|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |

| Anketimiz: 12 Eylülde Anayasa değişikliğine ne diyeceksiniz? | |||
| Evet |
|
289 | 57,68% |
| Hayır |
|
212 | 42,32% |
| Katılımcı sayısı: 501. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor | |||
![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#161 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() serhat_58 Şuan
Son Aktivite: 04.07.2016 14:48
Tecrübe Puanı: 1201
![]() |
evet kullandim kapikulede
![]()
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar serhat_58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#162 | |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() Kasım Öktem Şuan
Son Aktivite: 20.06.2013 03:34
Tecrübe Puanı: 650
![]() ![]() |
Alıntı:
![]() Bugün referandum olsa tahminimce %58 evet çıkar. Ama önümüzde daha 1 aydan fazla zaman var. Bakalım siyasiler hangi kozlarını kullanacak ??? Mühürde Evet mi yazıyor ? Tercih mi yazıyor? Normal seçimlerde kullanılan mühürler kullanılmıyor değil mi ??
'-.-' Konu Kasım Öktem tarafından (10.08.2010 Saat 00:21 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
|
#163 | |
|
Usta Yiğido
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
#164 |
|
Yeni Yiğido
![]() şarkışla 58 Şuan
Son Aktivite: 05.01.2013 08:27
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
Biz Türk milleti olarak HAYIRseveriz
![]() |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı şarkışla 58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#165 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() |
Vurduğumuz mühürde ne yazıyor ?
Beyaz kısım evet, kahverengi kısım hayır onu biliyorum da. Bastığımız mühürde ne yazıyor?? Bu arada sitede Evet oranı %58.58 olmuş ![]()
|
|
|
#166 |
|
Usta Yiğido
![]() |
muhurde bilmiom dikkat etmedim
![]()
|
|
|
#167 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() madımak_58 Şuan
Son Aktivite: 16.10.2012 13:47
Tecrübe Puanı: 753
![]() ![]() ![]() ![]() |
'Hayır' diyen de 'Evet' basacak
![]() ![]() Halk oylamasın günler kala, yeni bir tartışma konusu ortaya çıktı. Oy kullanırken dikkat! ![]() Türkiye’nin yeni Anayasa değişikliğine ilişkin yapacağı halk oylamasına 37 gün kalırken, yeni bir tartışma konusu ortaya çıktı. Referandumda seçmenlerin yarısı, “Evet” oyu kullansa da, “Hayır” oyu kullansa da birleşik oy pusulasına “Evet” yazılı mührü basacak. Anayasa değişikliğine ilişkin 12 Eylül’de yapılacak referanduma 37 gün kaldı. 1980 darbesini gerçekleştirenlerin de yargılanmasının önünü açacak olan referandum, 1980 darbesinin gerçekleştiği gün olan 12 Eylül’de yapılacak. Türkiye genelinde halk oylamasına 49 milyon 446 bin 269 seçmen 151 bin 546 sandıkta katılacak. Sandıklarda 1 milyon 61 bin 137 kişi görev alacak. aslında halk oylamasının mühürleri gurbetçi vatandaşlarımız tarafından havalimanlarında ve gümrük kapılarında basılmaya başlandı. Gurbetçi vatandaşlar 12 Eylül’de gerçekleştirilecek referandum öncesinde oylarını atmaya başladı. Hayır’a da “evet” Refarandum tarihi yaklaştıkça siyasetin nabzı da hızlanmaya başladı. Muhalefet referandum için “Hayır” kampanyası başlatırken, AKP’nin “Evet” şarkıları söyleyen seçim araçları sokaklarda dolaşmaya başladı. Bu arada hararetli tartışmalara bir yenisi eklendi. Referandumda sandık görevlilerinin uyacağı kuralları gösteren Yüksek Seçim Kurulu kararına göre oy kabinine giren seçmene, üzerinde beyaz zemin üzerinde “Evet” ve kahverengi zemin üzerinde “Hayır” yazılı olan birleşik oy pusulası ile mühürlenmiş zarfı ve üzerinde “Evet” veya “Tercih” yazan mührü verecek. Seçmen birleşik oy pusulasında, beyaz renk üzerinde ‘Evet’, kahverengi üzerinde ‘Hayır’ ibaresi bulunan iki ayrı renkten oluşan bu birleşik oy pusulasında, tercih ettiği kısma mührü basacak. Yani bazı mühürlerde “Tercih” bazılarında ise “Evet” yazısı olacak. Bu durumda seçmen “Evet” oyu kullansa da, “Hayır” oyu kullansa da mühründe “Evet” yazısı olabilecek. Yasal zorunluluk değil YSK’nın kullandığı mühürlerde “Evet” ya da “Tercih” yazılması yasal bir zorunluluktan kaynaklanmıyor. Anayasa Değişikliklerinin Halkoyuna Sunulması Hakkındaki Kanun’da “Halkoylamasına katılanlar, üzerinde özel işaret bulunan mühürü birleşik oy pusulasında tercih ettiği kısmın üzerine basarak oyunu kullanır” hükmü yer alıyor. Yani yasadaki “özel işaret bulunan mühür” ifadesi dikkate alınarak sadece “Tercih” yazılı mühürlerin kullanılması yönünde karar alınabilirdi. Mühür diğer tarafa geçerse Referandumda, beyaz ve kahverengi oyların ayrı ayrı pusulalarda değil de birleşik oy pusulasında yer alması da basılan mührün mürekkebinin diğer tarafa bulaşması halinde kullanılan oyun geçersiz hale geleceği endişesini doğurdu. Ancak YSK, aldığı kararla bu endişeyi gidermeyi hedefledi. Oy pusulasının katlanarak zarfa konulması sebebiyle seçmenin bastığı mührün mürekkebinin oy pusulasının diğer kısımlarına geçmesi oy pusulasını geçersiz kılmayacak. Yani mührün mürekkebi bulaştı diye kullanılan oy geçersiz hale gelmeyecek. Ancak mührün iki tarafa da veya ortaya basılmış olması durumunda oy pusulaları geçersiz olacak. YSK kararına göre, beyaz veya kahverengi bölümlerden birden fazlasına mühür basılmış oy pusulası geçersiz olacak. Ancak başka bir bölüme taşmamak kaydıyla bir bölüme birden çok kere mühür basılması oy pusulasını geçersiz kılmayacak. Yani seçmen tercih ettiği bölüme istediği kadar mühür basabilecek. Vatan...
|
|
|
|
#168 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dilsad Hatun Şuan
Son Aktivite: 29.10.2010 21:09
Tecrübe Puanı: 1129
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Siz beni anlamiyorsunuz , bana kesinlikle Bir insanin milli degerlerini ölçmek bicmek düsmez . Ulkucu komunisit sagci solcu bakacagimiza , Vatani yöneten ve Ulkemize koyun surulerini sokan hain rozetli insanlar'dan hesap sorun. Ha Basbakan tamamen ayri bir felsefe ama olsun. Hem ben anlamiyorum , 28 Subat desek yine ayni kisiler karsi cikiyor Allah Vatana Millete zeval vermesin diyorum , ülkede kuzu gorunumlu kurt çok .
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Dilsad Hatun'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#169 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kasparix Şuan
Son Aktivite: 01.07.2011 17:53
Tecrübe Puanı: 769
![]() |
AKP anayasası olarak göründe inşallah ozaman yuzde 51 e yuzde kırk dokuz hayır onde gelır..yuzde kırk dokuzla iktidar olsunlar zaman tam bi anayasa geçirirler .partileştirseniz referandıum işini zararlı çıkacak sizler olacaksınız......
Aslanlarımm TÜRKİYE CUMHURİYEİ BİR DİR TEK DİR..KANLA KURULMUŞDUR...adıyla şekliyle oynamayın...yok sunnilerin cumhurıyetı ,yok alevi cumhurıyeti yok kürt cumhurıyeti ..bırakın bu oyunları da...TÜRKİYE CUMHURIYETI hepimize yeter....pis kirli emellerinize ideolojılerınıze rejimi ve devleti alet etmeyin...okadar. |
|
|
|
|
|
#170 | |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() |
Alıntı:
Ama şunu da belirtmek isterim ki evet diyen ülkücüdür, hayır diyen sahte ülkücüdür veya tam tersi ifadeler bence yanlış. Ben mesela ülkücülüğü savunurum ama ülkücüyüma asla demem. Ülkücü olmak öyle kolay değildir. Ülkücülük emek ister, özveri ister, bazı şeylerden vazgeçmeyi gerektirir. Ülkücülük vatanı için milleti için hayırlı olamyı gerektirir. Öyle kumaş pantolon gömlek ceket giyerek, tesbih sallayıp sarkık bıyık bırakarak ülkücü olunmaz. Dış görünüşle herkes ülkücü olabilir. Bence Asıl olan ülkücülük yürekten ülkücü olmaktır. İcraat yapmaktır. Vatanına hizmet etmektir. Bir işi yaparken Vatan Millet aşkıyla Allah için yapmaktır. Okumak, yükselmek, önemli yere gelmektir. Vurmayla, kırmayla dökmeyle ülkücü olunmaz. Bu eller silah olarak tabanca, bıçak, sallama satır tutmamalı. Bu devirde silah; kalem, kağıt, kitaptır. Kimin ülkücü olup olmadığına ben karar veremem. Evet de diyebilir hayır da. Çevremdeki Ülkü Ocakları mensupları tamamen hayır diyor, Alperen Ocakları mensuplarının da büyük çoğunluğu evet diyor.
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Kasım Öktem'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
| Konuyu Toplam 3 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 3 Misafir) | |
|
|