim . Okuyan gözlerinize saglik.
|
|
|
#120 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1346
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bugün iki arkadaşım bu mesele üzerine konuşurek,oturdum dinledim.Biri,ülkücü olan diğerine sordu:"DTP'liler Kürtçülük yapıyor,siz Türkçülük yapıyorsunuz,ne farkınız var ?" diye sordu..
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|