|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Serbest Kürsü Serbest Konular |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
16.06.2009, 10:14 | #11 |
Moderator
Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
Cevap: Hayata Gülümseyen Gözlerle Bakmak
Sevgiyi bulmak kolay... Zor olan onu elinde tutabilmekte.
Unutma arkadaşım, sevgiyi duyabilmlekle de iş bitmiyor... Sevgiyi göstermek de gerekir
16.06.2009, 10:39 | #12 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5463
|
İLKEN OLSUN Ardına baktığında hatırlanan Yaşanan güzellikler olsun. Duygularına kulak ver En gizemli sırlarını paylaş Gayretin sevmeye, sevilmeye olsun. Sevildiğinden fazlasını sev Çünkü sevmekİ; fedakarlıktır, özveridir. En parasız anlarında ekmeğin Umutların olsun En zor durumlarda hayat kaynağın Sevgi olsun Çünkü hayat sevmekle başlar.
Konu Kardelencicegi tarafından (16.06.2009 Saat 10:51 ) değiştirilmiştir.. |
16.06.2009, 10:46 | #13 |
Usta Yiğido
altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4524
|
Bir lazi sinifta nasil teshis edebilirsiniz?
*Ogretmen tahtayi silerken, o DA defterini siler... Bir lazi cenazede nasil teshis edebilirsiniz? *Sadece o hediye getirmistir... Istanbul Trabzon ucaginda nicin film gosterilmiyormus? *Film bitince ucaktakiler arka kapidan cikiyorlarmis.. . Lazlar nasil kurtaj yaparlar? *Leylekleri taslayarak... Laz sokak kadini NE zaman kafayi usutmus? *Diger kadinlarin bu isi para karsiliginda yaptigini ogrenince... Laz buzdolabinda nicin bos sise Bulundurur? *Icki icmeyen misafirler icin... Lazin Amerika DA oglu olmus, ismini NE koymus? *Basic. (Temel) Karadenizdeki kola siselerinin altinda NE yaziyormus? *Diger taraftan aciniz. Laz dus yaptiktan sonra NE yapar? *Islak elbiselerini cikarir. Laz yuruyen merdivendeyken elektrikler kesilmis. *Laz iki saat mahsur kalmis. Lazlar agac dikiyorlarmis. Baslarindaki gorevli ise Lazlara: *Yesiller yukari, yesiller yukari! Laz iscilere neden en fazla on dakika mola verdirirler? *Daha uzun mola verirlerse NE is yaptiklarini unuturlar. Laz niye yazi yazarken eldiven takar? *El yazisi taninmasin diye. Otuz Laz denizci bogulmus. *Denizaltilari bozulunca ittirmeye kalkmislar. Laz kardeşlerimizin hoşgörüsüne sığınıyoruz
16.06.2009, 11:12 | #14 |
Yasaklı
ayten58 Şuan
Son Aktivite: 19.03.2010 21:23
Tecrübe Puanı: 0
|
ben şu kavanoz dipli dünyada o kadar acılar o kadar zulümler yaşadımki anlatya kalksam bir roman olur hala yaşıyorum allah kimsenin kaderini kara yazmasın ama içimde hala bir umut hala bir ışık taşırım ve hiç bir gün karamsar olmadım neden biliyomusunuz perşembe geceleri hep yasinden başlayarak bütün duaları okurum içim huzur dolar ekmeğimin bereketi olur o dualar evimin huzurudur ve en büyük servetimde sabırdır ,sabır bütün kötülükleri iyiye ,bütün yanlışları doğruya çevirir birde siz deneyin annem vefat ettiğinde cenaze işlemleri falan derken bir ara okumayı ihmaal ettim rüyamda efendimizden bana bir not geldi çarşaflı bi kaın bana kızdı ve bunu sana efendimiz gönderdi dedi aldımki üç perşembenin geçtiğini gösteren bir not o gün akşama kadar ağladım demekki bende rabbimin kuluymuşum ve efendimin ümmetiymişim ,beni insan yurduna koyup mesaj göndermiş diye alnıma kadar yüzüm şişmişti hiç unutamam herşeyin başı sabır dua ve umuttur diyorum ben birde siz deneyin nedersiniz hoşçakalın
|
16.06.2009, 11:33 | #15 | |
Moderator
Salim58 Şuan
|
Alıntı:
bu güzel yazın için sonsuz teşekkürler
16.06.2009, 14:01 | #16 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
GERÇEK DOST…........... Bir tabak yemeği gönülden ikiye bölebiliyorsa, Gözündeki bir ışıltı için dünyaları yakabilecekse, Çektiğin çilelerin yarısına talip oluyorsa, Seni kendisi gibi görüp seninle tek yürek olabiliyorsa, Düşeceğin vakit sana ilk elini uzatan o ise, Bir iyilik yaptığında karşılık beklemiyorsa, sende sürekli bir kusur arama çabasında değilse, Yüreğin yandığında onunda yüreği yanıyorsa, Onun yanında rahatsan ve onunla huzur bulabiliyorsan, Beraberce türküler mırıldanıp, beraber ağlayıp, beraber gülebiliyorsan, Hastalıkta, varlıkta ve yoklukta da seni sevip, her şeyini paylaşabiliyorsa, Evinde rahatlıkla buzdolabını açıp karıştırabiliyorsan ve özel eşyalarını kullanabiliyorsan, Eleştirip kızabiliyorsan ve o da bunu Onun iyiliği için yaptığını bilebiliyorsa, Kaybedeceğini bilse de savaşlarına ortak olup, bedel ödeyebiliyorsa, Yağmurlarda kendi ıslanma pahasına sana şemsiye olabiliyorsa, Hayatın fırtınalı dönemlerinde dost zannettiklerin Seni terk ettiklerinde omzuna uzanan ilk el onun ki ise, İzin almadan limanına sığınabiliyorsan, Ruhun daraldığında hayatla arandaki bağda bir incelme olduğunda bir çift güzel söz söyleyip seni hayata bağlayabiliyorsa, ***!!!Gözlerinin içine bakınca yüreğindeki cümleleri görebiliyorsa***!!!, Bir kazada bir sıkıntıda onun var olduğunu bilmek bile seni rahatlatıyorsa, Ailene bile anlatamadıklarını anlatabiliyorsan, Telefon defterinin ilk sırasında senin ismin varsa, Gecenin bir yarısında dertleşmek için aradığında “gecenin bu vaktinde mi?” demiyorsa, Issız bir adaya düştüğünde yanında götüreceğin üç şey sorulsa; götüreceklerinden biriside sen isen, Gerçek dostu bulmuşsun demektir. Onu bir gonca gül gibi bağrına basacaksın … Dost, sadıktır Dost, saklayandır Dost, taşıyandır, Dost, paylaşandır Dost, güven verendir Dost, yolu gözlenen Dost, yolu gözleyendir Dost, daimi yol arkadaşıdır Gerçek dostluklar için mangal gibi yürek lazımdır… Böyle bir dost edinmek için böyle bir dost olmak gerekir… Her şeyin fani olduğu dünyada fani olmayan tek şey gerçek bir dosttur… Bilinmeli ki onunla diğer tarafta ebediyen beraber olacaksın… Gerçek dostluk sözün bittiği yerdir… Bavul dolusu arkadaş yerine bir tane gerçek dostu olmalı insanın............... Alinti
16.06.2009, 14:03 | #17 |
Moderator
Salim58 Şuan
|
Dost, sadıktır
Dost, saklayandır Dost, taşıyandır, Dost, paylaşandır Dost, güven verendir Dost, yolu gözlenen Dost, yolu gözleyendir Dost, daimi yol arkadaşıdır Gerçek dostluklar için mangal gibi yürek lazımdır… Böyle bir dost edinmek için böyle bir dost olmak gerekir… Her şeyin fani olduğu dünyada fani olmayan tek şey gerçek bir dosttur… Bilinmeli ki onunla diğer tarafta ebediyen beraber olacaksın… Gerçek dostluk sözün bittiği yerdir
16.06.2009, 18:59 | #18 |
Usta Yiğido
seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2174
|
Unutmayın! en ümitsiz zamanlarda bile ümit öten bir kuştur!.. En zor anlarınızda bile ümidinizi yitirmeyin!... Ümit ederek yaşayın...
Unutmayın ki, umut en umutsuz, karanlık gecelerde bile ışığını esirgemez sizden... Umutla kalın, umutla ışıyın, umutla yaşayın... Hayata hep gülümseyen gözlerle bakmak dileğiyle..
16.06.2009, 19:10 | #19 |
Usta Yiğido
bahar5834 Şuan
Son Aktivite: 23.05.2010 00:10
Tecrübe Puanı: 1259
|
nemli gözler
gülmüyorsa nemli gözlerin sebebi ne sensin ne ben mazide kalmis sitemlerdir güzel gençligimi elimden alan şimdi mutluyumuyum bilemiyorum yillarin biraktigi izlere bakiyorum da mazideki kalbimin izlerine bakarak neler kacirdiğimi bile görmedim elimde resmin birde sigaram var seni düsünüyorum yalnızlıgımda her gecen gün yalnızlığımla okudum senin sevgi
16.06.2009, 19:24 | #20 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
Bu şehrin gözlerinden akıyorum geceleri ve biraz daha büyüyorum her gece Sana benziyorum Gitgide Azalan yağmurları seviyorum; üşümüş kediler için. Perdeleri çekilmiş evleri sırları karanlıksa sana benzetiyorum. Sokak lambalarında sinekler uçuşuyor Sen yıldızlar diyorsun ya/sayılmaz Ben diyorum günlerin sensizleri Hesap yoksunu bir aşkı özgür bırak ey kalbim! Düşürme dilinden nedenlerini "git dedin; gitti" Nasıl bir gitmek ki bu Kendisinden başka hiçbirşeye benzemedi Her sokak başı soluğum biraz ve biraz yorgunluğum Geceleri sayıyorum Sinekleri Saatleri Islanmış bir kedi gibi, üşüterek yüreğimi Şimdi anlıyorum ki Karışamadığım sesleri Bir ayrılıkta Susmuşum Yıldızlar mı Gözlerin mi Bu şehirde alıkonmuş sözler mi? İçinde sen yoksun diye mi? Beklemenin bahanesi sesine dolan bir şiirdi Açtığımda gözlerimi "ışığı kapatma!" yalnızlık Hayır... Hayır, bu kırgınlıkta Gelmemelisin Uyku yok düşlerime Seni konuşuyorum geceyle Ne olur kimseye benzeme Biliyorumki sende Uykusuz şehrin koynunda yatacaksın Şimdi hiç bir şey olmamış gibi Üç satırda sabahlarım doğarken Güne haykırıyorum onu çok özlüyorum onu çok arıyorum onu çok seviyorum Bu şehrin gözlerinden akıyorum geceleri ve yağmurlar azaldığında belki... Bana neyi ödetiyorsan şimdi; Bana hiç benzemeyen bir kadın olsun............ (Alıntı)
|