Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

12 Eylül'de sandık başına. - Sayfa 2 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 08.07.2010, 10:18   #11
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt
Standart Cevap: 12 Eylül'de sandık başına.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Anayasa paketine kısmi iptal kararı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP'nin Anayasa Paketi'yle ilgili iptal kararını bugünh görüştü. Büyük bir gizlilikle yürütülen görüşme sonrası karar çıktı ve mahkeme sürpriz biçimde kararı akşam saatlerinde açıkladı.

Saat 20'de açıklanacağı duyurulan karar, yarım saatlik bir geçikme sonrası kamuoyuna duyruldu. Kameraların karşısına çıkan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, paketin tamamının iptali yönündeki başvurunun oy çokluğuyla reddedildiğinin ancak bazı maddelerindeki ibarelerin iptal edildiğini açıkladı.

CUMHURBAŞKANI'NA MÜDAHALE

Kararla birlikte Cumhurbaşkanı'nın Anayasa Mahkemesi ve HSYK'ya üye seçimi konusundaki havuz daraltıldı.

YÜKSEK YARGININ DEDİĞİ OLDU

Anayasa Mahkemesi ve HSYK'ya üye seçimlerinde farklı alanlardan üye seçilebileceği yönündeki madde de iptal edilerek sadece hukukçular arasında seçilmesi karara bağlandı.
Kılıç, Anayasa'nın bazı maddelerinde değişiklik yapılması hakkındaki Kanun'un iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi 111 milletvekilinin yaptığı başvurunun, bugün Anayasa Mahkemesi tarafından saat 09.30'da başladığı görüşme ve müzakerelerin 9,5 saatlik bir maratondan sonra karara bağladıklarını bildirdi

Kılıç, alınan kararlarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Başvuran davacıların, bu Anayasa paketinin tamamının şekil yönünden iptali konusundaki iddialarının tamamı reddedilmiştir. Ancak, Anayasa paketinin, anayasamızın 4. maddesinde ön görülen teklif edilemezlik yasağı kapsamında olduğu iddia edilen 8., 14., 16., 19., 22., 26. maddelerinin incelenmesine oy çokluğuyla karar verilmiş ve yapılan denetim sonunda kanunun 16. maddesiyle Anayasa Mahkemesi'nin yapısına ilişkin Anayasa'nın 146. Maddesinde yapılan değişikliğin 4. fıkrasında Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Sayıştay, Yükseköğretim Kurulu ve Baro Başkanlarının Anayasa Mahkemesi'ni gönderecekleri üyeler için yapacakları seçimlerde,her üyenin bu seçimlerde kullanacağı oyda, her üyenin ancak bir aday için oy kullanabileceğine ilişkin, tırnak içinde ifade ediyorum burayı, her üyenin yani fıkrada iptal edilen bölümü söylüyorum; 'Her üyenin ancak bir aday için oy kullanabileceğine ilişkin' bu ibare iptal

Yine kanunun 22. maddesi ile Anayasa'nın 159. maddesine yapılan düzenlemenin 3. fıkrasında yer alan 'Sayın Cumhurbaşkanı'nın Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na atayacağı üyelerin iktisat ve siyasal bilim dallarıyla, üst kademe yöneticilerinden olacağına ilişkin ibare, yine bu 3. fıkradaki yine tırnak içinde söylüyorum; 'iktisat ve siyasal bilim dallarıyla', yine tırnak içinde, 'üst kademe yöneticileri' bu ibareler iptal edilmiştir. Yani geriye kalan hukuk dallarındaki öğretim üyeleri ile avukatlar arasında seçim mümkün halde devam edecektir.

Yine ayrıca Danıştay, Yargıtay, Adalet Akademisi ile adli ve idari yargı hakim ve savcılarının hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'na üye seçiminde ancak bir aday için oy kullanabileceklerine ilişkin ibare de iptal edilmiştir. Ve bu ibarelerin, yine tırnak içinde ifade ettiğim, 'ancak bir aday için oy kullanabileceklerine ilişkin' ibarelerin bu esas maddelerin dışında, geçici maddelerde de yansımaları var. oralarda da geçici maddelerde bu ibareler yer alıyordu. O maddeler içinden de , geçici maddeler içinde de bu ibareler çekilip alınmıştır, iptal edilmiştir.

Yürürlüğün durdurulmasına ilişkin istem oy birliğiyle reddedilmiştir. Kurulumuzun aldığı sonuçlar bunlardır: bu sonuçların ülkemiz için, milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Alt 08.07.2010, 10:29   #12
ÖnceVatan_58
Usta Yiğido

ÖnceVatan_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ÖnceVatan_58 Şuan ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.07.2012 09:54

Tecrübe Puanı: 1015 ÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOKÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Bu AKP mi? Yoksa diğerlerimi? Refarandumu olacaktır. AKP yine mağdur rolüne bürünecektir, bakın neler yapacaktıkta bırakmadılar diyecektir. 8 yılda işsizliği azaltmak adına yoksulluğu bitirmek adına hırsızlığı soygunları bitirmek adına ne engel olduysa bunlara ? Bu mağdur rolünü bu sefer bu halk yutarmı yutmazmı bilemem ama artık halk gerçekleri görmeli, ben hayır çıkacağını düşünüyor yada tahmin ediyorum.
ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 08.07.2010, 10:35   #13
sandalli
Usta Yiğido

sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58

Tecrübe Puanı: 4571 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt

Yargi Türkiye´de yasma yolunu kapamistir, Türkiye´de mahkeme adi altinda yüce milletin iradesi engellenmistir. Bundan sonra meclis kanun cikaramaz, kayitsiz sartsiz milletinidr denilen hakimiyet mahkemenin eline gecmistir. Millete yaptiramadiklarini mahkeme yoluyla yaptiriyorlar. Utanc verici bir durum, AB üyeligine neden alinmadigimizi bir kez daha anladim.
Alt 08.07.2010, 10:47   #14
ÖnceVatan_58
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1015 ÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOKÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Ne güzel ben ne dersem o doğrudur mantığı AYM "Lehte karar verirse cici Anayasa, aleyhte verirse Kahrolasıca " mantığı.
Lehte yada Aleyhte herkes verilen karara saygılı olmak durumunda, vatandaşlık görevi budur bence.
ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 08.07.2010, 11:13   #15
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1331 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

CHP eğer bu ülkenin partisiyse ben bu ülkeden olmamaya razıyım.Zaten ikisi kanka oldu.Milleti eşşek yerine koymaktır bu,CHp bu ülkeye en ufak bir şey veremedi,ülkenin kamburu başka bir şey değil.
Alt 08.07.2010, 11:34   #16
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt

Mahkemenin verdiği kararı ne hükümet beğendi nede CHP.

Kılıçtaroğlu umudunu halka bağladı, Referandum'da hayır diyeceğiz ( Hayırda Hayır Vardır Diyor )
Alt 08.07.2010, 11:35   #17
sandalli
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 4571 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt

Alıntı:
ÖnceVatan_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ne güzel ben ne dersem o doğrudur mantığı AYM "Lehte karar verirse cici Anayasa, aleyhte verirse Kahrolasıca " mantığı.
Lehte yada Aleyhte herkes verilen karara saygılı olmak durumunda, vatandaşlık görevi budur bence.
Zorbaliga saygim yok benim.
Alt 08.07.2010, 11:45   #18
ÖnceVatan_58
Usta Yiğido

Alıntı:
sandalli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Zorbaliga saygim yok benim.
Asıl zorbalığı nasıl göremezsiniz, her kurumla kavgalı bir hükümet ben ne dersem o olsun diyor, karşı çıkanı mahkemede olsa suçlu ilan ediyor. Anamızı ağlattın diyeni al ananı git lan diyen bir kişimi saygın. Lütfen yapmayın.

Devletin en yüksek kurumu 11 kişi özgür oy kullanılarak alınıyor bu kararlar. Elbetteki birilerini memnun etmez birilerini memnun eder. Herkesin istediği gibi bir sonuç çıkması imkansız zaten. Onun için bu tür şeyler normaldir. Sizide çok iyi anlıyorum.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 08.07.2010, 11:55   #19
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1331 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Anayasa mahkemesi de deişir merak etmeyin.Bu devran tersine dönecek!Cumhurbaşkanlığı için "son kalemiz düştü" yorumunu yapanalrı daha büyük üzüntüler bekliyor ..
Alt 08.07.2010, 11:56   #20
sandalli
Usta Yiğido

Hakimiyet kayitsiz sartsiz milletindi hani, mahkeme ele gecirmis hakimiyeti. Bunu bari inkar etmeyin.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)