26.01.2010, 00:06 | #151 | |
Usta Yiğido
sivaburs Şuan
Son Aktivite: 18.03.2016 23:10
Tecrübe Puanı: 1633
|
Cevap: Bitti Bendeki İlk Bahar Havası
Alıntı:
Kalbe kaydolmak, Gözde kaybolmak, Ruhta can bulmaktır. Kalbine kaydoldum, Gözlerinde kayboldum, Ruhunda can buldum birtanem. Halit Gültekin Aşka talip olan, aynı zamanda acıya taliptir. Bile bile, isteyerek katlanılan tek acı da bu olsa gerek. Yazdıklarınız için çok teşekkür ederim. Saygılar sunuyorum.
26.01.2010, 07:30 | #152 |
Usta Yiğido
seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2177
|
birbirinden güzel şiirlerinizi bizimle paylaşma gereği duyduğunuz için sağolun varolun...
26.01.2010, 10:10 | #153 |
Usta Yiğido
sivaburs Şuan
|
Şiirlerimi burada paylaşma kararını, biraz da Hasan İlter dostumun "şiirlerinizi bizimle paylaşmıyorsunuz" siteminden sonra almış bulunmaktayım. Yazdıklarım beğeniliyorsa ne mutlu bana. Saygılarımla.
Gelmek ve Gitmek Gelmek ve gitmek, İki kelime arasına sıkışan bir hayat. İnandım ki; Sevdaları yürekte tutabilmekmiş sanat. Bu sanattan yoksunum, Hayat damarlarım tümüyle tıkalı. Uzun zaman olmadı,son sevdamdan çıkalı. Gelirken sorarak gelenler, Hep sormadan gittiler. Oysa ben, Sevmekten hiç bıkmadım. Islanmasın diye sevdalarım, Yağmurlu havalarda sokağa bile çıkmadım. Onca yaşanılanlardan sonra bana kalan; El sallamaktı, giden bir sevdamın ardından. Hayal kırıklığı genişliğinde kayboldu düşlerim. Ve her seferinde yüreğimi kanattı, sevdadan düşüşlerim. Halit Gültekin
27.01.2010, 10:05 | #154 |
Usta Yiğido
sivaburs Şuan
|
Cevap: "Gönülden Dile" şiir
Güneş'ini Kaybetme
İlk kıpırdadığında için, Ona karşı, ilk bir şeyler hissettiğinde; Gökyüzünde Ay’la paylaşırsın sevdanı. Uzun gecelerde sırtüstü yatıp, Kimseye söyleyemediklerini anlatırsın Ay’a. Belki, tüm karanlıklarına yetmiyordur aydınlığı. Belki cevap veremiyordur sorularına. Ancak, yine de kurabilirsen yakınlığı, Gözlerin kapanıncaya, Ay kayboluncaya kadar anlatırsın. Ve o sadece dinler. Yalnız yaşanan sevdalar; Ay değerindeler. Sevdiğine açtığında sevdanı, Karşılık alabildiysen eğer, Güneş’tir sevdana değer. Hayatın rengi bir anda değişmiştir, Ay değerinde başlayan sevdan, Güneş’e erişmiştir. Aşkta tecrübeli insanlar, şöyle der: Karşılıklı sevdalar Güneş’e eş olur, Severlerse gönüller, ne Aylar Güneş olur. İyi bil kıymetini. Giderse bir gün sevdiğin, Çekerse ışığını üzerinden Güneş’in; Umudun, hayallerin bir çırpıda zay olur, Güneş’in parçalanır, milyonlarca Ay olur… Halit Gültekin
27.01.2010, 11:20 | #155 |
Usta Yiğido
OSMAN ECE Şuan
Son Aktivite: 21.01.2018 15:36
Tecrübe Puanı: 3332
|
Cevap: "Gönülden Dile"... şiir
REZİL
nerde eylence var alayı orda kör kütük zil zurna pavyonda barda sırtları pektir yağmurda karda baba parasıyla yaşarsın rezi hepsi tazecik hepsi körpe düz yolu bırakmış gidiyor sarpa bir gün babadan kesilirse arpa kepaze kılığına düşersin rezil altında son model bmv cipler yüzünde arı yok bozulmuş tipler bir gün çürüyüp koparsa ipler kendi mezarını eşersin rezil temizlik bilmez her yanı kerme kaşlarını aldırmış gözleri sürme uzatmış saçlarını belikler örme erkeğim diyede şişersin rezil yazar diyarim gönül fermanı deymez bunlara kendin yormanı yakıp kuruttuğunuz ormanı bir fidan dikinde yeşersin rezil |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 6 Kullanıcı OSMAN ECE'e Teşekkür Ediyor... |
27.01.2010, 22:18 | #156 |
Usta Yiğido
sivaburs Şuan
|
İntizar
Sevdam boğazda düğüm, yutkunmalar yetersiz, Bir seraptı gördüğüm, umudum kifayetsiz. Sevdaya yakalandım, kanım mikrop taşıyor, Kalbime hayran kaldım, hala nasıl yaşıyor. Acılar her gün vurup, alıştırdı dayağa, Sevda elimden tutup, kaldırmadı ayağa. Cananıma ne oldu, yüzü nereye dönük? Rayihası kayboldu, şekli zihnimde sönük. İstemedim istemem, sizin olsun mutluluk, Başlıyorsa yok demem, bilinmeze yolculuk. Acı çeken sevendir, bu düzen böyle işler, O yüzden değil midir, bilinmeze gidişler. Tersine aktı ırmak, güneş batıdan doğdu, Boğazımı sıkarak, nefret; sevgimi boğdu. Nefretin sebebi var, kinim içimde saklı, Her konuşma ahu zar, bilmiyorum kim haklı? Katran karası gece, bilmem şafak söker mi? Aydınlığı dönence, avucuma döker mi? İçim doldu kederden, her günüm ayrı elem, Silin beni defterden, sönsün artık meşalem! Halit Gültekin
28.01.2010, 00:04 | #157 |
Usta Yiğido
sivaburs Şuan
|
Sessiz Şehir
Bir gün daha bitiyor, Güneş çoktan vardı diğer yarım küreye, Karanlık başladı yavaşça. Çekildiler birer birer evlerine, sahte dünyamın sahte insanları. Soğuk ve loş şimdi şehrimin tüm mahalle ve sokakları. Ne oldu bu şehre, parklarda eser yok sevenlerden, İzleri belirginleşmiş insanların yüzlerinde, üşümüşlüğün. Eşkıya mı indi duygulara dağlardan, Amansız bir salgın mı götürdü ruhları, nedir gördüğüm? Hangi güç kelepçe vurmuş kalplere, Yaşam kördüğüm. Ben bu şehirde sevmiştim oysa, bu şehirde bulmuştum öbür yarımı. Bu şehirde severken ben, mevsim bahardı. Sevdalara düştü mü ayrılıklar, Açmazdı yapraklarını kasımpatılar, kumrular ağlardı. Sevmiyor çıkmasından en çok üzülense, sevenler değil; Papatyalardı… Halit Gültekin
28.01.2010, 00:15 | #158 |
Usta Yiğido
sivaburs Şuan
|
Salıncak
Yüreğim oturağın oldu, Duygularımı yıldızlara fırlattım. Sana bir tanem, sevda bahçemde; Koparmazsan, kopmayacak bir salıncak yaptım. İçimdeki fırtına, savuracak saçlarını. Sevinç gözyaşlarım, yağmurun olacak. Sevda ateşim ısıtacak üşüdüğünde. Mutlu olduğun kadar, hız alacaksın. Ve bir tanem, aşk salıncağımda; İnmediğin sürece sallanacaksın. Halit Gültekin
28.01.2010, 19:46 | #159 |
Usta Yiğido
sivaburs Şuan
|
Aşk Bitti
Aşk bitti ne kaldı geriye demişsin, Karmaşık duygularım ne desem yar? Basmışsın, ezmişsin, Üzerimde gezmişsin, nasıl kalksam yar? Yüreğim bu aralar, Bir şeyler getiriyor diline lakin, Karadeniz kadar çalkantılı, Ölüdeniz kadar sakin… Çıkarıp atılmaz, senle de yapılmaz, İşledin içime, işledin yar! Ne senle ne sensiz bahara çıkılmaz Yüreğimde kışladın yar! Halit Gültekin
28.01.2010, 22:16 | #160 |
Usta Yiğido
sivaburs Şuan
|
Tahta Bank
Van Gölü eylülüydü aylardan. Bir yeni sevda, yok oluşa el sallıyordu, Sahil parkından. Tahta bank tanığımız. Ve dalgalar, Vurduğunda sırılsıklam ıslandığımız. Buradayım yine. Ama yıllar sonra, Ama yalnız… Sonsuzluğa gidişinin, Altıncı yılı can. Bense hala yaşıyorum, utanmadan... Şimdi, Bizi üzerinde hayal ettiğim, Gözyaşımla seyrettiğim o bank, Aynı parkta duruyor. Hala oturan sevdalılara, Gölün suyu vuruyor… Temmuz 1995 Halit Gültekin
|
|