Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 22.08.2009, 18:32   #11
Abdurrahman 58
Usta Yiğido

Abdurrahman 58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Abdurrahman 58 Şuan Abdurrahman 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.06.2016 18:24

Tecrübe Puanı: 1098 Abdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekannt
Standart Cevap: Gıda Bankası'nın Rafları Boş

Eminimki en kısa sürede hayırsever hemşerilerimiz bu durumun farkına varıp gerekeni en iyi şekilde yapacaklardır.
Büyük firmalarla anlaşılsın demiş hemşerimizin birisi..sivasta sizin dediğiniz gibi bu tür yerlere ürün verebilecek iki firma var bunlarda helva-reçel üzerine kurulan firmalar..ayrıca bu firmalarımız malesef en fazla 20 işçi çalıştırabilen firmalar ve bu 20 işçinin maaşını zor veriyorlar.
benim fikrim : Bankalar caddesi esnafı,kiler(eski yimpaş) esnafı,hal esnafı,atatürk caddesi esnafı,istasyon caddesi esnafı,arı sitesi esnafı bulundukları bölgede gruplar kurarak kendi aralarında yardım toplayıp gıda bankasına bağışlayabilirler..

EZAN DİNMEZ DİYEN,BAYRAK İNMEZ DİYEN,ŞEHİT ÖLMEZ DİYEN BİRİLERİ VAR ...!!!
Abdurrahman 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 22.08.2009, 18:34   #12
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51

Tecrübe Puanı: 2174 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Zenginlerde yardım ediyor ama neden bu kadar hep zengine kötü gözüyle bakılıyorki binlerce zengin iş adamları var yardım etmediğini ettiğini nerden bilebiliriz ki Allah yardım edene daha çok versin zengin dahada zengin olacak deyip duruyorsunuz onun bereketini yine Allah veriyor yeterki hakkıyla çalışalım eğer ki yanlış yollarla zengin oluyorlarsa Allah görüyor biliyor cezasınıda zaten yine Allah veriyor etme bulma dünyasi...

Allah binlerce insana yardım etsin evsize ev işsize iş nasip eylesin....

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 23.08.2009, 01:38   #13
sandalli
Usta Yiğido

sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58

Tecrübe Puanı: 4524 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt

Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
abi gören de sanır bu insanlar istanbulda izmir de izmitte mi yaşıyor. sivasta kaç tane üretici firma var ki...
Sivas´in Kayseri´ye salam, sosis, sucuk ve pastirma sattigini duydum, firinlar, makarna fabrikalari yada gida üreten firmalar var. Illa ki Sivastan olacak diye bir kuralda yok. Yeter ki iyi tespit edilsin.
Alt 23.08.2009, 01:42   #14
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.09.2024 15:55

Tecrübe Puanı: 1331 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

olabilir neden olmasın ...ama bu firmalar ne kadar süreliğine karşılar o da var...bu bir gönül işidir...benim hoşuma giden yönü gidip üye oluyorsunuz gıda bankasına ve yardım edebiliyorsunuz.. gençler için güzel bir proje olabilir... yani burya geçlerimizi çocuklarımızı üye yapabilir onlara gerçek hayatın zorluklarını yardımlaşmyı vs. bu şekilde öğretebiliriz...
Alt 25.08.2009, 15:00   #15
sandalli
Usta Yiğido

sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58

Tecrübe Puanı: 4524 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt

Yardimlar elbette gönül isidir ama reklam yapmak icin milyonlarini futbol takimlara aktaran kuruluslar, o gün yenmedigi icin yemekleri cöpe atan lokanta ve oteller, en önemlisi gelir dagiliminda ki dengesizlik oldugu sürece insanimizin bu tür gida yardim merkezlerine muhtacligi hic bitmeyecektir. Devletin vergi mükelleflerini iyi tesbit etmesi ve gercekten kazananlardan vergiyi alip, muhtac insanlara ulastirmasi gerekir. Kisisel yardimlar, yardim edilen kisiyi rencide edebilir. Yardim aldigi kisiye karsi kücük düsebilir. Bu durumun tek cözümü devletin sosyal bir yardim kurulusu kurmasi ve bu insanlara düzenli olarak maas ödemesidir. Kisi alacagini bilir ve ona göre planini yapar. Ben zekatini verdigi fakiri kölesi gibi görenleri gördüm. Bunun önüne ancak devlete ait sosyal bir yardim kurulusu ile gecebiliriz. Yoksa gida bankasi, iftar cadiri vs. gibi kuruluslar sadece insanlari kücük düsürür. Ben hayati sadece karnini doyurmak olarak görmüyorum.
Alt 25.08.2009, 15:31   #16
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.09.2024 15:55

Tecrübe Puanı: 1331 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

doğru haklısın abi.. doğru söze ne denir...zaten öyle bahsettiğiniz gibi bir durum olunca zekat zekat olmaktan sadaka sadaka olmaktan çıkar...ama türkiye gerçeği bu... bahsettiğiniz durum çok uzak...

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)