06.07.2007, 04:34 | #11 |
Yeni Yiğido
merkez_reis Şuan
Son Aktivite: 28.01.2009 21:53
Tecrübe Puanı: 0
|
--->: KANGAL-Deliktaş
Köyümüzün büyük ozanlarınan Aşık ruhsati baba Yarın Köyümüzde anılacaktır..Tüm Hemşerilerimizi bekleriz
|
13.09.2007, 16:44 | #12 |
Yeni Yiğido
hektor Şuan
Son Aktivite: 09.02.2008 09:10
|
--->: KANGAL-Deliktaş
Sanırım deliktaşlı bikaç köylü burada
Köyümüzün sitesi yapım aşamasındadır ilgilenen arkadaşlar girip sayfaya bakabilirler [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] sizde mail adresi almak isterseniz isminiz@deliktas.com diye lütfen benimle irtibat kurunuz msn adresim kasim@deliktas.com |
14.11.2007, 22:08 | #14 |
Yeni Yiğido
rotasiz_fr Şuan
Son Aktivite: 14.03.2008 19:50
|
======KANGAL DELIKTAS RESIMLERI======
Konu SivasLady tarafından (15.11.2007 Saat 16:10 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
15.11.2007, 16:01 | #15 |
Usta Yiğido
altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4522
|
-->: ======KANGAL DELIKTAS RESIMLERI======
köyünüzün resimleri çok güzel cıkmış emeğine sağlık
17.11.2007, 02:05 | #16 |
Yeni Yiğido
nurettin. Şuan
Son Aktivite: 21.11.2007 00:31
|
--->: ======KANGAL DELIKTAS RESIMLERI======
katılıyorum gerçekten güzel olurdu. yinede emeği geçen herkesten ALLAH razı olsun. gençler bende merkez yeniköydenim. kangal endüstri meslek lisesinin ilk mezunlarıyız. yani 1984-1985 yılları sizin köyden çok okul arkadaşım vardı. mesala rahmetli oldu turan amcanın oğlu hacı kadir, abdulbaki, ahmet özdal halit zortaş v.s . deliktaşada 3-5 kez gitmişliğim vardır. özellikle 3 kez ruhsati babayı ziyerete gittim
sizlerdem istihramım zamanınız oldukça kangalın tüm köylerini ziyaret edinki en azından bir kaynaşma tanışma ortamı olsun. mesala etyemezli arkadaşlar ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]) adresinde muazzam bir site yapmışlar gezip görmenizi tavsiye ederim. benim ismim nurettin güneyli. 20 yıldır sivasta TCDD 4 bölge yol atelyesi işyerinde yol makina oparatörü olarak çalışmaktayım.nasip olursa deliktaşdan geçen yolun bakım ve tamiri için gelirim. buradan bütün yiğidolara selamlar |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar nurettin.'e Teşekkür Ediyor... |
11.12.2007, 10:12 | #18 |
Yeni Yiğido
hektor Şuan
Son Aktivite: 09.02.2008 09:10
|
--->: ======KANGAL DELIKTAS RESIMLERI======
Selamü aleyküm Fatih saol eklediğin resimler için
Deliktaş'ımızın sitesi açılmıştır daha fazla resim ve köy hakkında bilgi alak için lütfen ziyaret ediniz [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] |
12.01.2008, 01:13 | #19 |
Yeni Yiğido
rotasiz_fr Şuan
Son Aktivite: 14.03.2008 19:50
|
>>>>>Deliktas<<<<<KANGAL
RESIMLERLE DELIKTAS OZUMUZ SOZUMUZ DELIKTAS'IMIZ ASIK RUHSATI'NIN HAYATI >>>>>>[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]<<<<<< RUHSATI bir koy sairidir.SIVAS'in DELIKTAS koyunde dogmus,omrunun hemen hemen tamamini burada gecirmistir.Deliktas,ismini bir kayadan almistir.Bu kaya takbiren 80cm.capinda delik olup Sivas yolu uzerinde Deliktas'a 3km.mesafedir. Ruhsati,zaman zaman siirlerinde memleketinden soz etmistir. RUHSAT'im oldu bir asik Amma her isim dolasik DELIKTAS'tan cikmaz asik Lakin bir tane geldim ben O kizdan kimseler olamaz miras Deliktasli Asik RUHSAT var iken Biz de pir elinden doldurduk cile Ask ile ederdik dosta gule gule Deliktas'in yerlisiyiz essela Konar gocer obalardan degiliz BUNUN YANINDA ONUN; Dedem vilayeti gitsem Tonus'a Saklamaz sirriniz sezegen olur sozlerinden,soyunun Tonus(Yeni adi : Altinyayla) ilcesinden geldigi hukmune variyoruz. Ben bilirim seyh Mehmet'tir pederim RUHSATi'ye es ben oldum aglarim deyisinden,Ruhsati'inin babasinin Mehmet oldugunu ogreniyoruz.Fakat siirlerinde annesinin ismine tesaduf edemedik.Efletun Cem Guney,annesinin isminin safiye oldugunu soyluyor.Ruhsati on iki yasinda oksuz ve yetim kalmistir.Bununla ilgili bilgiye''kildim nazar''Ve''vah vah''redifli siirlerinde rastliyoruz On ikime kadembastim basima kildim nazar Peder mader gitti yetim basima kildim nazar On iki yasimda sebevetimde Yitirdim pederi anami vah vah Deliktas'a gelen Sivas Valisi Resit Pasa,ruhsat'yi de ziyaret eder.Asagidaki siir,mehtemelen bu sebeple soylenmistir. Merhaba hosgeldiniz dilde siarim merhaba Sita gecti yaz eristi nev-baharinm merhaba Cok cila verdi yakilmis gonlume tesrifiniz Bihamdillah kusad oldu bahtiyarim merhaba Mecazi deil sidk ile can icre bir cansiniz Meclis-i kubra icinde soz bilir irfansiz Buyurun sadr-i balaya serimde mihmansiz Feda olsun yolunuza kulli varim merhaba Vacib idi zatinizi eylemek davet bize Can u dilden eylemissin siz dahi ragbet bize Emrediniz el goguste edelim hizmet size Yine artti sayenizde itibarim merhaba Acildi gul gulustanlar sukufz reyhan gibi El goguste gozum nuru donelim devaran gibi Bu dugun cemiyysedir gulusun bayram gibi Simdi gozet dort koseyi gozde nurum merhaba Ey RUHSATIi bazi asik huri ve gilman sever Muhibb-i dunya olanlar sim u zer mercan sever Su bizim hane sahibi sidk ile mihran sever Acildi ikbal kapisi kisb u karim merhaba |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|