01.12.2009, 01:03 | #11 |
Usta Yiğido
Glock23 Şuan
Son Aktivite: 05.01.2013 09:20
Tecrübe Puanı: 748
|
Cevap: Almanyada da Minare Yapilmasi Yasaklansin mi?
Insanlarin en buyuk hakki degimi ozgurce ibadet edebilmesi inanclarina gore. Bu Ulkeler geri gelince Turkiyeyi ve Turkiyenin nasil Insan haklarini cignedigini bas bas bagiriyorlar. Isvicrenin, Avusturyanin yada Almanyaninin anayasalarini bilmiyorum ama bildigim sey bu Ulkelerin Demokratik ulke olarak kedilerini tanimlamalari. Demokraside Din,Dil ve Dusunce ve bunlari uygulama ozgurlugu diye bir sey var. Bekleyelim bakalim Almanya'yi ama orada biraz zor olur gibime geliyor.
Otuken hemserimin yazisidan sonra Su soruyuda kendime sormaktan geri kalamadim....... Sivas'in icine bir, iki kilise yapilmaya kalkisilsa( Hiristiyan nufusunun oldugunu dusunerek) acaba hosgoruyle karsilanirmiydi yoksa millet ayaga kalkip yollarami duserdi?
01.12.2009, 01:10 | #12 | |
Tecrübeli Yiğido
can99 Şuan
Son Aktivite: 16.08.2010 21:01
Tecrübe Puanı: 617
|
Alıntı:
şöylede bir durum var illada minare olucak diye bi durum yok minaresi olmayan camilerde var veya sembolik ve metalden ufak bi sekilde yapılmış minareler var. minare olmayısı ibadete engel degildir. şuanda bumu mesele denilebilir baska isleri gücleri yokmu ama onlarında gözünden bakmak gerek elbette. |
|
01.12.2009, 05:17 | #13 |
Yasaklı
ömer yalcin Şuan
Son Aktivite: 21.05.2010 18:13
Tecrübe Puanı: 0
|
biz baska dinlere hos görüyle bakarsak ,diger dinlerde bize hos görülü olur
|
01.12.2009, 09:09 | #14 |
Yiğido
Naksidamlasi Şuan
Son Aktivite: 14.01.2013 11:50
Tecrübe Puanı: 592
|
Bu aslinda minare meselesi degil,almanyada veya avrupada yasayan müslüman özelliklede türk müslümanlarin özgürlügüne baski yapilmamasi,almanyada zaten toplasan 5 i gecmez belkide minareli cami,onlarda türkiyedeki gibi disariya okunmuyor ezanlar..ben sahsen minareli cami görmedim,ama duydum var oldugunu.. Bugün camilerin binalarina karisan iki gün sonra inacimiza el atarlar.. Almanyadaki Türkler olmasaydi almanyanin ekonomisi coktan cökmüstü,o yüzden onlar bizim inacimiza veya kültürümüze saygi duymak zorundalar! Ciddi bir anket ona göre oylama yapilsin veya aksi yönde tesir olacaksa kaldirilsin konu.. |
01.12.2009, 15:15 | #15 |
Usta Yiğido
Siyahnur Şuan
Son Aktivite: 15.09.2013 01:22
Tecrübe Puanı: 777
|
Cogu istemiyor; normal...---> islamofobiya Elhamdulillah bizim burda (kücük biyer) minareli camii´miz var...en koyu hristiyanlarin ysadigi biyer. Yapilirken, tek sartlari kiliseden uzun olmamasiydi... bunada sükür Minareler oralarda müslümanlarin oldugunu gösteren bi sembol, ama bence cook büyütelecek bi mesele degil, bize her yer mescid, minareli, minaresiz farketmez.
01.12.2009, 15:25 | #16 |
Moderator
Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
|
Eğer bir insan ibadet yapmak isterse taşın üzerinde bile namaz kılabilir. İbadet etmesine hiç birşey mani değildir.
Bu minare ve ezan sesi meselesine gelince, izin çıkar çıkmaz ayrı bir konu çıkmasada kimseye kızmaya öfkelenmeye hakkımız olmadığını düşünüyorum. Mesela ben bulunduğum bir şehirde yada mahallede hiristiyanlar yaşıyor diye, bir kilise ve çan sesi duymak istemem. İyneyi kendimize çuvaldızıda başkasına batırmalıyız derim.
01.12.2009, 16:07 | #17 |
Usta Yiğido
goramaz Şuan
Son Aktivite: 14.09.2024 15:55
Tecrübe Puanı: 1329
|
sen onların dinine girmediğin sürece ne yahudiler senden hoşnut kalır ne de hristiyanlar memnun olur bakara suresi 120 . ayet
minaremizin yapılması hristiayının elinde.hoşgörü bekleyenlerden değilim. Cemati oluşturalım minare zaten gelir..
01.12.2009, 18:56 | #18 |
Usta Yiğido
barikat58 Şuan
Son Aktivite: 06.04.2016 18:19
Tecrübe Puanı: 2197
|
evet %34
hayır %66 Benim anlamadığım koskoca hükümet bir karar alırken bu anketemi bakacak |
01.12.2009, 19:14 | #19 |
Usta Yiğido
betüs58 Şuan
Son Aktivite: 10.02.2010 22:07
Tecrübe Puanı: 806
|
tabi asil burda yasayinca insan daha duygusal yaklasio tabi ki bu konuya..mesela siz tamm hepiniz icin konusmuorum ama ha minarede olmaasa aman cnaim evlerinde kilsinlar namazlarini diyebilirisniz belkii...bi kac öle yorum okudum üzüldümm cünkü...ama biz bizim burda neyimiz varkii biide camiimiz minaremiz olmasa iyce kaderimize terkedilcez yhane...ayrioca herseye musammaha gösteremeyiz bugün minaremizi yikan yarin camiimizi yikar...
02.12.2009, 08:20 | #20 |
Usta Yiğido
Sivaslisandy-58 Şuan
Son Aktivite: 11.04.2011 23:11
Tecrübe Puanı: 1432
|
BUNDAN IKI GÜN ÖNCE SALZBURG`UN EN ÖNEMLI ZATELERINDEN BIRINDE (EU)BIRLIGININ ICINDE HACLI KILISELER VE HAC ISARETLI MEZAR TASI GÖRDÜM ICINEDE HILALLI MINARE CIZMISLAR ÜZERINEDE KOCAMAN BIR KIRMIZI CAPRAZ CIZGI,ACIKLAMASI ISE COK KOLAYDI (HIRISTIYAN BIRLIGININ ICINDE MÜSLÜMAN BIR ÜLKE ISTEMIYORUZ)
YANINA TEKRAR AYNI RESIMDEN YAPILMIS HACLI CAMI VE BIR HAC TASI ISARETI VE BUNUN YANINDA ONAYLAMA ISARETI YANI BIZ BÖYLE KALMAK ISTIYORUZ ICIMIZEDE SIZI ALMAK ISTEMIYORUZ. AVRUPA DEVLETLERINDE DEMOKRASI VAR DIYENLER YALAN SÖYLÜYORDUR ÖYLE BIR SEY YOK OLMADI ASLADA OLMAYACAK. HER AVRUPA ÜLKESINDE IKI KANUN IKI YASA ISLER BUNLAR YERLI YABANCI DIYE IKIYE AYRILIR.1.CI SINIF VATANDAS 2.SINIF DIYE. IS CAMILERE GELINCE OLSADA HOS OLMASADA BURALARDA NEDE OLSA ECNEBI ÜLKE IKINCISIDE CENAZELERIMIZ ÜLKEMIZE GIDIYOR ORDA ISLEMLER TEKRAR YAPILIYOR DINI VECIBELER YANI.BENIM ANLAMADIGIM BIRDE BURALARA CENAZELERINI GÖMENLER VAR?TELEF EDIYORLAR BÖYLESI ÜLKELERE CENAZE ASLA VE ASLA GÜVENIP KONMAMALI. ÜLKEMIZDEDE BÜTÜN KILISELERI ACIN DEDILER!? NE OLUYOR HALK VE BIZLER KARSI CIKIYORUZ CÜNKI ONLARA GÜVENMIYORUZ!CÜNKI ACTIKLARI OKULLARLA SIYONIZIM YAPIYORLAR KILISE DEVREYE GIRERSE ISLERI DAHA KOLAY ILERLETECEKLER. ONLARINDA KARSI CIKMASINI DOGAL BULUYORUM AVRUPA BIRLIGINE GIRMEYE CALISMAK BILE BIR HATA ONLAR BIZI DEGISTIRMEDIKLERI SÜRECE ALMAYACAKLAR!? NEDEN BIZLER GIRMEK ICIN DEGISIYORUZKI!? CAMILER OLSA NE OLUR OLMASA NE OLUR EMEKLILER HARIC ÖZEL BAYRAMLAR VE GÜNLER HARIC KIM DOGRU DÜZGÜN CAMIYE GIDEBILIYORKI!? ROBOT GIBI KALKIP SABAHIN KÖRÜNDE ISE GIDIYORUZ ERKEKLERDE ÖYLE BAYRAMLARDA BILE BAZEN IZINLI OLAMIYORUZ YADA CAMILER UZAK OLUYOR HER KASABAYADA CAMI YAPILAMAYACAGINA GÖRE HIDDETE GEREK GÖRMÜYORUM NEDE OYLAMAYA! BURALARDA ÖYLE PARA TOPLANDIKI CAMI YAPILACAK DIYE BIRAKIN MINAREYI CAMI BILE YAPILMADI NORMAL BIR EV SEKLINDE BINA TAHSIS EDILDI!PARALARDA CUKKA OLDU BILEMIYORUM KIM NE KADAR MÜSLÜMANIM DIYE GECINIYORDA MILLETI DOLANDIRIYOR!? YOK SÜLEYMANCI CAMISI ,YOK DIYANET CAMISI,YOK EFENDIM MILLI GÖRÜS CAMISI YOK USAKLILAR CAMISI VS.VS BURALARA HARCANACAK YATIRIMLARI ASIL TR.MILLETINI KALKINDIRMAYA VE AC BIRAKMAMAYA IS ISTIHTAMI YAPMAYA HARCASINDA MILLETIMIZE VE ÜLKEMIZE KATKIDA BULUNSUN.KIM KALKISIYORSA!?
|