|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz |
Anketimiz: Kürt Sorunu Varmı? | |||
Var; Direk Çözülmeli |
![]() ![]() ![]() ![]() |
87 | 47,54% |
Yok |
81 | 44,26% |
Bilmiyorum |
5 | 2,73% |
Diğer (Açıklayın) |
10 | 5,46% |
Katılımcı sayısı: 183. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#11 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() veysel Şuan
![]() Son Aktivite: 26.02.2012 09:24
Tecrübe Puanı: 1101
![]() |
![]() Alıntı:
ADAMIN ELINDE YESILKART AMA HALA ASKERIMIZE TAS ATIYOR BUNLARI TESPIT EDIP ALACAKSIN YESIL KARTI ELINDEN BIR DAHA YAPABILIYORMU AYNI HAREKETI
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Yiğido
![]() SONOSMANLI58 Şuan
![]() Son Aktivite: 30.03.2010 17:56
Tecrübe Puanı: 637
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() TÜRKİYEDE KÜRT SORUNU DİYE BİR OLAY YOKTUR SADECE KÜRTLRTİ KULLANARAK GÜNEYDOĞUDAN YAPILAN UYUŞTURUCU VE İNSAN KAÇAKÇILIĞINDAN RANT SAĞLAYAN YURT İÇİNDEKİ HAİNLER İLE YURT DIŞINDAKİ TÜRKİYE (OSMANLI) DÜŞMANLIĞI YAPANLARIN RANT KAVGASI VAR KÜRTLERDE BUNA ALET EDİLİYOR ÇÜNKÜ CAHİL İNSANLARI YÖNLENDİRMEK KOLAYDIR . BU ARADA BURADAKİ AŞİRET AĞALARININ % 90 NIN YAHUDİ KÖKENLİ OLDUĞUNU BİLİYORMUSUNUZ .
TÜRK KÜRT KARDEŞTİR AYRIM YAPAN KALLEŞTİR.
![]() |
#13 |
Yiğido
![]() ![]() mesut_sivasliyiz_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 12.10.2010 00:30
Tecrübe Puanı: 735
![]() |
![]() arkadas benim gorusum herkese saygi duyarim ama kurt en cok problem cikartan onlar olunca bence bu kurt meselesi hicc kapanmaz turkiyede hep ayni gundem o kadar savas istiyorlarsa daha irak orda savas yapsinlar biz sunluyuz turk devleti turklerindir okadar bolmek isiyorlarsa ellinden ardindan koymak atamiz olsede bile biz vatanimizi feda ugruna bu yola verdik hicc bosuna bolmeye kalkismasinlar vermeyiz topramizi baska devletmi yok kurtler ?
![]() |
#14 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sonbahar5803 Şuan
![]() Son Aktivite: 21.09.2009 13:57
Tecrübe Puanı: 830
![]() ![]() ![]() |
![]() Kürt sorunu var. Ama bu sorundan ne anlaşıldığı önemli. Kürtler asla farklı muamele görmedi. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan tüm etnik kökenler aynı haklara sahip. Hatta Kürtler, gözlerine girebilmek için bazı konularda daha fazla toleransa sahip. Ama buna rağmen Lazı, Çerkezi, Gürcüsü, Arap'ı ayrı bayrak ayrı toprak istemezken Kürtlerden bazıları bunu istiyorsa, ortada bir Kürt sorunu var demektir. Bu yeni ortya çıkmış bir sorun değil. Yıllardır süregelen bir planın sonucu ve maalesef başarılı olma yolunda ilerleniyor. Nasıl çözülür ona aklım yetmez. Tek diyebileceğim, Allah sonumuzu hayır etsin.
![]() |
#15 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
![]() Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4542
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Kürt İşte Böyle Bir İnsan
Kürt, işte böyle bir insan. Onun misafiri olmak, cennetten bir an yaşamaya benzer. “Benim başım-gözüm üstüne (ser seri min, ser cawe min)” dedi mi, hiç şüpheniz olmasın, başının üstünde gerçekten yeriniz vardır. Kim olursanız olun, nereden geliyor olursanız olun, sizi baş tacı eder. Sizi izzet ve ikrama boğmak için varını-yoğunu ortaya koyar. Her istirhamınızı emir telakki eder. Her kıpırdayışınızda ayağa fırlayıp “Bir emrin mi var?” diye sorar. Gözünüz masadaki sürahiye değdiği anda bir bardak su veya ayran doldurup size uzatır, hafif bir yorgunluk belirtisi gösterdiğiniz anda “hemen yatağı hazırlatayım” der. Emrinize verilmiş, sınırsız rahatınızdan sorumlu bir melektir sanki. Yanından ayrılıp gittiğinizde de onun başı-gözü üstüne olmaya devam edersiniz. Diyelim ki Bingöl'den Diyarbakır'a geçtiniz; artık başka bir evin misafirisinizdir, ama Bingöl'deki dostlarınız sizi mütemadiyen arayıp sıhhat ve afiyetinizi kontrol eder, bir ihtiyacınızın olup olmadığını sorar, “başım gözüm üstüne” deyip dururlar. Diyarbakır'dan Mardin'e geçersiniz; bu sefer hem Bingöl'den hem de Diyarbakır'dan “başım-gözüm üstüne” telefonları gelir. Mardin'den Batman'a geçersiniz; bu sefer hem Bingöl'den hem Diyarbakır'dan hem de Mardin'den ararlar. Bu böyle çoğala çoğala devam eder. Sağ salim evinize dönünceye kadar bir melekler ordusu gibi takip ederler sizi. Halbuki çoğu zaman yeni tanışmışsınızdır. Bir daha görüşmeniz de çoğu zaman uzak bir ihtimaldir. Size bir borçları yoktur, sizden temin edecekleri bir menfaat yoktur, ortada hiçbir hesap-kitap yoktur; ama insan olmanın ve bilhassa din kardeşi olmanın hatırı ve hukuku vardır işte. Kürt, bu hatır ve hukuku itina ile gözetir. Ortadoğu dediğimiz coğrafyanın bütün Müslüman halkları ehl-i muhabbettir, fakat Kürtlerin “başım-gözüm üstüne”si bambaşka bir güzellik. Bu güzellikten herkes gibi devlet de istifade edebilir. Kürtler devlete de “başım-gözüm üstüne” diyebilirler. Unutmayalım ki, Osmanlı devleti milliyetçilik hareketleriyle çalkalanırken ve Frenklerle işbirliği yapanların Osmanlı'dan toprak koparacağına kesin gözüyle bakılırken Kürtler “Millet-i İslam” prensibine ısrarla bağlı kalmış ve bölücülüğün “b”sine tevessül etmemişlerdir. “Millet-i İslam” prensibi terk edilip Ergenekon'lu-Bozkurt'lu “Türk” kimliği dayatılınca bir travma yaşadılar, ama, 1920'li-30'lu-40'lı yıllarda 16 kere isyan ettikleri halde, sırf Ezan-ı Muhammedi'ye saygı gösterdiği ve Şeyh Said'in torununu milletvekili yaparak 'geçmişe sünger çekelim' mesajını verdiği için Demokrat Parti'nin 10 yıllık iktidarında silahlarını toprağa gömüp umutlu bir bekleyiş içine girdiler. Ne oldu? Umutlu bekleyiş boşa çıktı. Devlete itiraz sesleri yeniden yükselmeye başladı. Bu seslerin gereği yapılacağı yerde, ağzını açanın ağzı-burnu dağıtıldı. Kürt'ün “K”sini telaffuz edenin canına okundu. Öyle bir devlet baskısı uygulandı ki, dünyanın en dindar Müslüman halklarından biri olan Kürtlerin önemli bir kısmı, İslam'a açıkça cephe alan PKK'dan medet umar hale geldi. Bunda bizim de sorumluluğumuz var. Genelde sivil toplum olarak, devletin Kürt'e bakışını ve Doğu-Güneydoğu'daki yanlış uygulamalarını görmezden gelerek, kardeşlerimizi derin bir yalnızlık hissine sevkettik. Onları kırdık, incittik. Yine de, Batı'dan gelen her misafiri baş tacı ediyorlar. 'Değil mi ki geldi? Hoş geldi' diye düşünüyorlar, ille de “Başım-gözüm üstüne” diyorlar. Bu bize bir şeyler ilham etmeli! Alinti.........
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yerliturkuaz Şuan
![]() Son Aktivite: 28.03.2012 10:23
![]() Üyelik Tarihi: 05.09.2008
Tecrübe Puanı: 826
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Hep söylerim gene söylüyorum biz Türkleri dıştan yıkamazlar içten yıkmaya çalışırlar bu Kürt sorunu varmış gibi göstermekte onların işlerine gelmektedir...
Kürt sorunu falan yoktur aslında fakat varmış gibi gözetilmektedir....
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yiğido
![]() ![]() sivaslı yıldız Şuan
![]() Son Aktivite: 20.02.2012 01:17
Tecrübe Puanı: 661
![]() |
![]() Bence sorunun varlığını sorgulamaya bile gerek yok..
Herşey bi yana eğer 3 yaşındaki bir çocuk dolabından kıyafetine uygun renkte ayakkabıyı seçme özgürlüğünü yaşarken, aynı ülke de yaşayan diğer çocuk giyinecek ayakkabı bulamıyorsa bence büyük bir sorun var demektir.. Batıda yok mu fakir diyebilirsiniz, elbette var.. Ama 'havan,mermi' gibi kelimelerin bu iki zümrede anlamı çok farklı.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() hamitgüneyli Şuan
![]() Son Aktivite: 24.09.2014 21:46
Tecrübe Puanı: 712
![]() |
![]() elbette ateş düşdüğü yeri yakar senin amca oğlun bizim de kardeşimiz o hepimizin şehidi ALLAH rahmet etsin bütün şehitlerimizin mekanı cennet olsun ALLAH katında zaten şehidin yeri cennettir
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() abdullah58 Şuan
![]() Son Aktivite: 02.01.2010 13:53
Tecrübe Puanı: 702
![]() |
![]() Alıntı:
BÜTÜN YAZDIKLARININ CÜMLESINE KATILIYORUM SEVMEYEN;BEGENMEYEN;AYRICALIK ISTEYEN ALIR 4-5 TANE OLAN KARILARINI 30-40-TANE OLAN COCUKLARINI DEFOLUR KUZEY IRAKA (BABALARININ YANINA BARZANIYE GIDER) BEN ZATEN HAYRET EDIYORUM BIZ TÜRKLER NE KADAR HOSGÖRÜLÜYÜZ VE SABIRLIYIZ 30-40 BIN SEHIT VERECEKSIN HALADA TÜRK-KÜRT KARDES DIYECEKSIN OLMAZ BÖYLE BIRSEY-POLISINI TASLIYACAK-ASKERINI ÖLDÜRECEK-BAYRAGINI INDIRECEK-ARABANI YAKACAK-ADIDA DEMOKRASI OLACAK YESINLER SENI BASKA DEVLETTE OLSAYDI -BU BÖLÜCÜLER HAYATTA BARINAMAZLARDI SEN ALMANYADA GEL ALMANIN POLISINI TASLA ASKERINI ÖLDÜR VEYA TASLA ALMAN BAYRAGINI INDIR VEYA YAKMAYA CALIS O ANDA TÜM ALMANYA SANA TAVIR ALIR TAVIR SENI BITIRIRLER TÜRKIYEDE GIDEN SEHITLIKLE KALIYOR-SADECE KANI YERDE KALMIYACAK DEMECLERI VERILIYOR HANGISININ KANI YERDE KALMADIKI BASBAKANA BILE BURAYA GELME DIYORLARSA VARIN SIZ DÜSÜNÜN NERDESIN MUSTAFA KEMAL BIZLERE EMANET ETTIGIN CUMHURIYET NE HALE GELDI GELDE GÖR BIR TÜRK OLARAK TÜRKIYEDE TÜRKÜM DEMEYE KORKAR OLDUK INADINA HEMDE INADINA NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1302
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Sivas'ta,Kayseri'de,Konya'da fakir yok mu? Sivas'ın köylüleri çok mu zengin?Dağa mı çıkıyoruz fakiriz diye.Merak etme ben de zamanında fakirliğin alasını yaşadım.Dağa mı çıkmalıydım? Güneydoğudaki köylülerin sahip olduğu verimli topraklara Sivaslı köylünün kaç tanesi sahip? Ben Güneydoğunun hemen her ilini gezdim gördüm.Kaçak elektrik kullanımı hat safhada.Bu para kimden çıkıyor?Benden. Fakirsen fakirliğn de bir adabı vardır.Ahırını bile gece-gündüz kaçak elektrikle,elektirkli sobayla ıstana adam fakir değildir,hırsızdır.Düğünlerde ağırlığınca altını hangimiz tyakabiliyoruz,dolarları hangimiz havada uçuşturuyoruz. Mesele şu:Benden alıyor onlara veriyor.Ortada bir sorun varsa o da Türk sorunu.
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kürt Yönetimi sınırları aştı! | _DuMaN_58 | Dünya ve Türkiye'den Haberler | 16 | 06.09.2009 15:26 |
Sorunu Belediye Çözsün, Demekle Olmuyor | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 6 | 28.10.2008 15:46 |
AKŞAM ÇERKEZİN KAHVESİNE GİDEN VARMI | ABDULLAH DUMAN | Organizasyonlar | 7 | 17.09.2008 16:36 |
-->Sizce, başörötüsü sorunu için referanduma mı gidilmeli, Meclis mi çözmeli?(ANKET) | ceylankimya | Arşiv | 5 | 05.02.2008 16:58 |
KÖYDES PROJESİ İLE SU SORUNU TARİHE KARIŞIYOR | SEMİH-58 | Köylerimiz (Sivas Köyleri) | 1 | 14.09.2007 15:57 |