|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz |
Anketimiz: Mustafa Kemal Atatürk`ün en sevdiğiniz özelliği hangisidir? | |||
Üstün zekası |
![]() ![]() ![]() ![]() |
82 | 39,61% |
Çağdaş ve özgür düşünceli olması |
61 | 29,47% |
Çalışkanlığı |
52 | 25,12% |
Bilime ve akıla önem vermesi |
57 | 27,54% |
Sabırlı, disiplinli ve dengeli olması |
50 | 24,15% |
Görev ve sorumluluk bilnci olması |
50 | 24,15% |
Bireysel din anlayış ve tutumuna sahip olması |
47 | 22,71% |
Demokratik olması |
43 | 20,77% |
Topluma ve halka saygılı olması |
46 | 22,22% |
Milliyetçiliği |
58 | 28,02% |
Diğer |
28 | 13,53% |
Hiçbiri |
33 | 15,94% |
Hepsi |
61 | 29,47% |
Birden Fazla seçeneğe oy verilebilir. Katılımcı sayısı: 207. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#11 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kasparix Şuan
![]() Son Aktivite: 01.07.2011 17:53
Tecrübe Puanı: 735
![]() |
![]() ATATURK ZEKII BI INSANMIŞ...ZAMANINDA BAZI YERLERI HARITADAN SILMEK GEREKIR DEMİŞ ..NE KADAR DA HAKLIYMIŞŞ...
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaptan-58 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.08.2013 11:28
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 1025
![]() EVET NE KADAR DOĞRU Bİ LAF.. TAA O ZAMANDAN ANLAMIŞ AMA...
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Mesela nereler bilmeyen arkadaşlarımız olabilir o açıdan soruyorum.
![]() |
#14 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() ero Şuan
![]() Son Aktivite: 13.08.2012 02:57
Tecrübe Puanı: 671
![]() ![]() ![]() |
![]() çağdaş düşünceli--akla ve bilme önem vermesi...ileri görüşlü olması......ÖRNEK ALMAYA ÇALIŞIYORUM ŞAHSEN
![]() |
#15 | |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() SONMEZ Şuan
![]() Son Aktivite: 26.05.2013 13:50
Tecrübe Puanı: 754
![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Arif abi, yaptığım bir araştırmada, bir çok bölge ismine ulaştım ama; bana en çarpıcı gelen, İmranlı - Yeniköy ismi listenin başında görünüyor. Bende yalan - hilaf yok...! Kaynak : ''Orhun Abideleri'' arşivleri ve son dönem ''Osmanlı Arşivleri'' ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Moderator
![]() Alıntı:
Desene ucuz yırtmışız Mustafa gardaş.Yav bizim oralar ortadan kaldırılacak özelliğie ne zaman gelmiş şaşırmadım desem yalan olur.Bu işte bir bit yeniği var emme ne bilmem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yasaklı
![]() *Malatya&Sivas* Şuan
![]() Son Aktivite: 17.09.2008 20:06
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Mustafa Kemal Atatatürk gibi eşsiz benzersiz yüce karakterli biri dünyaya şimdiye kadar gelmemiş ve bundan sonrada gelmeyecek. keşke onu birkez bile olsa görebilseydim de altındaki halısı olsaydım.Sevmediğim özelliği yok 6 Tane Atatürk ilkeleri vardır başta Laiklik olmaz üzere benim hayatımın ilkeleride bunlardır. nur içinde uyusun hani derler ya o kalbimizde yaşıyor gerçektende öyle o hiç ölmedi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Moderator
![]() Alıntı:
Maltepe Belediyesi'nin yola astığı bir afişte görmüştüm. Resim eklemişler ve şöyle yazıyordu:"Nereye baksa güzel,nereden baksan güzel" Teşekkürler Malatya&Sivas
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yasaklı
![]() dark_yamtar58 Şuan
![]() Son Aktivite: 23.12.2009 15:39
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ÇOK CEPHECİLİĞİ:Mustafa Kemal’e bu özelliği kazandıran ,en zor zamanlarda bile okumayı ihmal etmemesidir. Hatıra defterine yazdıklarından ,sürekli araştıran,sağlıklı sentezlerle düşünce yapısını oluşturan bir önder kişiliğe sahip olduğunu öğreniyoruz.
Mustafa Kemal’in çok cepheciliği herkesin bildiği savaşlarda göstermiş olduğu cephecilik değil de sanata,tarihe,spora,çevreye verdiği önem O’nu anlatan kitaplarda net biçimde görülmek- tedir. Örnek vermek gerekirse kendi çiftliğinde ,yol çalışmaları sırasında gereksiz yere kesilen bir iğde ağacı için günlerce üzülmesi,O’nun çevreci yönünü göstermektedir. Mustafa Kemal’in sanat hakkındaki görüşleri;Sanatsız kalan bir ulusun hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Yüksek bir insan toplumu olan Türk ulusunun tarihsel bir niteliği de,güzel sanatları sevmek ve o alanda yükselmektir. Bunun içindir ki,milletimizin yüksek karakterini ,yorulmaz çalışkanlığını,doğuştan olan zekâsını,bilime bağlılığını ,güzel sanatlar sevgisini ve ulusal birlik duygusunu sürekli olarak ve her türlü incelemelerle besleyerek geliştirmek milli ülkümüzdür.(Ekim 1933;S.D.III.) Mustafa Kemal sanata göstermiş olduğu ilgiyi tarihe de göstermiştir. Tarih alanında Bir çok şey yapmıştır ve bunlardan en önemlisi Türk Tarih Kurumu’nu kurmuştur .Tarih insanların geçmişini öğrenebileceği ,yargılayıp gelecekten ders çıkarması yönünden çok önemli olduğunu savunur .Mustafa Kemalin bu özdeyişi onu en iyi şekilde anlatır;”Tarih,bir milletin kanını,hakkını,varlığını hiçbir zaman inkâr etmez.” Mustafa Kemal bu yönleri ile yani mantıkçılığı ve cepheciliği ile Türk Milletini en yüksek uygarlıklar ulaştırmıştır. Sanata ,bilime ,spora,çevreye ve daha birçok kültürel yönüyle savaştan başka şeylerin de önemli olduğunu göstermiştir... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Yasaklı
![]() dark_yamtar58 Şuan
![]() Son Aktivite: 23.12.2009 15:39
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() İstek ve yaşam ilişkisi:Her dileğin karşılanıp karşılanmayacağını düşünmenin gerekli olduğu yurttaşlara anlatılmalıdır. Zaman anlayışı çok önemli bir şeydir .Yollardan söz ediliyor. Örneğin,
Ödemiş İlçe merkezinden kasap ovasına yol gerekiyor .Bu,değeri büyük bir yoldur .Küçük ve Büyük Menderes vadilerini birbirine bağlayan yol da çok değerlidir .Sonunda,bütün yurdu düşündüğümüz de ne kadar yola ihtiyacımız vardır!Dünyanın dümdüz olduğu sanılan zaman,böyle düşünenler onun beş altı bin yılda oluştuğunu sanmışlardır .Oysa,dünyanın ne olduğu meydana çıktıktan sonra anlaşıldı ki,dünya beş altı bin değil,ancak milyonlarca yıl içinde meydana gelmiştir. |
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
SİVASIMIZIN TARİHÇESİ | Sivaslilar.Net | Sivas Tarihi | 26 | 13.05.2016 18:51 |
ByKaRaM-Paylaşımlarım | ByKaRaM | E-Book | 25 | 11.08.2008 11:52 |
SİVAS KONGRESİNDE ALINAN KARARLAR | Sivaslilar.Net | Sivas Kongresi | 5 | 13.05.2008 10:58 |
GÜZEL SİVAS'IM | metay58 | Zara | 0 | 05.09.2007 08:49 |