|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#11 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() besyo_cu Şuan
![]() Son Aktivite: 30.11.2015 23:13
Tecrübe Puanı: 1011
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Burak abi ellerine sağlık cok güzel olmuş.
Peki arkadaşlar ağaçlandırma işlemi diyelim ki tamam. Restore edilirken tarihi dokusuna uygun restore edilmeyen Başta Çifte minare olmak üzere diğer tarihi eserlerimize ne olacak onların günahını kim ödeyecek. Ağaç ı dikersin olur olmazsa büyük ağaç makinaları ile kökü ile beraber büyük ağaçlar dikersın. Tarihi eserde böyle bir hatayı dzüeltme ihtimaliniz yok yazıkki bir cok insan hala bunu savunuyor. Yahu Allah aşkına gidin de bir bakın Çifte minareye ne hale getirmişler, Peki ya Cıbılalr parkının çevresine koydukları beton yıgınları ya arka tarafa denk gelen yerde gece kondu gibi yapılan dükkana benzeyen taş yığınları ? Peki ya ön kısımda kalan Roma Dönemine ait ışıklandırılmış Sutunlar Selcuklu ile bir bağlantısı varmı ? Türk Mimari tarihinde böyle bir uygulama yoktur. İslam mimarisinde , Klasık Türk Mimarisinde nede Modern Dönem Türk Mimarisinde Roma eserlerine uygun yapılar yada şekıller görülmez cok merak ediyorum Sami Bey nasıl bir hayal gücüne sahip ?
![]() |
#12 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cley Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 10
![]() |
![]() Tarihi eserlerin restarasyondan sonraki hallerini bilmediğim için yorum yapamıyacam. en son Sivasa geldiğimde iskele duruyordu çifte minarenin önünde.
![]() |
#13 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2015 10:55
Tecrübe Puanı: 1044
![]() ![]() ![]() |
![]() kıbrısli bravo kardeşim, arşiv çalışman beni mest etti bunu belediye başkanlarına okutman lazım, gelmiş geçmişlere,
cumhuriyet ilk dönemlerindeki sivas meydanı şimdikine 10 basar, bravo, ne kadar güzelmiş eski hali
![]() |
#14 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() deniz kızı Şuan
![]() Son Aktivite: 08.10.2009 08:57
Tecrübe Puanı: 776
![]() |
![]() Alıntı:
kıbrıslı arkadaşıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum...........
Konu deniz kızı tarafından (24.03.2009 Saat 13:54 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ABDULLAH DUMAN Şuan
![]() Son Aktivite: 18.01.2016 13:29
Tecrübe Puanı: 1037
![]() ![]() ![]() |
![]() Başkanımızın yaptığı yanlış bir projeydi bence daha yeşil bir Sivas için el ele başlığına yakışmadı
![]() |
#16 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2015 10:55
Tecrübe Puanı: 1044
![]() ![]() ![]() |
![]() abdullah sana ilk defa cevap yazıyorum belkide, bravo , ilkdefa rastladım destek atmadın bu defa yanlışa kardeşim, illa bizim akpli başkan diye, helal olsun sana, aynen devam, yanlışa yanlış demek yiğitliğin şanındandır
![]() |
#17 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
![]() Son Aktivite: 15.04.2015 05:22
Tecrübe Puanı: 1194
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]() Ayrıca Yeşil Bursa'yı iyi değil kötü örnek olarak verdim. Bizde derken sadece Sivas değil Türkiye'de başka yerlerde var... Ama Bursa Belediyesinin bir farkı var onlar ağaç kesmediler o kent meydanını yaparken köhne binalar vardı onları yıktı ama heryeri taş kaldırım ve binadan oluşan ucube birşey yaptı... Orada yeşillendirmemesini eleştirdim... Yani Bursa Sivas'tan bir bakıma iyi durumda en azından Kent Meydanı yapacam diye ağaçlar kesilmiyor... Japonlar Divriği Ulu Camii'ni gezerken "Eğer bu muhteşem yapı bizde olsa cam fanus içerisinde muhafaza ederdik, rüzgar ve toz parçaları zarar verir bu yapıya, yıllar geçtikçe işlemeleri erir gider" demişler... Oradaki ağaçlar belki kısa boylu tarihi eserleri kapatıyordu ama doğal hayatın yan etkilerinden koruyordu.... Daha önceden de söyledim arkadaşlar Sivas'ta 2 senedir kasvetli bir hava var, yerlerde pis bir çamur var bunların hepsi istasyon caddesindeki ve kent meydanındaki ağaçların yokluğundan kaynaklanıyor.... Ayrıca eskiden insanlar böcekten o akasya ağaçlarının altında gezmek istemiyor diyen abilerimiz var... Ben 19 sene Sivas'ta yaşadım ondan sonrada her sene en az 5 ayım Sivas'ta geçiyor, ben 1 tek gün oraların boş olduğunu ya da birisinin böcekten şikayetçi olduğunu görmedim... Saygılar... NOT: Sami Aydın eğer seçilemezse tek nedeni bu Kent Meydanı ve İstasyon caddesindeki ağaçlardır çünkü kendi seçmeni dahi meydandaki ağaçların kesilip yerine pavyon gibi renkli renkli ışıklandırmaların konmasını eleştiriyor...
Konu Kibrisli tarafından (24.03.2009 Saat 14:44 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Super-Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GuNaY Şuan
![]() Son Aktivite: 04.11.2013 00:42
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Birkaç ay önce Sivas'a gittiğimde kent meydanını halka açmışlardı. Kesinlen veya taşınan ağaçların ( tam bilmediğimden kesin birşey söyleyemem ) yerine yeni ağaçlar dikilmesine imkan vermeyen bir zemin vardı. Eğer ağaçlandırma yapacağım diyerekten bu şekilde bir sistem yapılacaksa ben buna ağaçlandırma diyemem. Görüntüdeki fotoğrafa göre bu deniz kızınında dediği gibi saksılandırma olmuş.
Bunları daha sonra kaldırımları sökerek köklerini toprağa verecekler mi bilmiyorum? Ama eğer öyle yapılacak ise Sivas'ı bir kaldırım düzenlemesi daha bekliyor ![]() Çok kolay ve hızlı şekilde büyüyen ağaçlar olduğunu duymuştum. Görüntüleride güzelmiş. Bari o tür ağaçlar için birkaç boşluk bırakılsaydı. Ama şuda varki; tarihi eserlerin hepsini bir arada görebilmek güzel oluyor. Bunlara ağaçların engel olduğuda bilinen bir gerçekti. Yeni çalışmalarda kısa boylu ağaçlar kullanılmalı. Neyse işte deve hesabı bizimkide, ağaçlara takılıp kalmaya gerek yok ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ofgurleyuk78 Şuan
![]() Son Aktivite: 29.01.2010 17:58
Tecrübe Puanı: 765
![]() |
![]() Değerli Kıbrıslı kardeşim. Görüşlerin ve Sivasla ilgili fotoğrafların içinde teşekkürler. İstasyon caddesinin 30 - 40 yıl ncesi yemyeşildi. Bir hemşehrim (Altuntaş 58)ağaçlardan düşen böceklerden şikayet ediyor. Böcek ağaç olan her yerde olacak. O zaman ormanları bir düşünelim. Eğer yeşil yoksa durup düşünmek lazım . Düzenleme güzel olmuş. Keşke yeşili de bol olsaydı.
![]() |
#20 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TracyMcGrady58 Şuan
![]() Son Aktivite: 09.08.2013 18:54
Tecrübe Puanı: 836
![]() |
![]() Yesilligin eksik olmamasi lazim. 2007 yilinda istasyon caddesinde agaclarin kesildigi zaman bende Sivas'taydim. Agaclar kesildikten sonra cok bos ve sade duruyordu. Insallah bu önlemlerle memleketimiz daha güzellesir
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|