![]() |
#1521 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seten65 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.03.2012 12:09
Tecrübe Puanı: 1293
![]() |
![]() Şeyh ŞAMİL
Şamil Kafkas dağının Hürriyet güneşidir. Şamil Atatürk’üm Öz be öz kardeşidir. Şamili bilmeyenler Ata’sını ne bilir. Şair diyor ki; “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak! Eğer uğrunda ölen varsa vatandır.” Ben de diyorum ki; Benim vatanımın sınırları Kars’ta başlayıp, Edirne’de bitmez. Hazer’imin, Hürriyet! Hürriyet diye çalkalandığı kıyılarda başlar, Taa! Viyana’da biter. Kur, Aras coştukça, Tuna, Volga taştıkça, Benim türkülerim söylenecek. Hazer çalkalandıkça, Benim Ay-yıldızlı Bayrağım dalgalanacak. İşte, taa oralardan esen, Rüzgârın getirdiği bir oyun. Esaretin düşmanı, Cesaretin timsali, Şeyh Şamil. Sormayın kimlerdenem, Haralıyam a dostlar. Gönülden fırtınalı, İcralıyam a dostlar. Kızıl bir kurşun aldım, Yaralıyam a dostlar. Ağlama gözleri yaşlı yar, Men bilirem, Senin de eyninde Kanlı bir libasın var. Bu türküler, türküler. Türk’ü söyler türküler, Taşar kalpte ülküler. Bu ses kartal sesidir, Bu ses Bozkurt sesidir. Bu ses Rus generallerine Apolet söktüren, Katharina, Petro’yu Çılgına çeviren sestir. Bu ses taaaaa… Kafkaslardan gelen Şeyh Şamil’in sesidir. ALINTIDIR
![]() |
#1522 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4542
![]() |
![]() Dönüşsüz
I Irmak değildir kalbin senin z a m a n çeşmesinden s u içmeye konan kuş, bir kanadında güneş bir kanadında gölge k ü s e c e k s i n bir mevsim sonra gökyüzüne, ayrılırken yarı susamış senin yüzünü bulacağız ı r m a ğ ı n sularında II gurbet değildir kalbin senin bir su damlasında ü ş ü y e n kuş, akşamın vaadlerine benziyor ölçüsüz büyüklükteki kanatların ölümsüz bir gündür zaman u n u t m a Ay’sız gecede doğan çocuk t a ş t a n oyulmuş bir imge eklenir m u m y a n a ırmağın sularında III K a l b i n senin r ü z g a r değil ki alıp götürmüyor işte şimdi y a z a r k e n bunca zaman sonra bile t i t r i y o r elim b o ş l u k t a IV K a l b i n senin ç o c u k değil ki son ışığını da kullan aynaların dönüp bakacaksın ki orda değilsin
![]() |
#1523 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sana geliyorum Allah'ım
Bütün günahlarımla. Masum bir çocuk gibi. Ne olur kabul et beni. Gözlerimde yaşlar seller gibi Günahlarım çok dağlar gibi. Yanında bana da yer var gibi. Koşarak sana geliyorum ya Rab'bi Yüreğimde bir büyük aşk. İlahı aşk diyorlar tanımına Başka aşklarda var ama Ben sana senin aşkınla geliyorum ya Rab'bi Affet bu kulunu hatası çok büyük. Günahlarım sırtımda kambur oldu,bir yük. Artık dayanacak gücüm kalmadı bitiyorum. Bütün varlığımla sana geliyorum ya Rab'bi Dünya bir sınav merkezi. Sen sınava tabi tutuyorsun herkesi. Bu cahil kulun elinde zayıflarla dolu karnesi. Düzelteceğemi söz vererek yanına geliyorum ya Rabb'i Ellerim göğe açık dualar ediyorum. Beni affedeceğini bilip sana sığınıyorum. Son nefesimi imanla veriyorum. Geliyorum allah'ım Sana geliyorum.. Mustafa Durukan
![]() |
#1524 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5481
![]() Yıllarca anlatsam sana sevgimi
kalemler tüketsem bitirememki çıkarmak istesem kalbimdekini hasret ırmağına götürememki sensin bu gönlümün gülü dikeni sensin bu ömrümün sevda yelkeni aşkın hançeriyle vursanda beni gözlerim görmeden ben ölememki gönlümde acının cam kırıkları gözümde hasretin hıçkırıkları kalbine saklarsan ayrılıkları senin sevdiğini ben bilememki duy artık gönlümün haykırışını şu seven kalbimin yalvarışını kırma gönlümdeki sabır taşını ölünceye kadar bekleyememki Ömrümce seni aradım kanadıkça kalbim hasretle sardım hep isyan ettim böyle hep ağladım gözyaşım silmezsen ben gülememki.........
![]() |
#1525 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1302
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Hayatımdaki en anlamlı ve etkileyici şiirlerdendir...
SEN SEN SEN Bir dağbaşı yalnızlığı yaşıyorum yeniden., Dağbaşı yalnızlığı ölümden beter. Hiç kimse aramasa sormasa beni Sen gelsen yeter.. Huzur ellerinin güzelliğidir. Gözlerin karşımda mutluluk denizi. Her sabah soframızda ekmeğimizi Sen bölsen yeter.. Yüreğim seninle yaylalar kadar serin Ne bir çizgi hasret, ne bir nokta gam Yayla dumanı gibi gözlerime her akşam Sen dolsan yeter.. Bende çaresizlik sonsuz kördüğüm. Bende sabır sende naz.. Gündüzünden vazgeçtim düşümde biraz Bir yüz görümlüğü sen olsan yeter.. Duymasa da hiç kimse şâir gönlümün, Sende karar kıldığını... Ve içimin şerha şerha yarıldığını, Sen bilsen yeter.. Bir gün duysan bittiğimi, tükendiğimi.. Çıkıp gelsen uzaklardan korkulu ürkek.. Bir incecik dal gibi üzerime titreyerek, Eğilsen yeter...........
![]() |
#1526 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1302
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Hayatımdaki en anlamlı ve etkileyici şiirlerdendir...
SEN SEN SEN Bir dağbaşı yalnızlığı yaşıyorum yeniden., Dağbaşı yalnızlığı ölümden beter. Hiç kimse aramasa sormasa beni Sen gelsen yeter.. Huzur ellerinin güzelliğidir. Gözlerin karşımda mutluluk denizi. Her sabah soframızda ekmeğimizi Sen bölsen yeter.. Yüreğim seninle yaylalar kadar serin Ne bir çizgi hasret, ne bir nokta gam Yayla dumanı gibi gözlerime her akşam Sen dolsan yeter.. Bende çaresizlik sonsuz kördüğüm. Bende sabır sende naz.. Gündüzünden vazgeçtim düşümde biraz Bir yüz görümlüğü sen olsan yeter.. Duymasa da hiç kimse şâir gönlümün, Sende karar kıldığını... Ve içimin şerha şerha yarıldığını, Sen bilsen yeter.. Bir gün duysan bittiğimi, tükendiğimi.. Çıkıp gelsen uzaklardan korkulu ürkek.. Bir incecik dal gibi üzerime titreyerek, Eğilsen yeter...........
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar LaEdri'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#1527 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() serkantoptas Şuan
![]() Son Aktivite: 15.10.2009 15:15
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() harika bunlar yaaaaaaaaaaa
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1528 |
Navigator
![]() Vazgeç Gönül
Ey deli gönlümnedir bu halin? Neden sevemezsin hiç kimseyi? Nedir bu çileli ahvalin? Ne beklersin bu çıkmaz yol kenarında? Sevdin de sevme mi dedim sana? Neden kaldırıp atarsın beni yaslara? Ya vazgeç yelkenler açmayı yalnızlıklara Yada boş ver tüm acımasız sevdalara Doğar diye beklersen sevda güneşini Kışlardan çıkmayı dene donmadan Bilirsin artık bakışlardaki perdenin arkasını Hatırla güneşli günde taş gibi yağan doluları Ya sevya terk et bu sahte sevdaları Dayanmaz oldu ne akıl ne de beden. Gerçek sevda hiç olmadıbırak sanmaları Yok ki seni anlayan yarne de anlar o yar.
![]() |
#1529 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
![]() |
#1530 |
Navigator
![]() ÖZELSİN SEN Çiçek olacaksan, hayatta. Kardelen çiçeği gibi,Dayanıklı ol.! Buz tutmuş kâlplerin,Üzerinde dik dur. Susma, konuş.! Sakla.! Aslında bir gül gibi,Narin ve kırılgan olduğunu, Dikenlerin olsa da,Batmaz.! Asıl dostlara.Bunu unutma.! Bilirler,Yasemin çiçeği gibi,Zârif ve nâif olduğunu...! YASEMİN ÖZDEMİR
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şiirler Duyguların Yazıya Dökülmüş Halidir | _DuMaN_58 | Aşk şiirleri | 1 | 13.08.2009 16:46 |
Gökhan Doğan'dan Şiirler | dede58 | Şiirler | 0 | 08.07.2008 14:05 |
PEÇETEMDEKİ ŞİİRLER | krmseremet | Arşiv | 7 | 02.04.2008 15:19 |
Sivaslilar.Net' te en uzun forum ve en beğendiğiniz forumlar hangileri????? | serkanka58 | Arşiv | 5 | 07.03.2008 12:58 |
EN BEĞENDİĞİNİZ REKLAM | puar | Arşiv | 9 | 02.02.2008 11:23 |