Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Anketler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Anketimiz: "Kürt Açılmı" Nedir?
Kürt açılımını destekliyorum olmalı. 372 34,77%
Kürt açılmını deseteklemiyorum böyle bir şey gereksiz. 683 63,83%
Konu hakkında hiç bir fikrim yok 15 1,40%
Katılımcı sayısı: 1070. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Seçenekler Arama Stil
Alt 11.12.2009, 22:01   #1361
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?

O zaman ordaki insanlar neden Türkçe öğrenememiş bunu sorgulamak lazım. Neden doğu ve güneydoğu "Öteki Türkiye " olmuş.Neden daha önce kimsenin aklına gelmemiş ordaki insanların da Türk vatandaşı oldugu. Türkçe bilmeyenler ileri yaştaki insanlar. Demekki bu sorun günümüzün sorunu değil yıllar öncesinden gelen bir sorun.
Alt 11.12.2009, 22:48   #1362
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22

Tecrübe Puanı: 1186 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
YILDIRIM Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ya hocam tabi kimse oğlunun, kardeşinin veya kocasının gidipte oralarda ölmesini, sakat kalmasını istemez...

Ha benim fikrimi soracak olursanız ben doğuya gitmek istiyordum bir sürü form falanda doldurduk benim gibi düşünen bazı arkadaşlarla ama bilgisayarda kurra ile dağıtıldığını söylediler bize.. Benim istediğim oldu oraya gidince de itiraf etmek gerekirse kendime çok kızdığım dönemler oldu.. Orda işler bambaşka hocam burdan göründüğünden kat kat daha zor şartlar ...

Bu arada Kıbrıslı ben de Pülümür'deydim sizin bu arkadaşınızı şimdi merak ettim..
Hangi sene yaptın Metin? O da üye siteye, sivasspor.com'da yönetici.. Güven... İStersen ordan bir mesaj at..

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.12.2009, 23:09   #1363
Dilsad Hatun
Usta Yiğido

Dilsad Hatun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Dilsad Hatun Şuan Dilsad Hatun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.10.2010 21:09

Tecrübe Puanı: 1087 Dilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yok

Alıntı:
GurbetsokakLari Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ölctünüz, tarttiniz, hükmünüzü verdiniz...ne kolay.

O Ana´larin evladina verebilecegi bi egitimi olsaydi,
biraz akli olsaydi,basörtüsüyle sosyalizmi savunan Dtp bayragi tutmazdi !

O Anne yi egitimsiz birakan kim peki ? Onun Annesi mi ?
Bunun basi nerde ?
Bi oglu askerde bi oglu terörist ana yi hangi kategoriye koyarsiniz ?

Eger sucluyacaksaniz,kizacaksaniz bir milleti yillarca dislayan zihniyete kizin, dünkü kardeslerini bugün sana düsman eden ötekilestiren art niyetlilere kız.
Eger kahredeceksen kendi yanlislarina kahret.
Bir milleti egitimsiz birakan cocuklarina sahip cikmayan ve evlatlarin arasina ayrim koyan babaya sitem et…

Ps. Dilsad, bunu nasil anlarsin bilmiyorum Ins kizmazsin
seninde mesela Üslubun hosuma gitmiyor,veya büyüklerine karsi yorumlarin... senin mantigina göre "Annesi ögretmistir " diye mi düsünmeliyim ?

Allah a emanet...

Yok Gurbetsokaklari niye kizayim , senin tabirinle anca Tzzz derim
Ben gerektiginde üslubumu asmis olabirim , ama karsimdaki büyüklügûnü bilmezse ona göre konusurum , Islam'da böbürlenme yoktur dimiii..??

Valla hemserim ona bakarsan basortululerde egitimsiz birakiliyor yani bir cok hakki ellerinden aliniyor , dag'a mi ciktilar ? Insan'in içinde varsa zaten kötü yola düsmüstür . Kani bozuk derler mesela o tabir gibi
Benim'de hosuma gitmiyor bir insan'a it demek hain demek heleki Türkiye Topraklarinin bir insaniysa , ama gôrünen köy kilavuz istemez .
Uzatmanin anlami yok , Bu olaylarin sebebi bir It oglu It .!

Vesselam , sende Allah'a emanet Ol .
Alt 12.12.2009, 06:27   #1364
Urumçi
Usta Yiğido

Urumçi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Urumçi Şuan Urumçi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.06.2011 16:22

Tecrübe Puanı: 655 Urumçi FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
GurbetsokakLari Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ölctünüz, tarttiniz, hükmünüzü verdiniz...ne kolay.

O Ana´larin evladina verebilecegi bi egitimi olsaydi,
biraz akli olsaydi,basörtüsüyle sosyalizmi savunan Dtp bayragi tutmazdi !

O Anne yi egitimsiz birakan kim peki ? Onun Annesi mi ?
Bunun basi nerde ?
Bi oglu askerde bi oglu terörist ana yi hangi kategoriye koyarsiniz ?

Eger sucluyacaksaniz,kizacaksaniz bir milleti yillarca dislayan zihniyete kizin, dünkü kardeslerini bugün sana düsman eden ötekilestiren art niyetlilere kız.
Eger kahredeceksen kendi yanlislarina kahret.
Bir milleti egitimsiz birakan cocuklarina sahip cikmayan ve evlatlarin arasina ayrim koyan babaya sitem et…

Ps. Dilsad, bunu nasil anlarsin bilmiyorum Ins kizmazsin
seninde mesela Üslubun hosuma gitmiyor,veya büyüklerine karsi yorumlarin... senin mantigina göre "Annesi ögretmistir " diye mi düsünmeliyim ?

Allah a emanet...
Sevgili GurbetSokakları ilkin insana eğitimi aile verir, aileden geçecek eğitimi de gene bir aile sağlar ve kuşaklar ötesine dayanır bu eğitim şekli. Ancak doğuda bir gerçek vardır yaparsan 10-12 çocuk hangisine adabı ve ahlaki eğitim verebilesin ki bunu en çok Türkiye'nin büyük şehirlerinde yaşayanlar iyi biliyor..

Neyse eğitim demişsinde aynı zamanda burada bilgisizliğin bu konudaki ortaya çıkmış. Doğuda asker ve polisten sonra en çok can veren meslek Öğretmenlerdir... Doğuda en çok kundaklanan yerler okullardır... Bunları nasıl unuttuk? PKK'nın aktifleşme tarihin Güneydoğu Anadolu Projesine denk düştüğünü nasıl unuttuk?

Dikkat edersen bu ülkede kimse doğuya yatırım yapılmasına karşı değil, aksine destekliyorlar, kimse doğuda eğitim verilmesine karşı değil, aksine eğitim düzeyinin arttırılmasından yana vs. buna her görüş dahil sevgili gurbetsokakları..

Haa eğitim yok diyorsun gel İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine götürüyüm yarısından çoğu doğulu... Türkiye'nin en eğitimli ili Tunceli vs.

Bir milleti dışlamaktan bahsetmişsin, adamları o kadar benimsemişizki sorgusuz sualsiz içtimai millet kavramında Türk kardeşlerimiz olarak kabul etmişiz. Senin yaptığın ne burda bir millet yakıştırması yaparak yörecek bir ırkçılığa tahammül göstermek. Sen bu ülkede Türk diye kime dendiğini bilmiyorsun sanırım. Bu ülkede Türk herkesin adıdır kökenine bakılmaksızın. Kim kimi dışlamış, kim kimi ezmiş neden bahsediyorsun sen?

Hala bir millet diyorsun, yahu demezler mi adama bir millet varsa hani bunun devleti diye? Dünyada her ülkede buna senin tapındığın araplarında dahil tek millet vardır, herkes o milletten sayılır. Herkesi o milletten saymayanlara ise ırkçı yakıştırması yapılır. Bizim ülkemizde ise bunun tam tersi nedense... Biz herkesi Türk Milletinin bir ferdi sayıyoruz,o radan çıkmış biri kürt milleti kürt millet diyor. Eee soruyorum bende hani bunun devleti? Yaptığınız birebir bölücülüktür... Esefle kınıyorum...
Alt 12.12.2009, 06:36   #1365
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1429 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Valla ben de anlamış değilim Gurbetsokakları hemşerimi, kınadığımız zamanda küsüyor..
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 12.12.2009, 16:14   #1366
betüs58
Usta Yiğido

betüs58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

betüs58 Şuan betüs58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.02.2010 22:07

Tecrübe Puanı: 808 betüs58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

suu parti veya üst mertebelerdeki insanlari tutmayi birakmassak bizden ne köy olur ne kasaba bakinsana tartisamiyoruz bile anca o ona sen sucusun bucusun birakin artik su isleri burda partililerin veya siyaset adamlarinin yaptigini tartismaktan ziyade nötr bi sekilde yorum yapcak olan varsa elini yüregine koysun ve ben buyum desin...
Alt 12.12.2009, 20:23   #1367
doğan bulut
Yasaklı
NO AVATAR

doğan bulut Şuan doğan bulut isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.05.2010 05:13

Tecrübe Puanı: 0 doğan bulut FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

valla küsen küssün bende gınıyorum pkk savunucusu gibi konuşan herkersi kınıyorum küsen küssün umurumda değil
doğan bulut isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.12.2009, 21:33   #1368
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Sonuç ne bir kanıya varan oldumu? Ben hala amaç ne ne yapılmaya çalışıldı anlamış değilim. "Kürt Açılımı" Demokratik Açılıma çevrildi, antidemokratik şekilde kürtleri savunan parti kapatıldı. İşin içinden çıkılmaz bir hal aldı, yani arap saçına döndü Banane ya ben oynamıyorum
Alt 12.12.2009, 21:39   #1369
doğan bulut
Yasaklı
NO AVATAR

doğan bulut Şuan doğan bulut isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.05.2010 05:13

Tecrübe Puanı: 0 doğan bulut FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

GEL KÜSME KARDEŞİM BİLMİYORMUSUN SONUCU SOKAKLAR GÖSTERİYOR İKİ KELİMEYLE AYRILMIŞ BİR TÜRKİYE VAR BAŞBAKAN KÜRT AÇILIMI DEDİ TÜRKİYEDE KÜRT SORUNU VARMIŞ GİBİ İÇ SAVAŞA DOĞRU GİDİYOR ÜLKE İNCELDİĞİ YERDE KOPSUN VATANIN ÇAKILDAŞINI VERENDE NAMERT OLSUN
doğan bulut isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.12.2009, 22:03   #1370
Abdurrahman 58
Usta Yiğido

Abdurrahman 58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Abdurrahman 58 Şuan Abdurrahman 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.06.2016 18:24

Tecrübe Puanı: 1098 Abdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekannt

BUGÜNE KADAR VATANI BÖLMEYE YÖNELİK YAPILMIŞ OLAN EN SİNSİ,EN HAİN PLANDIR DEMOKRATİK AÇILIM !
Abdurrahman 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 7 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 7 Misafir)