![]() |
#1411 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HaZaN Şuan
![]() Son Aktivite: 14.05.2013 14:36
Tecrübe Puanı: 2305
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Yalan Hadi gidiyorsun Yürekten kan gidiyor, sen gidiyorsun Herşey gidiyor Gökte bulut, dağda kar, düzde kervan gidiyor Solgun bir gül oluyor insan Bir demet kar çiçeği ölüyor, sen gidiyorsun Ne ucuz yaşıyorsun, ne kolay Bir kristal gibi ellerimden düşüyorsun Bakma öyle Ben kanıyorum sen üşüyorsun Kolay değil bir yalan bu Yaralayan koca bir yalan Yalan işte Sevdiğim yalan Şarkılardan arta kalan ve sabah buğusu Ve tarla faresi ve ekmek derdindeki işçi kalbi gibi Yumuşacık sıcak bir yalan Islak gözlerimle geçiyorum Yaralı bir ceylanın kalbinden Ceplerimde kül var Bir yangından arta kalan Sorduğum adreslerde kimse oturmuyor Ve kimse olmuyor ben sorduğum zaman Herşey bir yalan gibi yandığı zaman Yalnız olduğunu anlıyor insan Anladım ve geçtim Yaralı bir ceylanın kalbinden Aynamı kırdım, fotoğraflarımı yaktım Nasıl da acımasızdım tafralarıma karşı Nasıl da umarsız Su gördüm düşümde Karanlıktı ve gürültüyle çağlıyordu Ceplerimde kül vardı ve yanıyordu Sonra sabah oluyor Ve bir ceylan kalbinde alem ağlıyordu Hayır, diyordu bir dağ köylüsü Hiç bir şey için geç değil Ve geç değil Birşey için hiçbirşey Birşey vardı öyleyse, birşey Beni çeken Güneşin dağdasından uzağa Kocaman çayırlara çeken birşey Gümrah ırmaklara Sonra sıcağa sonra acıya Sonra yaralarıma merhem olmaya kapıma dayanan birşey Tutsana beni bırakmasana Olsun, yaralasana Olsun, ağrısa da Yalan da olsa kalsana Dağ köylüsü aşkın olduğu yerde ben varım Sen olmasan da ben varım Yağmur yağar, saçlarım filizlenir Bir yıldız düşer omuzlarıma Islık çalar, ıslanır, şarkılarımı söyler geçerim kapımdan Camların buğusundan ve yağmurun kokusundan Tanırlar beni En iyi yalanlarını alırım onların Adresler sorarım kimseler oturmaz orada Ve kimseler olamaz ben sordukça Dağ köylüsü Şimdi gidersen Şimdi git Kalırsan şimdi Alıntı
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Edebiyete
Bir fırtına arkasından koşuyorum Ne sonu, ne başı belli Bazen bir dalgaya bazense sarp kayalara çarpıyor bedenimi Bu sevdaya düştüğüm günden beri… Öyle anlarım oluyorki.. Bazen güller içinde bazense kör derelerin karanlığı gibi zindan içinde He canım hayat işte… Geçecek birgün habersizce O gün her derdi unutup koşacağım gönlümce Ama nereye diye sorma Belki de attığımız her adım ebediyete Bir gün anılırsam eski günlerimle Kimliğim ve sevgimle; hatırlanırsam işte o an! Giderim suskun dudaklarım ve yaralı gönlümle: Ebediyete … Sevgimle…
![]() |
#1413 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4542
![]() |
![]() Birazdan Gün Doğacak
Beton duvarlar arasında bir çiçek açtı Siz kahramanısınız çelik dişliler arasında Direnen insanlığın Saçlarınız ıstırap denizinde bir tutam başak Elleriniz kök salmış ağacıdır zamana O inanmışlar çağının. Zaman akar yer direnir gökyüzü kanat gerer Siz ölümsüz çiçeği taşırsınız göğsünüzde Karanlığın ormanında iman güneşidir gözünüz Soluğunuz umutsuz ceylanların gözyaşına sünger. Gün doğar rüzgar eser bulut dolanır Rahmet şarkısı söyler yağmurlar Alnınız en soylu isyandır demir külçelere Gürültü susar ses donar sevgi tohumu patlar Sessiz bir bombadır konuşur derinlerde. Ey bizim sabır yüklü toprağımızın kutsal ağacı Sen bize hayatsın umutsun mezarlar kadar derin Bizi tutan bir şey varsa dirilten o sensin Üzerinde uyuduğumuz yavru kuşların tüy renkli sıcaklığı. Ey damarlarımızda donan buz yüklü heykeller beldesinden Yıkıntılar sonrası sarındığım şefkat anası Ey dağları yerinden oynatan ses ey mermeri toz eden rüzgar Ey alemi donatan ışık toprağa can veren el. Gün olur toprak uyanır ağaç uyanır uyanır böcekler Sarı bozkır titrer çıplak ağaçlar yeşerir gök yıkanır kirli dumanlardan Su coşar deniz kabarır canlanır ölü şehirler Yemyeşil bir rüzgar eser yıldızlar arasından. Şimdi siz taşıyorsunuz müjdenin kurşun yükünü Çatlayacak yalanın çelik kabuğu Sizin bahçenizde büyüyecek imanın güneş yüzlü çocuğu.
![]() |
#1414 |
Moderator
![]() Gözler kalbin aynasidir,
Kederin habercisidir, Mutlulugun müjdecisir, Gözler gülünce mutlusun demektir. Sevgi anlatan gözler, Kinle nefretle bakamazlar, Sevdigine hasret gözler, Istede gülemezler. Üzgün olunca nemli, Neseli olunca Cok sevimli, Sevgi anlatiyor egimli, Tatli, tatli bakan gözler.
![]() |
#1415 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() cawus58 Şuan
![]() Son Aktivite: 25.03.2010 14:52
Tecrübe Puanı: 783
![]() |
![]() Gözler kalbin aynasidir,
Kederin habercisidir, Mutlulugun müjdecisir, Gözler gülünce mutlusun demektir. Sevgi anlatan gözler, Kinle nefretle bakamazlar, Sevdigine hasret gözler, Istede gülemezler. Üzgün olunca nemli, Neseli olunca Cok sevimli, Sevgi anlatiyor egimli, Tatli, tatli bakan gözler |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar cawus58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#1416 |
Moderator
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Salim58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#1417 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5481
![]() Senin Derdinden
Tatli bir asilik rüzgari esince yüzünden Hüzüne bürünen boncuk gözlerinden Bir Hazani yasayan ipek teninden Senin derdin vurdu yüregimi derinden Hayata gözlerini cileyle acan Ilk andan bu yana türlü zorluklarla savasan Sevince küsüp, dertle barisan Senin derdin vurdu Sinemi ta derinden "Ah" yavrum mümkün olsa dönsek ta basa Dört, dörtlük degilim, ama cabalarim gitti bosa Hayatin gercekleri bu gitmesede hosa Senin derdin yakti benligimi, kalbim döndü tasa Baris´im Gül bagima yagdi kar ile boran Hep gülüslerim aci dolu, hayallerim hüsran Kader bu gönlümdeki saraylari etti viran Senin derdin suyu cekilmis nehirlere benzetti beni. ****************************** ************** Oglum cok hastalanmisti o zaman. 09.12. 2000 Danmark. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Konu Kardelencicegi tarafından (05.07.2009 Saat 16:33 ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslı fd Şuan
![]() Son Aktivite: 31.03.2012 14:12
Tecrübe Puanı: 1104
![]() |
![]() Öyle bir kor düşürdünki yüreğime
Ne tutuşup yanıyor Ne küllenip sönüyor, Ama alev alev yanıyor... Ne sular dindirebilir, Ne ırmaklar döndürebilir... Sivaslı FD...........
![]() |
#1419 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5481
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
.·:* SeN BeNiM HeRŞeYiMSiN *:·. Gecemsin... Gecede Yıldızım, Yıldızlardan ''Zühre'' misin? şavkı gözümü alan, ruhumu kamaştıran, hiç solmayan, sönmeyen her daim parlayan seninim seninim diye göz kırpan yıldızımsın Sen benim ''Zühre'' yıldızımsın!. Gülümsün... [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] kokusu burcak rengi ak halûku hak olan Gülümsün! kanım karışınca kanına bir damlam akarken ak tenine bu sefer de kırmızı Gülümsün! şah-ı çiçeksin Gülsün Gonca Gülsün Sen benim şah-ı çiçeğim benim Gülümsün... Sen benim Gonca Gülümsün! [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Saçının her bir teline kurbanlar adadığımsın. Bir ufacık gülüşüne, bir tatlı bakışına, Bir ''Seni Seviyorum'' deyişine Dünyalar verdiğimsin Sen benim Tek sevdiğimsin..!! Sen benim Herşeyimsin.. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Duamsın... Elim açık, boynum bükük Allah'tan dilediğimsin. Sen benim diz çöküp dinlediğimsin ''Allah'ım bana benden akıllı bir eş ver'' derken kastettiğimsin. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Sen benim Tanrıya duyurduğum, arzettiğim, haykırdığım, bağırdığım Yar yar yalvardığım duamsın. Sen benim kabul olan duamsın... Herşeyimsin yar! eşim, dostum, arkadaşım, yolda yoldaşım halde haldaşımsın... Mazhar-ı sırdaşımsın. Sen benim can yoldaşımsın..!!
![]() |
#1420 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4542
![]() |
![]() Acı Bahar
şurada burada sıkılmış limon kesikleri paslanmaya bırakılmış demir çubuklar tertemiz kaynaklara atıksu tarifesi taze sürgünlerin ince boyunlarında ağır kementler henüz sıcaklığı soğumamış körpe cesetler karanlıklar ortasında bir ışık adası gibi talancıların gözünden nasılsa kaçmış çimenler birkaç tomurcuk üç-beş yeşil yaprak ıslak bir kağıt gibi yırtıp atmış kentin dokusunu acımasız kasırgalar arıtmıyor sabun çıkartmıyor sular giysilerden yalnızlığın kokusunu aşk mevsimi değil miydi bahar elele tutuşmaktan korkan ürkek ceylanlar hani nerede eşlerine kur yapan kumrular kuş cıvıltılarına hasret kulaklar denizler denli derin içezikliği geleceksen sekizinci günde gel sevgilim burada haftanın yedi gününde de aşka geçit vermiyor yağmurlar yalnızca bir ad yaraşabilir bu mevsime: “acı bahar”
![]() |
Konuyu Toplam 5 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 5 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şiirler Duyguların Yazıya Dökülmüş Halidir | _DuMaN_58 | Aşk şiirleri | 1 | 13.08.2009 16:46 |
Gökhan Doğan'dan Şiirler | dede58 | Şiirler | 0 | 08.07.2008 14:05 |
PEÇETEMDEKİ ŞİİRLER | krmseremet | Arşiv | 7 | 02.04.2008 15:19 |
Sivaslilar.Net' te en uzun forum ve en beğendiğiniz forumlar hangileri????? | serkanka58 | Arşiv | 5 | 07.03.2008 12:58 |
EN BEĞENDİĞİNİZ REKLAM | puar | Arşiv | 9 | 02.02.2008 11:23 |