|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |
Anketimiz: Türkiye'de Şu anda Kriz Var mı? | |||
Evet Kriz Var | 84 | 63,16% | |
Hayır Yoktur | 49 | 36,84% | |
Katılımcı sayısı: 133. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
14.12.2008, 16:34 | #181 | |
Usta Yiğido
LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1284
|
Cevap: Ülkemizde Kriz Var Mı ?
Alıntı:
Ne yani doğalgaz kömürden ucuz diye ,kömürün fiyatına gelene kadar zam yapmak mübahtır mı diyorsun? 1 yıl öncesine kadar evime iki ayda bir 40-50 ytl elektrik geliyordu.Şimdi ayda bir fatura geliyor ve 50 ytl'den aşağı faturam gelmiyor.Geçen seneden bu yana benim evimde değişen hiç bir şey yok.EEE o zaman elektriğe yüzde yüz zam gelmiş demek ki. Kriz yok demek saçmalıktır.Ameraika'nın fırtınavari etkilendiği krizden Türkiye gibi ekonomisi dışa bağımlı bir ülkenin etkilenmediğini söylemek son derece komiktir.
14.12.2008, 16:39 | #182 | |
Usta Yiğido
LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1284
|
Alıntı:
Okul elektrik parasını öder ama velilerden para isteyerek. Bilgisayarsız okul bir dünya var günümüzde.Olanlar da zaten Allah'a emanet.
14.12.2008, 17:28 | #183 |
Tecrübeli Yiğido
haticeözlü Şuan
Son Aktivite: 24.06.2011 08:59
Tecrübe Puanı: 627
|
seva bence istatiki bilgilere dayanarak konuşuyor.bense sürekli hayatımdan örnekler verdim.hala yok o niye öyleymiş yok bu niye böyleymiş.uzattıkça uzattı.seva sen hiç markete gidiyomusun?alış-veriş yapıyomusun.bana pek yapıyomuşun gibi gelmedi de.arif bey 50 ytl yle 2 şer kilo bişey alamıyoruz diyo sen kilosu 25 ytl ye ne var diyosun.işine geldiği gibi yazıp işine geldiği gibi okuyosun galiba.ben dün markete gittim akşam yemeği ve kahvaltı için bişeyler aldım 48 ytl ödedim.yarın için tekrar alış-veriş yapmam gerekecek.
çocuk okutmadığında belli.sana önerim ilkokul kitaplarından birini al ve bi göz gezdir.belki o zaman niye yardımcı kitap alındığını anlarsın.sen daha çok gençsin.beni anlamanı beklemiyorum.inş.sen evlenip çoluk çocuk sahibi olana kadar ekonomimiz düzelir.çok daha iyi şartlarda bir hayat yaşar ve yaşatırsın. şunuda eklemek istiyorum.ben bu hükümete karşı değilim.ben de bu hükümete oy verdim.ama tekrar verecekmiyim bilmiyorum.
14.12.2008, 18:24 | #184 |
Yasaklı
dark_yamtar58 Şuan
Son Aktivite: 23.12.2009 15:39
Tecrübe Puanı: 0
|
Seva nederse o dur ya neden aykırı yazılar yazıyorsunuz ki.Konuş seva ölümüne yanındayız.
|
14.12.2008, 18:43 | #185 |
Tecrübeli Yiğido
haticeözlü Şuan
|
KEŞKE HERŞEY SEVA'NIN DEDİĞİ GİBİ OLSA!!!!!AMA MALESEF DEĞİL!!!!
14.12.2008, 19:01 | #186 |
Yiğido
Nazligül Şuan
Son Aktivite: 22.04.2009 11:10
Tecrübe Puanı: 720
|
Hatice hanim merak ediyorum, krizden dolayi her yeni aya borclu girdiginiz söylüyorsunuz. Tabiki haklisiniz cocuk okutmak kolay degil, kiranizda aslinda o kadar cok olmamasina ragmen yinede ister istemez bir yerlerden para cikmak zorunda kaliyor. Yani faturalar, veya bir kac gün sonrasi herhangi birseyi 1 liraya alabileceginiz bugün cok ihtiyaciniz oldugundan dolayi 5 liraya almak zorunda kaldiginiz gibi gibi seyler.
Kendi hayatinizdanda bir örnek verdiginiz icin tesekkür ederim. Krizin 10 senedir var oldugunu sayarsak, ve sizin bu borclariniza her ay 50 YTL borcunuzun üzerine eklendigini düsünürsek, ve hatta bu 10 sene krizi 5 seneye indirirsek sizin icin su kadar borcunuz olmasi gerekir simdi galiba? 5 x 12 = 60 60 x 50 = 3000 YTL Yani suanda sizin en az 3000 YTL borcunuz olmasi gerekir. Allah yardimciniz olsun, bu krizde bu borcu ödemek cok zor. Bakin beyler bayanlar kriz yok demiyorum. Türkiyedeki senelerdir olan krizi düzelime dogru giderken, Dünya Krizi vuruyor. Ister istemez bundan Türkiye yeniden etkilenecek. Kriz herhalde tutupda, bunca yildir ben Türkiye ile ugrasdim bugünden itibaren bütün dünya ile ugrasip Türkiye ile ugrasmiyacagim, diyecegini beklemiyorsunuz herhalde .
Hatirlanmak gönül dagindaki Gül kadar güzelse Unutulmak hüzün dagindaki diken kadar acidir. Konu Nazligül tarafından (14.12.2008 Saat 19:15 ) değiştirilmiştir.. |
14.12.2008, 19:12 | #187 | |
Usta Yiğido
seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2174
|
Alıntı:
Eelektrik faturaları yine iki ayda bir geliyor ne kadar harcarsan okadar ödüyorsun şimdi değiştimi kömür faturaları size her aymı gelmeye başladı Kriz yok saçmalığına ben devam ediyorum sizde kriz var saçmalığına devam edin ben kriz yok dediğim için kriz yok olmaz siz kriz var dediğiniz için kriz var olmaz takmayın saçmalıklara devam edin Türkiye ekonomisi dışa bağımlı da ddiğer ülkelerin ekonomileri içe mi bağlı saçmalıklara devam edin üzerinede komiklik ekleyin iyi gider Türkiye de kriz yoktur Türkiye de kriz tellallığı vardır Kriz bahanesi ile işçileri işten çıkaranlar var kriz bahanesi ile devletten ne koparırız var saçmalık ve komikliklere devam edin Nekdar meraklsınız Türkiye dışa bağımlı Türkiye nagımsız değil Türkiye yi başkaları yönetiyor devam komiklik ve saçmalıklara
14.12.2008, 19:14 | #188 |
Yasaklı
dark_yamtar58 Şuan
Son Aktivite: 23.12.2009 15:39
Tecrübe Puanı: 0
|
ÇİMSA
Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş, Eskişehir fabrikasında ikinci üretim hattında 2 Ocak 2009 tarihine kadar üretime ara verdiğini duyurdu. Çimsa’dan Borsaya yapılan açıklamada, klinker stoklarını azaltmak amacıyla, şirketin Eskişehir Çimento fabrikasındaki mevcut iki üretim hattından ikinci üretim hattındaki üretim faaliyetlerinin 2 Ocak 2009 tarihine kadar geçici olarak durdurulduğu bildirildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Duruş, şirketimizin sürekliliğini etkileyecek bir duruş olmamakla birlikte, durdurulan hattın şirketin şirketimiz günlük üretimi içindeki payı yüzde 16 oranında olup, bugünkü piyasa şartlarına göre satışlara etkisi yoktur. Stoklar makul seviyeye düştüğünde üretim yeniden başlayacaktır." AKSU İPLİK Aksu İplik Dokuma ve Boya Apre Fabrikaları T.A.Ş, iplik üretimini yıl sonunda durduracak. Aksu İplik’ten Borsaya gönderilen yazıda, yönetim kurulunca, yaşanmakta olan küresel krizle birlikte, şirketin operasyonel ve mali verimliliğini artırmak amacıyla ana faaliyet alanı olan kumaş üretimine ağırlık verilmesine ve satış ipliği işletmelerindeki faaliyetlerinin 31 Aralık 2008 tarihi itibariyle ile tamamen durdurulmasına karar verildiği kaydedildi. Açıklamada, üretimin durdurulduğu bölümde çalışan işçilerin iş akitlerinin, iş kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde feshedilmesine ve toplu işçi çıkarma konusundaki tüm yasal bildirim yükümlülüklerinin ilgili makamlar nezdinde yerine getirilmesine oy birliği ile karar verildiği bildirildi. TOROS TARIM Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. bazı tesislerinde üretime ara verdi. Tekfen Holding’ten Borsa’ya yapılan açıklamada, Türkiye’de mevsimsel nedenlerden ve finansal krizin etkilerinden dolayı sonbahar gübrelerine olan talebin azalması sebebiyle, bağlı ortaklıklarından Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin sonbahar gübrelerine yönelik üretim yapan Ceyhan/Adana ve Samsun tesislerinde üretimin geçici bir süreyle durdurulduğu belirtildi. Açıklamada, ilkbahar gübrelerine yönelik üretim yapan Mersin tesislerinde ise üretimin devam edeceği bildirildi. VİKİNG KAĞIT’IN PERSONEL SAYISI YÜZDE 10 AZALDI Viking Kağıt ve Selüloz A.Ş’nin personel sayısının yüzde 10 oranında azaldığı bildirildi. Viking Kağıt’tan Borsaya |
14.12.2008, 19:21 | #189 | |
Usta Yiğido
seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2174
|
Alıntı:
Devletin okulun elektrik parasını ödemeye gücü yokmu da veliden para ister Bir dünya okullardan hangi okullar varsa isimlerini yazabilirmisiniz.
14.12.2008, 19:21 | #190 |
Tecrübeli Yiğido
haticeözlü Şuan
|
NAZLIGÜL YORUMUN İÇİN BENDE TEŞEKKÜR EDERİM.AMA YANLIŞ HESAP BAĞDATTAN DÖNER MİSALİ SENİN HESAPLADIĞIN GİBİ 3000YTL.BORCUM YOK (ALLAHIMA ŞÜKÜRLER OLSUN).BENİM BİR DAHAKİ AYA DEVREDEN BORCUM GENEL DE KREDİ KARTLARIM OLUYO.BAZI AY HEPSİNİ ÖDEYEBİLİYORUM BAZI AY ÖDEYEMİYORUM.ÖYLE AŞIRI HARCAMALARDA YAPMIYORUM.YANLIŞ ANLAŞILMASIN.EVİN MUTFAK MASRAFLARI,TEMİZLİK MASRAFLARI,BAZEN GİYİM GİBİ....ESKİDEN BİR KİŞİNİN GELİRİYLE BİR EV GEÇİNİYODU.ŞİMDİ BU MAALESEF MÜMKÜN DEĞİL..BEN DE HERKES GİBİ KAZANDIĞIM PARAMLA GÜZEL YAŞAMAK İSTİYORUM.ÇOCUKLARIMIN HER İSTEDİĞİNİ ALMAK İSTİYORUM.AMA ALAMIYORUM.VE BUNUN EKSİKLİĞİNİ SON ZAMANLARDA DAHA DA ÇOK HİSSEDİYORUM.E BUDA BENİ ÜZÜYO.E BUNUN ÜSTÜNE KRİZ YOK KRİZ TELLALLIĞI VAR DENİNCE BEN DE SIKINTILARIMI DİLE GETİRDİM.
ZATEN VAR OLAN KRİZİ GLOBAL KRİZLE DAHA DA FAZLA HİSSETTİĞİMİ SİZLERLE PAYLAŞTIM O KADAR.
|