Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Sivas ' ımız Hakkında - Sivas Paylaşım > Sivaslı Önemli Şahsiyetler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Sivaslı Önemli Şahsiyetler Sivaslı Önemli Şahsiyetler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 04.11.2009, 18:05   #141
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: Ülkücülerin hayatı bambaşkadır ***

Alıntı:
Dilsad Hatun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Muhali 'nin ne demek istedigini anladim . Tesekkurler Muhali.
Her koyun kendi bacagindan asilir tabii.

Bir padişahın kötü huylu bir oğlu vardı.Oğul , çevredekilere kötülük etmekten zevk duyardı. Babası ise dindar ,Allahı bilen bir adamdı.Oğlunun kötülüklerini duyup gördükçe:..
"Yapma oğlum derdi" "Bunun cezasını çekersin" Bir gün oğlunun bir kötülük daha yaptığını duyması üzerine yine böyle söylemişti ki, oğlu karşılık verdi "Cezasını çekersem çekeyim. Nasıl olsa her koyun kendi bacağından asılır, değil mi?" Oğlu gidince padişah bir adam çağırttı.Adama şöyle dedi. "Simdi hemen bir koyun keseceksin.koyun oğlumun penceresinin dibine tek bacağından asılacak." Padişahın dediklerini aynen yaptılar. Koyun durduğu yerde kokmaya başladı. Koktukça özellikle padişahın oğlunu ve bütün sarayı rahatsız ediyordu. Oğlan o koyunu oradan kaldırtmak istedi ama "Padişahın emri var, kaldırmayız" dediler O da babasına gitti ,şikayette bulundu. Babası: "Gördün mü? dedi HER KOYUN KENDİ BACAĞINDAN ASILIR AMA DÖRT MAHALLEYE DE ZARARI DOKUNUR...
Alt 04.11.2009, 18:10   #142
Dilsad Hatun
Usta Yiğido

Dilsad Hatun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Dilsad Hatun Şuan Dilsad Hatun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.10.2010 21:09

Tecrübe Puanı: 1087 Dilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yok

Sonbahar güllerimiz koparan Zalim ellere dikenleri batacaktır birgün Rüzgarlar savursada ana,yar feryadını Birgün dinecektir bu acı feryatlar Birgün bu feryatlar alemi darma duman edecektir Sarı yapraklar güllerimiz kanına döndü Gökyüzündeki yıldızlar güllerime bir yol oldu Yol uzundu ama varmak O’na güç değildi Sanmasınlar ki gül yaprağındaki Mehmedim Yere düşüp yok oldu O sonsuzluk şerbetini tattı,var oldu Gül yaprağındaki Lokmanım Koklamadan anan,yarin seni Sen şimdi cenneti kokluyorsun Sen beyazlar içindeyken Şimdi biz karaları giymiş sana yas tutuyoruz Oysa beyaz kefenimizi giyip Elimizde silahımız,gözümüzde kin,yüreğimizde sen Karşısında durmalıyız seni koparan zalim ellerin Sen gül yaprağındaki Lokmanım Sen bize derman olacakken Öyle bir yara açtın ki sol yanımızda Bu yaralar kapanmaz ki durmadan kanar Lokmanım Gül yaprağındaki İlyasım Sen 3 yaşında bir gül bıraktın bize Gülümüze suyunu verir büyütürüz Ama korkarız da,babam nerde derse İşte bundan korkarız Anlatamayız ki o küçük yaralı gülümüze Dilimiz varmaz ki baban şehit oldu demeye Baban uzaklara gitti,sana şeker alacak deriz Gülümüz büyüdüğünde başı dik VATAN SAĞOLSUN diyecektir biliriz Sen gül yaprağındak İlyasım Sen rahat ol düşünme gülümüzü Gülümüzü,güllerimizi solduramazlar,güneşini alamazlar Sen İlyasım düşünme geride kalanları Sonbaharda güllerimiz koparanların Boyunlarını koparmalıyız Yüzler değişir,milyon olur Ama vatandan bir karış verilmez Sonbaharın güllerinde acı bir çığlık VATAN SAĞOLSUN….
Alt 04.11.2009, 18:12   #143
Dilsad Hatun
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1087 Dilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yok

"Allahım, bizi dünyadan ancak şehit olarak ve imanla çıkar."
Bu milletin evlatları, çocukluklarından yetişkinliklerine kadar, ana, baba ve dedelerinden hep gazilik ve şehitlik hatıraları dinleyerek büyümüşlerdir. Yüce dinimiz İslamiyette, gazilik ve şehitlik, Allah katında en büyük makam ve mükâfatlardan biri olarak bil...dirilmiştir. Öyle ki, Cenabı Allah Kur’an-ı Kerim’inde “şehitler için ölüler demeyiniz, onlar diridirler; ama, siz anlayamazsınız” diyerek, şehitlerin Allah katındaki imtiyazlarını en istisnaî ve çarpıcı şekilde ifade etmiştir. İşte, Türk Milleti, millî karakterinden kaynaklanan istiklal ve bağımsızlığına düşkünlüğünün yanı sıra, yüce dinimizin gazilik ve şehitlik için biçtiği payeye de muhatap olabilmek konusunda her zaman kararlı ve istekli olmuştur; bu, bizim millî karakterimiz ve ülkümüzdür
.
Alt 05.11.2009, 00:41   #144
muhali
Yeni Yiğido

muhali - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

muhali Şuan muhali isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.11.2009 22:01

Tecrübe Puanı: 555 muhali FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Ülkücüler, sara hastası demedim, makalenin bir sara hastasının profilini, karakter özelliklerini yansıttığını, oysa Ülkücülerin de diğer insanlar gibi yaşamaları gerektiğini vurguladım.

“Ülkücülerin hayatı bambaşkadır. Sözlüklerinde rahatlık kelimesinin yeri yoktur. Daimi bir mücadele içinde ömür tüketirler. Hemen herkesle, her şeyle zaman zaman çatıştıkları görülür. Arkadaşları ile, aileleri ile, hattâ sevdikleri ile….

Ülkücü, dünya nimetlerinden yana nasibsizdir. Gözü yoktur ki, nasibi olsun. Bir lokma, bir hırka o'na yeter.(derviş özelliği)

“Kalabalığın nazarında o, zavallı bir hayalperesttir. Olmayacak fikirlerin rüyasına dalmış öylece uyumakta, başkalarını da uyumağa teşvik etmekte…”

Bu karakter özellikleri normal bir insanın özellikleri değil, ben şahsen Türk çocuklarına yakıştıramıyorum.

Yani, Ülkücü bir hırka bir lokma diyerek savaşacak, A. Erbil, O. Bay-ülgen, İ. Tatlı,vb soytarılar, pe..venler, dalkavuklar askere gitmeyeckeler, herhangi bir kavgaları olmayacak fakat ülkede en yüksek standartı yaşayacaklar: yalılarda oturacaklar, özel uçak, özel yatlar alacaklar ve yattıkları kadınların binlerce olduğunu söyleyerek –ve bu ahlaksızlığı sanki bir erdemmiş gibi yansıtarak- yaşayacaklar.

Yine yineliyorum: Türk kökenli Ülkücü de etten kemikten insandır. O’nunda sevmek, sevilmek, aile kurmak en doğal hakkıdır. Ailesine, arkadaşlarına, sevdiklerine değer vermesi kötü bir özellik değil, tam tersine “iyi” dir.

Türk Ülkücü’nün yeri sokak değil, kütüphane, laboratuvar, atölye, fabrika…

Tartışma açmak istemiyorum, bu nedenle yanıt’a yanıt vermeyeceğim.
Alt 05.11.2009, 01:03   #145
Dilsad Hatun
Usta Yiğido

Alıntı:
muhali Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ülkücüler, sara hastası demedim, makalenin bir sara hastasının profilini, karakter özelliklerini yansıttığını, oysa Ülkücülerin de diğer insanlar gibi yaşamaları gerektiğini vurguladım.

“Ülkücülerin hayatı bambaşkadır. Sözlüklerinde rahatlık kelimesinin yeri yoktur. Daimi bir mücadele içinde ömür tüketirler. Hemen herkesle, her şeyle zaman zaman çatıştıkları görülür. Arkadaşları ile, aileleri ile, hattâ sevdikleri ile….

Ülkücü, dünya nimetlerinden yana nasibsizdir. Gözü yoktur ki, nasibi olsun. Bir lokma, bir hırka o'na yeter.(derviş özelliği)

“Kalabalığın nazarında o, zavallı bir hayalperesttir. Olmayacak fikirlerin rüyasına dalmış öylece uyumakta, başkalarını da uyumağa teşvik etmekte…”

Bu karakter özellikleri normal bir insanın özellikleri değil, ben şahsen Türk çocuklarına yakıştıramıyorum.

Yani, Ülkücü bir hırka bir lokma diyerek savaşacak, A. Erbil, O. Bay-ülgen, İ. Tatlı,vb soytarılar, pe..venler, dalkavuklar askere gitmeyeckeler, herhangi bir kavgaları olmayacak fakat ülkede en yüksek standartı yaşayacaklar: yalılarda oturacaklar, özel uçak, özel yatlar alacaklar ve yattıkları kadınların binlerce olduğunu söyleyerek –ve bu ahlaksızlığı sanki bir erdemmiş gibi yansıtarak- yaşayacaklar.

Yine yineliyorum: Türk kökenli Ülkücü de etten kemikten insandır. O’nunda sevmek, sevilmek, aile kurmak en doğal hakkıdır. Ailesine, arkadaşlarına, sevdiklerine değer vermesi kötü bir özellik değil, tam tersine “iyi” dir.

Türk Ülkücü’nün yeri sokak değil, kütüphane, laboratuvar, atölye, fabrika…

Tartışma açmak istemiyorum, bu nedenle yanıt’a yanıt vermeyeceğim.
Demekki neymis , Ülkücü harac kesen degil , elinde bicak sallayan degil , oruc tutmayan degil'misss
Vesselam bu yazi hor görülen ÜLkücü gençlik için yazilmisti kiminin gôzünde eskiya gibi gorunsekte bizim mücadelemiz her yerde en iyi bir sekilde Türk Müslümani temsil etmektir .
Alt 05.11.2009, 01:13   #146
muhali
Yeni Yiğido

Alıntı:
Demekki neymis , Ülkücü harac kesen degil , elinde bicak sallayan degil , oruc tutmayan degil'misss
Vesselam bu yazi hor görülen ÜLkücü gençlik için yazilmisti kiminin gôzünde eskiya gibi gorunsekte bizim mücadelemiz her yerde en iyi bir sekilde Türk Müslümani temsil etmektir .
Yanıt vermeyim diyorum, ama zorluyorsunuz adeta!
Niçin hor görenler çarpışsın, ölsün öldürsün demiyorsunuz da hor görülen Ülkücüleri öne sürüyorsunuz!? Hor görenlerin refahını, güvenliğini, mutluluğunu, vb arttrımak için mi!? Sizce Ülkücü demek öldürmeye ölmeye progranmlanmış, başka bir söylemle "harcanacak" insan mıdır?

ÖNCE VATANIN KAYMAĞINI YİYEN ASALAKLAR, YILANLAR VATAN İÇİN ÇARPIŞSIN!!! Sonra çarpışma sırası sıradan yurttaşlara gelsin...
Alt 05.11.2009, 01:18   #147
Dilsad Hatun
Usta Yiğido

Alıntı:
muhali Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Yanıt vermeyim diyorum, ama zorluyorsunu adeta!
Niçin hor görenler çarpışsın, ölsün öldürsün demiyorsunuz da hor görülen Ülkücüleri öne sürüyorsunuz!? Hor görenlerin refahını, güvenliğini, mutluluğunu, vb arttrımak için mi!? Sizce Ülkücü demek öldürmeye ölmeye progranmlanmış, başka bir söylemle "harcanacak" insan mıdır?

ÖNCE VATANIN KAYMAĞINI YİYEN ASALAKLAR, YILANLAR VATAN İÇİN ÇARPIŞSIN!!! Sonra çarpışma sırası sıradan yurttaşlara gelsin...
Sizin su son yazdiginizi Ülkücü harekat yapmak istese ne duruma düseriz haberiniz varmi ?! yapmayin Allah askina Ulkücüler sizde nasil gorunuyor ?
Alt 05.11.2009, 01:20   #148
muhali
Yeni Yiğido

[kiminin gôzünde eskiya gibi gorunsekte.. . [/color]
[/color][/b][/quote]

Eğer böyle bir imajınız (algılanmanız/anlaşılmanız) varsa bunun nedeni sorgulayın, düzeltmenin yollarını arayın.

Bu sitede bazı kişiler gerçekten hatır gönül kırıcı yazılar yazıyorlar, ama onların yaptıkları Ülkücülerin içinden çıktığı Türk tabana maledilemez diye düşünüyorum.

Sonuç olarak, Lütfen bu kompleksinizden kurtulunuz
Alt 05.11.2009, 01:32   #149
Dilsad Hatun
Usta Yiğido

Yok sukur daha o duruma düsmedik .
Isteyen istedigi dusunur , benim gorusum kimseyide ilgilendirmez ama malesef iki uc kendini bilmez diye bu forumdaki cogunun gorusu o soyledigim imaja sabitlenmis kalmis .
Alt 05.11.2009, 01:33   #150
muhali
Yeni Yiğido

Alıntı:
Sizin su son yazdiginizi Ülkücü harekat yapmak istese ne duruma düseriz haberiniz varmi ?! yapmayin Allah askina Ulkücüler sizde nasil gorunuyor ?
Yeniçerilik kaldırılılınca Osmanlı Devleti ordusuz kaldı ve o süreçte Rusya savaş açtı. II. Mahmut, yeşil bir sancak alarak, "Müslümnlar Peygamber'in sancağı altında toplansın," dedi. (Tam böyle söylememiş olabilir, ama konuşmasından bu anlam çıkıyor) Ve böylece, ordu millileşti (yani halk ordu oldu) ve modernleşti. Çanakkale'de, Sakarya'da, Kocatepe'de savaşan ordu, devşirme Yeniçeriler değil Türklerden oluşan milli orduydu. Yenilikçi padişah şeriatçı bir ziyniyetle milli orduyu kurmuş oldu, bu bir paradoktur ama aynı zamanda gerçektir.

Bunun gibi, eğer devlet ve halk Ülkücülere güvenerek gevşek davranıyorsa Ülkücüler önsaflardan çekilsin, güvenelik derdine düşen halk vatana bariyer olsun.

Önemli olan benim Ülkücüleri nasıl gördüğüm değil, Ülkücünün kendini nasıl gördüğü. Yazıcıoğlu "hata yaptık" diyordu, demek ki kendini sorguluyordu, yani geçmişin aynasından kendine bakıyordu. Ülkücüler de yapıyor mu?

Konuyu Toplam 4 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 4 Misafir)