Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 23.10.2009, 19:17   #11
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.09.2024 15:55

Tecrübe Puanı: 1340 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart Cevap: Sivas'ta Domuz Gribi

hasan abiye sonuna kadar katılıyorum.. ne olduğu belli olmayan siyonist şirket patentli (kesin bilgim yok ama şirket üreticisinin yahudi olduğunu okumuştum)ilacı nasıl uygularlar ülkemizde..pilot ülkelerden birisi Türkiye..sanki domuzla yatıp domuzla kalkıyoruz..
Alt 23.10.2009, 19:36   #12
Kardelencicegi
Navigator

Kardelencicegi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kardelencicegi Şuan Kardelencicegi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 5472 Kardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer Anblick

Rabbim hepinzi esirgesin ins.

Her hastalikta oldugu gibi bununda carelerini aramaliyiz.
Alt 23.10.2009, 19:36   #13
Kardelencicegi
Navigator

Tecrübe Puanı: 5472 Kardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer Anblick

Rabbim hepinizi esirgesin ins.

Her hastalikta oldugu gibi bununda carelerini aramaliyiz.
Alt 23.10.2009, 20:09   #14
sandalli
Usta Yiğido

sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58

Tecrübe Puanı: 4533 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt

Birkaç yıl önce kuş gribi vardı, insanlar o büyük tehlikeye karşı defalarca uyarılmış, defalarca korkutulmuştu. Bir anda kuş gribi tehlikesi kayboldu ve domuz gribi çıktı Kapitalist ilaç sektörü, destekçisi basınla insanları korkutup paralarını almanın yöntemini çok iyi biliyor. Domuz gribinden korunmanın en iyi yolu özellikle eller başta olmak üzere açıkta olan organların temiz tutulmasıdır. Günde beş vakit namaz kılan müslüman zaten temizdir. Korkulacak birşey değil, tedbirli ve temiz olmak yeterli.
Alt 23.10.2009, 20:17   #15
Kardelencicegi
Navigator

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Alt 23.10.2009, 20:41   #16
kronik
Alt Forum Yöneticisi
NO AVATAR

kronik Şuan kronik isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.12.2020 18:41

Tecrübe Puanı: 1370 kronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz sein

Ben bu domuz gripi olayını şöyle yorumluyorum.Bu virüsü Amerikada laboratuvar ortamında geliştirdiler ve bi şekilde insanlara bulaştırmayı başardılar ve adını da domuz gribi koydular.önce ortaya virüs çıkarırlar,tıpkı bilgisayar virüsü gibi,
sonra herkese atarlar bu virüsü yani bulaştırırlar,
daha sonra antivirüsle temizlerler,yani panzehir ya da aşıyla bu virüsü eradike ederler.
insanları bu aşıya mahrum bırakırlar.
sonra da gelsin paralar...inanılmaz büyük rakamlar.
(bence böyle)sebebi ise bu hastalık üzerinden para kazanmaları.geliştirilmiş olan aşılar üzerinden para kazanmaları.kuş giribi,deli dana,domuz giripi bu tür hastalıklar uzman kişiler tarafından gelişritilip bir şekilde insanlara bulaştırılıyor ve bu hastalıklar yüzünden çok insan hayatını kaybediyor.şimdide bu hastalığın aşısını ürettiler çok ykında piyasada.maksat daha fazla para kazanmak aşılar üzerinden.Ben böyle düşünüyorum insanlar para için neler yapmıyor ki.Evet bu virüs yüzünden çok canlar yanacak
şimdi aşı henüz insanlarda denenmemiş bir aşı,dolayısıyla
millet aşı çıktığı anda hücum edecek,ama aşının zararları bir hayli fazla aşıyı ilk Türklerde deneyecekler gibi bir söylenti var,tabi ne derece doğru bilemiyoruz ama
söylentilere görede hareket etmemek lazım...
zaten işin saçmalığına bi bakın:salgın başladı şimdi aşılansa ne olurrrr aşılanmasa...

Biz herzaman olduğu gibi ,bu olaydada kişisel önlemlerimizi alacağız ,
insanlarla öpüşmemek,uzaktan selamlaşmak,sık sık el yıkamak ve temiz olmak,sık sık oturduğumuz odayı havalandırmak ve en önemlisi bağışıklık sistemimizi güçlendirecek gıdalar ve mg değeri yüksek d vitamini almak en akıllıca önlem olur
Alt 25.10.2009, 14:02   #17
SivasLady
Editör

SivasLady - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

SivasLady Şuan SivasLady isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 SivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz sein

bizzat kendi is yerimde yasadigimdan dolayi birazda olsun bilgi edindim
is arkadaslarim bir hafta karantina altinda durdular ve gereken ilaclari aldilar
ilac tedavisinden sonra birseyleri kalmayip geri islerinin basina döndüler
bir kac hafta önce bir tüm okulu kapattilar 150 askin ögrencide tespit edilmisti
hepsi ilac tedavisi gördükten sonra iyilesti can kayibi olmadi
gribe yakalanan sayisi yüksek olsada can kayibi orani düsük sükür
kendi doktorum normal grip domuz gribinden daha tehlikelidir dedi.
belirtiler cikmadik sürece tehlike yoktur, bir kac gün dikkatli olmak lazim belirtiler ciktigi an
doktora basvurmak gerek, gerekli testler yapilip varmi yokmu belli oluyor, sonrada ilac tedavisi. kendisine asi olayinida sordum, tavsiye etmiyorum dedi, teesiri olup olmadigi kesin degil, zaten yakalandigin an ilac tedavisi yapiyorlar.sen gribe karsi asi ol daha iyi dedi

insanlarimiz panige kapilmamali belirli belirtiler ortaya cikmadiktan sonra korkulacak birsey yok, yakalanan arkadaslarda tahmin edildigi gibi kötü bir durum degil dediler

Sadece Susmak İstiyorum...
Yalan İnsanları Kaale Almadan...
Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan...
HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan...
Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan...

SivasLady isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 25.10.2009, 14:26   #18
Hatice_58
Yiğido

Hatice_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Hatice_58 Şuan Hatice_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 01.03.2010 22:43

Tecrübe Puanı: 574 Hatice_58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Domuz gribi tüm türkiyeyi sardi yaaa :(
avrupadan gitti türkiyeye geldi bu seferde...urfada daha cokk galiba diger sehirlerden..
Alt 27.10.2009, 15:34   #19
ramazan_d
Usta Yiğido

ramazan_d - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ramazan_d Şuan ramazan_d isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.02.2011 18:52

Tecrübe Puanı: 661 ramazan_d FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

valla ne yalan söyleyeyim birileri rant için ilaç üretiyorlar ve domuz gribi kuş gribi gibi medyaya yayın yapıp milleti aldatıyorlar ............birdee bu domuz gripi ölen kişi gerçekten o vürüsten ölen kişimi acaba sağlık çalışanlarımı famufule ediyorlar millete göz boyama gibi..............ve bu domuz gribinide satan kişi sağlık bakanlığı imiş niye eczanede satılmıyorda sağlık bakanlığınca temin ediliyor ....................ve birde bu ilacıda başka bir boyutada varmış türk ırkının genleriyle oynamaya çalışan israilli bilim adamlar varmış biz şüpheyleee bakıyoruzzzz bu işin boyutunaaaaa
ramazan_d isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 28.10.2009, 22:12   #20
Sabiha Serin
Usta Yiğido

Sabiha Serin - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sabiha Serin Şuan Sabiha Serin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.05.2014 19:16

Tecrübe Puanı: 825 Sabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekannt

--------------------------------------------------------------------------

SİVAS POSTASI GAZETESİ SERİNCE BAŞLIKLI KÖŞEMDE 28.10.2009 tarihli KÖŞE YAZIMDIR.

KUŞ GRİBİNDEN SONRA DOMUZ GRİBİ

Acaba şu dünyada Türk halkımız kadar talihsiz bir ulus var mıdır dersiniz. Hiç mi yüzümüz gülmeyecek, hiç mi sorunsuz bir günümüz geçmeyecek. Kuş Gribinden sonra Domuz Gribi, sırada hangi grip var acaba? Kuş gribi çıktı, canlı canlı tavuklar yok edildi, sonuç ne oldu keneler sardı etrafı. Doğa altüst oldu. Bu kez de kene korkusundan çimlere hasret kaldık, piknik hayal oldu.

Şimdi Domuz gribi başladı. Sağlık Bakanlığı, uzmanlar, medya domuz gribi ile ilgili ne yazacaklarını şaşırdılar. Halk gergin, çaresiz yetkililerden sağlıklı açıklamalar bekliyor. İyi güzel de yetkililerimize güvenimiz kaldı mı, ne yazık ama gerçek, canımızı emanet edeceğimiz bir ülke değil artık. Her kafadan bir ses geliyor vatandaş ta şaşkın. Bilgili olanda, olmayan da konuşuyor, sadece konuşuyor. Sonuç elde var bir sıfır. Domuz gribinin zararı var mı, yok mu, halen meçhul. Meçhullerle dolu yollardayız bir gün kim vurduya gideceğiz. Aşıdan ölmüşsün sakat kalmışsın kime ne. Çocuklarımızın Domuz gribi aşısı olup olmayacağına veliler karar verip belge imzalayacakmış. Heyhat! Veliler bu konuda aydınlandı mı nasıl karar versinler. Bu güzel ülkemizde bilim adamlarımız, yetkililerimiz nerede? Neden hızlı ve acil bu konuda halk eğitilmiyor. Kendi kendilerine büyük salonlarda konferans verip kendi kendilerini dinleyen Profesörler, Doçentler, Bilim adamlarımız, Sağlık Bakanlığı yetkilileri acilen halkı aydınlatmak için ne zaman kolları sıvayacaklar. Domuz gribi vakaları artıp, ölüm oranlarının çoğalmasını mı bekliyorlar. Biz Ulus olarak neden böyleyiz. Yara kabuk iken değil de, oyulduktan sonra merhem sürüyoruz.

Her gün Türkiye'nin farklı yerlerinden Domuz Gribi nedeniyle ölüm haberleri geliyor. Kitlesel ölümlere dahi yol açacağı iddia edilen H1N1 gribi ile ilgili uzmanlar, bilinçli olmak ve temizlik öneriyorlar. Vah vatandaş vah. Kırsal kesimde halk karnını zor doyuruyor, dezenfekte ürünleri almaya parası var mı Akıl vermesi kolay ama işte bu kırsal yörelere devlet deterjan ve dezenfekte ürünleri, malzemeleri, maske göndermeyi neden düşünmüyor. Dert garibim öl garibim öyle ya. ? Emekli, Memur, İşçi ekonomik yönden mücadele ediyor. Parası olanlar marketleri, eczaneleri boşaltıyor, parası olmayan ise çaresiz domuz gribinin gelmesini bekliyor.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, valiliklere “Okulların Tatil Edilmesi” konulu bir genelge göndermiş. Çubukçu genelgede “Gripten koruma ve yayılmasını önlemek amacıyla tedbir olarak 30 Ekim Cuma günü ülkemiz genelinde okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim kurumları ile yaygın eğitim kurumları, özel okullar, dershaneler ve etüt eğitim merkezleri 1 gün süreyle tatil edilecektir. Bu süre içerisinde bakanlığımıza bağlı bütün okullar, belediyeler, il özel idareleri, okul aile birlikleri, sivil toplum örgütleri ve diğer yerel kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak okulların tüm bölüm ve ünitelerinin (derslik, büro, atölye, yatakhane, yemekhane, mutfak, bahçe, oyun alanı ve bütün müştemilat) dezenfekte edilecektir.

Özel okullar, dershaneler, etüt eğitim merkezleri dezenfekte çalışmalarını kendi imkanlarıyla gerçekleştirecektir.”demiş
Tamam güzel emir büyük yerden geliyor da acaba bu dört gün içinde tüm Türkiye’de okullar gerçekten dezenfekte edilecek mi? Siz buna inandınız mı, sizi bilmem ama ben inanmadım. İsterseniz çocuklarınıza sorun domuz gribi çıktıktan sonra Sivas’ta birçok okullara daha yeni sıvı sabun uygulandı. İnşallah 4 günde okullar dezenfekte edilir ama gereği gibi dezenfekte edileceğine inanmıyorum. İsterseniz tatil gününde çocuğunuzun okuluna gidip kontrol edin. İki kova su ile yalandan bir temizlik adı dezenfekte oldu olacak. Of off ne diyeyim yine diyorum yine TESADÜFEN YAŞIYORUZ.
Kuş Gribinden sonra Domuz Gribi geldi aramıza. Merak ediyorum sırada hangi grip kapımızda acaba. Biz hangi tür gripten bu dünyadan göç edeceğiz. Eee öyle ya Emekli, İşçi ve Memuruz ya hani hangi tür gribin kapımızı çalmasını beklemekten başka çare yok

SABİHA SERİN
Sabiha Serin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 2 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 2 Misafir)