|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Menkıbeler & Dini Hikayeler (Menkıbeler & Dini hikayeler burada) |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
12.10.2009, 15:02 | #11 |
Moderator
Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
|
Cevap: DOST KİME DENİR BİLENİNİZ VARMI ?
İnsanın en büyük dostu önce kendisidir. Sonrada dost diye tanımladığımız özellikleri en iyi yerine getiren kişi desem acaba cevap yerine geçermi
Buda nedir, çıkarsız gerçek anlamda her türlü sıkıntıda sorunlarda kötü günde yanında bulduğu kişidir.
12.10.2009, 15:28 | #12 |
Usta Yiğido
sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58
Tecrübe Puanı: 4524
|
Dost Dost Diye Nicesine Sarıldım
Dost Dost Diye Nicesine Sarıldım Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Beyhude Dolandım Boşa Yoruldum Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Nice Güzellere Bağlandım Kaldım Ne Bir Vefa Gördüm Ne Faydalandım Her Türlü İsteğim Topraktan Aldım Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Koyun Verdi Kuzu Verdi Süt Verdi Yemek Verdi Ekmek Verdi Et Verdi Kazma İle Dövmeyince Kıt Verdi Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Ademden Bu Deme Neslim Getirdi Bana Türlü Türlü Meyva Yetirdi Her Gün Beni Tepesinde Götürdü Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Karnın Yardım Kazma İle Bel İle Yüzün Yırttım Tırnak İle El İle Yine Beni Karşıladı Gül İle Benim Sadık Yarim Kara Topraktır İşkence Yaptıkça Bana Gülerdi Bunda Yalan Yoktur Herkesler Gördü Bir Çekirdek Verdim Dört Bostan Verdi Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Havaya Bakarsam Hava Alırım Toprağa Bakarsam Dua Alırım Topraktan Ayrılsam Nerde Kalırım Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Dileğin Varsa İste Allah'tan Almak İçin Uzak Gitme Topraktan Cömertlik Toprağa Verilmiş Haktan Benim Sadik Yarim Kara Topraktır Hakikat Ararsan Açık Bir Nokta Allah Kula Yakın Kul Da Allah'a Hakkın Gizli Hazinesi Kara Toprakta Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Bütün Kusurlarımı Toprak Gizliyor Merhem Çalıp Yaralarım Düzlüyor Kolun Açmış Yollarımı Gözlüyor Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Her Kim Ki Olursa Bu Sırra Mazhar Dünyaya Bırakır Ölmez Bir Eser Gün Gelir Veysel'in Bağrına Basar Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Aşık Veysel Şatıroğlu, iste dost
12.10.2009, 15:33 | #13 |
Moderator
Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
Dost deniz kenarındaki taşlara benzer.Önce tek tek toplarsın sonra birer birer denize atarsın ancak bazılarına kıyamazsın.İşte sen o kıyamadıklarımdansın
15.10.2009, 22:01 | #14 |
Usta Yiğido
gülrüba Şuan
Son Aktivite: 05.11.2010 13:11
Tecrübe Puanı: 642
|
|
15.10.2009, 22:02 | #15 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5463
|
Dost Dost Diye Nicesine Sarıldım
Dost Dost Diye Nicesine Sarıldım Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Beyhude Dolandım Boşa Yoruldum Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Nice Güzellere Bağlandım Kaldım Ne Bir Vefa Gördüm Ne Faydalandım Her Türlü İsteğim Topraktan Aldım Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Koyun Verdi Kuzu Verdi Süt Verdi Yemek Verdi Ekmek Verdi Et Verdi Kazma İle Dövmeyince Kıt Verdi Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Ademden Bu Deme Neslim Getirdi Bana Türlü Türlü Meyva Yetirdi Her Gün Beni Tepesinde Götürdü Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Karnın Yardım Kazma İle Bel İle Yüzün Yırttım Tırnak İle El İle Yine Beni Karşıladı Gül İle Benim Sadık Yarim Kara Topraktır İşkence Yaptıkça Bana Gülerdi Bunda Yalan Yoktur Herkesler Gördü Bir Çekirdek Verdim Dört Bostan Verdi Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Havaya Bakarsam Hava Alırım Toprağa Bakarsam Dua Alırım Topraktan Ayrılsam Nerde Kalırım Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Dileğin Varsa İste Allah'tan Almak İçin Uzak Gitme Topraktan Cömertlik Toprağa Verilmiş Haktan Benim Sadik Yarim Kara Topraktır Hakikat Ararsan Açık Bir Nokta Allah Kula Yakın Kul Da Allah'a Hakkın Gizli Hazinesi Kara Toprakta Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Bütün Kusurlarımı Toprak Gizliyor Merhem Çalıp Yaralarım Düzlüyor Kolun Açmış Yollarımı Gözlüyor Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Her Kim Ki Olursa Bu Sırra Mazhar Dünyaya Bırakır Ölmez Bir Eser Gün Gelir Veysel'in Bağrına Basar Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Aşık Veysel Şatıroğlu, iste dost. Benimde tek dostum KARATOPRAKTIR...... Bunu her gecen gün daha iyi anliyorum:(
15.10.2009, 22:24 | #16 |
Usta Yiğido
altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4524
|
Dostun attığı taş baş yarmaz.
Dostun acı sözünden veya sert davranışından bize kötülük gelmez. Biliriz ki, onun bu yaptığı bizim iyiliğimiz içindir.
17.10.2009, 21:33 | #17 |
Usta Yiğido
seten65 Şuan
Son Aktivite: 06.03.2012 13:09
Tecrübe Puanı: 1275
|
Sonuna kadar katılıyorum bu söze çünkü bilinmeliki her yüze gülen dost degildir.
12.11.2009, 01:42 | #18 |
Usta Yiğido
MİKAİLOGLU Şuan
Son Aktivite: 21.09.2010 20:56
Tecrübe Puanı: 835
|
biz; satmayız Sarımsak tarlasını böyle iki tokada...............DEFALARCA OKUYUP BIKMADIGIM Bİ HİKAYE.SAYENDE Bİ KERE DAHA OKUDUM.ALLAH RAZI OLSUN PAYLAŞIM İÇİN.
|
12.11.2009, 02:21 | #19 |
Usta Yiğido
yiğidoturan Şuan
Son Aktivite: 28.07.2014 13:58
Tecrübe Puanı: 1045
|
yorgunluktan basim dusuyor
gokte kanadi ayric ayric bir kirlangic dere gibi geciyor icerimden ekmek kurumus zeytin cekmis yagini yurudum yutkuna yutkuna toza belendi midem gozlerim soldu armuda vardim yuksek bostana vardim ellerin koy hayat gibi irak donendim durdum bir dost bulamadim gun aksam oldu taze yavrum kan kusuyor disarda eli kirbacli bir ruzgar hancer gibi geciyor yuregimden tezek tukenmis oda cekmis sicagini dusundum tutunu sara sara aguyla daglandi cigerim yuzumun rengi durdu avrada baktim agliyor komsuya vardim susuyor kasaba devlet gibi irak yol kapali kalktim oturdum bir dost bulamadim gun aksam oldu amerikan bugdayi bereketli olmuyor otede bizim bugdaydan sapsari bir irmak gunes gibi geciyor duslerimden okuzler zayiflamis toprak cekmis elini eridim hilal oldum sele karisti terim gucum dondu tuccara vardim urkek yakin koye vardim bakmiyor gecim bir kanli tuzak sordum sordurdum bir dost bulamadim gun aksam oldu sehre inince keyfim kaciyor her yerde yuzume carpan bir tokat eski bir kin gibi geciyor gozum onunden kapilar kapanmis hukumet cekmis ayagini bekledim kole oldum yere yapisti dizlerim umuda set kondu valiye vardim odlek baskana vardim guluyor belki cikar diye evrak sustum oturdum bir dost bulamadim gun aksam oldu
12.11.2009, 02:23 | #20 |
Usta Yiğido
yiğidoturan Şuan
Son Aktivite: 28.07.2014 13:58
Tecrübe Puanı: 1045
|
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] üstadımızın türküsü
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] seyyah oldum şu alemi gezerim bir dost bulamadım gün akşam oldu kendi efkarımla okur yazarım bir dost bulamadım gün akşam oldu iki elim gitmez oldu yüzümden ah ettikçe kan yaş gelir gözümden kusurum gördüm kendi özümden bir dost bulamadım gün akşam oldu bozuk şu dünyanın düzeni bozuk tükendi daneler kalmadı azık yazıktır şu geçen ömüre yazık bir dost bulamadım gün aksam oldu gene kırcalandı dağların başı durmadan akıyor gözümün yaşı verdiği emeği alıyor kişi bir dost bulamadım gün akşam oldu kul himmet üstadım ummana daldım gidenler gelmedi bir haber alam abdal oldum çullar geydim bir zaman bir dost bulamadım gün akşam oldu
|