|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Ulaş Ulaş İlçesi ve Köyleri |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#11 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4535
![]() |
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() YALÇINERLER Şuan
![]() Son Aktivite: 02.01.2009 22:15
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Çok acılar çektik .kiminde öldük kiminde öldürüldük.Birileri sofralarında istakoz yerken bizim ekmeğimizle siyaset yapmayı hiçte yadsımadı.Emekli maaşımızla alamayacagımız saatleri utanmadan sıkılmadan taktı bileklerine..bilekleri vardı da yüreklerini kaybetmişlerdi.akılları vardı da duygularını kaybetmişlerdi belki? kimbilir .Gemiciğin yoksada yada mısır tüccarı oğlun yahut sonradan medya patrunu damat filan o da mı yok..ne gam.. öpülecek tertemiz alnın da mı yok.işte onu bırak yarınlara..Çocuklarımız için aydınlık yarınlara inşallah
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Yiğido
![]() sadecesivas Şuan
![]() Son Aktivite: 26.01.2008 16:15
![]() |
![]() gültekin ailesine selamlar. mesajlarınızı bekliyorum
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() murat aydoğan Şuan
![]() Son Aktivite: 08.03.2010 23:59
Tecrübe Puanı: 630
![]() |
![]() tüm acıyurtlu hemşerilerime selamlar önder erdemli yi tanıyan varsa asker arkadaşın kertmeli murat aydoğanın selamı var dersiniz saygılar ist maltepe
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() cafein58 Şuan
![]() Son Aktivite: 28.10.2008 09:35
![]() |
![]() selamunaleykum. ben yasin gültekin herkese saygılar.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Yiğido
![]() Acıyurt58 Şuan
![]() Son Aktivite: 28.04.2009 15:24
![]() |
![]() [quote=sadecesivas;226891]gültekin ailesine selamlar. mesajlarınızı bekliyorum[/QUO merhabalar Şamil gardaş ,,nerelerdesin sen hiç görünmüyon,,,memleketten kucak dolusu selam ve sevgiler
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() mancılık aşkı Şuan
![]() Son Aktivite: 07.10.2008 21:33
![]() |
![]() selam olsun acıyurtlu gardaslara benım annem acıyurtlu ben ılk defa acıyurdu internette gordum cok sevındım.cok guzelmıs en kısa zamanda zıyaret dusunuyorum.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2185
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Köy 1877-1878 Osmanlı-Rus savaşı sırasında Ruslardan kaçarak Kafkasya'dan göç eden Karapapah adlı Türk boyu tarafından kurulmuştur. Bu boyun beyi Mihrali Bey'dir. Kuzey Kafkasya'da Kür nehri civarından buraya gelerek yerleşmişlerdir.
![]() |
#19 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() oğuzyalçıner Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2008 12:52
![]() |
![]() Siteyi yen i keşfettim, tüm yalçınerlere selamlar, sevgiler,
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Yiğido
![]() namyelüs Şuan
![]() Son Aktivite: 19.04.2015 02:09
![]() |
![]() herkese selamlar ..arkadaşlar atanesli araştırması yaparken bir bilgiye ulaştım..sizlerle bu bilgiyi paylaşmak istedim..ben..bir (terekemeyim)yani garapapag türküyüm..dedelerim tiflisten gelmiş 1918 yılında
şu anki gürcistan devleti içerisinde .....BORÇALI....denen bir yer ...ve DARVAZ ...denen bir köyden veya kasabadan ..ulutürk yurdu borçalı.. adlı bir siteden mektup yazdım...mektubuma cevap olarak müşfik borçalı kardeşim bana yazdı....dediğine göre darvaz kenti mehrali beyimizin geldiği kenttir..neyse yazışma aynen şöyleki.... selamun aleyküm gardaşlarım::EFENDİYEV..neslin den olan kim varsa tanışmak istiyorum..ben süleyman çelik..türkiyede istanbulşehrinde yaşıyram..menim atam borçalıdan gelmiş türkiyeye seferberlik zamanında..atamın nesline efendiler derlermiş..ben dedemi hiç görmedim ama babamın anlattığı kadar ağbulak veya garabulak diye bir köy olabilir..arıxlı diye bir yer olabilir fazla bir bilgimiz yok ama bir ümit işte orada kalan dedem süleymanın babası abdullah ve amcası abdurahman ve gardaşı delikeriş lakaplı efendiler neslinden birilerine ulaşmaya çalışıyorum bana bu konu hakkında bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.. dedem süleyman türkiyeye dayısı yusuf kişi ile birlikte geçmiş dayısı yusuf kişinin nesline CEFERLER derlermiş.. erzurumun hınıs kasabasının çamurlu köyüne gelmişler 9 sene orada kaldıktan sonra devletimiz sivas ilçesinde bir yer vermiş oraya taşınmişlar...şu anki köyümüz sivas şehri....gürün ilçesi kürkçü köyü bu benim yazdığım mektup... buda mektubuma cevap yazan kardeşimiz.. Hörmetli Süleyman Çelik efendi! Salam! Əfəndi nesli, Efendi Ocaği - Nureddin, Abdurrahman, Dellekler -- şu soyadları Borçalının Darbaz köyünde var, bir tanınmış nesildir ve Sizin dediklerinize uyqun gelir. Onlardan da Sivasa gedenler olmuş ve hazırda Sivasda - Acıyurtda yaşayanlar var... Mehrali beyin ve Alıağanın neveleri də, Reşdü Bey de mehz bu DARBAZ köyündendir.... Bu barede Sivasda Doqan Kaya ve Beşir Sönmez isimli alim-yazarlar var. Onların Darbaz köyü ile elaqeleri var. Bu barede hazirda Ankarada Bilkend Universitetinde 6-cı Uluslararası Türk Dili Kurultayında olan doktor professor Meded Çobanov da Size etraflı melumat vere biler. Hörmetle Müşfiq Borçalı. Sayin Süleyman Çelik Əfəndi! Sizə doğma Darbaz köyündən ateşin salamlar! Sizi BORÇALI sevginise ve şeirlerinizə görə Sizi alqışlayıram!.. Men 1970-de Darvazda doquldum. 1990-dan Bakidayam. Aileliyem. 2 evladim var. Hazirda "Borcali" neshriyyatinin mudiriyem, "Tehsil" ve "Sherqin Sesi" qezetlerinin Bash yazariyam. Sizi ne vaxt imkaniniz olsa Bakiya ve Darbaza qonaq- musafir devet edirem. Oz arabamla Sizi babalarinizin yashadiqlari yerlere apararam. Bilirsiz nece gozel ve sefali, daqlar qoynunda, buz bulaqlar ehatesinde olan bir koydir. Quyu-Bulaq, Qirx-bulaq, Orta-bulaq, Qaraarxac, Qizlar bulaqi.... Qohumlarinizi da yaxshi taniyiram. Onlar hem de menim qohumlarimdi. Demeli, biz de qohumuq. evet arkadaşlar durum böyle inşallah ben gidecem birgün borçalıya acıyurttan olan arkadaşlarla da tanışmak isterim allaha emanat olun hepiniz Ozunu ve Mektublarini bekleyirem. m-borcali@mail.ru abilerim gardaşlarım allah bu birliğimizi bozmasın inşallah GEÇMİŞİNİ UNUTANIN GELECEĞİ OLMAZMIŞ... gelin geçmişimizi unutmayalım hep yaşatalım..bu gavurlar atalarımızı param parca bölmüş dağıtmış ama birlik olmak bizlere düşer ..gelin kimin torunları olduğumuzu tüm dünyaya gösterek. buna bizlerin gücü yetmeyecekse ne yaşayırık bu dünyada yetmeyecekse yerin altı bize daha eyidi.. allah cümlenizden razı olsun.....süleyman çelik.....türkiyeden |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|