|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Serbest Kürsü Serbest Konular |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#11 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2015 09:55
Tecrübe Puanı: 1066
![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
benim düşmanlığım falan yok kimseye fetullah hoca diye bir garip adam ve adamları olduğunu söyleyen bir kağıttan aslan dolaşıyor ortalıkta bence , bu adamlar kim belli değil, hergün kapıma abone olmadığım halde 3 gasteyi niye bırakırlar sorarım sana, bu adamlar parti değil am aiktidar, ne diye bu ülkede bunca yoksulluk yoksunluk varken okulsuzluk varken türkçe öğretiyorum ayaklarıyla ingilizce misyonerleri niye yapmaktalar GÜL HAÇ kardeşliği için olmasın saf inanmış müslüman kardeşim, aç gözünü aç artık benim dinimle ve kurallarıyla bir sorunum yok ama varmış gibi göstermeye çalışmanda çok ayıp, kışkırtıcıulıktır bu yaptığın, benim konuyu açma şeklim ve eleştirim oradayken cahilce konu saptımaları yapmak doğru değil, Takkeli Aşık Veysel 28-07-09 Şatıroğlu’nun memleketi Sivas’ın Şarkışla ilçesinde kendisiyle aynı adı taşıyan parktaki heykeli yıktırılarak yerine “Takkeli Heykel’’ dikildi. Şarkışla’da geçtiğimiz günlerde “Uluslararası Aşık Veysel Aşıklar Bayramı” düzenlendi. İki gün süren etkinlikte, ozanın adını taşıyan parkta yaptırılan yeni heykeli de açıldı ancak tepkiye neden oldu. Aşık Veysel’in akrabası ve Sivrialan Kültür-Dayanışma Derneği Başkanı Memduh Süzer, GAZETEPORT’a yaptığı açıklamada yeni heykelin ozana hiç benzemediğini vurguladı. BİR YERLERE ÇEKME UĞRAŞI Süzer, ‘’Veysel, hiçbir zaman sokaklar başında takkeyle dolaşmadı. Daha çok fötr ve kasket takmış bir halk ozanıdır. Onu böyle hatırlatılma uğraşı doğru değildir. Aşık Veysel’i bir yere çekmeye çalışıyorlar. Elbette Veysel de inançlı ve Müslüman’dı. Ama takke veya benzeri bir şey takmazdı. Çünkü o halk ozanıdır, dolayısıyla ırk ve mezhep ayrımına karşı çıkmış, Bektaşi kültürüyle yetişen bir insandır” dedi. Durumu ilgililere anlattığını ve “Yeni heykel getirin değiştirelim” cevabı aldığını belirten Süzer, “Bu heykel mutlaka kaldırılmalı. Kültür Bakanlığı da harekete geçmeli. Keşke dernek olarak ekonomik durumumuz iyi olsa da, yerine ona benzeyen bir heykeli biz koyabilsek” diye konuştu. DEĞİŞECEK AMA TAKKEDEN DEĞİL Şarkışla’nın BBP’li Belediye Başkanı Kasım Gültekin de GAZETEPORT’a konuştu ve heykele yönelik tepkilerin yersiz olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Takke, halk insanı olduğu için Veysel’in yaşamında da var. Kimse ‘takmadı’ diyemez. Bu heykel, Etnografya müzesinden getirilecek bronzdan yapılan yeni bir heykelle değiştirilecek. Değişecek ama takkeden falan değil. Bronz daha kalıcı olduğu için değiştirilecek. Mevcut heykeli eleştirenler, ozana benzeyen heykeli getirsin, bizzat ben kaidesine yerleştireceğim” NİHAYET BELEDİYE BAŞKANIDA UYANMIŞ HIZLI GELİŞEN KAMUOYU TEPKİSİNE CEVAP VERMEKTE GECİKMEMİŞ MEMİŞ EFENDİ
zaman kısa, dünya herkese yeter, mühim olan insanlık KANIMIZIN KIRMIZISI ALNIMIZIN AKIYLA SİVASSPORLUYUZ Konu abircan tarafından (28.07.2009 Saat 14:03 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslıgenç Şuan
![]() Son Aktivite: 20.03.2016 23:42
Tecrübe Puanı: 911
![]() ![]() ![]() |
![]() Bunda tuhaf olan ne varkı bu kadar abartınız takke çok kötü ayıp bir şey mi?
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() titizyiğido Şuan
![]() Son Aktivite: 02.06.2012 23:55
Tecrübe Puanı: 760
![]() |
![]() Alıntı:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#14 | ||
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Alıntı:
Asil İnsan İdare Eder, Aciz İnsan Şikayet Eder, Basit İnsan İftira Eder, Dürüst İnsan Sabreder... Konu Salim58 tarafından (28.07.2009 Saat 14:32 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslıgenç Şuan
![]() Son Aktivite: 20.03.2016 23:42
Tecrübe Puanı: 911
![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4554
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşıklık geleneğinin unutulmaya yüz tuttuğu bir zamanda ortaya cıkan ve 20.yüz yıl türk halk şiirinin önde gelen siması olarak kendini kabul ettiren ünlü ozan aşık veyselin gerektiği gibi anılmasından daha doğal ne olabillirki şayet bir heykeli yapılacaksa kendisiyle özdeşleşmiş(FÖTR ve SAZI) imajıyla yapılması daha şık olurdu diye düşünüyorum çünki bizler doğduk büyüdük veyseli fötr ve sazı ile tanıdık dünyada onu öyle tanıyor bizde bu değerli ozanımızı layık olduğu gibi analım hoş görülü olalım ALDANMA CAHİLİN KURU LAFINA Aldanma cahilin kuru lafına Kültürsüz insanın kulu yalandır Hükmetse dünyanın her tarafına Arzusu hedefi yolu yalandır Kar suyundan süzen çeşme göl olmaz Gül dikende biter diken gül olmaz Diz diz eden her sineğin bal'olmaz Peteksiz arının balı yalandır İnsan bir deryadır ilimle mahir İlimsiz insanın şöhreti zahir Cahilden iyilik beklenmez ahir İşleği ameli hali yalandır Cahil okur amma alim olamaz Kamillik ilmini herkes bilemez Veysel bu sözlerin halka yaramaz Sonra sana derler deli yalandır Aşık VEYSEL
![]() |
#17 |
Yasaklı
![]() ayten58 Şuan
![]() Son Aktivite: 19.03.2010 20:23
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() |
![]() takke tarihimizden ber süregegelen namalarda atalarımızın ktaktığı bir beredir bunu bukadar abartacak bişiy yok bence ben babamın takkelerini haala saklıyorum abir kardeş size birtanesini yollayım isterseniz takın bir gece yatın bakalım ruyanızda ne göreceksiniz
akıllı ol kardeş ayrımcılık yapma biz yapıyomuyuz ruhu şaad olsun veysel baba ypıyormuydu kitabını alda bir oku istersen rahmetlinin allah bilir alıp okumamışındır oku bak neler demiş neler anlatmış rahmetli belki kültürün gelişsin benim öz eniştemde alevii anlıycaan biz çoktaaaan aşmışız kardeş olmuşuz ama sen haala türk yunan muamelesi yapıyosun uyan 2009 dayız çağ atladık hatta çağ geride bile kaldı be. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() madımak_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 16.10.2012 12:47
Tecrübe Puanı: 740
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Değerli Halk Ozanımızı ne hale getirmişler.Vallahi yazık.Bizler bugüne kadar taktığı fötr şapkayla tanıdık onu.Şu heykele güler misin ağlar mısın...
Neden acaba??? Alıntı:
Evet,herkes bir kitabını alsında okusun bakalım.Bu zihniyetler karanlık zihniyettir.Aydın insanlarla uğraşmasınlar!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cley Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 10
![]() |
![]() ![]() (pirsultan.net sitesinden alıntı) sana yakın olan bir site oldugunu düşünüyorum. ***************** [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Bu da Gülhanedeki heykel. Birisi sana yakın bir site birisi yakın sayılabilecek (İstanbul oldugu için) bir park. Bu heykel ve resime de aynı tepkiyi göstermeni bekliyoruz abircan abi. **************** [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Aynı sitede bu anket dikkatimi çekti yanlışlık var galiba bunu da söylersen düzeltsinler.
![]() |
#20 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() madımak_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 16.10.2012 12:47
Tecrübe Puanı: 740
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sayın Cley;
İlk resim bir kara kalem çalışmasıdır.Özellikle konulmuş bir resim değil,haber kısmına konulmuş bir resimdir... Alıntı:
Gülhane'de ki heykelde başında takke zaten yoktur. Ankette ise her sitede oluşabilecek bir teknik sorun elbette olabilir.Merak etmeyin,ilgili kişiye ileteceğiz ![]() Ha birde sanırım o Hayır'da ki 1'de siz oluyorsunuz ![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
AŞIK KUL GAZİ'Yİ KAYBETTİK | Sabiha Serin | Diğer Konular | 9 | 04.12.2008 13:08 |
AŞIK VEYSEL RÖPORTAJ VE TÜRKÜLERİ | Bilmiyorum5 | Sivaslı Önemli Şahsiyetler | 1 | 22.12.2007 09:56 |