Warnung: Illegal string offset 'type' in [path]/includes/class_postbit.php(293) : eval()'d code (Zeile 153)
Gümüşdere'lilerin sohbet alanı. - Sayfa 170 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Sivas Rehberi > Sivas Belediyeleri > Gümüşdere Belediyesi
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 29.04.2008, 12:00   #1691
burhan
Yiğido

burhan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

burhan Şuan burhan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.10.2008 00:00

Tecrübe Puanı: 622 burhan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Böse --->: GÜMÜŞDERE'LİLERİN SOHBET ALANI

Şu daldal'ın resimlerini koyarak artık forumu kirletmeyin.Onun nasıl biri olduğunu ondan bilet almayanlara sorun.Eşine çocuklarına ihanet eden adamların bu forumda ne adı geçmelidir,ne de resimleri konmalıdır...!
burhan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 29.04.2008, 14:26   #1692
dark_yamtar58
Yasaklı
NO AVATAR

dark_yamtar58 Şuan dark_yamtar58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.12.2009 15:39
3D Car Driver Champion! Ancient Battle Champion! Basketball Rally Champion! BMX Stunts Champion! Clay Pigeon Shooter Champion! Counter-Strike Champion! Early Man Wars Champion! Ice Racer Champion! Lord Cannonball 2 Champion! Roulette Champion! Yeti Sports 9 - Final Spit Champion!
Tecrübe Puanı: 0 dark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblick
Standart --->: GÜMÜŞDERE'LİLERİN SOHBET ALANI

Alıntı:
burhan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Şu daldal'ın resimlerini koyarak artık forumu kirletmeyin.Onun nasıl biri olduğunu ondan bilet almayanlara sorun.Eşine çocuklarına ihanet eden adamların bu forumda ne adı geçmelidir,ne de resimleri konmalıdır...!
Buraya herkes girer burası herkese açık bir site.Kimseye hakaret etmeye hakkın yok benimde senin sevdiğin birine hakaret etmeye hakkım yok.Dal dalla şahsi bir sorunun varsa adresini ve telefonunu sana vereyim.Yeğenim böyle şeyler ne sana ne de bana yakışmaz.Burada benim sevmediğim insan çok ama benim onlara hakaret etmem gerekmez burası kimseye ait değil.Selamlar.
dark_yamtar58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.04.2008, 15:57   #1693
mehmetacik58
Usta Yiğido

mehmetacik58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mehmetacik58 Şuan mehmetacik58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.12.2011 21:28

Tecrübe Puanı: 699 mehmetacik58 COK SEVILEN BIR KISImehmetacik58 COK SEVILEN BIR KISImehmetacik58 COK SEVILEN BIR KISImehmetacik58 COK SEVILEN BIR KISI

"BİRLEŞMEK BAŞLANGIÇTIR,BİRLİĞİ SÜRDÜRMEK GELİŞMEDİR,BİRLİKTE ÇALIŞMAK BAŞARIDIR"
mehmetacik58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 29.04.2008, 16:04   #1694
mehmetacik58
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 699 mehmetacik58 COK SEVILEN BIR KISImehmetacik58 COK SEVILEN BIR KISImehmetacik58 COK SEVILEN BIR KISImehmetacik58 COK SEVILEN BIR KISI

"AKIL GİBİ MAL,İYİ HUY GİBİ DOST,EDEP GİBİ MİRAS,İLİM GİBİ ŞEREF OLMAZ" Hz.ALİ
mehmetacik58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 29.04.2008, 16:05   #1695
mehmetacik58
Usta Yiğido

MİDE DOLUNCA FİKİR UYUR,HİKMET ÖLÜR VE AZALAR DURUR."LOKMAN HEKİM
Alt 29.04.2008, 16:12   #1696
mehmetacik58
Usta Yiğido

KAZA ETMEK
YOLCULARDAN BİRİ OTOBÜS ŞÖFÖRÜNÜN YANINA GELEREK NAMAZ VAKTİ GEÇMEDEN BİR MOLA VERMESİNİ İSTER RİCA EDER. ŞÖFÖR SİNİRLENEREK:"KAZA EDİN EFENDİM" DER."NE OLUR YANİ"? ADAM SAKİN SAKİN CEVAP VERİR:"BEN KAZA ETMEDEN,YA SEN KAZA EDERSEN"?
Alt 29.04.2008, 16:16   #1697
burhan
Yiğido

burhan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

burhan Şuan burhan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.10.2008 00:00

Tecrübe Puanı: 622 burhan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Idee --->: GÜMÜŞDERE'LİLERİN SOHBET ALANI

Alıntı:
dark_yamtar58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Buraya herkes girer burası herkese açık bir site.Kimseye hakaret etmeye hakkın yok benimde senin sevdiğin birine hakaret etmeye hakkım yok.Dal dalla şahsi bir sorunun varsa adresini ve telefonunu sana vereyim.Yeğenim böyle şeyler ne sana ne de bana yakışmaz.Burada benim sevmediğim insan çok ama benim onlara hakaret etmem gerekmez burası kimseye ait değil.Selamlar.
Benim daldal'la şahsi bir sorunum yok, onun telefonu ve adresi de bende mevcuttur ayrıca bu forumda bu eleştiriyi benden önce yapması gerekenler vardı.onlar kendilerini bilirler...
burhan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 29.04.2008, 16:17   #1698
mehmetacik58
Usta Yiğido

Sizden; hayra çağıran, iyiliği (marufu) emreden ve kötülükten (münkerden) sakındıran bir topluluk bulunsun. Kurtuluşa erenler işte bunlardır. (Al-i İmran Suresi, 104)

lütfen herkese yollayın iyiliği emreden topluluk olalım ve bizde her namaza başlayan kardeşimizle birlikte ecir kazanalım......
yorum ve dualarınızı beklıyorum
hazırlayan:metin_gurbuz45@hotm ail.com

Namaz Kiliyor musun?

evetmi hayırmı ??

Lutfen okuyun ve biraz dusunun...
Neden namaz kilmiyorsun???

namaz kilmamak icin bir sebebin mi var yoksa?
ne olabilir ki namazdan onemli olan sebep???

dur ben tahmin edeyim:
namaz kilacak vaktin yok degil mi? yada namazdan daha önemli bir işin yada Allaha kullugu unuttugumuzdan..........

sence hangisi.......

ama onlarin da yoktu...

ya bedir savasina ne demeli:

savas hic durulmuyordu aksine gittikce kizginlasiyordu, bu arada ikindi vakti cikmak uzereydi, ama kilacak zamanda yoktu karsinda en az on katin dusman vardi.
kenara cekilipte namaza duramazdin, yada namazi kilmiyacaksin di mi bence en kolayi bu...

ya onlar ne yapti Peygamberimiz 300 kisilik ordusunu ikiye ayirdi yarisi geriye cekildi diger yarisi daha ileri atildi ve daha bir kuvvetle savasti,
ve geriye cekilenler Peygamberimizin imamliginda namazi kildilar;bitince de digerleri ile yerdegistirip onlar savasmaya basladi digerleri geri cekilip namazi eda ettiler...

sence onlarin zamani varmiydi?

ya da bunlarin... zamanı varmı

yok degil mi?

yerinizmi yok...........?????

sence onlarin yeri var mi?

buda tutmadi baska yokmu bahanen?

yada yolculuk yapiyosundur degil mi, kilacak yer yok ki olsa kilardin...

peki onlarin var mi?

,

yada insanlar ne der diye aklınamı geldi

peki ya buna ne derlerdi........

utanılacak bir şey değilmi.........

cok aşırı yogunsun değilmi evde toptan kılarsın hepsini nede olsa kazaya bırakırız öyle kolaylık var...

Bir vakit namazi terkedene seksen sene azâb olunacaktir, seklinde hüküm yer almistir buna dayanabilecekmisin

peki ya hiç kılmayan

Allah (cc) buyuruyor ki:
'Kitablarını sağlarından alanlar cennettedirler. Mücrimler hakkında sorarlar: 'Sizi cehennem çukuruna ne sürükledi?' Mücrimler diyecekler ki: 'Biz (dünyada) namaz kılanlardan değildik. Yoksullara yedirmiyorduk. Batıla dalanlarla birlikte dalıyorduk. Kıyamet gününü de yalanlardık. Ta ki ölüm bize gelene kadar (bu hal üzerindeydik) ' (Müddessir Suresi: 40-47)

Cabir ibn Abdullah (ra)'den rivayet edilmiştir. Nebi (sav) buyurmuştur ki: 'İman'la küfür arasındaki şey namazı terk etmektir.' (Tirmizi: 2618, Kitabu's-Salat: 887 ve İbni Ebi Şeybe İman: 44 sahih olarak rivayet etmişlerdir.)

bir dusun bakalim bu kadar vakti ne icin harciyosun, dunyalik icin degil mi?

iyi para kazaniyim, rahat yasiyim, param pulum olsun hepsi bunun icin mi?

bir daha dusun sen once kim goturmus bir bez parcasindan baska bir sey, orada rahat etmek icin kim biriktirebilmis veya goturebilmis kazandiklarini?

oraya gittiginde ilk sorulacak soru ne biliyor musun?

yaa o zaman ne cevap vereceksin, vaktim yok diyemezsin, yer bulamadm diyemezsin, isim vardi diyemezsin degil mi?

belki sunu dersin: 'bu kadar cabuk beklemiyordum olumu yoksa kilacaktim ileride namazimi kaza namazida kilacaktim'...ama senin yasin genc daha yaslaninca kilarsin degil mi hem o zaman bol bol vaktinde olacak,
ya yaslanmazsan. ..

ya sen namaz kilmadan, senin namazini kilarlarsa...

ya bu dar ve soguk kabirde ne diyeceksın ben cok yogundum namaz kılamadım sana kul olamadımmı diyeceksın.................... ......,,

ya azab bu kadar cetin olursa ya namazın yoksa..........kafana kazı

bunlar kadar gencmisin sen,ama bak onlar kiliyor neden?

namaza yetismek icin kosan bir cocuga Hz.Omer(r.a) 'sen daha cocuksun bu kadar telas etmene gerek yok sen daha kucuksun namaz sana farz degil'demisti de cocuk cevap vermisti: 'Amca, amca! Bu icin buyugu kucugu olur mu? Daha dun mahallemizde bir cocuk oldu. ustelik benden de kucuktu. olum denen gercegin buyuk kucuk ayirdigi yok. En iyisi her yasta buna hazir olmali.

Hem bu yasta Namaza alsimazsam, buyuyunce kilmak zor gelebilir.'

sen hala gencim de...?

aaa olmadi hastasin degil mi onun icin kilamiyorsun, ozur dilerim...

ama iyilesmen icin namaz kilman gerektigini biliyor musun? oyle dememis mi Peygamberimiz 'namazda sifa var' kalk bir kil bakalm namazin hastaligin kaliyor mu o zaman???

bak oda hasta ustelik kac yasina gelmis...

ama ayakta duramiyosun degil mi?

oturarak kil, oturamiyosunda( yatalaksin)

kafanla kil o zaman, yoksa tamamen felc mi gecirdin (simdi yirttin galiba) zannetme ki yirttin o zaman da gozlerin kil bak bu kadar kolaylik var, eminim baska bahanelerinde vardir...degil mi?

yaaa bos ver hem sen niye namaz kilacaksin onemli olan kalp degil mi? senin kalbin temiz kilsan ne olacak ki?

O 'Guzeller Guzeli'(s.a.v)nin kalbi kapkara miydi, pislik icinde miydi de, ayakalarinin alti sisinceye kadar namaz kilardi?

eee gordun mu kalbin Efendimizin kalbinden de mi temiz acaba???

degil, degil mi?

bu da olmadi var mi baska bahanen kalmadi mi yoksa uyduracak bir seyler?

bahanelerini dinleme(me)k isterim veya dur bunlarida ben tahmin ediyim...

sabah namazina uyanamiyorsun, sabahin korunde kim kalkacak ki uykunu mahvedeceksin degil mi?

ya aşık oldugun kız yada erkek
senınle sabah 5 de buluşalım deseydi sen ne yapardın saatini kurar erkenden yatartın hatta uyanamam diye uyumazdın o gece peki seni cagıran senın rabbin...
ya boşver değilmi????

ya boyle bir ilan gorsen ne yapardin acaba?

ama gitmezdin degil mi degmez onun icin felan uykunu bozmana, sen mi gitmeyeceksin yalan bari soyleme ilk sen olmak icin geceyi orda gecirirdin...

yemegini yemeden ogleyi gecirmiyorsun belkide zevkini cikara cikara
1 saatte yiyosun yemegi degil mi, yemek daha onemli degil mi???

ya ikindi ne olacak??

dur simdi zaten yoruldun butun gun birde bu arada namaz olurmu????

ya aksam namazi???

oooo sende yaaa daha eve gidilecek, yemek yenilecek, zaten aksam vaktide kisa yetisemiyorsun degil mi?

yatsi namazini hic sorma degil mi?

o saatte namaz mi kilinir yemek yedik güzelce tıka basa doldum kanepeye uzanıp film izleme vakti

bunlara bulabılıyorsun değilmi vakit aman sende cok oldun dur bi dizi izleyecegiz 1 saat şurda????

1 :OLU iSEN

2: DELi iSEN

3: BEBEK iSEN

4: HAYVAN iSEN

5: iNKARCI(KAFiR) iSEN

ama yok, nasil olur sen olu veya deli degilsin, ustelik kocaman adamsin ve insansin, Allah korusun kafirde degilsin. demek ki namazdan kurtulamazsin. .........

hem bak dogada hersey ona secde ediyor sen daha ne duruyorsun

(mihraba vuran isik namaz kilan insan figurunu andiriyor!)

biliyorum sen onlar gibi namaz kilamazsin, onlar gibi olsan zaten bahane uydurmaz, namaz kilmak icin kendine yollar arardin bu zamanda...nasil mi namaz kilacaksin?

böyle değil.....................

oyle bir namaz kilacaksin ki Mevlana'ca:

Namaza tekbirle girmek,'ilahi,biz Senin huzurunda kurban olduk !' demektir. Tekbir getirerek kurban kesildi gibi, tekbirle namaza baslamak da, 'Allah 'im canimiz Sana feda olsun!' anlamindadir.

Namazda kiyama durmak, Allah 'in huzurunda kiyametteki muhasebeyi hatirlatir. Kul, biraz sonraki hakkiyla yerine getiremedigi kullundan ve isledgi gunahlardan dolayi, utancindan ayakta durmaya dermani kalmaz, rukuya egilir.

Basi rukuda iken'Hakk'in suallerine cevap ver' diye ilahi ferman gelir. Kul, rukudan basini mahcup olarak kaldirir. Ayakta duramaz, yuzustu secdeye kapanir.

Tekrar ona,'Secdeden basini kaldir! Yapmis olduklarindan haber ver' diye ferman gelir. O, yine mahcup bir halde basini kaldirsa da, tekrar yuz ustu kapanir.

var misin boyle namaz kilmaya?
veysel karani gibi geceleri gunduzleri namazla gecirmeye var misin?
Oyle guzel bir namaz kilarmis ki mubarek bir geceyi sadece kiyamda, bir gece sadece rukuda, bir gece sadece secdede gecirirmis...
Hz. Ali gibi, savasta yedigi okun acisindan cikaramiyorlar, ancak Hz. Ali namaza durunca cikariyorlar hem de kili bile kipirdamiyor, soranlara da 'biz namaz kilarken can kusumuzu saliveririz' demis, var misin boyle namaz kilmaya?,

Hz.Rabia gibi, gozlerinde yas kalmayincaya kadar namaz da aglamaya var misin?

ve O GuZELLER GuZELi Peygamberimiz, namazi en guzel kilan O kimse onun gibi Kilamazdi, varmisin onun ummeti olarak namaz kilmaya?

hadi ey kalbim durma artik tovbe et ve Yaradanina en guzel hamdini sun, temizle kalbini pislikten, dunyaliktan ve kula yakisir bir seklide MEVLA'ya yaklas...

hadi be ruhum hadi be kalbim uymayin siz o nefsime o hep konusur ve sizi kotuye goturur, siz ondan guclusunuz, siz ona hukmedersiniz hadi kirin onun gucunu

biliyorum yapacaksin sen bunu hadi o zaman bak Bilal-i Habesi ezani okumaya basladi

Oyle bir namaz kilacaksin ki ezani okuyan Bilal-i Habesi olacak, namaz kildigin yer Mescid-i Haram(KABE) olacak ve imamin Hz. Muhammet Mustafa olacak ve Hz. ebubekir, Hz. Omer, Hz.Osman, Hz.Ali ve sahabeyle birlikte namaza duracaksin... .

oyle bir namaz kilacaksin ki, sirat koprusunun uzerinde olacaksin asagisi cehennem ve karsisinda YuCELER YuCEsi Allah TEALA ve meleklerle saf tutarak...

haydi simdi namaz zamani, haydi simdi kurtulus zamani...
önünde bunlar var....her isteğinin gercekleşecegi sonsuz yaşam yurdu cennet var..........

KURTAR KENDiNi...

lütfen herkese yollayın iyiliği emreden topluluk olalım ve bizde her namaza başlayan kardeşimizle birlikte ecir kazanalım......

______________________________ __________
Pahalı telefon faturaları? Windows Live Messenger'dan ücretsiz ve sınırsız bilgisayardan bilgisayara aramalar - buradan ÜCRETSİZ yükleyin! Buraya tıkla!
Alt 29.04.2008, 19:08   #1699
dark_yamtar58
Yasaklı
NO AVATAR

dark_yamtar58 Şuan dark_yamtar58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.12.2009 15:39
3D Car Driver Champion! Ancient Battle Champion! Basketball Rally Champion! BMX Stunts Champion! Clay Pigeon Shooter Champion! Counter-Strike Champion! Early Man Wars Champion! Ice Racer Champion! Lord Cannonball 2 Champion! Roulette Champion! Yeti Sports 9 - Final Spit Champion!
Tecrübe Puanı: 0 dark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblick

NASIL BİR TEZATLIK
HUKUMET 2000'NIN ALTINDAKI BELEDİYELERİ KAPATMA GEREKÇESİ OLARAK BU BELEDİYELERİN BORÇLARININ COK OLDUĞUNDAN KONUYU AÇTI PEKI BU BELEDİYELER KAPANINCA KADROLU MEMURLARA YINE DEVLET PARA VERECEK.BELEDİYENIN BORÇLARINIDA YİNE DEVLET ÖDEYECEK BUNDA BİR TEZATLIK YOK MU ? HANİ DEVLETE KÜLFETLERİ ÇOK GELİYORDU DEVLET YİNE PARAYI PAŞA PAŞA ÖDEYECEK .. BU HUKUMET KENDİ İŞİNE GELEN YERLERİ KAPATIM ZATEN BU YERLERE YATIRIM YAPILMIYORDU MİLLET MEMNUN DEĞİL KÖKTEN KURTULMAK İSTİYORLAR

KÖYLÜ ÇOCUĞUA..
2000 altındaki belde belediyeleri kapatmak ile elinize ne geçecek sayın iktidar millet vekilleri siz bu halkın karşısına tekarar eglmiyecekmisiniz sileri nasıl karşılayacaklar merak ediyorum. Yüce Meclisimizde bizlerin kapanmaması için ugraşan SAYIN MİLLET VEKİLLERİMİZ e candan teşekkür ederiz.siz iktidar millet vekilleri sizlere sesleniyorum siz bu yasanın geçmesinde göstermiş oldugunuz ilği ve alakalara teşekkür ederiz sizleri YÜCE ALLAH'a havale ediyoruz sizler yolcu iken biz hancı iken daha çookkkkk yollara buluşuruz bunların hesaplarını sandıkta sormak için sabırsızlıkla bekliyoruz. KÖY OLMAK İSTEMİYORUZ

KÖY OLMAK İSTEMİYORUZ
2000 altındaki belde belediyeleri kapatmak bence çözüm degil Sayın Başbakan belediyecilik bizim işimiz diyordu bu kapanacak belediyelerin % 49 AKP belde belediyeleri demek ki burada bir sorun var bu sadece belde belediyelerin nüfusunu baz almakla olmaz orada yaşayan halka bir sorun bakalım köy olarak mı kalmak istiyorlar.ilçesine uzak ili ne uzak beldelere nasıl yardım yapacak bu il özel idare müdürlükleri ben anlamış değilim hiç özel idare müdürlüklerinde belli bir yük var zaten birde bunları yüklerseniz o belde belediyelerinin yerinde sadece bir mezra kalır.oy zamanı bu belde belediyelerinde ev ev dolaşan Sayın millet vekilleri vicdanınız sızlamadımı bu belde belediyelerin kapatma yasası oylaması yapılırken.Siz bu belde belediyelerini kapatırsanız nasıl geleceksiniz bu halka tekrar gelin bu yanlıştan vaz geçin sadece borç yüzünden kapatılıyorlarsa o zaman büyük şehir belediyeleride kapatılmalı çünkü onların borçları bu belde belediyelerinin toplam borcundan fazla bence bu belde belediyeler kapatılacagına bunlara desdek olunup bu belde belediyelerin şehirleşmeye yönelik çözümler üretilmesi gerekir

çözüm bulun
belediyeleri kapatmak bence çözüm değilnüfusu 5000olan belediyeler bile işçi maaşınıvermiyornasıl hizmet yapsınki geçici işçilere kadro verdiler asgari ücret bile alamayan belediyeişçileri var benim anlamadığım verilen kadro karşılığı belirlenen bir ücret olur başkan ve işçiler arasında anlaşmazlıklar doğuyorbuna bir çare bulsunlar hizmet kapıları kapanmasınamaçözüm getirilsin

Hükümet, yerel seçimler öncesinde 800'ün üzerinde belde belediyesini kapatmak için kolları sıvarken MHP de kapatılacak olan belde belediyeleri ile diğer belediyelerin sorunları ve çözüm yollarının tespit edilmesi için araştırma önergesi verdi. Önergede, belde belediyelerinin kapatılmasının sakıncalarına dikkat çekilerek 'bu uygulamayla beldelerimizin yerel imkanlardan süratli ve yoğun olarak aldığı hizmetler sona erecek, mevcut belediyelerimizin yok edilmesi ve köy haline getirilmesi çağdaş yaşamın şartlarını da olumsuz yönde etkileyecektir' denildi.

-Mahalli İdarelere Hizmet Derneği'nin rakamları ise nüfusu 2 binden az belediye sayısının 893 olduğunu ortaya koydu. Avrupa ülkeleri ile yapılan kıyaslamaya göre de Türkiye'de yaklaşık 21 bin 850 kişiye bir belediye düşerken, Fransa'da bin 700 kişiye, İtalya'da 7 bin 300 kişiye, İspanya'da 6 bin 800 kişiye bir belediye düşüyor. Nüfusu Türkiye'ye yakın ülkeler arasında sayılan Fransa'da 36 bin 621 adet, nüfusu Türkiye'den az İspanya ve İtalya'da ise 8 binin üzerinde belediye bulunuyor.

ANKARA (ANKA) - Hükümet, nüfusu 2 binden az belde belediyelerini kapatmak üzere harekete geçerken, MHP Manisa Milletvekili Mustafa Enöz ve bir grup MHP milletvekili, kapatılacak belde belediyelerinin sorunlarını ve çözüm önerilerini, Araştırma önergesi ile Meclis gündemine getirdi. Önergede, son nüfus sayımlarına göre Türkiye'de yaklaşık 800'ün üzerinde belde belediyesinin kapanacağına dikkat çekilerek hem belde belediyeleri hem de diğer belediyelerin yaşadığı sorunların ve çözüm yollarının tespit edilmesi için Meclis Araştırması açılması istendi. Önergenin gerekçesinde Türkiye genelinde 16 büyükşehir, 65 il merkezi, 850 ilçe merkezi, 283 ilk kademe belediyesi, 2 bin 11 de belde belediyesi olmak üzere toplam 3 bin 225 belediye bulunduğuna işaret edilerek şöyle denildi:

'Birçok belde belediyemiz çevresindeki yakın köylere hizmet götürmekte ancak bu köyler belediye tüzel kişiliğine bağlı bulunmamaktadır. Hizmet bütünlüğü açısından bunların belde tüzel kişiliğiyle hukuken ilişkilendirilmesi mümkündür. Belediyeler, yöredeki insanına uygarca yaşama imkanı sağlamakla görevli olan, ürettiği bilgileri kamuoyuyla paylaşmak durumunda olan kurumlardır. Hizmetlerin her aşamasında vatandaşla belediye sürekli karşı karşıyadır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de belediye hizmetleri sürekli gelişmektedir. Ülkemiz insanının daha çağdaş yaşam şartlarına kavuşması için elde etmiş olduğu kazanımları bir anda ellerinden almak yerine bu yapının daha da güçlenmesini sağlamak gerekir.'

"""DİKKATLE OKUYUN LÜTFEN"""

“Kanun hazırlanma sürecinde kapatılacak Belediye başkanları ve belde halkı ile görüşülmemiş, onların görüş ve düşünceleri alınmadan ben yaptım oldu mantığı ile hazırlanmış ve yerel demokratik ölçülere uyulmamıştır.” sözleriyle açıklamasını sürdüren Şahin, belediyelerin kapatılması düşünülürken, konunun gerçekçi bir yerel yönetim reformu çerçevesinde ele alınmadığını, kapatılan belediyelerin borç yükünün tamamının ise devlete maliyeti açısından Adana ilinin Seyhan ilçesi belediyesi kadar olmadığını hatırlattı.
Belediyelerin borç yükü bir bahanenin kendilerini çok üzüp incittiğini de sözlerine ekleyen Büyükhırka Belediye Başkanı, kendi aralarında yaptıkları toplantılarda 21 beldenin başkanlarının aynı düşünceleri taşıdığını ve hepsinden de imzalı taahhüt aldıklarını anlatarak, açıklamaların ardından ileriki zamanlarda olası itiraz ya da yalanlamaları kabul etmeyeceklerinin altını çizdi.
Bazı belde belediye başkanlarının özel mazeretleri nedeniyle katılmadığının ifade edildiği toplantıda, alınan kararlların ve açıklamaların 21 Belde Belediye Başkanı tarafından alındığını vurguladı.
Büyükhırka Belediye Başkanı Arslan Şahin açıklamalırını şöyle devam ettirdi; “Belediyelerin kapatılması düşünülürken gerçekçi bir yerel yönetim reformu çerçevesinde konu değerlendirilmemiş, tamamının borç yükü ve Devlete olan Maliyeti Adana İlinin Seyhan İlçesi kadar olmamasına rağmen hepsi borç batağındaymış gibi lanse edilmiş ve bu tutum borçsuz belediye başkanlarını rencide etmiştir.
Bu kanunun yürürlüğe girmesi ile; ülkemizde yıllardır süre gelen yerel yönetimlerin yaygınlaştırılması ve yönetimde yerindelik ilkesinden uzaklaşarak merkeziyetçi bir yönetime doğru gidiş kaçınılmaz olacaktır. Hesabı halka verecek yerel yöneticiler yerine halkın hesap sormayacağı yöneticilere yerel hizmetlerin devredilmesi yanlıştır. Bu süreçte Anadolu gerçeklerini görmeyen siyaset kurumunun kapatılan belediyelerin başkanlarının koltuk kavgası verdikleri, yüksek maaş aldıkları ve bunu hak etmedikleri yönündeki açıklamaları bizleri son derece üzmüş, rencide etmiştir. Konu ile ilgi açıklamaları üzüntüyle karşılıyoruz. Ve Kınıyoruz.
Bu belediyelerin kapatılması ile birlikte sadece bu belde halkları mağdur olmayacak, kapatılan belediyelere komşu köylerde bu durumdan olumsuz etkileneceklerdir. 10 yıl süre ile belediyenin fiiliyatta devam edeceği öngörülmektedir. 2000 yılı Nüfus sayımlarına göre kapatılacak olan 340 belediye ile ilgili 17/12/2003 tarihinde kabul edilen 5025 sayılı kanunu Cumhurbaşkanı Anayasanın 89 ve 104 Maddeleri uyarınca TBMM’ye geri göndermiştir ve aynı gerekçeler bugün de geçerlidir.
Anayaysa göre tüzel kişilik kazanmış ve halkoylaması ile kuruluşu gerçekleşmiş bir yerel yönetimin sadece nüfus kriteri dikkate alınarak kapatılması yerel yönetim reform ilkelerine ve yerel demokrasiye aykırıdır. Demokrasinin yayınlaşması ve güçlendirilmesi, yerel yönetimlerin yaygınlaştırılarak güçlendirilmesi ile mümkündür. Mevcut yerel yönetimleri kaldırmak bunun tersine bir yaklaşımdır.
Belediyeler Yöre insanına uygarca yaşama imkanı sağlamakla görevlidir. Bu belediyeler kapatılmakla yöre insanına uygarca hizmetler kilometrelerce uzaklaştırılmaktadır. Ve bizlerin mücadelesi koltuk kaygısı için değil, hizmetlerin aksaması, yatırımlarımızın çürümeye terk edilmesi kaygısısdır.
Yerel yönetimlerin sıkıntıları kendilerinin beceriksizliğinden değil, merkezi hükümetlerin yeterli kaynağı vermemelerindendir.
Bu gün kapatılan beldelerden daha küçük olan ilçe merkezleri mevcuttur. Bunların durumu ne olacak? Kuruluş kanunundaki farklılık böylesi bir karmaşık durumu doğurmaktadır.
Belediyelerin kapatılması ile ilgili kararın yanlış olduğunu, yapılan çalışmanın ve çıkartılan kanunun bir reform niteliğinde olmadığını, uygulamadan aslında Anadolu'nun ciddi zarar göreceğini düşünüyoruz .""" GÜMÜŞDERE BELEDİYESİ KAPATILMAYI HAK ETMİYOR"""
dark_yamtar58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.04.2008, 21:59   #1700
abdullah58
Tecrübeli Yiğido

abdullah58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abdullah58 Şuan abdullah58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.01.2010 14:53

Tecrübe Puanı: 684 abdullah58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart -->: GÜMÜŞDERE'LİLERİN SOHBET ALANI

DARK KARDES YINE DÖKTÜRMÜSSÜN BE
AYIPTIR SORMASI
HANGI OKULDAN MEZUNSUN GARDAS
SAYGILAR VE SELAMLAR
abdullah58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 15 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 15 Misafir)