Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 24.03.2009, 12:31   #11
besyo_cu
Usta Yiğido

besyo_cu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

besyo_cu Şuan besyo_cu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 30.11.2015 23:13

Tecrübe Puanı: 1011 besyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart Cevap: Kent Meydanı Yeşillendiriliyor

Burak abi ellerine sağlık cok güzel olmuş.

Peki arkadaşlar ağaçlandırma işlemi diyelim ki tamam. Restore edilirken tarihi dokusuna uygun restore edilmeyen Başta Çifte minare olmak üzere diğer tarihi eserlerimize ne olacak onların günahını kim ödeyecek. Ağaç ı dikersin olur olmazsa büyük ağaç makinaları ile kökü ile beraber büyük ağaçlar dikersın.

Tarihi eserde böyle bir hatayı dzüeltme ihtimaliniz yok yazıkki bir cok insan hala bunu savunuyor. Yahu Allah aşkına gidin de bir bakın Çifte minareye ne hale getirmişler, Peki ya Cıbılalr parkının çevresine koydukları beton yıgınları ya arka tarafa denk gelen yerde gece kondu gibi yapılan dükkana benzeyen taş yığınları ? Peki ya ön kısımda kalan Roma Dönemine ait ışıklandırılmış Sutunlar Selcuklu ile bir bağlantısı varmı ?

Türk Mimari tarihinde böyle bir uygulama yoktur. İslam mimarisinde , Klasık Türk Mimarisinde nede Modern Dönem Türk Mimarisinde Roma eserlerine uygun yapılar yada şekıller görülmez cok merak ediyorum Sami Bey nasıl bir hayal gücüne sahip ?
Alt 24.03.2009, 12:41   #12
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Tarihi eserlerin restarasyondan sonraki hallerini bilmediğim için yorum yapamıyacam. en son Sivasa geldiğimde iskele duruyordu çifte minarenin önünde.
Alt 24.03.2009, 13:32   #13
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55

Tecrübe Puanı: 1044 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI

kıbrısli bravo kardeşim, arşiv çalışman beni mest etti bunu belediye başkanlarına okutman lazım, gelmiş geçmişlere,
cumhuriyet ilk dönemlerindeki sivas meydanı şimdikine 10 basar, bravo, ne kadar güzelmiş eski hali
Alt 24.03.2009, 13:52   #14
deniz kızı
Usta Yiğido

deniz kızı - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

deniz kızı Şuan deniz kızı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.10.2009 08:57

Tecrübe Puanı: 776 deniz kızı FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Cley Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Senin dedelerin de böyle düşünmüştür onların gençliğinde dikilen ağaçlara. Düşünmemiştirki gün gelecek torunları o ağaçların gölgesinde oturacak. Yeterki ağaç dikilsin de varsın küçük olsun.
ağaç mı arkadaşım onlar saksı çiçeği. ayrıca yeni ağaç dikmek için benim bildiğim ağaç kesilip yerine dikilmez. boş alanlara dikilir. ama sayın başkanımız ağaçları katletti. sonra da sizin ağaç sandığınız saksı çiçeğini koydu yerine.en azından kayseri de olduğu gibi kesilen ağaçları başka yere dikmeli idi. bence bu bir katliamdı . üstü örtülmeye çalışılyor bu saksı ağaçlarıyla

kıbrıslı arkadaşıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum...........

Konu deniz kızı tarafından (24.03.2009 Saat 13:54 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
deniz kızı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 24.03.2009, 13:54   #15
ABDULLAH DUMAN
Usta Yiğido

ABDULLAH DUMAN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ABDULLAH DUMAN Şuan ABDULLAH DUMAN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.01.2016 13:29

Tecrübe Puanı: 1037 ABDULLAH DUMAN COK SEVILEN BIR KISIABDULLAH DUMAN COK SEVILEN BIR KISIABDULLAH DUMAN COK SEVILEN BIR KISI

Başkanımızın yaptığı yanlış bir projeydi bence daha yeşil bir Sivas için el ele başlığına yakışmadı

Biz ki, Tunada Abdest Alıp, Viyana Önlerinde Namaz Kılanların Evlatlarıyız !
ABDULLAH DUMAN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 24.03.2009, 14:12   #16
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55

Tecrübe Puanı: 1044 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI

Alıntı:
ABDULLAH DUMAN Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Başkanımızın yaptığı yanlış bir projeydi bence daha yeşil bir Sivas için el ele başlığına yakışmadı
abdullah sana ilk defa cevap yazıyorum belkide, bravo , ilkdefa rastladım destek atmadın bu defa yanlışa kardeşim, illa bizim akpli başkan diye, helal olsun sana, aynen devam, yanlışa yanlış demek yiğitliğin şanındandır
Alt 24.03.2009, 14:30   #17
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22

Tecrübe Puanı: 1194 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
Cley Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sayın Kibrisli. Örnek verdiğin şehirlerin hangisi gerek iklim gerekse ekonomik olarak Sivas la eş değer. Londrayı Parisi Yeşil Bursayı örnek vermişsin. İç anadoludan iklimi bize benzer bir şehirden örnekler alabilir miyiz. Saygılar bizden...
Hemen vereyim 3 sene önceki Sivas kent meydanı O adamlar yeşillik olmayan yerleri yeşillendirmeye çalışıyor şehir merkezlerinde amaaaa bizimkiler zamanında yeşillendirilmiş yerleri çöle çeviriyorlar...

Ayrıca Yeşil Bursa'yı iyi değil kötü örnek olarak verdim. Bizde derken sadece Sivas değil Türkiye'de başka yerlerde var... Ama Bursa Belediyesinin bir farkı var onlar ağaç kesmediler o kent meydanını yaparken köhne binalar vardı onları yıktı ama heryeri taş kaldırım ve binadan oluşan ucube birşey yaptı... Orada yeşillendirmemesini eleştirdim... Yani Bursa Sivas'tan bir bakıma iyi durumda en azından Kent Meydanı yapacam diye ağaçlar kesilmiyor...

Japonlar Divriği Ulu Camii'ni gezerken "Eğer bu muhteşem yapı bizde olsa cam fanus içerisinde muhafaza ederdik, rüzgar ve toz parçaları zarar verir bu yapıya, yıllar geçtikçe işlemeleri erir gider" demişler... Oradaki ağaçlar belki kısa boylu tarihi eserleri kapatıyordu ama doğal hayatın yan etkilerinden koruyordu.... Daha önceden de söyledim arkadaşlar Sivas'ta 2 senedir kasvetli bir hava var, yerlerde pis bir çamur var bunların hepsi istasyon caddesindeki ve kent meydanındaki ağaçların yokluğundan kaynaklanıyor....
Ayrıca eskiden insanlar böcekten o akasya ağaçlarının altında gezmek istemiyor diyen abilerimiz var... Ben 19 sene Sivas'ta yaşadım ondan sonrada her sene en az 5 ayım Sivas'ta geçiyor, ben 1 tek gün oraların boş olduğunu ya da birisinin böcekten şikayetçi olduğunu görmedim...

Saygılar...

NOT: Sami Aydın eğer seçilemezse tek nedeni bu Kent Meydanı ve İstasyon caddesindeki ağaçlardır çünkü kendi seçmeni dahi meydandaki ağaçların kesilip yerine pavyon gibi renkli renkli ışıklandırmaların konmasını eleştiriyor...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?

Konu Kibrisli tarafından (24.03.2009 Saat 14:44 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 24.03.2009, 14:46   #18
GuNaY
Super-Moderator

GuNaY - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

GuNaY Şuan GuNaY isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.11.2013 00:42
Pool Jam Champion!
Tecrübe Puanı: 10 GuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende Zukunft

Birkaç ay önce Sivas'a gittiğimde kent meydanını halka açmışlardı. Kesinlen veya taşınan ağaçların ( tam bilmediğimden kesin birşey söyleyemem ) yerine yeni ağaçlar dikilmesine imkan vermeyen bir zemin vardı. Eğer ağaçlandırma yapacağım diyerekten bu şekilde bir sistem yapılacaksa ben buna ağaçlandırma diyemem. Görüntüdeki fotoğrafa göre bu deniz kızınında dediği gibi saksılandırma olmuş.

Bunları daha sonra kaldırımları sökerek köklerini toprağa verecekler mi bilmiyorum? Ama eğer öyle yapılacak ise Sivas'ı bir kaldırım düzenlemesi daha bekliyor

Çok kolay ve hızlı şekilde büyüyen ağaçlar olduğunu duymuştum. Görüntüleride güzelmiş. Bari o tür ağaçlar için birkaç boşluk bırakılsaydı.

Ama şuda varki; tarihi eserlerin hepsini bir arada görebilmek güzel oluyor. Bunlara ağaçların engel olduğuda bilinen bir gerçekti. Yeni çalışmalarda kısa boylu ağaçlar kullanılmalı.

Neyse işte deve hesabı bizimkide, ağaçlara takılıp kalmaya gerek yok

Alır Götürür Seni Bilinmeyen Derinliklere.

Sevda Mavidir, Mavi ise Umut,

Sen Yüreğini Hep MAVİ Tut...
GuNaY isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 24.03.2009, 15:13   #19
ofgurleyuk78
Usta Yiğido

ofgurleyuk78 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ofgurleyuk78 Şuan ofgurleyuk78 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.01.2010 17:58

Tecrübe Puanı: 765 ofgurleyuk78 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Değerli Kıbrıslı kardeşim. Görüşlerin ve Sivasla ilgili fotoğrafların içinde teşekkürler. İstasyon caddesinin 30 - 40 yıl ncesi yemyeşildi. Bir hemşehrim (Altuntaş 58)ağaçlardan düşen böceklerden şikayet ediyor. Böcek ağaç olan her yerde olacak. O zaman ormanları bir düşünelim. Eğer yeşil yoksa durup düşünmek lazım . Düzenleme güzel olmuş. Keşke yeşili de bol olsaydı.
Alt 24.03.2009, 16:25   #20
TracyMcGrady58
Usta Yiğido

TracyMcGrady58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

TracyMcGrady58 Şuan TracyMcGrady58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 09.08.2013 18:54

Tecrübe Puanı: 836 TracyMcGrady58 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Yesilligin eksik olmamasi lazim. 2007 yilinda istasyon caddesinde agaclarin kesildigi zaman bende Sivas'taydim. Agaclar kesildikten sonra cok bos ve sade duruyordu. Insallah bu önlemlerle memleketimiz daha güzellesir
Gözlerim hep seni arıyor Kabem

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
TracyMcGrady58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)