24.03.2013, 14:07 | #18071 | |
Yiğido
Sedat Yıldırım Şuan
Son Aktivite: 29.05.2013 16:42
Tecrübe Puanı: 542
|
Cevap: Sitemizin Ozanları
Alıntı:
memlekete yerleşebilmek var.Geçen sene köyde ev için bir ev temeli attım.Bu sene de düşüncemde o temelin üstüne bir prefabrik ev yapmak var,Rab'bim izin verirse İnşaAllahurrahman bu sene yapmak istiyorum.Maddi durumlar yüzündende ikinci el prefabrik ev alacağım.50-60 m2 yeni ev fiyatları 15 bi TL'den başlıyor,ikinci eller ise 5 bin TL'den başlıyor,benim imkanım ikinci ele yetiyor,o da borç yaparak,eğer evi yapabilirsem o zaman, ilk baharda köye gidip son baharda İstanbul'a geleceğim. Rüyalarım bile hep köyle dolu.Şu an emekliyim ama mecburen, yine çalışıyorum.Köye ev yapıpta borcumu bitirdiğimde o zaman işten çıkacağım.İnşaAllah Mevla yardım eder de,bu hayalimi gerçekleştiririm.O zaman bir arayada geliriz,sohbette ederiz. HASRETSİN KÖYÜM Nasıl anlatayım sana sevdamı. Sen den ayrı kalmak bana reva mı? Seninle süsledim her gün rüyamı. Gurbetten sılaya hasretsin köyüm. Hayalde düşlerde rüyalardasın. Yol olarak belki uzaklardasın. Kavuşulmak için dualardasın. Gurbetten sılaya hasretsin köyüm. Yazında kışında hep ayrı güzel. Senin yerin ben de bir ayrı özel. Ayrı koydu bizi,zalim gurbetel. Gurbetten sılaya hasretsin köyüm. Seninle yatarım,seninle kalkar. Senin şu hasretin bağrımı yakar. Baktıkça resmine göz yaşım akar. Gurbetten sılaya hasretsin köyüm. Dört gözle beklerim vuslat gününü. Her yerde ederim senin sözünü. İnsan olan unutamaz köyünü. Gurbetten sılaya hasretsin köyüm. Koştuğum sokağın taşın toprağın. Rüzgarla dans eden dalın budağın. Dalında süzülen yeşil yaprağın. Gurbetten sılaya hasretsin köyüm. Seni düşündükçe yanar yüreğim. Dileğim ölmeden seni göreyim. Rab'bimden duamki sen de öleyim. Gurbetten sılaya hasretsin köyüm. Sedat derki köyüm,bir tek hayalim. Köyümde son bulsun,benim ecelim. Ben seni Mevla'dan her gün diledim. Gurbetten sılaya hasretsin köyüm. SEDAT YILDIRIM
25.03.2013, 01:10 | #18072 |
Tecrübeli Yiğido
ELLİSEKİZ Şuan
Son Aktivite: 18.02.2015 20:26
Tecrübe Puanı: 461
|
İnşallah abi Allah'ım gönlüne göre versin.Hayırlısı bakalım.Sen hele memlekete gel gerisi kolay.
|
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı ELLİSEKİZ'e Teşekkür Ediyor... |
25.03.2013, 17:58 | #18073 | |
Yiğido
Sedat Yıldırım Şuan
|
Alıntı:
Bu arada siz Sivas'tamısınız,İlçesinden mi,ilçesindense hangi ilçesinden?
31.03.2013, 10:48 | #18074 |
Tecrübeli Yiğido
ELLİSEKİZ Şuan
|
Abi aslen Yıldızeli Menteşe köyündenim.1989 da Sivas'a yerleştik(ilkokul bitenden sonra). Şuan merkezdeyim.Arma yazı logo işi yapıyorum.Tişört penye kot iş elbiseleri eşofman vb. şeylere naskış yapıyorum.Sivas'a yolunuz düşmeden haber ederseniz görüşür tanışırız İnşallah.
|
31.03.2013, 10:53 | #18075 |
Tecrübeli Yiğido
ELLİSEKİZ Şuan
|
YARAMAZ YUSUF’UM(Oğluma)
Kadir Mevlam sana nettim neyledim Ömrümü söküyor sarı Yusuf’um Büyük mü konuştum suç mu eyledim Evimizin tatlı şeri Yusuf’um Şekerin içine suyu doldurur Yanında durana saçın yoldurur Her hafta bir koli bardak aldırır Durmuyor zarardan beri Yusuf’um Misafir gelenin başından aşar Uzanmış yatarken üstüme işer Arıdır mübarek koşarda koşar Kurumaz sırtında teri Yusuf’um Zavallı araba harita oldu Çizmedik tek yeri motoru kaldı Sayende ustalar maaşı böldü Kırıyor sinyali farı Yusuf’um Görseniz nasılda masum suratı Sabreden zahmetsiz geçer sıratı Bağlamam yavrunun şanlı kıratı Koştukça titretir yeri Yusuf’um Geçenler kayboldu ikindi vakti Anamın feryadı sokağı yıktı Meğerse saklanmış dolaptan çıktı Anama acısan bari Yusuf’um Herkesi uyutur en sona yatar Eline geçeni balkondan atar Kırsada döksede demiyor yeter Çok fazla ziyankar biri Yusuf’um Vicdanı sızlamaz sanarsın Ceyar Huysuzluk dalında yirmi dört ayar Bir günde üç defa elbise giyer Üstünden eksilmez kiri Yusuf’um Osman ÇAKIR |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar ELLİSEKİZ'e Teşekkür Ediyor... |
31.03.2013, 16:10 | #18076 | |
Yiğido
Sedat Yıldırım Şuan
|
Alıntı:
Sivas'a geldiğim zaman sizi arayacağım İnşaAllah...
07.04.2013, 06:35 | #18077 |
Tecrübeli Yiğido
ELLİSEKİZ Şuan
|
OLMAZ
Aşıklık yürekte çağlayan seldir Eline aldığın saz ile olmaz Kabaran nefsine haddini bildir Dildeki kuru bir söz ile olmaz İnsanı ayırma sağ ile solda Yılmadan devam et dos doğru yolda Hileyle kazanma kaybeden olda Haksız bir başarı haz ile olmaz Herşeyden önemli memleket ülke Meyletme makama şöhrete mülke Tevazu olmalı yegane ilke Kasılıp verdiğin poz ile olmaz Kem işler adamın toyundan gelir Asalet insanın soyundan gelir Güzellik kavramı huyundan gelir Hilal kaş sürmeli göz ile olmaz Daima haramsız kaynasın aşın Vazifen düzgün yap ağrımaz başın Mutlaka hakkını veresin beş'in Huzurda kararan yüz ile olmaz Osman ÇAKIR |
07.04.2013, 10:10 | #18078 | |
Usta Yiğido
OSMAN ECE Şuan
Son Aktivite: 21.01.2018 15:36
Tecrübe Puanı: 3327
|
Alıntı:
doğuya batıya karışmış donu ayırmadan dört mefsimi tanı bütün yıl bir yaz ile olmaz emeğine sağlık osman üstad tam bir nasıhat olmuş hoş görüne sığınarak bir dörtlükte ben ilave ettim emeğine sağlık kutluyorum |
|
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı OSMAN ECE'e Teşekkür Ediyor... |
07.04.2013, 23:08 | #18079 |
Yiğido
Sedat Yıldırım Şuan
|
YANMASIN GARDAŞ Ayrımcılık bölünmeyi getirir. Bölünmeler ülkeleri bitirir. Sonra namus,şeref,onur yitirir. Gaflete düşenler yok olur Gardaş. Etraf fitne fesat ficürle dolu. Her birinin ayrı yönlerde yolu. Bazen sağda bazen soldadır kolu. Dikkat et kurtlara yem olma gardaş. Kürt Laz Çerkez Gürcü olsun farketmez. Mizan terazide bunlar istenmez. Amelinden başka bir şey beklenmez. Önce insan insan,olmalı gardaş. İnsanı hor görmek insanlık değil. Ayrılık yoluna verme hiç meyil. Adalet önünde saygıyla eğil. Bu eğilme seni,küçültmez gardaş. Vatan birdir Bayrak birdir biz biriz. İnanç aynı taptığımız Rab'bimiz. Sevgi ortak lisan,tek bir dilimiz. Fitne olanlara koz verme gardaş. Bağda gülü bırakıp,çıkma sen dağa. İncitip atanı düşme tuzağa. Acımazlar sana,gitme uzağa. Anaların bağrı yanmasın gardaş. Bırak dağı ovalar seni bekler. Şahit olur tövbene tüm melekler. Yetim kalmasın kundakta bebekler. Vicdan aynasını kirletme gardaş. Bu Türkiye hepimizin bizlerin gardaş. SEDAT YILDIRIM
14.04.2013, 20:38 | #18080 |
Tecrübeli Yiğido
ELLİSEKİZ Şuan
|
TERKEYLE GÖNLÜMÜ
Usanıp bıkmışım yalanlarından Terkeyle gönlümü işin yok artık Yoruldum kalleşçe planlarından ___Gözümde tek damla yaşın yok artık ___Terkeyle gönlümü işin yok artık Nasılda aldanıp sana kanmışım Derdine katlanıp boşa yanmışım Hayale inanıp gerçek sanmışım ___O tatlı uykumda düşün yok artık ___Terkeyle gönlümü işin yok artık Arsızla densizle edep yarıştır Tınlamam alemle oyna kırıştır Hiddetlen git ele surat buruştur ___Nedensiz çatılan kaşın yok artık ___Terkeyle gönlümü işin yok artık Devası olsanda sürmem yarama Çevirdin aşkımı garip drama Yüzüne okkalı tükrük var ama ___Karşımda dik duran başın yok artık ___Terkeyle gönlümü işin yok artık Mevsimdin baharım yazımdın benim Saklardım içimde gizimdin benim Yürekte en tatlı sızımdın benim ___Diyordum dünyada eşin yok artık ___Terkeyle gönlümü işin yok artık Osman ÇAKIR |
Konuyu Toplam 31 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 31 Misafir) | |
|
|