Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 19.11.2008, 21:14   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 952 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Öğrenciler Donuyor

Havaların soğuduğu günlerde birçok okulda doğalgaz sıkıntısı yaşanıyor. Kaloriferlerin yanmaması nedeniyle öğrenciler derslerini buz gibi sınıflarda işlemek zorunda kalıyor.

Minik bedenlerin soğuk sınıflarda ders görmeleri ailelerin tepkisine neden olurken, okulların birçoğuna halen doğalgaz verilememesini nedeni ise SİDAŞ'tan kaynaklanıyor.İlimize doğalgazın gelmesinin ardından kamu kurum ve kuruluşları da doğalgaza geçiş yapmaya başlamıştı. Okullarda da doğalgaza geçişler başlarken, birçok okulun doğalgaza geçişi konusunda sıkıntılar yaşanmaya başladı. Eğitim ve öğretimin devam ettiği Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi, 4 Eylül Lisesi, 80.Yıl İlköğretim okullarında çeşitli nedenlerden dolayı gaz bulunmaması nedeniyle kaloriferler yanmazken öğretmenler derslerini mecburen soğuk sınıflarda vermek zorunda kalıyor. Öğrencilerde derslerini soğuk sınıfta işledikleri için çeşitli hastalıklara yakalanırken, öğrenci velileri bu duruma bir hayli tepkili.Çocuklarının öğretimlerini buz gibi sınıflarda yaptıkları için okul yönetimlerine tepki gösteren aileler sürekli okulları kapısını aşındırıyor. SİDAŞ'ın çeşitli nedenlerden dolayı bağlamadığı doğalgaz nedeniyle öğrenci velileri ve okul yönetimleri sık sık karşıya geliyor.

VELİLER TEPKİLİ
Yaşanan bu ciddi sıkıntı nedeniyle veliler çocuklarını okula göndermemek gibi tedbirler almaya hazırlanırken, “Okullarda kaloriferler yanmıyor. Okul yönetimlerinin de ellerinden bir şey gelmediği için beklemekten başka bir şey yapamıyor. Çocuklarımız okula gidiyor ama sürekli hastalanıyor. Yetkililerin bu konuya kesin bir çözüm bulması gerekiyor. Anlaşıldığı kadarıyla sorun tamamen SİDAŞ'tan kaynaklanıyor. SİDAŞ'ın okullara ayrı bir önem vermesi ve normal bir ev gibi davranmamasını istiyoruz. Sonuçta buralar birer eğitim kurumu ve içinde binlerce genç beden var. Bu çocukların sağlıklarına dikkat edilmeli. Eğer bu durum böyle devam ederse çocuklarımızda kalıcı hastalıklara neden olabilir. Bu nedenle de sorun çözülene kadar çocuklarımızı okula göndermemek gibi kararlar almak zorunda kalacağız" dediler.

OKUL YÖNETİMLERİ ÇARESİZ
İhaleye çıkılarak yüklenici firma tarafından döşenen doğalgaz borularının ardından gazın bağlanmasını beklemeye başlayan okul yönetimleri öğrenci velilerinin aşırı tepkileri nedeniyle bir hayli sıkıntılı durumda. SİDAŞ tarafından gerekli prosedürlerin yerine getirilmeden doğalgazın bağlanmadığından ötürü beklemekten başka çareleri bulunmayan okul yönetimleri, aileler ve SİDAŞ yönetimi arasında kalmış durumda. Ailelerin haklı olarak tepkisini alan okul yönetimleri konunun kendileriyle değil tamamen SİDAŞ'la ilgili olduğunu belirtirken, kendilerinin de elleri ve kollarının bağlı olduğuna dikkat çekiyor.

SAAT GELMEDİ, ANA HATTA GAZ YOK!..
Okul yönetimleri öğrencilerini biran önce soğuk ortamdan kurtarmak için sürekli irtibat
halinde olduğu SİDAŞ yönetiminden bir türlü net bir cevap alamazken, sürekli olarak, "Okulunuzun doğalgazı kullanabilmesi için gerekli olan saat gelmedi. Saatler İstanbul'da bugün veya yarın gelir!... Doğalgaz bağlanacak ama şuanda sizin bağlı bulunduğunuz ana hatlarda gaz sıkıntısı var veya gaz yok!... Yada tesisatlarda sorunlar var bunları gidermek için çalışmalar yapacağız!..." gibi ifadelerle karşılaşılıyor.
SİDAŞ'ın okullara öncelik vererek biran önce kaloriferlerin yanması için gayret göstermemesinin nedeni merak edilirken, tepkileri de beraberinde getiriyor.

GAZ BEKLEYEN OKULLAR!...
Bir türlü doğalgazı bağlanamayan okullar ise merkezi bölgelerde ve öğrenci sayısı ise üst seviyede olan okullar olarak dikkat çekiyor. Şuanda doğalgaz sıkıntısı yaşayan ve öğrencilerin soğukta ders işlediği okullar ise; Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi, 4 Eylül Lisesi, 80.Yıl İlköğretim Okulu. Bununla birlikte geçtiğimiz haftalarda 17 farklı okulda da aynı sorun yaşanırken, doğalgazın bağlanmasıyla birlikte bu okulların kaloriferleri yanmaya başladı.
Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi, 4 Eylül Lisesi, 80.Yıl İlköğretim Okulu'nun doğalgazının ne zaman bağlanacağı ise merak konusu.
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)