Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Mustafa Kemal ATATÜRK...           »          Sen Yoluna Ben Yoluma - Serdar Yıldırım           »          Karagöz İle Hacivat: Koca Kafalı Bir Keleş           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.

Seçenekler Arama Stil
Alt 23.02.2009, 13:21   #11
srilanka
Tecrübeli Yiğido

srilanka - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

srilanka Şuan srilanka isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.06.2009 13:23

Tecrübe Puanı: 685 srilanka FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: SEVENMİSİN?YOKSA SEVDİĞİNİMİ SANIYORSUN

normalde iki kardeşin doğuda olması yasakmış.onun abisi kısa dönem yapacaktı ağrı'da o ise hkkariye düştü.dilekçe verip yerini değiştirmesi gerekiyordu ama o tüm ısrarlara rağmen dilekçe vermedi ordaki her asker gibi bende gidecem ordakilerden bi farkım yok kısmetim orasıymış gidecem dedi gitti.ama hala bi umut vardı yerini değiştirmek için ve ben bu haksızlığa dayanamadım komutanları devreye soktum herşey ayarlandı komutan yanına gidip seni geri hizmete verecez haksızlık varmış demişler ama o ben en önde olmak hertürlü görevde bulunmk istiyorum demiş.aylarca uğraştım gözüme uyku girmiyordu ama o öle bişey yaptı ve bana bende herkes gibi deyince sustum kaldım artık kimse yanlış anlamasın ben diğer askerleride çok düşünüyorum ama ona yapılan haksızlığı kaldıramıyordm.kendi bildiğini yaptı ve gitti ırak.a.belkide bölesi hayırlı ama işte offff bilmiyorum hayatım karardı ya.ne gecem belli ne gündüzüm çok inatçı biri ve beni affedeceiğini tahmn etmiyorum bilmiyorum bi umut var aslında ne diyeceksiniz?:benden vazgeçmiş olsaydı beni ararmıydı?
Alt 23.02.2009, 13:27   #12
sibelYILMAZ
Usta Yiğido

sibelYILMAZ - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sibelYILMAZ Şuan sibelYILMAZ isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 05.09.2014 09:55

Tecrübe Puanı: 978 sibelYILMAZ FAZLA SÖZE GEREK YOKsibelYILMAZ FAZLA SÖZE GEREK YOKsibelYILMAZ FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
srilanka Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
ama onada hak vermek lazım askerliği 8ay hep ertelendi.askerlik yeri tam bir cehennem:(hakkari yüksekova çıktı ve şimdide dahada beter bi yerde k.ırakta.gelmesine 9ay var.onun psikolojiside çok bozuk.onu çok sevdiğim halde bir hataya düştüm beni okadar reddetti ki çok yalnız kaldım birdaha bana seni sevmiyorum derse bi başkasının teklifini kabul edeceğimi söledim bi akrabasına ama o sölememişti ona ve bu hareketlerine devam etti bende yemin etmiştim böle yapacağıma ve mecburen kabul ettim o öğrendi deliye döndü ben sana okadar güvenmiştimki nedersemde sen beni bırakmazsın diye düşünüyordum dedi.bende ona beni sen mecbur bıraktın,6aydan fazla bir süre hep istemiyorum dedin ve benmde sabrım biyere kadar düştüm öle bi hataya dedim.arkadaşlar hala onu seviyorum geçen ay bir hafta kadar konuştuk kendisi arıyordu beni sonra bianda bens eni niye arıyorumki sen beni bıraktın ben askerdeyken böle bişey yaptın bana artık görüşeemem senle dedi.beni hala seviyor yani askerdeki arkadaşıyla konuştum bana kızgınmış ama hala seviyormuş.ablası bana onu arama seni merak etsin dedi aramıyorum ama onu çok özledim siz olsanız onun yerinde affedermisiniz??

gerçekten zor bir durum Rabbim yardımcın olsun.... Zaman herşeyin ilacıdır mantıklı düşünmeye çalış ve ona göre hareket et sonuçta zor bir dönem geçiriyorsunuz sabretmek ve Rabbimden istemek çaresini en doğru şey gibi geliyor bana işi çok dallandırıp budaklandırmayın derim yani bence araya koyduğun aracılarada dikkat et mesela asker arkadaşı ve bir daha başka biri var sözünü açma bu gerçek olmasada bir yara olur herkes için böyledir .... Tekrar Rabbim yardımcın olsun herşeyi önce ondan iste bak neler oluyor kardeşim tabi birazda sabır inşallah herşey gönlünüzce olur......
Alt 23.02.2009, 13:31   #13
srilanka
Tecrübeli Yiğido

hep hakkımda hayırlısını istedim ALLAHtan hayırlı olanı kalbime sevdirmesini.herkes için hayırlar istedim rabbimden.arkadşlar biz çok kez ayrıldık ve herseferinde kesin bitti dedik ama yine bir zaman sonra birşekilde konuştuk barıştık ya bilmiyorum biz sebepsiz yere ayrılıyoruz bazen ayrılma sebeplerimizi bile unutuyorum.3,4kez istihareye yattım hakkımda hayırlı olan kimse rabbim bana göster diye herseferindede onu gördüm asker kıyafetleri içinde onu ve ailesini.bilmiyorum ama neolursa olsun kopamıyorum ondan.öyle bi güven duygusu varki yani ona öle çok güveniyorumki vazgeçemiyorum.bilmiyorum artık onu aramıyorum ama bekleyecem hakkımızda hayırlısı artık.
Alt 23.02.2009, 13:33   #14
MeLody58
Usta Yiğido

MeLody58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

MeLody58 Şuan MeLody58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.06.2015 17:15

Tecrübe Puanı: 925 MeLody58 COK SEVILEN BIR KISIMeLody58 COK SEVILEN BIR KISIMeLody58 COK SEVILEN BIR KISIMeLody58 COK SEVILEN BIR KISI

Alıntı:
normalde iki kardeşin doğuda olması yasakmış.onun abisi kısa dönem yapacaktı ağrı'da o ise hkkariye düştü.dilekçe verip yerini değiştirmesi gerekiyordu ama o tüm ısrarlara rağmen dilekçe vermedi ordaki her asker gibi bende gidecem ordakilerden bi farkım yok kısmetim orasıymış gidecem dedi gitti.ama hala bi umut vardı yerini değiştirmek için ve ben bu haksızlığa dayanamadım komutanları devreye soktum herşey ayarlandı komutan yanına gidip seni geri hizmete verecez haksızlık varmış demişler ama o ben en önde olmak hertürlü görevde bulunmk istiyorum demiş.aylarca uğraştım gözüme uyku girmiyordu ama o öle bişey yaptı ve bana bende herkes gibi deyince sustum kaldım artık kimse yanlış anlamasın ben diğer askerleride çok düşünüyorum ama ona yapılan haksızlığı kaldıramıyordm.kendi bildiğini yaptı ve gitti ırak.a.belkide bölesi hayırlı ama işte offff bilmiyorum hayatım karardı ya.ne gecem belli ne gündüzüm çok inatçı biri ve beni affedeceiğini tahmn etmiyorum bilmiyorum bi umut var aslında ne diyeceksiniz?:benden vazgeçmiş olsaydı beni ararmıydı?

Affeder bence ama dedigim gibi inşallah yüzüne vurmaz Kendini bu kadar üzme bence askerde duygular biraz karışıktır ne yaptıgını bilmez arar sonuçta bayadır konuşmussunuz istenmeyen şeyler olmuş tabiki inşallah herşey gönlünce olur kardeşiimm hayatım karardıda deme isyan etme Allah ne derse o OLur..
MeLody58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 23.02.2009, 13:41   #15
srilanka
Tecrübeli Yiğido

sebepsiz yere ayrılıyoruz dedim ya;bana birkaç kişi fal baktır falan dediler ama ben hep enbüyük yardım ALLAHtan gelir dedim onlara fala hayatta inanmam sadece ALLAHa dua ederim,inanınki bazen kendim için dua etmeyi unutuyorum herkesi düşünüyorum gecenin bi yarısı uyanıyorum ALLAHım diyorum şuanda aç,susuz,hasta,üzgün,,çaresiz nekadar yardıma muhtaç kulun varsa rahmetini esirgeme onlardan diyorum ağlıyorum insanları düşününce öle uykuya dalıyorum.ben fala inanmam ama büyüye inanırım kahretsinki aciz,başkalarının mutluluğundan rahatsız kimseler yapıyolar böle şeyleri.banada yapıldığı sölendi aranızda bilen varsa bana papaz büyüsünü işte ondan yapmışlar sevenleri ayırmak için hayattan soğutmak için bana tüm belirtiler söylendi ve inanınki hepsi bende mevcut ne yapacaığımı bilemiyorum içim hiç rahat değil.benim çok sevenim var ama sevildiğim için beni çekemeyenlerde var herkesin vardır muhakkak bu yüzden yapıldığına inanıyorum.işten bi gün izin alabilirsem gidip bir şeyh'in yanına baktıracam yoksa rahat etmeyecem.
Alt 23.02.2009, 13:48   #16
MeLody58
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 925 MeLody58 COK SEVILEN BIR KISIMeLody58 COK SEVILEN BIR KISIMeLody58 COK SEVILEN BIR KISIMeLody58 COK SEVILEN BIR KISI

Alıntı:
sebepsiz yere ayrılıyoruz dedim ya;bana birkaç kişi fal baktır falan dediler ama ben hep enbüyük yardım ALLAHtan gelir dedim onlara fala hayatta inanmam sadece ALLAHa dua ederim,inanınki bazen kendim için dua etmeyi unutuyorum herkesi düşünüyorum gecenin bi yarısı uyanıyorum ALLAHım diyorum şuanda aç,susuz,hasta,üzgün,,çaresiz nekadar yardıma muhtaç kulun varsa rahmetini esirgeme onlardan diyorum ağlıyorum insanları düşününce öle uykuya dalıyorum.ben fala inanmam ama büyüye inanırım kahretsinki aciz,başkalarının mutluluğundan rahatsız kimseler yapıyolar böle şeyleri.banada yapıldığı sölendi aranızda bilen varsa bana papaz büyüsünü işte ondan yapmışlar sevenleri ayırmak için hayattan soğutmak için bana tüm belirtiler söylendi ve inanınki hepsi bende mevcut ne yapacaığımı bilemiyorum içim hiç rahat değil.benim çok sevenim var ama sevildiğim için beni çekemeyenlerde var herkesin vardır muhakkak bu yüzden yapıldığına inanıyorum.işten bi gün izin alabilirsem gidip bir şeyh'in yanına baktıracam yoksa rahat etmeyecem.

Büyü veya sihir, bir takım acaip işler vasıtasıyla, başkaları üzerinde tesirler meydana getirmektir. Sihrin gözbağcılık denilen gerçek olmayan çeşitleri yanında, gerçek netice ve etkileri olan çeşitleri de vardır.
Ancak,, mahiyeti ve nasıl etki yaptığı bilinememektedir. İslam dini, sihri inkar etmemiş;
fakat itikadı bozduğu, tevhid inancına zarar verdiği, kötüye kullanıldığı ve kontrolü mümkün olmadığı için yasaklamıştır. Kur'an-ı Kerim'de: "Sihir-bazın felah bulmayacağı" (Taha, 69) beyan buyurulmuştur. Sihir ve büyüye karşı korunmak için, Allah'a sığınmak ve muavvizeteyn denilen Felak ve Nas sürelerini okumak tavsiye edilir.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Helake sürükleyen yedi şeyden biri büyüdür.) [Buhari]

(İpe üfleyip düğüm atan kimse büyü yapmış olur. Büyü yapan da Allah’a şirk koşmuş olur.) [Nesai]

(Falcıya büyücüye kâhine giderek onların söylediklerine inanan Kur'an-ı kerime inanmamış olur.) [Taberani]

(Büyücüye inanan kimse Cennete giremez.) [İ.Hibban]

(Gaibden haber vermek maksadı ile yıldız ilmi ile uğraşan kimse büyücü gibi günaha girer.) [İ.Mace]

(Falcıya fal baktıran onun sözüne inanmasa bile kırk gün kıldığı namaz kabul olmaz.) [Müslim]

(Fal bakmak yazı ve çizgi ile gelecekten haber vermek puta tapmak gibidir.)
MeLody58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 23.02.2009, 13:55   #17
srilanka
Tecrübeli Yiğido

bana felak nas ihlas ve ayet-el kürsiyi bir kağıda yazıp sürekli üstümde taşımamı sölediler .iinsanı koruyormuş.ama ya gerçktn yapılmışsa ve birtürlü üstümden geçmeycekse bu büyü?pek bir bilgim yok ama dini bilgisi kuvvetli büyük bir zat'tan beni koruma amaçlı bir muska yapılabileceği sölendi.sizce yaptırayımmı korkuyorum ama benm yaptıracağım şey kimsenin huzurunu bozmayacak rahatını kaçırmayacak.ben o insanları ALLAHa havale ediyorum.
Alt 23.02.2009, 14:03   #18
MeLody58
Usta Yiğido

Idee Cevap: SEVENMİSİN?YOKSA SEVDİĞİNİMİ SANIYORSUN

Alıntı:
bana felak nas ihlas ve ayet-el kürsiyi bir kağıda yazıp sürekli üstümde taşımamı sölediler .iinsanı koruyormuş.ama ya gerçktn yapılmışsa ve birtürlü üstümden geçmeycekse bu büyü?pek bir bilgim yok ama dini bilgisi kuvvetli büyük bir zat'tan beni koruma amaçlı bir muska yapılabileceği sölendi.sizce yaptırayımmı korkuyorum ama benm yaptıracağım şey kimsenin huzurunu bozmayacak rahatını kaçırmayacak.ben o insanları ALLAHa havale ediyorum.

Muskaya filan bence hiç gerek yok Allahu teale ve onun elçisi peygamber efendimiz ne diyor yukarıya yazdım kendini iii hissetmiyorsano söylenen felak nas ihlas vs bu duaları okuman gerektigi söylüyor eger Kuranı kerimde muska yaptırın yazsaydı bizde yaptırırdık ama öle bişey yazmıyor ibadetini yap Namazını kıl duanı oku Allaha Sıgın içindeki Şeytanın vesvesesi gitsin Senin Psikoljinde çökmüş bence ve kuruntu haline getirmişsin bende büyü var diye Dediklerimi yap bide pozitif düşünmeye çalış gör bak hiç bir sorun kalmayacak.. Bütün sorunlar insnın kendi psikolojisiyle
Alt 23.02.2009, 14:06   #19
srilanka
Tecrübeli Yiğido

arkadaşlar sizleri gerçekten çok seviyorum.çünkü siz burdaki herkse değer veriyorsunuz dinliyorsunuz elinzden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorsunuz sizinle konuşunca içim açılıyor rahatlıyorum benm birsürü arkadaşım var ama dostum yok yanımda bir tek sizler benm dostlarımsınız sizleri öle görüyorum kiminiz benden büyük kiminizse küçük ama hepimiz burda kardeşiz.kötülemk istemiyorum ama başka bir forum sitesine girdiğim zamn bilmiyorum canım çok sıkılıyor burası gibi güzel değil çok samimi sölüyorum bunları sizlerden teşekkür almak yada herhangi başka birşey için sölemiyorum gerçkten şuanki hislerimi sölüyorum.ben içimdekileri yzarsam buraya siz okuya okuya yorulursunuz sayfa sayfa yazarımoyüzden fazla uzatmayacam hepinizi çok ama çok seviyorum.beni dinlediğiniz içinde teşekkür ederim
Alt 23.02.2009, 14:10   #20
ebubekir çakmak
Usta Yiğido

ebubekir çakmak - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ebubekir çakmak Şuan ebubekir çakmak isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 13.03.2010 12:51

Tecrübe Puanı: 764 ebubekir çakmak TAM BIR BEYEFENDIebubekir çakmak TAM BIR BEYEFENDIebubekir çakmak TAM BIR BEYEFENDIebubekir çakmak TAM BIR BEYEFENDIebubekir çakmak TAM BIR BEYEFENDI

bu konu beni aşar arkdaşlar ben susma hakkımı kullanıyorum yalnız bir ayeti kerime vardı onu sizlerle paylaşıyım

"Kimi benden daha cok seversen, onu senden alırım." ALLAH (c.c.)

bence bu düsturla yola çıkmak gerekir ben böyle bir hata yapmıştım ne diyelim ALLAH AFFETSİN

O HALDE

HAYATTA BENİM BOYAYACAĞIM RENGİ ALACAKTIR!!!

EBUBEKİR ÇAKMAK.
ebubekir çakmak isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)