Warnung: Illegal string offset 'type' in [path]/includes/class_postbit.php(293) : eval()'d code (Zeile 153)
Ülkemizde Kriz Var Mı ? - Sayfa 19 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Anketimiz: Türkiye'de Şu anda Kriz Var mı?
Evet Kriz Var 84 63,16%
Hayır Yoktur 49 36,84%
Katılımcı sayısı: 133. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Seçenekler Arama Stil
Alt 14.12.2008, 16:34   #181
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1284 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Ülkemizde Kriz Var Mı ?

Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
10 metreküp dogalgaz X 1,07 dogal gaz fiyatı = 10.7 olmaz mı yoksa benmi yanlış hesap ettim
Dogalgaza zam gelmedi de demedim
Dogalgaz kullanmıyan ailelere düşün pişirme ve banyo için ayda iki tüp 90 YTL
birde yakacak ekle 85 YTL toplam 175 YTL odun kömür çektiğide cabası dogalgaz kullannalarmı avantajlı kullanmayanlarmı verileri de resmi sitelerden alırsanız daha iyi olur gazetecilerin uydurma haberlerine mahkum olmazsınız.
Sivas da akrabalarım var pişirme ve banyo için aylık 10 ila 15 YTL arasında dogalgaz ödüyorlar biz ise ayda hadi pişirme ve banyoya bir tüp diyelim 45 YTL ödüyoruz.
Keşke bizim ülkemizdede dogalgaz çıksada vatandaşlar ücretsiz kullansa kim istemezki

Ne yani doğalgaz kömürden ucuz diye ,kömürün fiyatına gelene kadar zam yapmak mübahtır mı diyorsun?

1 yıl öncesine kadar evime iki ayda bir 40-50 ytl elektrik geliyordu.Şimdi ayda bir fatura geliyor ve 50 ytl'den aşağı faturam gelmiyor.Geçen seneden bu yana benim evimde değişen hiç bir şey yok.EEE o zaman elektriğe yüzde yüz zam gelmiş demek ki.
Kriz yok demek saçmalıktır.Ameraika'nın fırtınavari etkilendiği krizden Türkiye gibi ekonomisi dışa bağımlı bir ülkenin etkilenmediğini söylemek son derece komiktir.
Alt 14.12.2008, 16:39   #182
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1284 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Allah yardımcınız olsun
Borç Yigidin Kamçısıdır
Okullar neden yardımcı kitap ister
Okullar neden Elektrik Telefon Su paralarını ödemez
Bilgisayarsız okulda mı varmış şu günümüzde
Okullara ödenek göndermezmi bu devlet
Allah yardımcınız olsun
Kitap isterler zira Meb'in kitapları içi boş.Çocuğa ve öğretmene faydası yok hiç bir şekilde.
Okul elektrik parasını öder ama velilerden para isteyerek.
Bilgisayarsız okul bir dünya var günümüzde.Olanlar da zaten Allah'a emanet.
Alt 14.12.2008, 17:28   #183
haticeözlü
Tecrübeli Yiğido

haticeözlü - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

haticeözlü Şuan haticeözlü isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 24.06.2011 08:59

Tecrübe Puanı: 627 haticeözlü FAZLA SÖZE GEREK YOKhaticeözlü FAZLA SÖZE GEREK YOK

seva bence istatiki bilgilere dayanarak konuşuyor.bense sürekli hayatımdan örnekler verdim.hala yok o niye öyleymiş yok bu niye böyleymiş.uzattıkça uzattı.seva sen hiç markete gidiyomusun?alış-veriş yapıyomusun.bana pek yapıyomuşun gibi gelmedi de.arif bey 50 ytl yle 2 şer kilo bişey alamıyoruz diyo sen kilosu 25 ytl ye ne var diyosun.işine geldiği gibi yazıp işine geldiği gibi okuyosun galiba.ben dün markete gittim akşam yemeği ve kahvaltı için bişeyler aldım 48 ytl ödedim.yarın için tekrar alış-veriş yapmam gerekecek.

çocuk okutmadığında belli.sana önerim ilkokul kitaplarından birini al ve bi göz gezdir.belki o zaman niye yardımcı kitap alındığını anlarsın.sen daha çok gençsin.beni anlamanı beklemiyorum.inş.sen evlenip çoluk çocuk sahibi olana kadar ekonomimiz düzelir.çok daha iyi şartlarda bir hayat yaşar ve yaşatırsın.

şunuda eklemek istiyorum.ben bu hükümete karşı değilim.ben de bu hükümete oy verdim.ama tekrar verecekmiyim bilmiyorum.
Alt 14.12.2008, 18:24   #184
dark_yamtar58
Yasaklı
NO AVATAR

dark_yamtar58 Şuan dark_yamtar58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.12.2009 15:39
3D Car Driver Champion! Ancient Battle Champion! Basketball Rally Champion! BMX Stunts Champion! Clay Pigeon Shooter Champion! Counter-Strike Champion! Early Man Wars Champion! Ice Racer Champion! Lord Cannonball 2 Champion! Roulette Champion! Yeti Sports 9 - Final Spit Champion!
Tecrübe Puanı: 0 dark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblick

Seva nederse o dur ya neden aykırı yazılar yazıyorsunuz ki.Konuş seva ölümüne yanındayız.
dark_yamtar58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.12.2008, 18:43   #185
haticeözlü
Tecrübeli Yiğido

Tecrübe Puanı: 627 haticeözlü FAZLA SÖZE GEREK YOKhaticeözlü FAZLA SÖZE GEREK YOK

KEŞKE HERŞEY SEVA'NIN DEDİĞİ GİBİ OLSA!!!!!AMA MALESEF DEĞİL!!!!
Alt 14.12.2008, 19:01   #186
Nazligül
Yiğido

Nazligül - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nazligül Şuan Nazligül isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.04.2009 11:10

Tecrübe Puanı: 720 Nazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Hatice hanim merak ediyorum, krizden dolayi her yeni aya borclu girdiginiz söylüyorsunuz. Tabiki haklisiniz cocuk okutmak kolay degil, kiranizda aslinda o kadar cok olmamasina ragmen yinede ister istemez bir yerlerden para cikmak zorunda kaliyor. Yani faturalar, veya bir kac gün sonrasi herhangi birseyi 1 liraya alabileceginiz bugün cok ihtiyaciniz oldugundan dolayi 5 liraya almak zorunda kaldiginiz gibi gibi seyler.
Kendi hayatinizdanda bir örnek verdiginiz icin tesekkür ederim. Krizin 10 senedir var oldugunu sayarsak, ve sizin bu borclariniza her ay 50 YTL borcunuzun üzerine eklendigini düsünürsek, ve hatta bu 10 sene krizi 5 seneye indirirsek sizin icin su kadar borcunuz olmasi gerekir simdi galiba?

5 x 12 = 60
60 x 50 = 3000 YTL

Yani suanda sizin en az 3000 YTL borcunuz olmasi gerekir. Allah yardimciniz olsun, bu krizde bu borcu ödemek cok zor.

Bakin beyler bayanlar kriz yok demiyorum. Türkiyedeki senelerdir olan krizi düzelime dogru giderken, Dünya Krizi vuruyor. Ister istemez bundan Türkiye yeniden etkilenecek.
Kriz herhalde tutupda, bunca yildir ben Türkiye ile ugrasdim bugünden itibaren bütün dünya ile ugrasip Türkiye ile ugrasmiyacagim, diyecegini beklemiyorsunuz herhalde .

Hatirlanmak gönül dagindaki Gül kadar güzelse
Unutulmak hüzün dagindaki diken kadar acidir.

Konu Nazligül tarafından (14.12.2008 Saat 19:15 ) değiştirilmiştir..
Nazligül isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 14.12.2008, 19:12   #187
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51

Tecrübe Puanı: 2174 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
Yiğiter Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

Ne yani doğalgaz kömürden ucuz diye ,kömürün fiyatına gelene kadar zam yapmak mübahtır mı diyorsun?

1 yıl öncesine kadar evime iki ayda bir 40-50 ytl elektrik geliyordu.Şimdi ayda bir fatura geliyor ve 50 ytl'den aşağı faturam gelmiyor.Geçen seneden bu yana benim evimde değişen hiç bir şey yok.EEE o zaman elektriğe yüzde yüz zam gelmiş demek ki.
Kriz yok demek saçmalıktır.Ameraika'nın fırtınavari etkilendiği krizden Türkiye gibi ekonomisi dışa bağımlı bir ülkenin etkilenmediğini söylemek son derece komiktir.
Yaptıgınız hesap yanlış diye yazdım kömürün fiyatı ile ilgisi yok sonra niye zam yapılsın ki klim ister zam yapmayı ki
Eelektrik faturaları yine iki ayda bir geliyor ne kadar harcarsan okadar ödüyorsun şimdi değiştimi kömür faturaları size her aymı gelmeye başladı
Kriz yok saçmalığına ben devam ediyorum sizde kriz var saçmalığına devam edin ben kriz yok dediğim için kriz yok olmaz siz kriz var dediğiniz için kriz var olmaz takmayın saçmalıklara devam edin
Türkiye ekonomisi dışa bağımlı da ddiğer ülkelerin ekonomileri içe mi bağlı saçmalıklara devam edin üzerinede komiklik ekleyin iyi gider
Türkiye de kriz yoktur Türkiye de kriz tellallığı vardır Kriz bahanesi ile işçileri işten çıkaranlar var kriz bahanesi ile devletten ne koparırız var saçmalık ve komikliklere devam edin
Nekdar meraklsınız Türkiye dışa bağımlı Türkiye nagımsız değil Türkiye yi başkaları yönetiyor devam komiklik ve saçmalıklara

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 14.12.2008, 19:14   #188
dark_yamtar58
Yasaklı
NO AVATAR

dark_yamtar58 Şuan dark_yamtar58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.12.2009 15:39
3D Car Driver Champion! Ancient Battle Champion! Basketball Rally Champion! BMX Stunts Champion! Clay Pigeon Shooter Champion! Counter-Strike Champion! Early Man Wars Champion! Ice Racer Champion! Lord Cannonball 2 Champion! Roulette Champion! Yeti Sports 9 - Final Spit Champion!
Tecrübe Puanı: 0 dark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblick

ÇİMSA
Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş, Eskişehir fabrikasında ikinci üretim hattında 2 Ocak 2009 tarihine kadar üretime ara verdiğini duyurdu.

Çimsa’dan Borsaya yapılan açıklamada, klinker stoklarını azaltmak amacıyla, şirketin Eskişehir Çimento fabrikasındaki mevcut iki üretim hattından ikinci üretim hattındaki üretim faaliyetlerinin 2 Ocak 2009 tarihine kadar geçici olarak durdurulduğu bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Duruş, şirketimizin sürekliliğini etkileyecek bir duruş olmamakla birlikte, durdurulan hattın şirketin şirketimiz günlük üretimi içindeki payı yüzde 16 oranında olup, bugünkü piyasa şartlarına göre satışlara etkisi yoktur. Stoklar makul seviyeye düştüğünde üretim yeniden başlayacaktır."

AKSU İPLİK
Aksu İplik Dokuma ve Boya Apre Fabrikaları T.A.Ş, iplik üretimini yıl sonunda durduracak. Aksu İplik’ten Borsaya gönderilen yazıda, yönetim kurulunca, yaşanmakta olan küresel krizle birlikte, şirketin operasyonel ve mali verimliliğini artırmak amacıyla ana faaliyet alanı olan kumaş üretimine ağırlık verilmesine ve satış ipliği işletmelerindeki faaliyetlerinin 31 Aralık 2008 tarihi itibariyle ile tamamen durdurulmasına karar verildiği kaydedildi. Açıklamada, üretimin durdurulduğu bölümde çalışan işçilerin iş akitlerinin, iş kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde feshedilmesine ve toplu işçi çıkarma konusundaki tüm yasal bildirim yükümlülüklerinin ilgili makamlar nezdinde yerine getirilmesine oy birliği ile karar verildiği bildirildi.

TOROS TARIM
Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. bazı tesislerinde üretime ara verdi.

Tekfen Holding’ten Borsa’ya yapılan açıklamada, Türkiye’de mevsimsel nedenlerden ve finansal krizin etkilerinden dolayı sonbahar gübrelerine olan talebin azalması sebebiyle, bağlı ortaklıklarından Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin sonbahar gübrelerine yönelik üretim yapan Ceyhan/Adana ve Samsun tesislerinde üretimin geçici bir süreyle durdurulduğu belirtildi.
Açıklamada, ilkbahar gübrelerine yönelik üretim yapan Mersin tesislerinde ise üretimin devam edeceği bildirildi.

VİKİNG KAĞIT’IN PERSONEL SAYISI YÜZDE 10 AZALDI
Viking Kağıt ve Selüloz A.Ş’nin personel sayısının yüzde 10 oranında azaldığı bildirildi. Viking Kağıt’tan Borsaya
dark_yamtar58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.12.2008, 19:21   #189
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51

Tecrübe Puanı: 2174 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
Yiğiter Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Kitap isterler zira Meb'in kitapları içi boş.Çocuğa ve öğretmene faydası yok hiç bir şekilde.
Okul elektrik parasını öder ama velilerden para isteyerek.
Bilgisayarsız okul bir dünya var günümüzde.Olanlar da zaten Allah'a emanet.
Kitaplara baktım içerisinde yazılar vardı boş da değildi yazılar resimler testler birşeyler yazıyordu.
Devletin okulun elektrik parasını ödemeye gücü yokmu da veliden para ister
Bir dünya okullardan hangi okullar varsa isimlerini yazabilirmisiniz.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 14.12.2008, 19:21   #190
haticeözlü
Tecrübeli Yiğido

NAZLIGÜL YORUMUN İÇİN BENDE TEŞEKKÜR EDERİM.AMA YANLIŞ HESAP BAĞDATTAN DÖNER MİSALİ SENİN HESAPLADIĞIN GİBİ 3000YTL.BORCUM YOK (ALLAHIMA ŞÜKÜRLER OLSUN).BENİM BİR DAHAKİ AYA DEVREDEN BORCUM GENEL DE KREDİ KARTLARIM OLUYO.BAZI AY HEPSİNİ ÖDEYEBİLİYORUM BAZI AY ÖDEYEMİYORUM.ÖYLE AŞIRI HARCAMALARDA YAPMIYORUM.YANLIŞ ANLAŞILMASIN.EVİN MUTFAK MASRAFLARI,TEMİZLİK MASRAFLARI,BAZEN GİYİM GİBİ....ESKİDEN BİR KİŞİNİN GELİRİYLE BİR EV GEÇİNİYODU.ŞİMDİ BU MAALESEF MÜMKÜN DEĞİL..BEN DE HERKES GİBİ KAZANDIĞIM PARAMLA GÜZEL YAŞAMAK İSTİYORUM.ÇOCUKLARIMIN HER İSTEDİĞİNİ ALMAK İSTİYORUM.AMA ALAMIYORUM.VE BUNUN EKSİKLİĞİNİ SON ZAMANLARDA DAHA DA ÇOK HİSSEDİYORUM.E BUDA BENİ ÜZÜYO.E BUNUN ÜSTÜNE KRİZ YOK KRİZ TELLALLIĞI VAR DENİNCE BEN DE SIKINTILARIMI DİLE GETİRDİM.
ZATEN VAR OLAN KRİZİ GLOBAL KRİZLE DAHA DA FAZLA HİSSETTİĞİMİ SİZLERLE PAYLAŞTIM O KADAR.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)