Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Anketler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Anketimiz: "Kürt Açılmı" Nedir?
Kürt açılımını destekliyorum olmalı. 372 34,77%
Kürt açılmını deseteklemiyorum böyle bir şey gereksiz. 683 63,83%
Konu hakkında hiç bir fikrim yok 15 1,40%
Katılımcı sayısı: 1070. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Seçenekler Arama Stil
Alt 10.12.2009, 22:23   #1321
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1307 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?

Alıntı:
doğan bulut Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
OOOOO DONKİŞOT KARDEŞ HOŞ GELDİN YAHU GÖZÜM YOLLARDA KALDI BE
GELDİĞİN HEMEN BELLİ OLDU YAV
SENİN ÇOCUKLARIN KENDİ KENDİNEMİ YETİŞİYOR. SENDE BİLİYORSUN DA İLLA MUHALİF OLMAK İSTİYON DOĞRUYA TEŞEKKÜR ETMEK SENİ KÜÇÜLTMEZ KORKMA
Don Kişot'u inşallah okumuşsunuzdur.Edebi analiziyle beraber okursanız daha iyi olur.
Elimin altında onlarca çocuk var ve bana ciddi manada bağlılar.Ne dersem yapıyorlar.Ve belki de benim onlardan yapmalarını istediğim,o yönde eğittiğim şeyler,onların analarının onlara öğrettiği şeylerden çok farklı,zıt yönde.Kim bilir?
Alt 10.12.2009, 22:26   #1322
doğan bulut
Yasaklı
NO AVATAR

doğan bulut Şuan doğan bulut isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.05.2010 04:13

Tecrübe Puanı: 0 doğan bulut FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Cley Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Geçen gün verilen 7 şehitten 2 si Muş ilindendi. Anneleri kürtçe ağıt yakıyordu. O kişinin şehit annesi oldugunu bilmeden yaktığı ağıtı dinleseniz neler düşünürdünüz Allah bilir. Sadece kürt olduğu ve kürtçe bişeyler söylediği için.Aristo boşuna dememiş önyargıyı yıkmak atomu parçalamaktan zordur diye

CLEY O YORUM SANA YAKIŞMIYOR NE ALAKA ŞİMDİ SİLBAŞTAN YAPIYON YAHU KÜRT BAŞKA PKK BAŞKA SENDE YANİ İYİCE OKU YORUMUNU ONA GÖRE YAP AYIP YAV VALLAHİ YANİ İLLA MUHALEFET YAPACAĞIMDİYE SAPLA SAMANI KARIŞTIRIYON.
doğan bulut isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.12.2009, 22:28   #1323
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Abi ben de en baştan diyorum. Her kürt pkklı değildir her türk vatansever değildir. Kürtlerin hepsini terörist gibi görenlere ırkçılık yapanlara sözüm. Siz alınmayın üstünüze böyle düşünmüyorsanız.
Alt 10.12.2009, 23:23   #1324
doğan bulut
Yasaklı
NO AVATAR

doğan bulut Şuan doğan bulut isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.05.2010 04:13

Tecrübe Puanı: 0 doğan bulut FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Ötüken Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Don Kişot'u inşallah okumuşsunuzdur.Edebi analiziyle beraber okursanız daha iyi olur.
Elimin altında onlarca çocuk var ve bana ciddi manada bağlılar.Ne dersem yapıyorlar.Ve belki de benim onlardan yapmalarını istediğim,o yönde eğittiğim şeyler,onların analarının onlara öğrettiği şeylerden çok farklı,zıt yönde.Kim bilir?

NİYE ALINDINKİ YEL DEĞİRMENLERİNE SALDIRAN BİRTEK DONKİŞOT VAR SENDE YELDEĞİRMENİNE HUCUM ETTİĞİN İÇİN DONKİŞOT DEDİM ALINACAK BİR DURUM YOK KÖTÜ BİR MAKSATLADA SÖYLENMİŞ BİR KELİME DEĞİL.
doğan bulut isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.12.2009, 23:28   #1325
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1453 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
Cley Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Geçen gün verilen 7 şehitten 2 si Muş ilindendi. Anneleri kürtçe ağıt yakıyordu. O kişinin şehit annesi oldugunu bilmeden yaktığı ağıtı dinleseniz neler düşünürdünüz Allah bilir. Sadece kürt olduğu ve kürtçe bişeyler söylediği için.Aristo boşuna dememiş önyargıyı yıkmak atomu parçalamaktan zordur diye
Yaw Cley şimdi o resimdeki analarla senin bahsettiğin ana bir mi Allah aşkına..?
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 10.12.2009, 23:41   #1326
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1453 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
Ötüken Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
DTP'li olup da çocukları asker olanlar yok mu,dağdaki teröristlere kurşun sıkan yok mu?
Ya da ülkesine son derece bağlı olup da oğlu dağa çıkan analar yok mu?Evet analar evlatların yetişmesinde önemli etkendir ama tek etken değildir.
Ötüken hoca buna da bir örnek veriyim bende örnek çok.. Bizim karakolda Ağrı'lı bir asker vardı, malum karokolda asker sayısı az olduğu için herkes birbirleriyle sıkı arkadaş oluyor aile gibi oluyosunuz orda artık, neyse izinden gelmiştik 2-3 arkadaş sohbet ediyoruz bu Ağrı'lı çocukta var işte izinleri falan anlatıyoruz birbirimize, bu Ağrı'lı asker ne dese beğenirsin yaşlı birisi bu askere demiş ki; "çatışma çıkarsa havaya doğru ateş et onlar anlar seninde onlardan olduğunu sana ateş etmezler" ..

Ve gelelim en can alıcı noktaya Bizim Sivas'taki yaşlı dedelerimizin bana dedikleri de aynen şöyle "Yavrum bah çatışmada ey gözle ey nişan al tam anlılarının çatını gözle de at, ordunun mermisini boşa atma vs..." Bilmem bişeyler anlatabildim mi..?
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.12.2009, 02:08   #1327
albina58
Usta Yiğido

albina58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

albina58 Şuan albina58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.08.2016 20:40

Tecrübe Puanı: 796 albina58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Acaba gözler görüyormu?

Acaba beyinler hala bugün yemek verin yiyeyim,para ver ben gideyim zihniyetimdemi görmekte hala.

Bugün vatanı yönetenlerde hain onlara desdek verenlerde hain.

nedir kürt açılımı;?

Bunu diyenlerinde bilmediği ne menem bişedir bu...

Ne olduğu şudur:Birileri bu kuklaların eline verdiler iki satır bişeler,bu aklı evvlellerde çıktı ortaya bi boh gibi lak lak okumaya başladılar.
Şimdi kendilerde bilmedikleri için geçdiler bi köşeye o da yetmedi pusdular sotalara,cazgırları verdiler bu iki lafa kanan saf halkımın önüne oda guya iyi hatip ya ARINÇ ARINÇ bağırıp duruyor,güreş meydanındaki cazgır gibi,

Nedir bu açılım,her vilayette taşları sopaları eline alıp meydana çıkan çocuk sürüsü, zira korkak insanlar er meydanına çıkmazlar,kadınları kızları çocukları öne sürerler,

Sapla samanı ayrıştıramayanlar,daha dikkatli bakınız etrafınıza,dünya siyasetine,ülke içi ve yakın dış tehditlerimize.

Ben 10 yıldır bağırıyorum,bu vatan haini idareciler 2012 yılında bu devlet sınırları içinde kürdüsdan devleti kuracak,bayrağı çekilecek.

umarım sonları Hayır'lara vesile olur,umarım kendi bok çukurları içinde birbirilerini yiyip bitirmezler.
Alt 11.12.2009, 02:15   #1328
Urumçi
Usta Yiğido

Urumçi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Urumçi Şuan Urumçi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.06.2011 15:22

Tecrübe Puanı: 679 Urumçi FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
GurbetsokakLari Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bu nasil bi pislik dir ?
Ana´larin sucu ne dil uzatiyorsunuz ! ?
İslamiyete göre her aile çocuğunun terbiyesinden, ahlakından ve yaptıklarından mesuldur. İslamiyet cibiliyeti emreder... Ve bu konudaki hatalardan ötürü aileyi mesul tutar. Aynı İslamiyet vatan sevgisinide, din sevgisinide aile müessesesine dayandırır. En başta aile müessesesinin faziletine iman etmemizin sebebi budur.

Anaların suçu ne? Çocuklarına İslamiyet'in aşıladığı vatan sevgisini verememek...
Anaların suçu ne? İslamiyeti çocuklarına sevdiremeyip, çocuklarını marksist-materyalist ateist bir devlet, millet düşmanı örgüte gitmelerini engelleyecek kadar dinlerini sevdirememek.

Üstelik o anaların sevgili Dilşad Hatun'un örneklendirdiği gibi bu vatana, millete, dine kurşun sıkan örgütün siyasi kanadının propagandasını, yandaşlığını yapma gibi suçları da vardır...

Temel olarak pislik olmuyor bu.. haa o lafı demeni sağlayan şeyde:

Kimi analar vardır, it doğurur.
Kimi analar vardır, kurt doğurur.

PKK'lılara it denmesi mi gücüne gidiyor onu anlamadım
Alt 11.12.2009, 09:22   #1329
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1307 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
YILDIRIM Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ötüken hoca buna da bir örnek veriyim bende örnek çok.. Bizim karakolda Ağrı'lı bir asker vardı, malum karokolda asker sayısı az olduğu için herkes birbirleriyle sıkı arkadaş oluyor aile gibi oluyosunuz orda artık, neyse izinden gelmiştik 2-3 arkadaş sohbet ediyoruz bu Ağrı'lı çocukta var işte izinleri falan anlatıyoruz birbirimize, bu Ağrı'lı asker ne dese beğenirsin yaşlı birisi bu askere demiş ki; "çatışma çıkarsa havaya doğru ateş et onlar anlar seninde onlardan olduğunu sana ateş etmezler" ..

Ve gelelim en can alıcı noktaya Bizim Sivas'taki yaşlı dedelerimizin bana dedikleri de aynen şöyle "Yavrum bah çatışmada ey gözle ey nişan al tam anlılarının çatını gözle de at, ordunun mermisini boşa atma vs..." Bilmem bişeyler anlatabildim mi..?
Yahu Metin hep istisnaları söylüyorsun.iyi ve kötü istisnalar hep olacaktır.Ben sana sorayım o zaman samimi cevap ver.Bugün Türk analara deseler ki oğlunuzun askerliğini Doğu'da değil de güzel bir yerde ve 1 ay yaptıracağız deseler,kaçı der ki "yok benim oğlumu Çukurca'ya götürün 15 ay yapsın der"..Bu istisnaları çoğaltabilirsin Metin.
Alt 11.12.2009, 11:47   #1330
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1209 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
YILDIRIM Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

Bir örnekte ben vereyim, Pülümür'de askerlik yapan sivasspor.com yöneticilerinden yakın bir arkadaşımın anısı... Birliklerinde Kürt bir akdaşları varmış, komutanları Tüfek parçalatacaklarken bizimkiler salak salak uğraşırken o çocuk çatır çatır parçalayıp birleştirmiş, tabii komutan anlamış bunun ne mal olduğunu ve şarjörsüz tüfek veriyorlarmış buna yani boş... Sonra bizimkiler belki kazanırız demişler, küçük küçük ordudan gelen paraları toplayıp her hafta bir gerekçe bulup (en iyi nişancı, en iyi türkü söyleyen) ona verirlermiş... Bir gün arkadaşla bu çocuk nöbettelermiş, merak etmiş bizimkisi sormuş "Karşıdan gelseler, bize saldırmak için ne yaparsın?" çocuk ne dese beğenirsiniz "Kusura bakma hocam seni etkisiz hale getiririm" deyince bizimki dayanamayıp dipçiği koymuş suratına. Kavga etmişler, sonra komutana bizim çocuğu şikayet etmiş Komutan çağırmış bizimkisini neden diye sorunca bizimkisi anlatmış, sonra çık evladım demiş... Gerisi malum...

Kimse genelleme yapıp Kürtlerin hepsine PKK'lı diyemez... Ana baba en büyük etken ama bu işlerde en önemlisi arkadaştır... Benim Kürt çok arkadaşım var, aynı ana babadan olan birisi Kemalistken diğeri, sempatizan... Genelleme yanlış ama bazı arkadaşların dediği gibi de genelleme yapmak yanlış.... Hangi ana çocuğunun dağa çıkmasını istiyor... E o fotoğrafta gördüğün anaların kendisi MİLİTAN oğlunun dağa çıkmasını istemiyor mu sanıorsun? Dağlıca baskını sırasında dayı oğlum yan karakoldaydı, onların karakolda basıldı ve kuzenime roket attılar.. .Yani kurşun sıkmak felan değil roket attılar... ALLAH İNŞALLAH BENA DA DOĞU DA ASKER OLMAYI NASİP EDER diyorum ve ekliyorum, sitedeki arkadaşları, ya da bazı Türkleri ırkçılıkla suçlayan arkadaşlar Kürtlerin büyük bir çoğunluğunun ırkçı olduğunun farkında değiller mi? Ayrıca büyük bir ayrım var ırkçılıkla suçlanan Türk arkadaşların Laz, çerkez, Boşnak vs. bir sorunu yok, sorunları ülkeye baş kaldıranlarla yani teröristle, ırkçı olsalardı, Laza da saldırılardı Boşnağada ama PKK öyle değil...

Saygılar...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)