Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Öğrencilere Dayak İddiası - Sayfa 2 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 31.12.2010, 13:41   #11
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1291 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: İstiklal Marşı'na Geç Kalan Öğrencilere Dayak İddiası

Alıntı:
NECMEDDİN ÖZBEK Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
ben köyde büyümüş ilk okulu köyde okumuş biri olarak babamdan öğretmenimden ne bir tokat yedim nede kötü bir söz işittim babam bize yapılan hatanın yanlışlığını direk değil dolaylı anlatırdı örneğin yukarıda bir çocuk komşunun bahçesini taşlamış camide babasını yakaladılar adam utancından yer yarılmadiki içine girsin diye anlatır bizde bahçe taşlamanın meyve koparmanın utanç verici bir şey olduğunğunu öğrenir babamızı mahcup etmekmek için o tür hataları asla yapmazdık öğretmenimizde şarkışlanın sivri alan köyündendi ali can allah selamet versin oda hiç bir öğrencinin hatasını yüzün vurmaz bırakın döğmeyi sesini bile yükseltmezdi ama çeşitli örneklerle öğrencilerinin yapacakları yanlışları daha başlamadan bitirir bizim okulumuzdada asla yanlış yapılmazdı ama o öğretmenlerin bir özellikler vardı KÖYENİSTÜTÜ mezunu öğretmen olmaları yüreklerinyurtseverlik ve doğa aşkı bulunmas idi
O,eskidendi..
Alt 31.12.2010, 13:41   #12
sandalli
Usta Yiğido

sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58

Tecrübe Puanı: 4531 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt

Sebep ne olursa olsun ögretmen ögrencisini dövmemeli. Benim nasil ögretmenime vurma hakkim yoksa onun da bana vurma hakki olmamali. Bilgisizligini kaba kuvvetle kapatmaya calisan cok ögretmen tanidim ben. Ben, ögretmen cocuklarima ögretsin diye vergi veriyorum; dövsün, yildirsin, korkutsun diye degil. Almanya´da dayak zaten olmaz, onlar herseye hukuki acidan bakarlar, cocuk kurallara uymazsa ceza veren mercilere bildirilir ve gerekli cezalari kanunlara göre o merciler verir. Ben elinde sopalarla dolasan ögretmenleri hala unutmadim. Ben saclarim uzun diye kafamda makasla tren yolu acan ögretmenleri de unutmadim, ben ders saatinde kisisel isleriyle ugrasan ögretmenleri de unutmadim. Yeni nesil ögretmenlerin bu konularda daha duyarli olduklarina inaniyorum.
Ben yaramaz bir ögrenci degildim, tam aksine kurallara uyan biriydim. Hem okul saatlerinde hem de okul saatleri disinda o ögretmen baskisini yasayan biri olarak ne yazik ki gecmisteki ögretmenlerimin cogunu muhabbetle anamiyorum, ne zaman böyle bir konu görsem o acilar yeniden canlaniyor gözümde.

Yatili okulda kalanlar bilirler, devlet yatili ögrencilere senede bir defaya mahsus olmak üzere elbise verir, daha dogrusu elbise parasi. Okul yönetimi bir magzayla anlasir ve ögrenciler o magzadan elbise alirlar. Bizde de ayni uygulama olurdu. Bütün ögrencilerin ayni anda magzaya girmeleri mümkün olmadigi icin gruplar halinde gidilir ve elbiseler alinirdi, Ilk giden gruplar istediklerini alirken geriye kalan gruplar icin magzada onlara uygun elbise kalmazdi. Kac defa bana olmayan yetiskin elbisesi verdiler, magza sahibi ve okul idarecileri baban giyer, deden giyer, amcana verirsin diye zorla o elbiseleri bize verdikleri hala aklimda.
Simdi en iyisi susmak, yoksa yazi uzayacak ve kimse okumayacak. Ülkemde tek sorun okullar, ögretmenler degil mutlaka ama ben bunlari birebir yasadim.
Alt 31.12.2010, 14:00   #13
NECMEDDİN ÖZBEK
Usta Yiğido

NECMEDDİN ÖZBEK - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

NECMEDDİN ÖZBEK Şuan NECMEDDİN ÖZBEK isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.01.2015 22:31

Tecrübe Puanı: 1504 NECMEDDİN ÖZBEK FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
LaEdri Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
AKP İstiklal MArşını okullardan zorunlu olmaktan çıakrıyor diye adamalrı hain ilan ederiz,sonra da bu değere önem vermeyenlere "höyt" diyenlere ceza veririz.Bazı şeyleri hep abartırız.Çoğumuz dayak yedik.Haketmediğimz halde yedik.Şimdi hakedenlere dokunmak suç.O okul kapanırsa köylü de bazı şeyleri analr!
saygı değer LAEDRİ kimsenin kimseyi vatan haini falan ilan ettiği yok a.k.p içerisinde benden daha yurtsver milyonlarca insanın olduğunuda bilenlerdenim ama istiklal marşı bir ulusun kurtuluş ve var oluş marşıdır her milletin bir ulusal marşı mutlaka vardır ama bizimki kadar anlam ifade edeni yoktur istiklali(bağımsızlığı)olmayan bir milletin vatanı olmaz vatanı olmayan bir ulusuda dini imanı ve namusu ayaklar altına alınır bir ulusun değer yargıları ile oynamak sadece a.k.p nin değil hiç bir siyasi partinin ne hakkıdır nede haddidir bu millet bu tür girişimlere asla izin vermez tarih boyuncada vermemiştir saygılarımla
NECMEDDİN ÖZBEK isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı NECMEDDİN ÖZBEK'e Teşekkür Ediyor...
Alt 31.12.2010, 14:13   #14
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.09.2024 15:55

Tecrübe Puanı: 1338 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Dayaklık öğrenci var mı yok mu bilemem ama dayak ve azarlama çocuğun olumsuz davranışını pekiştirir.İlk yılımda kendini camdan atmaya çalışan ve sırtarak bunu alay haline getiren biröğrencime vurmuştum. Demek ki o zaman öğretmen değilmişim.

İnsan yetiştirmek kolay değil. Bazen söylenen bir sözü söyleyen unutur ama dinleyen yıllarca unutmaz. Her zaman olumluya odaklanmak lazım olumlu olumlu olumlu . Her çocuğun elle tutulur gözle görülür olumlu güzel bir tarafı mutlaka vardır. Olmasa bile siz kafadan uydurun bakalım ''şunu daçok güzel yapmışsın '' deyin.görün bakın neler değişecek?
Alt 31.12.2010, 14:15   #15
LaEdri
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1291 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
sandalli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sebep ne olursa olsun ögretmen ögrencisini dövmemeli. Benim nasil ögretmenime vurma hakkim yoksa onun da bana vurma hakki olmamali. Bilgisizligini kaba kuvvetle kapatmaya calisan cok ögretmen tanidim ben. Ben, ögretmen cocuklarima ögretsin diye vergi veriyorum; dövsün, yildirsin, korkutsun diye degil. Almanya´da dayak zaten olmaz, onlar herseye hukuki acidan bakarlar, cocuk kurallara uymazsa ceza veren mercilere bildirilir ve gerekli cezalari kanunlara göre o merciler verir. Ben elinde sopalarla dolasan ögretmenleri hala unutmadim. Ben saclarim uzun diye kafamda makasla tren yolu acan ögretmenleri de unutmadim, ben ders saatinde kisisel isleriyle ugrasan ögretmenleri de unutmadim. Yeni nesil ögretmenlerin bu konularda daha duyarli olduklarina inaniyorum.
Ben yaramaz bir ögrenci degildim, tam aksine kurallara uyan biriydim. Hem okul saatlerinde hem de okul saatleri disinda o ögretmen baskisini yasayan biri olarak ne yazik ki gecmisteki ögretmenlerimin cogunu muhabbetle anamiyorum, ne zaman böyle bir konu görsem o acilar yeniden canlaniyor gözümde.

Yatili okulda kalanlar bilirler, devlet yatili ögrencilere senede bir defaya mahsus olmak üzere elbise verir, daha dogrusu elbise parasi. Okul yönetimi bir magzayla anlasir ve ögrenciler o magzadan elbise alirlar. Bizde de ayni uygulama olurdu. Bütün ögrencilerin ayni anda magzaya girmeleri mümkün olmadigi icin gruplar halinde gidilir ve elbiseler alinirdi, Ilk giden gruplar istediklerini alirken geriye kalan gruplar icin magzada onlara uygun elbise kalmazdi. Kac defa bana olmayan yetiskin elbisesi verdiler, magza sahibi ve okul idarecileri baban giyer, deden giyer, amcana verirsin diye zorla o elbiseleri bize verdikleri hala aklimda.
Simdi en iyisi susmak, yoksa yazi uzayacak ve kimse okumayacak. Ülkemde tek sorun okullar, ögretmenler degil mutlaka ama ben bunlari birebir yasadim.
Abi biz Avrupa'dan yüzyıl geriyiz.2100 yıllarında biz olacağız öyle biz.Avrupa mantığıyla Türk mantığını bir tutamazsın.Orda cezai merciler varsa ,burada yok!Biz Avrupalı gibi düşünmeden onların eğitim sistemini uygulamaya çalışıyoruz.Bu,temelsiz bina yapmaya benzer.Biz Yaprak Dökümünüe hngür hüngür ağlayacak kadar cahil bir milletiz.Biz,apayrıyız.Tüm dünyaya uyan sistem bize yine uymaz! Bize Avrupa'nın,Batı'nın eğitim ssitemi kalkındırmaz,bize has sistemelr lazım!
Alt 31.12.2010, 14:18   #16
LaEdri
Usta Yiğido

Alıntı:
NECMEDDİN ÖZBEK Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
saygı değer LAEDRİ kimsenin kimseyi vatan haini falan ilan ettiği yok a.k.p içerisinde benden daha yurtsver milyonlarca insanın olduğunuda bilenlerdenim ama istiklal marşı bir ulusun kurtuluş ve var oluş marşıdır her milletin bir ulusal marşı mutlaka vardır ama bizimki kadar anlam ifade edeni yoktur istiklali(bağımsızlığı)olmayan bir milletin vatanı olmaz vatanı olmayan bir ulusuda dini imanı ve namusu ayaklar altına alınır bir ulusun değer yargıları ile oynamak sadece a.k.p nin değil hiç bir siyasi partinin ne hakkıdır nede haddidir bu millet bu tür girişimlere asla izin vermez tarih boyuncada vermemiştir saygılarımla
Marşımızın kutsallığı konusunda farklı düşünmüyoruz.
Alt 31.12.2010, 14:18   #17
NECMEDDİN ÖZBEK
Usta Yiğido

Alıntı:
_DuMaN_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Şunu söylemeden edemeyeceğim, bazı dayaklık öğrenciler de var hani.

Mesela size "Lisede Zamanlarında" geçen bir hikaye anlatayım;

Sınıfta bir erkek arkadaşım vardı, çocuk hiç susmazdı, yaramazlıkları eksik olmazdı, tembeldi, saygısızdı.. her bir kötü alışkanlık vardı çocukta. Çocuğa hocalar ne kadar yapma, etme deselerde anlamazdı. Tam tersine daha çok yapardı. Bir gün öyle bir an geldi ki hocanın biri iyi bir dayak attı çocuğa amma öyle böyle değil iyice dövdü.. Çocuk yaklaşık 2 hafta rapor aldı. 2 hafta sonunda melek gibi, tertemiz, aklı başında bir kişi olarak tekrar geldi okula. Dedik, "yav ne oldu sana niye konuşmuyorsun hiç." Dedi," akıllandım ben, artık boşboş konuşmakda yok gevezelikte yok, yaramazlıkta yok. " Dedik, "ne oldu da akıllandın? Evde babandan da mı dayak yedin yoksa?" Dedi, "hayır babam hiç birşey yapmadı. Zaten bugüne kadar hiç birşey yapmadığı için, beni hep serbest bıraktığı için ben böyle oldum. Hoca dayak atınca aklım başıma geldi. Hocaları bu kadar sinirlendirdiğimin farkına varmamıştım. Ben kötü birşeyler yapsam, onlar anlatır anlatır geçerlerdi, birşey yapmazlardı. Bende daha çok kötülük yapardım. Ama dayak yeyince anladım herşeyi..."

Hikayeyi ben yazdım ama umarım asıl anlatmak istediğim şeyi anlamışsınızdır
sevgili arkadaşım kötü örnek ölçü alınmaz demekki o orkadaşın sivas deyimi ile kursağı kötülükten götürüyormuş oysa iyi söz yılanı deliğinden çıkarır( bu sözde sivsta çok kullanılır)
NECMEDDİN ÖZBEK isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar NECMEDDİN ÖZBEK'e Teşekkür Ediyor...
Alt 31.12.2010, 14:20   #18
NECMEDDİN ÖZBEK
Usta Yiğido

Alıntı:
LaEdri Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Marşımızın kutsallığı konusunda farklı düşünmüyoruz.
çok teşekkür ederim
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar NECMEDDİN ÖZBEK'e Teşekkür Ediyor...
Alt 31.12.2010, 14:28   #19
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Şimdi de istiklal marşınamı sıra geldi. Eee böyle giderse nelere daha gelmezki dün Diyarbakır'da görmedinizmi sanki başka bir ülkenin cumhurbaşkanı gelmiş gibi hava yaratıldı ve başarılıda olundu. İki dildede sözlük hediye edildi.
Alt 31.12.2010, 14:29   #20
NECMEDDİN ÖZBEK
Usta Yiğido

Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Dayaklık öğrenci var mı yok mu bilemem ama dayak ve azarlama çocuğun olumsuz davranışını pekiştirir.İlk yılımda kendini camdan atmaya çalışan ve sırtarak bunu alay haline getiren biröğrencime vurmuştum. Demek ki o zaman öğretmen değilmişim.

İnsan yetiştirmek kolay değil. Bazen söylenen bir sözü söyleyen unutur ama dinleyen yıllarca unutmaz. Her zaman olumluya odaklanmak lazım olumlu olumlu olumlu . Her çocuğun elle tutulur gözle görülür olumlu güzel bir tarafı mutlaka vardır. Olmasa bile siz kafadan uydurun bakalım ''şunu daçok güzel yapmışsın '' deyin.görün bakın neler değişecek?
işte gerçek ve saygı duyulacak bir yorum insan olmanın gereği budur teşekkürler sayı goramaz

Konuyu Toplam 3 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 3 Misafir)