15.03.2009, 02:21 | #1251 |
Usta Yiğido
yiğidoturan Şuan
Son Aktivite: 28.07.2014 13:58
Tecrübe Puanı: 1047
|
Cevap: BiR DeMeT SiiR
SUSMA HAKKIMI KULLANIYORUM
----------------------------------------- SUSMA HAKKIMI KULLANIYORUM ZATEN BASKA Bİ HAKKIMDA YOKTU Söylesem gitmezdin Söylesem erirdin kollarımda Oysa Hep kutsal bir günah gibi sakladım duygularımı Çünkü Kimi gün en doğrumdun Kimi gün en yanlışım Kimi gün rüzgarımdın serinleten Kimi gün yasağımdın delirten Sustum dilimi ısırarak Sustum yüreğimi dağlayarak Sustum avuçlarımı kanatarak Sustum… Söylesem büyüsü bitecekti Söylesem kelimeler yetmeyecekti Oysa bambaşka bir şiirimdin yazamadığım Kimi gün koşacak yolum Kimi gün kırık bir kolumdun Kimi gün deli dolu akan nehrim Kimi gün içime akıttığım zehrimdin Sustum yumruklarımı sıkarak Sustum düşlerime saklanarak Sustum yastıklara sarılarak Sustum… Söylesem güneş batıdan doğacaktı Söylesem en ıssız çöllere yağmurlar yağacaktı biliyorumdum Oysa mevsimsiz açan bir çiçektin Kimi gün en masum yalanım Kim gün en çıplak gerçeğimdin Kimi gün başucumda bekleyenim Kimi gün dönüşü olmayan trenimdin gidecektin Sustum bütün istasyonları yakarak Sustum bütün köprüleri yıkarak Sustum çığlıklarımı içime atarak Sustum… Söylesem Hayır olamaz geç kalmıştım Söylesem çıkışım yoktu batmıştım Oysa sen yelkenli bir gemiydin pusulan vardı Ve bütün limanlar sana açıktı Biliyordun biliyordum Sustum bütün sözlükleri yırtarak Sustum kendimden bile kaçarak Sustum o iki kelimeyi ölümüne saklayarak Sustum Ve hala Bir çığlık gibi kanasan da yüreğimde Susma hakkımı kullanıyorum Gel gör ki İnadına gözlerim konuşuyor “Seni seviyorum”............
15.03.2009, 02:23 | #1252 |
Usta Yiğido
yiğidoturan Şuan
|
Tek Seni Sevdim
------------------------ Yüküm ağır çok yorgunum Gel bir de sen yorma.. Olan oldu,giden gitti Gel üstümde durma.. Aklım çoktan firar etti Ne olur hesap sorma.. Can dayandı,can dayandı Gönül yandı can dayandı.. Senin için her acıya,her çileye can dayandı yaaar yaar yaaar can yanar.. Hayat denilen şu kavgada, Kalbim yenik düştü sevdada, Hep sırtımdan vuran şu kahpe dünyada; Tek seni sevdim yar.. Tek seni sevdim yar.. Sende beni anlamazsan Başka kim anlar? Herşeyini kaybettim bir tek umudum var, Umurumda değil dünya yokluğun yaralar, Deprem gibi üzerime çöker hatıralar.. Can dayandı,can dayandı, Gönül yandı,can dayandı.. Senin için her acıya,her çileye can dayandı yaaar yaar yaaar can yanar.. Hayat denilen şu kavgada, Kalbim yenik düştü sevdada, Hep sırtımdan vuran şu kahpe dünyada; Tek seni sevdim yar.. Tek seni sevdim yar.. Sende beni anlamazsan Başka kim anlar?
15.03.2009, 03:47 | #1253 |
Usta Yiğido
yiğidoturan Şuan
|
Acısı Var Yüreğimde
Kırık bir gönül bıraktın bende Özlemin yandı durdu içimde Kanayan yaram benim gönlümde Hasret acısı var yüreğimde Ağlıyor gözüm dinmiyor yaşım Şimdi ben yalnız sensiz bir başım Sen olmuştun canım yoldaşım Hasret acısı var yüreğimde Vakit geçiyor ömür bitiyor Sevgiler aşklar gelip geçiyor Kalbim kanıyor gönlüm özlüyor Hasret acısı var yüreğimde
15.03.2009, 03:48 | #1254 |
Usta Yiğido
yiğidoturan Şuan
|
Gecenin türküsü sensizliktir
Çarpar yüreğinin, Bir köşesinden bir köşesine. Gözler,mahzun bir bekleyişin Yorgunluğunda Bakar bir boşluğa öylesine.... Gecenin tek derdi sensizliktir... Gider hayalinin, Büyülü gölgelerinin peşinden. Bir çılgın arzuda seni özleyişlerin Çaresizliğinde Yanar bir ateşte ölürcesine.... Gece sevdaların başlangıcıdır Büyür gözlerinin, İçinde en imkansızından kolayca. Hesabı görülür benim deyişin Yazılır hanesinde Borç diye bir sevda çaresizce....
15.03.2009, 21:14 | #1255 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5466
|
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Geliyor sandığım gidiyor çıktı. Başlıyor umduğum bitiyor çıktı, Üstüne-üstüne gittim, ne gidiş Altına-altına iniyor çıktı. Uyu büyü dendi, düşüme gittim, Haydi işe dendi, işime gittim, Yaşa dendi, yaşıma gittim, Yendiğim sandığım yeniyor çıktı. Bozguna benziyor, saklasam olmaz, Eskiye yeniden başlasam olmaz, Yakıştırsam olmaz, yazmasam olmaz, Maviye boyadım, baktım mor çıktı. Sapsarı saçlarım vardı, aklaştı, Anılar üstüste bindi yükleşti, Bir büyük oyunun sonu yaklaştı, Tüm yanan ışıklar sönüyor çıktı. Gözümde bir ışık, çağırıyordu, Beşikte bir çocuk, bağırıyordu, Öyle bir düğündü, çan çalıyordu, Gel çanı sandım git çalıyor çıktı. Kimler kimler yoktu bizim kervanda, Birer birer indi hepsi bir handa, Savurduk sap saman biz bu harmanda, Bir gidiş yoluydu, dönüyor çıktı. Özdemir ASAF Konu Kardelencicegi tarafından (15.03.2009 Saat 21:26 ) değiştirilmiştir.. |
15.03.2009, 21:14 | #1256 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5466
|
[B
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Kahve Molası Kocaman bir yaşam dediğin, Tapındığın mala, mülke doymadan, Kimi okşadığın kadın yelesi; Çile yumağıyla dokunmuş kaftan, Mut, sevi, sevda ne varsa, Koy üst üste çarp, çıkar, topla, Topu bir kahve molası. Dün yandığım yangı, Çektiğim özlem acısı, Çekip gidişindeki pişmanlık, Değmez desem de boşuna, Kulağımda çınlayan sesi; Arada bir iğne batarken kalbime, Doyulmaz sanki sevdaya Versen de bir kahve molası. Kimi yeşilinde zeytin dalının, Kimi mavili denizler, Kimi gözler sanki kömür karası; Diner mi hiç aşkın acısı? Onulmaz bir sevda yarası, Belki gönlünde bir dinlence Kahve molası. [/b] |
19.03.2009, 11:14 | #1257 |
Usta Yiğido
yiğidoturan Şuan
|
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] :: [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] :: [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Daha çok ![Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] AŞKa İZ SüR GeL BeNi BuLuRSuN [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] YazarMesaj[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] bayanmod [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Mesaj Sayısı: 1321 Metin Alanı: C· Vatanını Seven Görevini En İyi Yapandı®. C· Points: 0 Kayıt tarihi: 02/04/08 Konu: AŞKa İZ SüR GeL BeNi BuLuRSuN Cuma Mayıs 09, 2008 1:01 am[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] AŞKa İZ SüR GeL BeNi BuLuRSuN [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Aşka İz Sür Gel Beni Bulursun [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] kesilsin istemiyorum beni arayışların, gel... şiirlerim öylece duruyor hala penceremden süzülen ışık demetinin altında. gözlerin ve ben... bir deniz meltemi ile eleleyim bir ben durulurum bir deniz coşar, o gülüşün yangını düşmüş düşüme serkeş yüreğimde dumanı tüter... düşlerimde misafirimsin bu gün gönlümdeki açlık yatışmadan bırakmam seni. otur da söyleşelim, ama her söz sevdaya yelken olsun tanımadık,görmedik,yitik yoldaşlarımıza armağan olsun dokunuşlarımız... uzaklara düşmez gölgen ellerine konmasa da düşlerim aklımdadır,ıslak gelişlerin kollarıma bir sonbahar yağmurunun altından cama vuran yağmur taneciklerinin serinliğinde bir seherin kokusuna iki kulaç uzaklıktayım sevdam tavında seni beklemekteyim aşka iz sür,gel beni bulursun. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] kaç gündür borçlu kaparım kapımı içimdeki sensizliğe. oysa yaşamın büyümüş serpilmiş güzel anları var ya. var ya, karanfile çiğ düşmüş siyah gözlerin iki yürek dolusu aşk var ya. var ya, sevdaya süslü öpülesi iki yanak ve ayaklarımız rengarenk bir sabaha doğru yoldadır... kesilsin istemiyorum beni arayışların gel, kalmışsa sende bir tutam ince tütün getiriver... yokluğunda tüttürmek istiyorum, bahanemizde bu olsun, gitmeyiver bu gece kal! ellerim saçlarında olsun güneş doğarken, sen yanımdayken söz dinlemez arsız bir arzu kemiriyor içimi. kürek çekmek istiyorum eski bir sandalda kırmızı bir denizde gün batımına doğru... benimle gel gözlerinde susayım ve dalgaların hışırtısını büyüteyim gecede. bilirim ki bu yolculukların tadından başka hazzı ve anısı var yıllar yıllar sonrasına,değişmez kalır öylesine belleklerde. çünkü nasıl kavgaların,zaferlerin,yenilgil erin tarihi varsa aşkın da tarihi var. kesilsin istemiyorum beni arayışların gel, aşka iz sür beni bulursun. sana vuruldum... karanlığın yıldızlara yenik düştüğü o gecede sana vuruldum! sevdama yorgun gecikmiş gelirken gece yarısı sen; gecede bir damla ışık bir tutam ay iziydin. susuyorken gece susuyorken su dudaklarımızda şarabın tadı yürüyorken kan renginde suskunluğa dilimde kelimeler bekliyor gelişini bekliyor gözlerinin derinden sarsılarak uyanışını gün. bekliyorken korkunun suskunluğu acıya dönüştürdüğü o girdapta düşler,yollar bitiyor aklında değil mi gelmek bir nebze olsun? [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] adımını atsan dağlar yollar devirir dizlerim varsın gelişin suskunluğa,geceye inat olsun. aşka iz sür gel, beni bulursun! bıraktığımız yerde hala telaşlı duruyor sohbetlerimiz, rüzgarla sevişiyor yine tül perde penceremde. gel, küllenen közlerin ateşi yenilensin, tohum döken başaklar gibi salınsın yüreğim. kaç yıldır güneşe verdiğim yüzünü,gülüşünü beklerim utanırım yalnızlığımı dillendirmekten ele güne karşı mahcup ve beyaz mendil tutarım o gülüşüne,yüreğim esir... sensiz eksik, sensiz küllenmiş ateş gibi tılsımını kaybetmiş ve dağılmış sevda yollarına toy vakit. beklemek, seni beklemek. gelmeyebilirsin aşk yola koyulmamışsa zaman gelmenin ötesine sürebilir yolunu yolsuz kalır yolcular kimi zaman, ateşin ışıksız yandığı ışıkların karanlıkta kaldığı közlerin üşüdüğü cesaretin ürktüğü bulunmuşun arandığı günler yaşanır mı yaşanır... bu yaşananlar aşkın kıtlığındandır aşkın mağduriyetinden geçiyor zaman zamanın zaman olmaktan usandığı sabırlara dek sürebilir bu hasret. gel! utancıma derman ol sabrıma su bir nefes ver borcum olsun son yağmurlardan nem kokulu suretini sudan aldığın gibi al geri ve yol ver kıraç topraklar üzerinden geçsin aşk [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] uğramadık yeri uğramadık zamanı yoktur onun koyuver kendini akışına aşka iz sür gel, beni bulursun! sevginin her tonu afacan çocuklar koşuşuyorsa yüreğinde kapatmamışsan kapını selvi boyunca girmek isteyenlere gayrisinin ne önemi var bu dünyaya bir kez gelmenin açlığıdır sevdaya çok şey sığdırma telaşım taşı görsem duygularımı akıtmadan edemiyorum öylesine doluyum öylesine aç bırak çocuklarla büyüsün aşk demini alsın serpilip gelişen bir kızın memelerinde kanatırsa mayıs kırık asmalardan damlayan gözlerini aşka iz sür gel, beni bulursun. yeni doğmuş bir bebeğin gözleri ile bakarım yollarına son sözü yarıda kalmış bir idamlığın ciğerlerinde kanarken öğrenciler geçer şu arka yoldan öfkeli tartışmalarla kalem kokardı umut kokardı yollar gözümün önünden çocuksu geçer mürekkebi kurumamış bir bildiri kulağımda çınlayan birkaç söz tadı geçmemiş bir dokunuş o delikanlılık yılları... bilir misin kaç kez yaprak döktü ağaçlar aşkı tanıyalı ve daha kim bilir kaç gün akacak sular, uçacak kuşlar, ne zamana koşacak yollarda çocuklar. yaşamın aşka susamışlığını sevgilerde tohumlayan ve bu günden yarına döl taşıyan arılar. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] bir yerlerde seyrine durduğunda yaşamın beni düşün, eline bir şey geçmese de akan terini sil çırılçıplak elinle. bir serinlik alır götürür beni avuçlarına neye aitsen oraya git nereye gidersen beni de al. yüzünü dolu dolu okşadığım yere öptüğüm yere gözlerinden ayrılık pahasına elerini elerime veren o kumsalın nemine yüreğimizin temposuna halay durmuş çakıl taşlarının arasına... orada mavi orada tuz orada su orada zaman orada biz kırlangıç sürüsüydük kumsalları siyaha boyayan keldağı ise yalnız... ağacı yok kuşu yok sevgiliye soyunmuş gibi çıplak. biz ise iki kaçak iki tanık iki yol bilmez kel dağının avuçlarında aşka iz süren sevişiriz akdenizle incitmeden kıskandırmadan uyandırmadan gizemini, saklar ele vermez ve yabana atmaz misafirliğimizi. Sense, akdenizin mavi gözlerinde bir bilgeliksin. yokluğun aşktan eksiltebildiğim tek şey. ayrılıksa onursuzluğun inadında şimdi emeğimde yüreğimde beynimde büyüttüğüm sevda layığını beklemekte. cömert olmanın zamanıdır sevdiğim, gecikmeyesin. aşka iz sür gel, beni bulursun! aşka iz sür,önün kumsal... bir tekne geçer denizin en mavisinden, motor gürültüsüne boğulur ağlamaklı martı sesleri bir hurma dalında salınır,yaprakları gür. sürer direnci güz vaktine akşam oldu mu kaynaşır bir gönül bağında yüreğim. Akdenizin karanlığı koyudan da koyu boğulmamak ne büyük maharet siyahına gözlerinin imdat istemek şahin pençesinde kuşun harcıdır oysa, çocuklar sevdalanmış umut yoldadır. kesilsin istemiyorum beni arayışların gel, aşka iz,sür beni bulursun... acelya [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
19.03.2009, 11:16 | #1258 |
Usta Yiğido
yiğidoturan Şuan
|
SANA BİR SEVDA GETİRECEĞİM sana bir şiir yazacağım menekşe yaprağına burcu, burcu sevgi kokacak her kelimesi aşkın iksirini dökeceğim tüm hecelere bekle sevdasına kurban olduğum simdi hüzün çökmüş yüreğime karlar yağar düşlerime hele bir bahar gelsin dallar tomurcuk versin iste o zaman böyle kelepçede kalmayacak duygular güvercinler uçuracağım senin göklerine sana bir şiir yazacağım içinde hasret olmayan güneş doğacak kaf dağından geceler böyle avare, yaşanan saatler böyle sessiz olmayacak sana yemin gözbebeğim artık aşkımızın ateş rengi gülleri solmayacak bu son fasıl olacak gönlümüzde acıdan, kederden yana ben saçının bir teline sevapları satmışım kalbinin her kösesine geçmiş gelecek yıllarımı yazmışım senin ırmaklarında yaşanacak en büyük günahlar şu bulutlar bir dağılsın nerde olduğumuzu bilelim dudakların kadehler de dudak izlerimi aramayacak hele dönsün su mevsim bu yalnızlığın, kimsesizliğin uğultusunda gidecek kulaklarımızdan bir şarkı dinleteceğim sana sevdadan yana kelimeler böyle kifayetsiz kalmayacak böyle mühürlü olmayacak dudaklarım sen yüreğimde sır değil, sözcüklerimde yangınım olacaksın bu sevda böyle sürgünlerde, böyle tutuklu kalmayacak bi’ tanem bekle sevdiğim fidanlar yeşersin, acilsin su hasrete uzayan yollar, karlı dağlar göçmen kuşlar dönsün yuvaya bu havanın nemidir bi’ tanem sen nisan yağmurlarına sakla sevdayla yanan bedenini baharda ıslanmalı güz vurmuş dudaklar istemem beni böyle perişan, böyle çaresiz göresin bahara bıraktım umutları bir yeşersin su menekşeler, sümbüller iste o zaman değmeli gözlerin gözlerime iste o zaman bir şiir yazacağım sana menekşe yaprağına iste o zaman bir sevda getireceğim sana sırılsıklam kurthan _________________
19.03.2009, 11:17 | #1259 |
Usta Yiğido
yiğidoturan Şuan
|
Sensizlikte, kah geceler üzerime yürüdü, kah ayazlar zorladı kapılarımı… Ama her zorlukta gözlerine sığındım, her solukta ismini haykırdım. Yalnızlığınla savaştım durdum. Belki de en gururlu savaştı benimkisi. Silahım yoktu; Sadece seni seven yüreğimdi savaşan. Kazanan hep hasretin olsa da ben seni " sensizlikte " bile yaşatandım… Rüzgarlarla savruldum karanlıklara, düştüm hasret çukurlarına, ezildi gözlerimde büyüttüğüm çiçekler. Pes etmeden, çocuksu düşlerime yenilerini ektim. Sensizlikte kör kuyulara itildim. Yaralarımı gözlerindeki ışıkla sardım. Yüreğimi söktü arsız yalnızlıklar. Yıkılacak gibi oldum, seni beklediğim sokaklarda. Ama pes etmeden, her zorluğa senin sevdanla karşı durdum. Ayrılık tepelerine tırmanırken yüreğim, hep baharımsı nefesini soludum… Heybeme erimez karları, Yüreğime" sevda bilmez" ayazları doldursalar da, Vazgeçmedim senden …yüreğinden… Azmettim kazandım sevdamı, davacı olmadım hüzünden, kederden. Uzaklarda olsan bile, bir nefes alışını bahar bildim ömrümde, bir gülüşünü mutluluk addettim yüreğimde. Seni severken hic durmadım, hep sana, sevdana yaşadım. İlaç bilmez acıların için, siper ettim gögsümü, fakir ömrümü. Üzülmedim seninleyken, hep mutluluk bildim gülüşünü. Aldırmadım, karanlık gecelere. Üşüdüğümde, bir yorgan misali gülen gözlerine sarılıp, Mutluluklarına uzandım. Yanında aldığım solukları, hep kâr saydım mutluluk envanterine. Kalem olup gözyaşlarımı akıttım, ağladım, hasretinle ıslandım ama yüreğimde hep seni yaşattım. Yalnızlığınla savaşıp, Seni " sensizlikte " yaşatan Bir fakir yürek oldum ömrümde. Bir gözyaşı bile düşmedi hüznümde. Neden diye sorma, Gözlerimden düşen her gözyaşı sana idi, ölümsüz sevdana idi… Şimdilerde, Sen, bende yokken bile Seni ölümüne sevmekle meşgulüm. Olur da acıların sararsa yüreğini, Karanlıklar boğarsa düşlerini Bir nefesini ver ne olur, Yüreğimi siper eder bu can sana.. _________________
19.03.2009, 12:05 | #1260 |
Usta Yiğido
yiğidoturan Şuan
|
|
|