|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
09.03.2010, 11:26 | #11 |
Usta Yiğido
bilgin_58 Şuan
Son Aktivite: 16.06.2019 13:06
Tecrübe Puanı: 671
|
Cevap: 10 yılda neleri kaybettik?
Bunu da bizi idare edenlere sormak lazım,
ne kadar iyi, ne kadar kötü, bunu tartışmak lazım |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı bilgin_58'e Teşekkür Ediyor... |
10.03.2010, 01:51 | #12 |
Yiğido
ozanberk2010 Şuan
Son Aktivite: 04.07.2011 01:06
Tecrübe Puanı: 544
|
Sivasın şehir olup kalkınması için önce BARIŞ denen olguyu sindirmeleri lazım. sivaslılar kendi içinde birbirlerini alevi-sunni diye yiyor sonrada bu hale neden geldik diyorlar. sivaslıların sivasa yatırım yapmamalarının birinci nedeni insanların barış,sevgi,demokrasi olgusundan uzak olmaları.kayserililer bu konuda kendilerini aştılar.onlar şehirlerini düşünen,kendi insanlarının geleceğini düşünen topluluk. ama gelin görünki sivaslılar kendi işadamlarının yatırımlarına bile karşı gelecek kadar duyarsız sorumsuzlar.neden geri kalındığını şöyle düşünün. sivas kaç yılından beri kimleri belediyebaşkanı-kimleri milletvekili seçti. ve seçerken kriterleri neydi. yıllarca hangi zihniyetle yönetildi sivas. bunu irdeleyin göreceksiniz sivasın neden bu hale geldiğini.
|
10.03.2010, 02:50 | #13 |
Yasaklı
ayten58 Şuan
Son Aktivite: 19.03.2010 21:23
Tecrübe Puanı: 0
|
bu konuda size hak veriyorum ozanberk kardeşim maalesef bizim halkımız birbirini isteyen cinsten değiller biri ileri gitmeye başlayınca hemen ayağının altına sabun koyuyoruz kayıp düşsün diye eğer baştan beri sevgi ve barış içnde birbirimizi destekleyerek yaşasaydık şimdi bizde kayseri gibi olurduk dimi.ama nerde bizde o millet.
|
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı ayten58'e Teşekkür Ediyor... |
10.03.2010, 10:57 | #14 | |
Usta Yiğido
bilgin_58 Şuan
|
Alıntı:
Evet demokrasi denilen olguyu biz insanlar oluşturmuyor muyuz? Sivas'ta Alevi-Sünni ayrımı yapan üç beş çapulcudan başkası değil, insanı önce insan olduğu sevmek kabullenmek lazım, ben sünniyim ama o kadar sevdiğim saydığım alevi arkadaşlarım varki; anlatmak mümkün değil, Veya şöyle düşünelim, bir bürokrata sen alevisin, kürtsün, lazsın,çerkezsin gibi bir soru yönetiliyor ve inançlarında ve soylarından dolayı engellemelerin olduğunu sanmıyorum, namusuyla çalışan her insan için her kapı açıktır. seçilen yöneticelere gelince; Bizler yönetici veya vekil seçmiyoruz, zoraki seçtiriliyoruz, şöyle düşünün; Bir yemeğin malzemeleri içerisine atılmış, eksik veya tamam, masamıza konmuş, bize ne düşüyor? sadece yemek, dimi? Bizlere seçtirilenlerde böyle, siyasi parti başkanları kendi kafalarına göre, kendisinin sözünden çıkmayacak, uç olmayan kişileri, her ne derse desin el kaldırıp indiren fazla birşeyden anlamayan, illede benim şehrime şu yatırımı yapmadınız, veya benim şehrimden şu kamu kuruluşu neden alıyorsunuz diyecek insanları vekil adayı yapmıyorlar, Önce bunları halletmek lazım, bizler seçim yapmıyoruz, yaptırılıyoruz, biz halk olarak bize yararlı olabilecek kişileri vekil olarak seçebiliyor muyuz? Kimi aday gösterilirse o seçiliyor, Allah versin bizim Sivas'ımızda da şöyle bir görüş var, kimi sağcı, kimi solcu, kimisi sofi, bizler aile ve akraba arasında görüşlerimiz birbirine uymuyorki? Çözüm şöyle olabilir; Halk olarak seçmek istediğimiz vekili ön seçimle seçer, meclise gönderirsek, o vekil bir sonraki seçimde seçilip seçilemeyeceğini bilmeli, memleketine ve halkına sahip çıkmalı, bizim vekillerimiz 6 tane ne yapıyorlar, salla başını al maaşını oh ne ala dünya, yiyin beyler yiyin, halkımız inim inim inlemiş umurunuzdamı? Fakirin fukaranın 20 yaşında civan gibi çocukları ölmüş umurunuzdamı? Halk yoksulluk çekmiş umurunuzda mı? Baklava çalana 36 yıl Banka soyana 6 ay |
|
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar bilgin_58'e Teşekkür Ediyor... |
10.03.2010, 16:12 | #15 | |
Yiğido
ozanberk2010 Şuan
Son Aktivite: 04.07.2011 01:06
Tecrübe Puanı: 544
|
Alıntı:
|
|
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar ozanberk2010'e Teşekkür Ediyor... |
10.03.2010, 16:38 | #16 |
Usta Yiğido
bilgin_58 Şuan
|
Ozan kardeşim, fikirlerine saygı duyarım,
Eğer yazdıklarıma dikkat ettiysen, bizler seçmiyoruz, seçtiriliyoruz diyorum, Vefa borcu diye seçtilerde ne oldu, sivas 20 yıl gerilere gitti, partisi önemli değil, bizim için sivasa yararlı olacak sivasın kalkınması içinçalışacak adam gibi adamlar olması lazım Elbette ki bizler ekmeğimizin peşindeyiz, ekmeğinde partisi olmaz, Mutlaka bu bizim zoraki seçtirildikleri insanlardan sandıkta elbette hesap soracağız,
|